Találatok a következő kifejezésre: Elveszett a anyakönyvi (6 db)

Elveszett a születési anyakönyvi kivonatom. Szükségem lenne rá a házasságkötés bejelentéséhez. Többi lent (? )

Elég ha aznap igénylem a másolatot, amikor a házasságkötési szándék bejelentése történik? Vagy ott nem adják ki? És mikor ingyenes? És nem kell a szül? jelenléte, ha én még fiatalkorú vagyok? Kb mikorra lenne kész?

Legjobb válasz: Anyakönyvit most már kiállítanak pár óra alatt, legalábbis nekem Budapesten így történt. Nem ingyenes a kiállítása, pár ezer forint. A gyámhatóságtól kell engedély kérni fiatalkorú házasságkötéséhez.

Anyakönyvit most már kiállítanak pár óra alatt, legalábbis nekem Budapesten így történt. Nem ingyenes a kiállítása, pár ezer forint. A gyámhatóságtól kell engedély kérni fiatalkorú házasságkötéséhez.
azt gondolom tudod, hogy ott kell igényelni, ahol születtél, ha ez megegyezik a házasságkötés helyével, akkor elég aznap, mert az illeték megfizetése után ki is nyomtatják

Elveszett a születési anyakönyvi kivonatom, hogyan kell újat csináltatni?

Nem szeretnék kétszer is elmenni a IX. kerületbe, ezért el?re szeretném tudni, hogy pontosan mit kell vinnem egy másolat készíttetéséhez?

Legjobb válasz: Személyi igazolvány elég, nekem legalábbis kiadták elsõ szóra.

Személyi igazolvány elég, nekem legalábbis kiadták elsõ szóra.
A kérdező hozzászólása: És semmi pénzt nem kellett befizetni? Azonnal megkaptad vagy postázták? Köszi a választ :)
Ez attól függ, mire kellene. Bizonyos esetekben (pl. elsõ személyi igazolvány kérvényezése) illetékmentesen adják ki, máskor fizetni kell. Nem postáznak semmit: ha van olyan szerencséd, még aznap odaadják, ha nem, pl. túlzottan le vannak terhelve, vissza kell menni késõbb.

Elveszett a házasági anyakönyvi kivonatunk. Hol kell újat kérni?

Legjobb válasz: Szia én is így jártam. Az okmány irodába.

Szia én is így jártam. Az okmány irodába.
Mi annál az anykönyvvezetõnél kértünk ahol az esküvõ volt. Gyermek születésénél ingyenesen adnak másolatot, amúgy 2000 Ft.
A kérdező hozzászólása: megtaláltam, köszönöm a segítséget azért


ahol születtél
Az Anyakönyvi kivonat Hivatalnál(Okmányiroda), ahol születtél, abban a városban.
Nálunk nem kellett az anyakönyvi kivonat pedig teljesen máshol lakunk, mint ahol házasodunk, csak a személyi és lakcímkártyánk kellett, meg a tanúk adatai.
A kérdező hozzászólása: Ha idõpontot kérünk a polgárira már akkor ott kell lennie a lesz tanúknak?

Elveszett a születési anyakönyvi kivonata a barátnőmnek. Mi ilyenkor a teendő? Csak személyesen lehet elintézni vagy interneten is?

Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Születési hely szerint illetékes okmányirodában (vagy a központiban, vagy a 11 kerületiben Budapesten) kell kérni újat.

Születési hely szerint illetékes okmányirodában (vagy a központiban, vagy a 11 kerületiben Budapesten) kell kérni újat.
Vagy személyesen, vagy levélben meg lehet kérni egy másolatot.
A kérdező hozzászólása: Ha postán kéri akkor valamilyen nyomtatvány kell? Vagy elég kézzel írni egy kérvényt?
A kérdező hozzászólása: Ha a személyi igazolvány lejár , akkor a cseréhez nem kell anyakönyvi kivonat ugye?
Nem kell csak a régi személyi +1500 forint
A személyi cseréjéhez nem kell anyakönyvi kivonat. A postán kért anyakönyvihez nincs formanyomtatvány, de azért telefonáljatok oda, hogy nincs-e díja, illetéke ennek. Bár én a házassági anyakönyvi kivonat hivatalos másolatát kértem postai úton és nem kellett fizetni.

Elveszett személyi igazolványhoz elfogadják a fénymásolt anyakönyvi kivonatot? Ha nem, az eredetit ki tudom vhol kérni vagy csak ott ahol születtem? (Szolnok-most Pesten élek) Mennyibe kerül ennek ki kérése?

Legjobb válasz: Fenymasolatot nem fogadnak el, az eredetit kell bemutatni. Levelben is megkuldik, onnan kell kerni, ahol szulettel, az illeteke nyaron 2000.- volt.

Fenymasolatot nem fogadnak el, az eredetit kell bemutatni. Levelben is megkuldik, onnan kell kerni, ahol szulettel, az illeteke nyaron 2000.- volt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!