Találatok a következő kifejezésre: Elsős kisfiam tanult meg olvasni. Milyen (1 db)

Elsős kisfiam nem tanult meg olvasni. Milyen könyv lenne jó erre a problémára?

Minden tantárgyból 4-es 5-ös várható a kisfiamnak,de egyáltalán nem tud írni és olvasni.Szakember azt mondta még nem mondhatják ki,hogy diszlexiás,de javasolja,hogy ismételjen osztályt.Én viszont nem szeretném,mert amúgy is évvesztes 8 éves múlt.Olyan szakkönyveket esetleg számítógépes programot keresnék aminek segítségével megtaníthatnám a fiam olvasni,írni és az ára sem elérhetetlen (ajánlották a Varázsbet?-t,de az 34000 ft)Minden tanácsot,ötletet javaslatot szívesen fogadok.

Legjobb válasz: Köszönöm a választ,megnéztem a neten végül is az egész programm ára sem vészes.Jövõhéten szétnézek a tankönyvboltokban meg van-e.

A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, megnéztem a neten végül is az egész programm ára sem vészes.Jövõhéten szétnézek a tankönyvboltokban meg van-e.
Nekem, mindig ha ilyet hallok, az jut eszembe, hogy miért kell ennyire erõltetni hogy egy év alatt tanuljon meg olvasni??? Más országokban, úgy hallottam, második, vagy harmadik osztályig kell megtanulni rendesen olvasni! Persze, gyakoroljatok sokat, jókedvvel (!), de legyünk türelmesek!Az olvasás nagyon összetett folyamat, lehet, neki egyszerûen több idõ kell.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!
Szia A Meixner Ildikó szerezte Játékház képes olvasókönyv nálunk tökéletesen bevált. Az én gyermekem is diszlexiás, diszgráfiás és diszkalkuliás. Igaz hogy évet ismételtünk(amit nem bántam meg), de ma gyönyörüen olvas és szeret is olvasni, hála a szerzõ könyvének meg a pedagógusainknak akik felismerték, hogy a Meixner féle tankönyvcsaládra váltsanak át az oktatásban.
A kérdező hozzászólása: Köszi a bíztatást, sok sikert nektek is.
Szia! Nekünk is hasonló problémánk volt. Most fejezte be a kisfiam szintén az elsõ osztályt, és a nyári szünidõre mi is az " Én is tudok olvasni" címû könyvet kaptuk. Ebbõl gyakorolgatunk és én is olvastatgatom vele a feliratokat az utcán, vagy bárhol. Szívesen olvas nem mondja hogy nem akar de egyszerre sokáig nem tudom leültetni. Kitartást nektek, és azért a szünidõre jó pihenést is!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!Tudod én is azért próbálok magamnak megoldást keresni, mert a szakemberek össze vissza beszélnek.Most épp a mamánál vannak a gyerkõcök pár napig, de ha hazajönnek keményen belekezdünk az olvasásba.Köszi a bíztatást!
:o) 2 év múlva... Vicc... Az öcsém 2, 5 éves volt mikor már teljesen nyilvánvaló volt. A diszlexiának elég konrét "tünetei" vannak... Már bocsánat a morbid példáért, de csak, hogy érezzétek: "Hát...lehet, hogy csak egy jóindulatú csomó, de 2 év múlva már mikor halálos is lehet biztosra mondjuk, hogy rák... Addig várjunk... " Sok sikert Neketek! (bár változatlanul azt mondom szótagolós módszer és a kisfiad szebben fog olvasni bármelyik társánál.. :o) ) Hajrá!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!A nevelési tanácsadóban azt mondták csak kb 2 év múlva mondhatják rá, hogy diszlexiás.Ám mivel mindenbõl nagyon jó lett (5-ös) a tanítónéni a gyakorlást javasolta.AZ Én is tudok olvasni címû tankönyvet vettük meg , remélem hasznos lesz.Ha augusztusban is ilyen gyatrán olvas még visszatérünk az évismétlésre.
