Találatok a következő kifejezésre: Elsős kisfiam tanult meg olvasni (1 db)

Elsős kisfiam nem tanult meg olvasni. Milyen könyv lenne jó erre a problémára?

Minden tantárgyból 4-es 5-ös várható a kisfiamnak,de egyáltalán nem tud írni és olvasni.Szakember azt mondta még nem mondhatják ki,hogy diszlexiás,de javasolja,hogy ismételjen osztályt.Én viszont nem szeretném,mert amúgy is évvesztes 8 éves múlt.Olyan szakkönyveket esetleg számítógépes programot keresnék aminek segítségével megtaníthatnám a fiam olvasni,írni és az ára sem elérhetetlen (ajánlották a Varázsbet?-t,de az 34000 ft)Minden tanácsot,ötletet javaslatot szívesen fogadok.

Legjobb válasz: Köszönöm a választ,megnéztem a neten végül is az egész programm ára sem vészes.Jövõhéten szétnézek a tankönyvboltokban meg van-e.

A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, megnéztem a neten végül is az egész programm ára sem vészes.Jövõhéten szétnézek a tankönyvboltokban meg van-e.
Nekem, mindig ha ilyet hallok, az jut eszembe, hogy miért kell ennyire erõltetni hogy egy év alatt tanuljon meg olvasni??? Más országokban, úgy hallottam, második, vagy harmadik osztályig kell megtanulni rendesen olvasni! Persze, gyakoroljatok sokat, jókedvvel (!), de legyünk türelmesek!Az olvasás nagyon összetett folyamat, lehet, neki egyszerûen több idõ kell.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!
Szia A Meixner Ildikó szerezte Játékház képes olvasókönyv nálunk tökéletesen bevált. Az én gyermekem is diszlexiás, diszgráfiás és diszkalkuliás. Igaz hogy évet ismételtünk(amit nem bántam meg), de ma gyönyörüen olvas és szeret is olvasni, hála a szerzõ könyvének meg a pedagógusainknak akik felismerték, hogy a Meixner féle tankönyvcsaládra váltsanak át az oktatásban.
A kérdező hozzászólása: Köszi a bíztatást, sok sikert nektek is.
Szia! Nekünk is hasonló problémánk volt. Most fejezte be a kisfiam szintén az elsõ osztályt, és a nyári szünidõre mi is az " Én is tudok olvasni" címû könyvet kaptuk. Ebbõl gyakorolgatunk és én is olvastatgatom vele a feliratokat az utcán, vagy bárhol. Szívesen olvas nem mondja hogy nem akar de egyszerre sokáig nem tudom leültetni. Kitartást nektek, és azért a szünidõre jó pihenést is!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!Tudod én is azért próbálok magamnak megoldást keresni, mert a szakemberek össze vissza beszélnek.Most épp a mamánál vannak a gyerkõcök pár napig, de ha hazajönnek keményen belekezdünk az olvasásba.Köszi a bíztatást!
:o) 2 év múlva... Vicc... Az öcsém 2, 5 éves volt mikor már teljesen nyilvánvaló volt. A diszlexiának elég konrét "tünetei" vannak... Már bocsánat a morbid példáért, de csak, hogy érezzétek: "Hát...lehet, hogy csak egy jóindulatú csomó, de 2 év múlva már mikor halálos is lehet biztosra mondjuk, hogy rák... Addig várjunk... " Sok sikert Neketek! (bár változatlanul azt mondom szótagolós módszer és a kisfiad szebben fog olvasni bármelyik társánál.. :o) ) Hajrá!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!A nevelési tanácsadóban azt mondták csak kb 2 év múlva mondhatják rá, hogy diszlexiás.Ám mivel mindenbõl nagyon jó lett (5-ös) a tanítónéni a gyakorlást javasolta.AZ Én is tudok olvasni címû tankönyvet vettük meg , remélem hasznos lesz.Ha augusztusban is ilyen gyatrán olvas még visszatérünk az évismétlésre.
