Találatok a következő kifejezésre: Elsős kisfiam tanult meg (1 db)

Elsős kisfiam nem tanult meg olvasni. Milyen könyv lenne jó erre a problémára?

Minden tantárgyból 4-es 5-ös várható a kisfiamnak,de egyáltalán nem tud írni és olvasni.Szakember azt mondta még nem mondhatják ki,hogy diszlexiás,de javasolja,hogy ismételjen osztályt.Én viszont nem szeretném,mert amúgy is évvesztes 8 éves múlt.Olyan szakkönyveket esetleg számítógépes programot keresnék aminek segítségével megtaníthatnám a fiam olvasni,írni és az ára sem elérhetetlen (ajánlották a Varázsbet?-t,de az 34000 ft)Minden tanácsot,ötletet javaslatot szívesen fogadok.

Legjobb válasz: Köszönöm a választ,megnéztem a neten végül is az egész programm ára sem vészes.Jövõhéten szétnézek a tankönyvboltokban meg van-e.

A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, megnéztem a neten végül is az egész programm ára sem vészes.Jövõhéten szétnézek a tankönyvboltokban meg van-e.
Nekem, mindig ha ilyet hallok, az jut eszembe, hogy miért kell ennyire erõltetni hogy egy év alatt tanuljon meg olvasni??? Más országokban, úgy hallottam, második, vagy harmadik osztályig kell megtanulni rendesen olvasni! Persze, gyakoroljatok sokat, jókedvvel (!), de legyünk türelmesek!Az olvasás nagyon összetett folyamat, lehet, neki egyszerûen több idõ kell.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!
Szia A Meixner Ildikó szerezte Játékház képes olvasókönyv nálunk tökéletesen bevált. Az én gyermekem is diszlexiás, diszgráfiás és diszkalkuliás. Igaz hogy évet ismételtünk(amit nem bántam meg), de ma gyönyörüen olvas és szeret is olvasni, hála a szerzõ könyvének meg a pedagógusainknak akik felismerték, hogy a Meixner féle tankönyvcsaládra váltsanak át az oktatásban.
A kérdező hozzászólása: Köszi a bíztatást, sok sikert nektek is.
Szia! Nekünk is hasonló problémánk volt. Most fejezte be a kisfiam szintén az elsõ osztályt, és a nyári szünidõre mi is az " Én is tudok olvasni" címû könyvet kaptuk. Ebbõl gyakorolgatunk és én is olvastatgatom vele a feliratokat az utcán, vagy bárhol. Szívesen olvas nem mondja hogy nem akar de egyszerre sokáig nem tudom leültetni. Kitartást nektek, és azért a szünidõre jó pihenést is!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!Tudod én is azért próbálok magamnak megoldást keresni, mert a szakemberek össze vissza beszélnek.Most épp a mamánál vannak a gyerkõcök pár napig, de ha hazajönnek keményen belekezdünk az olvasásba.Köszi a bíztatást!
:o) 2 év múlva... Vicc... Az öcsém 2, 5 éves volt mikor már teljesen nyilvánvaló volt. A diszlexiának elég konrét "tünetei" vannak... Már bocsánat a morbid példáért, de csak, hogy érezzétek: "Hát...lehet, hogy csak egy jóindulatú csomó, de 2 év múlva már mikor halálos is lehet biztosra mondjuk, hogy rák... Addig várjunk... " Sok sikert Neketek! (bár változatlanul azt mondom szótagolós módszer és a kisfiad szebben fog olvasni bármelyik társánál.. :o) ) Hajrá!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!A nevelési tanácsadóban azt mondták csak kb 2 év múlva mondhatják rá, hogy diszlexiás.Ám mivel mindenbõl nagyon jó lett (5-ös) a tanítónéni a gyakorlást javasolta.AZ Én is tudok olvasni címû tankönyvet vettük meg , remélem hasznos lesz.Ha augusztusban is ilyen gyatrán olvas még visszatérünk az évismétlésre.