Na épp itt a baj! Attól, mert egy gyerek nem tud megtanulni olvsani nem feltétlenül diszlexiás... Egy felmérés szerint a mai gyerekek 73%-a !!!!! nem tud megtanulni olvasni a szóképes olvasással! és persze egybõl rájuk mondják, hogy diszlexiások. Tudom, hogy nem az én dolgom...de az csak a kicsinek tenne jót, ha osztályt ismételne. Nem szégyen, ugyanez volt az öcsémnél... tovább mehetett volna (nagyon súlyos diszlexiás) , de anyukám (pedagógus) kérte, hogy ismételjen 1. osztályt. Inkább elsõt, mint késõbb mondjuk 4.et 5.et... Ma gimnáziumba jár, nem a legjobb tanuló, de nem is rossz. A mai napig megy a napi 1 órás nyúzás. De hozzáteszem, Õ nagyon súlyos diszlexiás. A Te manódnál elképzelhetõ, hogy csak a szóképekkel van a gond... minden, ami B-vel kezdõdik az bohóc..s így tovább... Kitartást!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ.Közben beszéltem a tanítójával azt mondta nem kell évet ismételnie csak rengeteget olvasni nyáron.
Szia! Na akkor én azt mondom Ablakzsiráf! és valami olyan könyv ami szótagolós módszerrel tanít olvasni. Nem kellenek drága mindenféle könyvek. Elõször tanuljon meg olvsani, de lehetõleg ne Mátyás király uralkodásának fõbb mozzanatai legyenek szótagolva... Utána pedig kapjon olyan könyveket (könyvtár nagyon jó dolog), amik az érdeklõdési köréhez közel állnak. /lehetõleg nem 2mm-es betûméretben/ Pont így indultam én is neki a fránya olvasásnak. Ma én is imádok olvasni!
szerintem a kisfiad nem szeret olvasni aminek oka az lehet hogy nem köti, le nem érdekli mi van a könyvekbe írva, nincs siker élménye. próbálj vele mindent elolvastatni ami utba jön, akár városnév tábla egy bolti felúrat egy felhívás, mindent. és perzse dicsérni. aztán olyan dolgokat olvasni vele ami érdekli. pl ha a foci vagy a kalózok.... ami rövid legyen´hogy képes legyen felfogni. a többi tantárgybol hogy lehet jó tanuló ha nem tud egyáltalán olvasni. szerintem csak túl reagálják a dolgot. talán erre apukám szavai jönnek elö, hogy annak idején ha ö nem jól olvasott vagy nem gyakorolt eleget akkor a tanítója nyakon csapta egyböl jobban ment neki, és érdekesen az összes osztálytársa megtanult olvasni. talán az is baj hogy azt mondják most a gyerekekre hogy beteg (disz...) aztán közben semmi baja nincs csak lusta és nem érdekli az olvasás írás.
Szerintem fogadd meg a tanácsot, nem viccbõl javasolják az évismétlést. Most még ez nem akkora gáz, mintha majd 4-5. osztályban vagy még késõbb derül ki, hogy az olvasási probléma miattnem tud teljesíteni (most persze ez még nem akkora gond), mert akkor jóval több lemaradást kéne behozni, és annyit egyszerûen nem lehet. Nyáron vidd el különtanárhoz, de szerintem jobban jár, ha megismétli az osztályt, hidd el, ez kevésbé gond, mintha késõbb kéne minden lemaradást behozni. Egy egész éves anyagot nem lehet egy nyár alatt bepótolni. De lehet, hogy jobb lenne egy másik iskola, bár ritkaság, de talán van olyan suli, ahol kevésé rohannak az olvasástanítással. Sajnos ez itt Magyarországon szinte verseny, a legtöbb alsós tanító villogni akar vele, hogy már karácsonyra olvasnak a gyerekek. Amúgy a Varázsbetût én is ajánlom, még ha drága is. Anyám fejlesztõpedagógus, és azt használja, nagyon jó.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, mégha csak egy év alatt kellene, de már 5 hónap alatt meg akarják õket tanítani, sõt már ovodában kezdik az alapokat.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Segítség! Létezik gyerekkorban pánikroham? (bővebben lent)