Na épp itt a baj! Attól, mert egy gyerek nem tud megtanulni olvsani nem feltétlenül diszlexiás... Egy felmérés szerint a mai gyerekek 73%-a !!!!! nem tud megtanulni olvasni a szóképes olvasással! és persze egybõl rájuk mondják, hogy diszlexiások. Tudom, hogy nem az én dolgom...de az csak a kicsinek tenne jót, ha osztályt ismételne. Nem szégyen, ugyanez volt az öcsémnél... tovább mehetett volna (nagyon súlyos diszlexiás) , de anyukám (pedagógus) kérte, hogy ismételjen 1. osztályt. Inkább elsõt, mint késõbb mondjuk 4.et 5.et... Ma gimnáziumba jár, nem a legjobb tanuló, de nem is rossz. A mai napig megy a napi 1 órás nyúzás. De hozzáteszem, Õ nagyon súlyos diszlexiás. A Te manódnál elképzelhetõ, hogy csak a szóképekkel van a gond... minden, ami B-vel kezdõdik az bohóc..s így tovább... Kitartást!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ.Közben beszéltem a tanítójával azt mondta nem kell évet ismételnie csak rengeteget olvasni nyáron.
Szia! Na akkor én azt mondom Ablakzsiráf! és valami olyan könyv ami szótagolós módszerrel tanít olvasni. Nem kellenek drága mindenféle könyvek. Elõször tanuljon meg olvsani, de lehetõleg ne Mátyás király uralkodásának fõbb mozzanatai legyenek szótagolva... Utána pedig kapjon olyan könyveket (könyvtár nagyon jó dolog), amik az érdeklõdési köréhez közel állnak. /lehetõleg nem 2mm-es betûméretben/ Pont így indultam én is neki a fránya olvasásnak. Ma én is imádok olvasni!
szerintem a kisfiad nem szeret olvasni aminek oka az lehet hogy nem köti, le nem érdekli mi van a könyvekbe írva, nincs siker élménye. próbálj vele mindent elolvastatni ami utba jön, akár városnév tábla egy bolti felúrat egy felhívás, mindent. és perzse dicsérni. aztán olyan dolgokat olvasni vele ami érdekli. pl ha a foci vagy a kalózok.... ami rövid legyen´hogy képes legyen felfogni. a többi tantárgybol hogy lehet jó tanuló ha nem tud egyáltalán olvasni. szerintem csak túl reagálják a dolgot. talán erre apukám szavai jönnek elö, hogy annak idején ha ö nem jól olvasott vagy nem gyakorolt eleget akkor a tanítója nyakon csapta egyböl jobban ment neki, és érdekesen az összes osztálytársa megtanult olvasni. talán az is baj hogy azt mondják most a gyerekekre hogy beteg (disz...) aztán közben semmi baja nincs csak lusta és nem érdekli az olvasás írás.
Szerintem fogadd meg a tanácsot, nem viccbõl javasolják az évismétlést. Most még ez nem akkora gáz, mintha majd 4-5. osztályban vagy még késõbb derül ki, hogy az olvasási probléma miattnem tud teljesíteni (most persze ez még nem akkora gond), mert akkor jóval több lemaradást kéne behozni, és annyit egyszerûen nem lehet. Nyáron vidd el különtanárhoz, de szerintem jobban jár, ha megismétli az osztályt, hidd el, ez kevésbé gond, mintha késõbb kéne minden lemaradást behozni. Egy egész éves anyagot nem lehet egy nyár alatt bepótolni. De lehet, hogy jobb lenne egy másik iskola, bár ritkaság, de talán van olyan suli, ahol kevésé rohannak az olvasástanítással. Sajnos ez itt Magyarországon szinte verseny, a legtöbb alsós tanító villogni akar vele, hogy már karácsonyra olvasnak a gyerekek. Amúgy a Varázsbetût én is ajánlom, még ha drága is. Anyám fejlesztõpedagógus, és azt használja, nagyon jó.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, mégha csak egy év alatt kellene, de már 5 hónap alatt meg akarják õket tanítani, sõt már ovodában kezdik az alapokat.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mit gondoltok erről a videóról?

