Találatok a következő kifejezésre: Elvárható egy gyerektől, (3 db)

Szerintetek elvárható egy 4 éves gyerektől, hogy napi 1-2 órát teljesen egyedül eltudjon játszani az udvaron? (se felügyelet, se játszótárs)

Legjobb válasz: Nem a kert biztonságától függ az, hogy elvárható-e egy gyerektõl, hogy egyedül játsszon, hanem az egyéntõl. Mindemellett véleményem szerint felelõtlenség egy kisgyereket 2 órára teljes felügyelet hiányában magára hagyni. El is botolhat a saját lábában , beverheti a fejét, bármi megtörténhet, még akkor is, ha a szülõ azt gondolja, hogy halálbiztos az udvar.

Nem a kert biztonságától függ az, hogy elvárható-e egy gyerektõl, hogy egyedül játsszon, hanem az egyéntõl. Mindemellett véleményem szerint felelõtlenség egy kisgyereket 2 órára teljes felügyelet hiányában magára hagyni. El is botolhat a saját lábában , beverheti a fejét, bármi megtörténhet, még akkor is, ha a szülõ azt gondolja, hogy halálbiztos az udvar.
És mi van ha a baj abban a negyedórában történik mikor te épp nem nézel rá?? Pl:megbotlik beveri a fejét a biciklijébe, megcsípi egy darázs stb!
nem azt írtam szerintem hogy 2 óra hosszára magára hagyom a gyereket hanem hogy egyedûl van kint és ránézek negyedóránként!és igen sokat számít hogy milyen az udvar mert ha mondjuk tele van mindenféle szerszámmal és szegekkel a föld, akkor biztos hogy nem lehetne negyed órára sem kint hagyni egyedül de még felügyelettel is necces lenne!
Ti nem játszottatok felügyelet nélkül 4 évesen az udvaron!? Bár anno nem voltak ennire elkényeztetve a gyerekek mint most... Sokkal önállóbak voltak, jobban feltalálták magukat...
Nem nagyon tudom elképzelni. Hogyhogy felügyelet nélkül??? Bent a házban van, aki "vigyáz" rá, vagy teljesen egyedül hagyja? Én eléggé álmodozós kislány voltam, elvoltam órákig a fantáziámmal és rajzolással. A négy és fél éves fiam is hasonló típus, õ mondjuk fél max. háromnegyed órát játszik el egyedül a szobájában vagy a kádban, de azért idõnként így is ránézek, egyedül semmiképpen nem hagynám!!!
az én fiam 3 éves és teljesen egyedûl van kint az udvaron amíg én takarítok idebent.jó, persze ránézek ha nem is 5 percenként de negyed óránként biztos.de ezt megelõzte az hogy teljesen gyerek biztossá tettük az udvart.soha semmi nincs se a földön se elérhetõ magasságban olyasmi ami nem az õ kezébe való, kisajtó mindig kulcsra zárva, szóval még csak direkt sem tudna magában kárt okozni ha egyedûl van kint és nem tud semmire sem felmászni.szépen játszik a játékaival ha pisilni kell vagy szomjas akkor bejön és szól.szóval szerintem elvárható tõle ha nem tud magában kárt tenni
Nem, fõleg nem lehet felügyelet nélkül ennyi idõsen.
ekora gyereket tilos felügyelet nélkül hagyni.
Nyáron lesz 4 éves a kisfiam. Az elõzõ házban tavaly nyáron és télen kiengedtem egyedül az udvarra, mert ralattam végig! Most ahol lakunk, itt nem mehet ki egyedül, mert nem látok rá, így együtt megyünk ki. Egyedül is elvan, de játszunk is együtt. Homokozik, locsolja a virágokat, pakolja a köveket ehhez én nem kellék neki! Felügyelet nélkül én csak akkor hagynám, ha biztonságos az udvar vagy latom, hogy mit csinál, de hogy egyedül ellegyen egy 4 éves néha szerintem az elvárható!
na látom rajtam kívûl más szülõ is van aki kiengedi a gyerekét egyedûl az udvarra.ezek szerint nem én vagyok az elvetemûlt, mert adok egy kis teret a gyerekemnek :D
csak még eszembe jutott, bent is van "szabad foglalkozás" -amikoregyedul játszik a szobájában, nem ulok mellette egész nap, ha dolgom van, ugyanígy mukodik. ha nagyon pesszimista akarnék lenni, ott is torténhet valami. szerintem a lényeg, hogy megértse, mit lehet, mit nem és h szem elott legyen nagyjábol. (17.)