9,5 éves fiam alvászavaros,hiperaktív és figyelemzavaros,emellett a pszichológus szerint szorongó alkat.Kb fél évente jelentkezik a következő tüneteggyüttes:fáj a hasa,összeesik,leveri a víz,fázik,szédü,teljesen elhagyja magát.Ez kb 15-20 perc.SEmmi előzmény és amilyen hirtelen jön,utána is olyan,mint ha mi sem történt volna.Mostanában már csak fél évente egyszer fordul elő,talán.Hat éves kora óta tart.Mindenféle vizsgálattal a szervi okokat kizárták.ÉN a pánikroham tüneteit találtam hasonlónak.Na de egy alig több mint kilenc éves gyereknél?Ennyire kicsi gyerekkorban?Én már teljesen el vagyok keseredve...Tud valaki segíteni?Köszönöm!

5

Beteg gyermek utáni gyes-nél, lehet 8 órában dolgozni?

4 éves, tartósan beteg gyermekemre kapom az emelt családit, és a gyest. 6 órában dolgozom, de most visszavennének 8 órásra.

3

Hogyan szoktassam le a gyereket az ujj szopásról?

13

Milyen szabadidős elfoglaltságra vinnéd szívesen fogyatékkal élő gyermekedet, ha lenne rá intézményi és személyzeti háttér?

Építész diplomamunkámhoz gyűjtök információkat arról, milyen intézményekre lenne szükség és társadalmi igény, ahol sérült gyerekek tudják hasznosan, vidáman eltölteni a szabadidejüket. Elsősorban közösségi és sportlétesítményekre gondolok (játszóház, játszótér, uszoda, stb.), de nagyon szívesen veszek minden egyéb ötletet és tapasztalatot.

A wellness központból kitiltott kisfiú hírét olvasva merült fel bennem a gondolat, hogy vajon vannak-e olyan intézmények, ahol mozgáskorlátozott, látás- vagy hallássérült vagy enyhe pszichológiai problémákkal küzdő gyermekek szakképzett felügyelet mellett játszhatnak vagy fejleszthetik a képességeiket.

Sajnos mivel nem nagyon találtam ilyet az országban, ezért szeretném kérni a segítségeteket, hogy akinek tapasztalata vagy okos gondolata van a témában, ossza meg velem!

Milyen elfoglaltságokat gondoltok lehetségesnek sérült gyermekek számára?

Jelenleg vannak-e olyan intézmények, ahol ezt probléma nélkül végezhetik?

Mit tartotok legfontosabbnak egy ilyen intézmény esetében?

Előre is nagyon köszönöm mindenkinek a segítséget!

3

Te hogyan reagalnal, ha gyermekedet bantana egy serult, fogyatekos gyerek?