Na épp itt a baj! Attól, mert egy gyerek nem tud megtanulni olvsani nem feltétlenül diszlexiás... Egy felmérés szerint a mai gyerekek 73%-a !!!!! nem tud megtanulni olvasni a szóképes olvasással! és persze egybõl rájuk mondják, hogy diszlexiások. Tudom, hogy nem az én dolgom...de az csak a kicsinek tenne jót, ha osztályt ismételne. Nem szégyen, ugyanez volt az öcsémnél... tovább mehetett volna (nagyon súlyos diszlexiás) , de anyukám (pedagógus) kérte, hogy ismételjen 1. osztályt. Inkább elsõt, mint késõbb mondjuk 4.et 5.et... Ma gimnáziumba jár, nem a legjobb tanuló, de nem is rossz. A mai napig megy a napi 1 órás nyúzás. De hozzáteszem, Õ nagyon súlyos diszlexiás. A Te manódnál elképzelhetõ, hogy csak a szóképekkel van a gond... minden, ami B-vel kezdõdik az bohóc..s így tovább... Kitartást!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ.Közben beszéltem a tanítójával azt mondta nem kell évet ismételnie csak rengeteget olvasni nyáron.
Szia! Na akkor én azt mondom Ablakzsiráf! és valami olyan könyv ami szótagolós módszerrel tanít olvasni. Nem kellenek drága mindenféle könyvek. Elõször tanuljon meg olvsani, de lehetõleg ne Mátyás király uralkodásának fõbb mozzanatai legyenek szótagolva... Utána pedig kapjon olyan könyveket (könyvtár nagyon jó dolog), amik az érdeklõdési köréhez közel állnak. /lehetõleg nem 2mm-es betûméretben/ Pont így indultam én is neki a fránya olvasásnak. Ma én is imádok olvasni!
szerintem a kisfiad nem szeret olvasni aminek oka az lehet hogy nem köti, le nem érdekli mi van a könyvekbe írva, nincs siker élménye. próbálj vele mindent elolvastatni ami utba jön, akár városnév tábla egy bolti felúrat egy felhívás, mindent. és perzse dicsérni. aztán olyan dolgokat olvasni vele ami érdekli. pl ha a foci vagy a kalózok.... ami rövid legyen´hogy képes legyen felfogni. a többi tantárgybol hogy lehet jó tanuló ha nem tud egyáltalán olvasni. szerintem csak túl reagálják a dolgot. talán erre apukám szavai jönnek elö, hogy annak idején ha ö nem jól olvasott vagy nem gyakorolt eleget akkor a tanítója nyakon csapta egyböl jobban ment neki, és érdekesen az összes osztálytársa megtanult olvasni. talán az is baj hogy azt mondják most a gyerekekre hogy beteg (disz...) aztán közben semmi baja nincs csak lusta és nem érdekli az olvasás írás.
Szerintem fogadd meg a tanácsot, nem viccbõl javasolják az évismétlést. Most még ez nem akkora gáz, mintha majd 4-5. osztályban vagy még késõbb derül ki, hogy az olvasási probléma miattnem tud teljesíteni (most persze ez még nem akkora gond), mert akkor jóval több lemaradást kéne behozni, és annyit egyszerûen nem lehet. Nyáron vidd el különtanárhoz, de szerintem jobban jár, ha megismétli az osztályt, hidd el, ez kevésbé gond, mintha késõbb kéne minden lemaradást behozni. Egy egész éves anyagot nem lehet egy nyár alatt bepótolni. De lehet, hogy jobb lenne egy másik iskola, bár ritkaság, de talán van olyan suli, ahol kevésé rohannak az olvasástanítással. Sajnos ez itt Magyarországon szinte verseny, a legtöbb alsós tanító villogni akar vele, hogy már karácsonyra olvasnak a gyerekek. Amúgy a Varázsbetût én is ajánlom, még ha drága is. Anyám fejlesztõpedagógus, és azt használja, nagyon jó.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, mégha csak egy év alatt kellene, de már 5 hónap alatt meg akarják õket tanítani, sõt már ovodában kezdik az alapokat.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Tartósan beteg gyermek mellett 8 órában dolgozom, albérletben élünk, szülői segítségem nincsen. Hol tudok segítséget kérni, és konkrétan miben?

