Találatok a következő kifejezésre: Elveheti-e a rendőr (3 db)

Elveheti-e a rendőr a forgalmit a helyszínen, ha az első ablaküvegeken (szabálytalan) fólia van fent?

Legjobb válasz: Amint úgy ítéli meg, hogy az már veszélyes a forgalomban résztvevõ többi szemlyre, már el is veszi.

Amint úgy ítéli meg, hogy az már veszélyes a forgalomban résztvevõ többi szemlyre, már el is veszi.
A kérdező hozzászólása: Köszi. A többiekre nem volt veszélyes... ...de elvette
Jól tette. Ezt nem neked kell eldönteni. Ha viszont az NKH neked ad igazat, kérhetsz kártérítést. Persze nem ilyen egyszerû azért.
Igen, elveheti, el KELL vennie, mert a hatályos magyar jogszabályok alapján ez engedély nélküli átalakításnak minõsül, ami szerint a 326/2011 korm. rendelet alapján el kell venni a helyszínen a forgalmi engedélyt, ezzel együtt szabálysértési eljárás indul, melynek összege 5000-150.000 Ft között van. + utána a szigorított mûszaki... Tudtad, hogy szabálytalan. Ez van.

Vásároltam egy terepjárót, gallytörő ráccsal. Természetesen nincsen lepapírozva. Ha rajta hagyom, és megállít a rendőr, elveheti e a forgalmit, vagy csak kötelez, hogy szereljem le?

Legjobb válasz: Elveheti a forgalmidat, de általában inkább leszedetik ott helyben az illetõvel (nem kell a rendõrnek annyit papírmunkázni) De ha ránézésre az a gallyrács oda illõ dolog, akkor meg se fognak állítani miatta.

Elveheti a forgalmidat, de általában inkább leszedetik ott helyben az illetõvel (nem kell a rendõrnek annyit papírmunkázni) De ha ránézésre az a gallyrács oda illõ dolog, akkor meg se fognak állítani miatta.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

Elveheti-e a jogsit rendőr tilosban parkolásért?

Egy magát rend?rnek kiadó civil fószer fenyegetett ezzel, hogy szolgálatba helyezi magát és elveszi a jogsimat, mert megállni tilosban álltam meg.

Legjobb válasz: Nem! Jogosítványt csak mások veszélyeztetése esetén vesznek el. Maximum feljelentés és pontlevonás jár. Persze fényképpel kell tudnia igazolni. Mellesleg a parkolóõrök foglalkoznak ilyennel. Szerintem a fazonnak feltûnési viszketegsége volt.

Nem! Jogosítványt csak mások veszélyeztetése esetén vesznek el. Maximum feljelentés és pontlevonás jár. Persze fényképpel kell tudnia igazolni. Mellesleg a parkolóõrök foglalkoznak ilyennel. Szerintem a fazonnak feltûnési viszketegsége volt.
A rendõr a gépjármû forgalmi engedélyét jogosult a helyszínen bevonni. Ne keverjük a forgalmit a jogosítvánnyal. A jogosítványt az bevonni lehet, abban az esetben errõl megszületik a jogerõs határozat. Ma már a jogosítvány személyazonosító szerepet is betölt, ezért azt elvenni csak úgy nem lehet. Tehát a rendõr a helyszínen nem veheti el a jogosítványod csak a gépjármû forgalmi engedélyét.
Az elõzõ válaszadónak üzenem, hogy a jogsit a helyszínen is elveheti a rendõr, de csak bûncselekmény esetén!! Tilosban parkolásért nem mert az szabálysértés! Üdv egy rendõr
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a rendõr hozzászólását. Nekem is ez volt az érzésem és a jogértelmezésem. A faszi meg amolyan "komolynyomozóvagyok és mindenkivellehetekfölényes" attitûddel rendelkezõ, ballonkabátos, a Mézga család "Máris szomszéd"-jára hasonlító arcvonású, sötétbordó civilkinézetû Skoda autós pasas volt, aki az okoskodó kioktatás után indexelés nélkül indult el és váltott sávot az autójával. Jó példát mutatva mindenkinek. Az eset a Dózsa Gy úton a Suzuki Pest elõtt zajlott le. Kíváncsi lennék, hogy a f... lehetett az.
a biztos úrtól kérdezném, hogy van ez a járdán parkolósdi? mert ma sikerült a flórián térnél a kb 5m széles járdára felállnom, nem volt máshol hely, és [email protected] 10 ropira. simán elfért mellettem akár ikerbabakocsi is minden irányból, és más is parkolt ott kb ugyanúgy. tiltó tábla nem volt. Most akkor jogos a bünti vagy nem?
Én ugyan nem a biztos úr vagyok, de elmondom neked, hogy járdán csak akkor parkolhatsz, ha tábla, esetleg útburkolati jel jelzi. Attól, hogy elférsz, ill. elférnek tõled, még nem lesz szabályos.. Járda a gyalogosoké ugyanis.
bezony
Igen ha a rendörön parkolsz :D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!