http://www.youtube.com/watch?v=SWRHxh6XepM

1

Segítene valaki? A fiam figyelemzavaros-hiperaktív-és diszlexiás

A kisfiam szakvéleményét szeretném ha megnézné egy szakember, tudom sokan látogatják ezeket a fórumokat...
Õszinte vélemény szeretnék mire számíthatunk,légyszíves ne ködösítsetek..
heti 5-ször jár fejlesztésre.
1-szer a nev.tan által biztosított alapozó mozgásterápia(bár 2 "járna".. )
2-szer magánúton hordom alapozó mozgásterápiára
1-szer grafomotoros
1-szer diszlexia

januárban készült a szakvizsgálat,a nevelési tanácsadóban,
2. hónapja jár magánterápiára,mert a nev.tan-os önmagában semmit nem ér :(
de ez a 2 hónap alatt javulást érzünk,és nem csak mi,a tanító néni is (I.osztályos-7,és fél éves)

Mi a tapasztalat a terápiákkal teljesen rendbe hozható az éretlen idegrendszere?

a szakvélemények: (szándékosan eltakartam,a személyes adatokat,és nev.tan helyét)


Előre is köszönöm ha valaki segíteni tud!

Még egy valami eszembe jutott.. van egy 3 éves kislányom,aki rendkívül nyugodt,jó természetű gyerek,de abban a pillanatban ahogy haza jön a kisfiam a suliból,"felveszi" az ő viselkedését (hiperaktív,gondolom nem kell le írnom mit csinál..rendszeres dühkitörésekkel,és hisztivel)
Mit tegyek hogy a lányom megmaradjon nyugodt természetűnek?

20

Miért van ennyi autista kisgyerek?

Újabban sok szülőtől hallom, hogy a 3 év körüli gyerekeknél tömegesen diagnosztizálnak autizmust. Ez lenne a valós helyzet?

14

Debrecenben tudnátok ajánlani gyakorlott gyógypedagógust?

0

Izomtónus zavar esetén mire számíthatok?

A babám ezzel született, +erősen hypoton. 1 hónapos kora óta tornára járunk. Most 7 hónapos. Olyanok válaszát várom, akik végigmentek ezen az úton? Megtanult szépen járni a gyermekük, lett e később bármilyen hátránya ebből? Értelmi fejlődéssel hogy alakult a kortársaihoz képest? Minden érdekel a témával kapcsolatban. Válaszukat előre is köszönöm!

2

Olyan kreatív játékokra lenne szükségem, amikkel lehet játszani szellemileg fogyatékos gyerekekkel/felnőtekkel?

A hétvégén önkénteskedni megyünk egy barátnőmmel, egy ilyen otthonba ahol szellemileg fogatékosok éknek, és egész nap nekünk kell velük lenni. Jó dolgok kellenének, hogy azt érezhessék ők is ugyan olyanok mint mi. :) Ekőre is köszönöm aki tud segíteni nekem :))

7

Ti mit tesztek ha gyereketek 1est visz haza?

12 éves fiam,3as átlag tanuló volt,de most nem tanul,a kislányok érdeklik,meg a mindenben benne lenni.Pl.természet ismeretből 5egyest hozott egymás után,és hiába mondjuk neki,hogy meg fog bukni,akkor pillanatnyilag nagyon bántja de aztán pár nap és mintha mi sem történt volna.Már egyáltalán nem számítógépezhet,a telefonját is el vettük tőle.Nem tudom mit csináljak vele,már teljesen kikészülök,hiába ülök le vele tanulni,nem marad meg másnapig a fejében.

6

Hol találok bentlakásos általános iskolát?

Problémás 15 éves lányomnak keresek bentlakásos általános iskolát. jelenleg 7.osztályos, de a viselkedésével vannak problémák. Rossz társaság miatt rendszeresen kimaradozik, elszökik. Tud valaki ajánlani megoldást? A sulijával, önkormányzattal, családsegítővel, psichológussal már beszéltem....valami más megoldás kéne, nem akarom hogy elkallódjon a lányom. Okos, értelmes, de ki kéne mozdítanom a jelenlegi társaságából.
Várom a javaslatokat, ötleeket, talán másnak is van ilyen problémája.

8

Szerintetek nem veszik észre az oviban és az iskolában?

Lentebb néztem egy videót de nem tudom, hogy nem veszik észre a kilányokon hogy rendszeresen kikapnak. Szerintem ugyanis ilyen fenékreverés után a kéznyom rendesen piros marad.

6

Van más gyerekénél is, hogy a büntetés csak olaj a tűzre, és még nagyobb lesz a hiszti és olyankor válik agresszívvé?

4 éves gyerek
És ilyenkor mit tesztek?

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!