Jatszohazban voltunk majd 3 eves kislanyommal. Hatalmas terulet, 3 szintes volt, ilyen haloval korbevett valami, mindenhol szivacsok, csuszdak. Alig ultem le az egyik asztalhoz, ami a szuloknek van kirakva, maris uvoltest hallok, ami kisertetiesen hasonlit az en lanyom hangjahoz....a nem, nem az enyem. De csak nem hagyja abba, odamegyek, hat az enyem. Mutogat ujjal egy kislanyra, nem hagyja beken. Ranezek a kislanyra, aki erossen mandulaszemu, szinte 100, hogy dawn-koros. Mondom neki, nem akarja bantani, csak jatszani akar.
A tortenetben itt megemlitenem, Angliaban elek, itt rengeteg ilyen van, es magyarul beszeltem lanyomhoz, igy nem ertette senki mit mondok. Jelenleg meg jobban erti a magyart lanyom. Megnyugszik gyorsan, visszakuldom, de par perc mulva megint uvoltes, megint ugyanezt lejatszuk, es meg vagy 2x. Nagy nehezen lekopik rola a kislany. Eloszor en is csak azt hittem, hogy tul ramenos a kislany, elmondtam lanyomnak, hogy menjen mashova jatszani, de a kislany csak megtalalta mindig, pedig probalta lanyom kerulni. Lanyom fel eve szobatiszta, nem igen szokott elofordulni, hogy bepisil. Egyszer csak megint iszonyat uvoltes. Elkaptam a jelenet veget, a kislany egy labdaval pufolte az enyemet, mondom a lanyomnak, jojjon le (2. szinten voltak), mig a lanyom a kiutat kereste, egy kisfiu mondta, hogy be is pisilt. A lanyom mar elozoleg, ha meglatta a kislanyt, mar uvoltve rohant felem, rettenetesen felt tole. Lejott, kimentunk a mosdoba, megszaritottam a nadragjat, tobbet nem is mentunk a halos-szivacsos reszhez. A terem masik vegeben maradtunk, ahol talaltunk egy jatek autot (ilyen penzbedobos)...azzal volt el lanyom, eszebe nem jutott visszamenni. Egyebkent, meg a bepisilas elott, a kislany, odament a mellettem levo asztalhoz, ahol etellel kiszolgaltak, asztalhoz ult, de elobb lerakta a talcat a foldre, ossze-vissza pakolaszott a megteritett asztalon, ahol ket felnott no, es meg 4 vagy 5 gyerek ult. Ugy tunt, mintha csak odatevedt volna, s mivel serult, kiszolgaltak. A tobbi gyerekhez mashogy viszonyultak, ehhez olyan hidegen. De tobbszor is visszatert jatek kozben ehhez az asztalhoz, mas szulot nem lattam, akihez ment volna, tehat csak oda tartozhatott. De erre a kislanyra ra se szoltak. Letette a talcat a foldre es olyan hidegen hagyta a ket not, mintha ez termeszetes volna. Es azert is zavart, mert ott voltak mellettem, mikor vigasztaltam a lanyom, lattak, hogy a kislany bantotta a lanyomat, de ez is hidegen hagyta oket, abszolut reakcio mentesek voltak.
Nem akarom felfujni a dolgot. Csak egyet kerdeznek, aki ert hozza: Hogy lehet erre reagalni, nem kellene a szuloknek kicsit azert megis rendre inteniuk, vagy esetleg odabokni nekem, hogy bocs man a gyerek miatt, latod, hogy serult.
Ami a masik, hogy o tunt a legkisebb gyereknek a tobbi mellett (a csaladbol) Olyan max 6, de miniumum 4 eves volt, de kerdem en, ha valakinek mar van legalabb 1 gyereke es kiderul, hogy dawnkoros a kisteso a pocakban, miert vallaljak, ha nem tudjak kordaban tartani? Vagy ez normalis, minden Dawnkoros ilyen, ugy ertem, nem lehet rajuk szolni semmiert, akarmit csinalnak?
Nem tudom miert, de az a kislany ugy megijesztette a lanyomat, hogy bepisilt es meg nagyon emlekszik ra, mert tegnap beszeltunk anyosommal, es kerdezte lanyomat, hogy volt e jatszohazban, mire lanyom elmeselte, hogy bantotta a kislany es sirt is. 1 hete tortent az eset. Remelem gyorsan elfelejti.

37

Hogy lehet így nevelni a gyereket? Minden szülő ilyen? Én sajnálom ezeket a gyerekeket.

Nekem nincs gyerekem, még csak 21 vagyok, de ahogy elnézem, minél többet látom ezt, annál kevésbé is akarok!
Látok szülőket bevásárlóközpontokban, parkokban, utcán, buszon, mindenhol.
És Én sajnálom a gyerekeket. Szegény gyerekkel úgy beszélnek néha a szülei, ha nem azt csinálja amit akarnak, hogy az eszem megáll. Velem így beszélne valaki, egyből ott hagynám!
A gyerek mondjuk nem akar a kocsiba beszállni, mennek a kocsi felé, és az anyuka húzza a gyereket maga után, és kiabál:"Megint mit csinálsz?! ssze-vissza mész! ELÜT EGY KOCSI! OTT JÖN, TE MEG KIMÉSZ ELÉ!"