Eljátszani el tud ilyen korban már, de felügyelet az szigorúan kell! Az ilyen esetekbõl vannak általában a problémák, balesetek. :( 5 éves kislány anyukája.
én is kiengedem a fiam, 5 éves (de már 4 évesen is), tudja, hova nem szabad mennie, egyébként az udvar biztonságos...tudja, hogy ha kiáltok, vissza kell kiáltania (a szomszédok élvezik:) ), hogy mindig szem elott kell lennie (a konyhaablakbol szépen kilátok) és így ki merem engedni. néha ki is megyek hozzá, hogy o is lásson, ne csak én.. Nem hosszu idore, de ha kell, 1 orára simán. baj torténhet akkor is, ha ott vagyunk - 2, 5 évesen tolem pár lépésnyire dolt el a betonon és rohantunk a késuzltségre...nem tudtam elkapni akkor sem. de ez gyerekfuggo is, mennyire megbízhato és tudja magát lefoglalni.
13: azért itt a kérdésben nem az volt, hogy egy gyerekbiztos udvaron van a kicsi ami a házhoz tartozik és anyuka folyamatosan ránéz miközben tesz-vesz, hanem felügyelet nélkül 1-2 órát van tökegyedül egy udvaron - ebben azért az van, hogy kib.sztam a kölköt oszt' kussoljon nyugton. Elõbbi rendben van, utóbbi nem....
felügyelet nélkül nem, fõleg hogy egyre bátrabb, kíváncsibb, viszont nem játson vele folyamatosan.ha bent vagyunk megcsináljuk a benti munkát, ha kint a kintit.nyáron volt, hogy kivittem minden konyha ételt pl hagyma krumpli, kint pucoltam, aprítottam, majd bent gyorsan már csak odaraktam.sajnos baj az akkor is történhet ha vele vagyunk, mi 4 en álltunk körülötte, mégis darázscsípte meg, de nagyon a hibás természetesen õ volt, mert õ kergette õket.attól függetlenül sosem bocsatanám meg magamnak ha épp akkor történne valami amikor nem vagyok vele.a gyerekopr errõl szól, amíg kicsik nekünk kell figyelni, óvni, védeni õket, úgyis hamar megnõnek, és mennek szerte szét.
Én is kiengedem õket, 4.5 és 2.5 évesek. Ablak nyitva, hallom és látom is õket. Egyedül a nagyobbikom kb 30-40 percet van el, a kicsi csak úgy szeret kint lenni ha más is van ott. Mondjuk én 5 percenként rájuk nézek meg ki járkálok pl teregetni, inni adni nekik...
oké lehet itt lehurrogni mert negyed órákra egyedûl van kint a gyerekem az udvaron, de legalább benne van egy kis önállóság és nem csüng a szoknyámon egész nap!és ahogy a 10-es is írta mi is voltunk kint ennyi idõsen egyedûl és még sem lett semmi bajunk!errõl ennyit.mindenki úgy neveli a sajátját ahogy akarja.de gondolom az már nem olyan megvetendõ dolog mikor az utcán bandáznak a kis iskolások.hát inkább az udvaron legyen kicsit egyedûl minthogy kint bandázzon ahol elûtheti például egy autó.nem értem mi olyan megvetendõ van ebben!
Utolsó voltam: a fõzésben is szeret segíteni a nagyobbik fiam. Azt mondta, szakács lesz, ha nagy lesz :)
Én bevonom õket (4 és fél éves, ill. 15 hós!!) a takarításba. Igaz, hogy így kicsit lassabban megy, de szeretnek segíteni (mindenben) és szeretném, ha ez így is maradna.
A kérdező hozzászólása: Ilyenkor bent szeretne fõzni, mosni, takarítani meg ehhez hasonló dolgokat csinálni.
A kérdező hozzászólása: Egy nagyon aktív gyerekrõl van szó, aki nagyon is igényelné a társaságot. Csak azért tettem fel a kérdést, mert ma panaszkodott az anyja, hogy folyton veszekszik a gyerekkel, amiért nem tudja önállóan lekötni magát.
Ezek szerint Ti benn sem hagyjátok magára a gyereketeket egy percre sem? Mi van, ha épp elbotlik, és beveri a fejét, míg mondjuk kiszaladsz a wc-re pisilni? A baj akkor is megtörténhet, ha mindig a sarkában vagy. Kis önállóság azért kell! Aztán majd az óvodában csak ül az óvónéni szoknyája mellett, mert nem tud egyedül, vagy játszótárssal (felnõtt irányítása nélkül) játszani. Ha biztonságos az udvar, esetleg az ablakból is rálátsz, miért ne játszhatna egyedül? A szobában is szokott, nem?

Elvárható egy 3éves gyerektől, hogy megértse társaságban nem illik pukizni?