4 éves kisfiam Asperger-szindrómás. Tavaly szétköltöztünk az édesapjával, aki egy forintot nem fizet a gyerek után. Albérletet vettem ki, ahol nyugodtan nevelhetem. 8 órában dolgozom, két m?szakban, közben hordom-viszem a gyereket oviba, mostmár terápiára is kell vinnem, + egyéni fejlesztésre, utána helyt kell állnom a munkahelyemen, stb. A lakás hiába olcsó, nehéz fenntartanom. Édesanyám nem él már, apám él valahol, de évek óta nem láttam. Egyre nehezebben bírom, érzem, hogy fáradok. Hová menjek segítségért, és mit tudnak segíteni? Nem feltétlenül anyagi segítségre gondolok, a gyes-t már kapom 10 éves koráig. Pl. jár-e szocpol, vagy valamilyen lakástámogatás? Mikor és milyen feltételek mellett juthatok lakáshoz? Ha már fizetek lakást, akkor ne másét, hanem a sajátomat fizessem, ami egyszer a gyerekemé lesz. Hogyan kérjek segítséget? Mit tegyek?

5

Hogyan alakul az autista gyermek beszéde?

Nekem a kisfiam mondott szavakat, majd ezeket elhagyta. Most 3 éves, 10-15 szó az amit mondd, inkább a saját nyelvén "beszél". A doki szerint ez jó, mert ebb?l indul ki a beszéd majd. Szerintetek?

10

A Tanulási képességet felmérö szakszolgálatoknál van nyári szünet?

3

Autizmus gyanúja esetén számít-e, hogy idővel múlnak az autisztikus tünetek és nem jönnek elő újabb furcsaságok? (2-4 év)

Lehet "csak" az idegrendszer éretlensége? Mert nem olyan dolgokra gondolok, mint például a repkedés, pörgetés, hintázás vagy érzékenység hangokra, hanem bizonyos képességek kialakulásának késése. Pl. utánzás, beszéd...

15

A kisfiam nagyon nehezen alszik el. Mit tegyek? Nagyon jó alvó volt.

Letettem, s már el is aludt.3 éves. Kb.1 hónapja nem hajlandó egyedül elaludni, van, hogy 2órát is mellette ülök. Van éjjeli fénye, a függönyt -már- nem húzzuk el. Egyik napról a másik napra alakult ki. Nem érte trauma.

13

5 éves fiam kezelhetetlen az utóbbi időben. Nem fogad szót, megsem hallja ha rászólok. Piszkálja a hugát, és hisztizik mindenért. Mit csináljak?

Sokszor rá csapok, de nem akarok igy nevelni. Nem akarok tul szigorú lenni, de tehetetlen vagyok. Mit csináljak, hogy halgasson rám?

5

Mi lehet a gond?

Sajnos mostanában nem tudom mi van a lányommal de eddig aludt délután kb 3 napot most megint nem hajlandó aludni.És nem tudom már mit tegyek.Mindent megtettem hogy eltudjam altatni.Simogattam a hátát,mert azt igényelte.Most meg nem igényli a simogatást mert nem akar aludni.Én már nem tudom mit tehetnék ezellen?

4

Írnátok nekem pozitív változásokat a Tsmt tornától?

eszéd, szobatisztaság változása

7

Siófokon és környékén élő szülők akinek autista kisgyermekük van melyik óvodába járhat?

Ha bárki tud valami információt kérem osszák meg,mert tanácstalan vagyok!

2

Hogyan kezelhető a hisztis gyerek?

Van egy 4 éves lányom és egy 2 éves fiam.mindketten elevenek de nagyon.Mostanában mindenen összevesznek akkor a fiam üt a lányom meg teli torokból üvölt.már az agyamra megy hogy 2 percenként felváltva üvölt valamelyik mert mindenen összevesznek.Már sok mindent kipróbáltam pl:rajzoltunk táblát amin piros pontot kapott aki jót csinált feketét ha rosszat aránylag m?ködött egy ideig.Próbáltuk a büntisarkos módszert ami eredménye hogy még jobban üvöltenek,volt hogy a fenekére csaptam mert már annyira kihoztak a sodromból és nem fogadnak szót hogy nem tudom mit kéne még tennem.Ötleteket kérnék mert ez a helyzet nem jó senkinek.

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!