A másik amikor valamit akar a gyerek, és nem kapja meg, akkor elkezud sírni, és a szülei: "Most fejezd be a hisztit! Mások is vannak itt, zavarsz másokat!" sír tovább a gyerek az anyja megfogja a vállánál fogja, és "Na most fejezd be!!!" Erre a gyerek megijed és még jobban sír... :S

Most komolyan, minden szülő ilyen? Sajnálom szegény gyerekeket mikor ezt látom.
Anyám azt mondta én is csináltam ilyen jeleneteket, és Õ is mérges volt rám.
Mondtam neki, hogy de bakker szegény gyerekkel nem kéne ilyeneket csinálniuk...
Erre azt mondta, "Haha! Na majd meglátod, hogy ha lefogy a türelmed, akkor te is ezt fogod csinálni, mert 100x szólsz a gyerekre, de folytatja..."

Komolyan ez megy mindenhol?
Ez szörnyű, én inkább nem akarok így gyereket, hogy ordibálnom kell vele... :S

59

Ez a kisfiú beteg lehetett vagy "csak" nagyon borzalmas természetű?

A múltkor az egyik villamosmegállóban volt egy anyuka a kb 8-10 éves gyerekével. Szakadt az eső, mindenhol tócsák voltak. Az anyuka fogta a gyerek kezét, a gyerek pedig ugrált, és visított megállás nélkül, és folyamatosan (amíg én ott voltam is legalább 10x) földhöz vágta saját magát a vizes, saras aszfalton és visítozott és kapálózott a lábával. Az anyja mindig felszedte a földről, de folytatódott tovább. Nagyon beleivódott az agyamba ez a jelenet, és nem tudom eldönteni, hogy ez egy erőteljesebb hiszti volt-e vagy valami betegség.

9

Ki segíthet? Hallottatok már az oxigén terápiáról? Esetleg segített?

Az a gyanum, hogy kislányomnak(4 éves) oxigén hiánya lehetett születéskor. Most olvastam egy cikket, hogy ez autizmust is okozhat.

3

9-10 éves lánynál jelentkezhetnek a pubertás "tünetek" mármint lelkileg? Kezelhetetlen, szófogadatlan. Ki hogy kezeli?

Olyan két éve kezdődött nála ez a rendkivüli szófogadatlnság. Amit ő a fejébe vesz, az csak úgy jó. Nem akar rám hallgatni bármit is teszek. Úgy ki tud késziteni, hogy sokszor azt hiszem megőrülök. Hisztizik ha valami nem úgy van ahogy ő akarja. Sminkelni akarja magát!!! Nem segit sem a jó szó, semmi. 3 gyerekem van és nem gondoltam volna hogy az egyik ilyen lesz. Õ a középső. Sokszor, csúnya ezt mondani de olyan utálatos tud lenni. :( Mit csináljak vele? Hogy bánjak vele? Mivel büntessem? Mi lesz pár év múlva ha most ilyen?

1

Asperger diagnosztizálása?

Magasan funkcionáló autista a gyermekem. Mivel a témában eléggé jártas vagyok és ugye ezzel élek együtt, erős a gyanum, h az apja is az.
Valszeg nagyon magasan funkcionáló aspergeres, az a fura felnőtt, aki nagyon jól kompenzál. Az lenne a kérdésem, h hol lehetne diagnosztizálni felnőtt férfit, ki foglalkozik ilyesmivel. Mezei pszichiáter biztos, h nem tudná. Meg lenne az okom arra, h diagnózist kapjunk (szocpol visszafizetése). Ezt csak azért írtam, mert tudom , h a dg-sal semmi nem változna, ugyanúgy élnénk tovább, mint eddig.

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!