Néha olyan ciki,pedig mindig mondom,hogy ezt nem szokás.

Legjobb válasz: Nem!Te se tudod mindig visszatartani,legfejjebb ugy intézzük a dolgot,hogy ne legyen tul feltünõ,szerintem egy kisgyerekkel ebbõl a szempontból elnézõnek kell lenni,akinek kisgyerekwe van ezt ugyis tudja,akinek meg nincs az majd rájön.

Nem!Te se tudod mindig visszatartani, legfejjebb ugy intézzük a dolgot, hogy ne legyen tul feltünõ, szerintem egy kisgyerekkel ebbõl a szempontból elnézõnek kell lenni, akinek kisgyerekwe van ezt ugyis tudja, akinek meg nincs az majd rájön.
Szerintem ez még egy darabig eltart, hogy megértse; a lányom 5 éves, és még mindig elõfordul, ert nem bírja visszatartani. Megjegyezzük, hogy ezt nem illik, máskor fusson WC-re vagy vonuljon el, lassan majd berögzõdik neki, mint sok más hasonló dolog is.
Kisfiam minden nap puki utan megkerdezi: "na ki pukkantott? Csak ranezek vigyorogva es boldogan elegedetten mondja: en voltaaaaam! Inkabb ez jojjon ki, mint a mento. Ha a felnottek tarsasagban ezt nem ertik meg akkor ok sosem eregetnek kicsi halalos gazfelhoket...a hazugok!

Elvárható egy lassan 17hós gyerektől hogy "össze pakoljon" maga után amit szétdobál?

Állandóan dobálja,hozza-viszi a lakásban a játékait,meg amit talál és szana-szét van mindig minden,hiába pakolok állandóan. Mindent meg ért de hiába mondom hogy rakja a helyére,vagy vegye fel a földről mint aki nem is hallja.

Legjobb válasz: gondolom, gyerektõl függ. lányom 1,5 éves kora óta vissza is pakol, ha kérem és ha olyan kedve van. napirendként késõ délután mindig mondom neki, hogy most rakjunk rendet, és nagyon lelekesen segít benne.

gondolom, gyerektõl függ. lányom 1, 5 éves kora óta vissza is pakol, ha kérem és ha olyan kedve van. napirendként késõ délután mindig mondom neki, hogy most rakjunk rendet, és nagyon lelekesen segít benne.
Pakoljatok ossze egyutt. :-) a gyereket nem csak szoval, hanem peldamutatassal is kell nevelni. Egyebkent igen, fizikailag kepes mar ra es meg is erti, mit kell csinalni.
kedvétõl függ, de gyakran elpakolja a játékait. AZt sikerült elérni nála, hogy a poharat és a cumit mindig az asztalra rakja, ezt már nem dobálja szét. Egyébként nem várható el, 15 évesen elvárnánk majd, de akkor sem fogja. :) ))
A kérdező hozzászólása: Azt már én is elértem hogy a cumit, cumisüveget az asztalra rakja, de sajnos egyenlõre ennyi, pedig próbálok vele együtt pakolni, de õ inkább csak szét pakol.
Akkor pakolja el, ha együtt csináljuk.De szerintem ez egy folyamat, amit meg kell tanulniuk....mindig mondom neki minek hol a helye, hova tesszük. Viszont nem hinném, hogy mikor nagyobb lesz egybõl, 1 szóra rendet fog tenni maga után:)
Nálunk is ügyesen a cumisüveget, poharat a polcra teszi. A fiókokból rendszerint kipakol(fedõ, szûrõ, fakanál), ha kedve van ügyesen visszapakol egyedül is, de van hogy együtt csináljuk. Arra is volt már példa, hogy pakoltam a mosogatógépbõl megkértem rakja a fedõt a helyére és ügyesen oda vitte. 16 hónapos lesz. Egyébként az együtt pakolással indultunk mi is, aztán már néha önállóan is megy neki
Szerintem is peldamutatassal jobban megy.Kisfiam is(16hos)mindenben "segit" nekem, foleg pakolni:) .Ez sztem minen baba maniaja.Mindig segit osszepakolni, ha en nekifogok, adogatja nekem a jatekait, es mondja, h: "et is "es "oda", mert mindennek tudja, h hol a helye.Nem butak ok, csak neha csinaljak :D. Amikor setalni megyunk, vagy csak az udvarra, akkor en elotte mindig osszepakoltam a lakasban, meg amig kisebb volt, es most amikor mondom, hogy megyunk ki setalni, akkor az elso dolga, hogy szedi ossze a jatekait.Magam is meglepodtem rajta...nagyon cuki :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!