Találatok a következő kifejezésre: Elsős kisfiam tanult (1 db)

Elsős kisfiam nem tanult meg olvasni. Milyen könyv lenne jó erre a problémára?

Minden tantárgyból 4-es 5-ös várható a kisfiamnak,de egyáltalán nem tud írni és olvasni.Szakember azt mondta még nem mondhatják ki,hogy diszlexiás,de javasolja,hogy ismételjen osztályt.Én viszont nem szeretném,mert amúgy is évvesztes 8 éves múlt.Olyan szakkönyveket esetleg számítógépes programot keresnék aminek segítségével megtaníthatnám a fiam olvasni,írni és az ára sem elérhetetlen (ajánlották a Varázsbet?-t,de az 34000 ft)Minden tanácsot,ötletet javaslatot szívesen fogadok.

Legjobb válasz: Köszönöm a választ,megnéztem a neten végül is az egész programm ára sem vészes.Jövõhéten szétnézek a tankönyvboltokban meg van-e.

A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, megnéztem a neten végül is az egész programm ára sem vészes.Jövõhéten szétnézek a tankönyvboltokban meg van-e.
Nekem, mindig ha ilyet hallok, az jut eszembe, hogy miért kell ennyire erõltetni hogy egy év alatt tanuljon meg olvasni??? Más országokban, úgy hallottam, második, vagy harmadik osztályig kell megtanulni rendesen olvasni! Persze, gyakoroljatok sokat, jókedvvel (!), de legyünk türelmesek!Az olvasás nagyon összetett folyamat, lehet, neki egyszerûen több idõ kell.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!
Szia A Meixner Ildikó szerezte Játékház képes olvasókönyv nálunk tökéletesen bevált. Az én gyermekem is diszlexiás, diszgráfiás és diszkalkuliás. Igaz hogy évet ismételtünk(amit nem bántam meg), de ma gyönyörüen olvas és szeret is olvasni, hála a szerzõ könyvének meg a pedagógusainknak akik felismerték, hogy a Meixner féle tankönyvcsaládra váltsanak át az oktatásban.
A kérdező hozzászólása: Köszi a bíztatást, sok sikert nektek is.
Szia! Nekünk is hasonló problémánk volt. Most fejezte be a kisfiam szintén az elsõ osztályt, és a nyári szünidõre mi is az " Én is tudok olvasni" címû könyvet kaptuk. Ebbõl gyakorolgatunk és én is olvastatgatom vele a feliratokat az utcán, vagy bárhol. Szívesen olvas nem mondja hogy nem akar de egyszerre sokáig nem tudom leültetni. Kitartást nektek, és azért a szünidõre jó pihenést is!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!Tudod én is azért próbálok magamnak megoldást keresni, mert a szakemberek össze vissza beszélnek.Most épp a mamánál vannak a gyerkõcök pár napig, de ha hazajönnek keményen belekezdünk az olvasásba.Köszi a bíztatást!
:o) 2 év múlva... Vicc... Az öcsém 2, 5 éves volt mikor már teljesen nyilvánvaló volt. A diszlexiának elég konrét "tünetei" vannak... Már bocsánat a morbid példáért, de csak, hogy érezzétek: "Hát...lehet, hogy csak egy jóindulatú csomó, de 2 év múlva már mikor halálos is lehet biztosra mondjuk, hogy rák... Addig várjunk... " Sok sikert Neketek! (bár változatlanul azt mondom szótagolós módszer és a kisfiad szebben fog olvasni bármelyik társánál.. :o) ) Hajrá!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!A nevelési tanácsadóban azt mondták csak kb 2 év múlva mondhatják rá, hogy diszlexiás.Ám mivel mindenbõl nagyon jó lett (5-ös) a tanítónéni a gyakorlást javasolta.AZ Én is tudok olvasni címû tankönyvet vettük meg , remélem hasznos lesz.Ha augusztusban is ilyen gyatrán olvas még visszatérünk az évismétlésre.
Na épp itt a baj! Attól, mert egy gyerek nem tud megtanulni olvsani nem feltétlenül diszlexiás... Egy felmérés szerint a mai gyerekek 73%-a !!!!! nem tud megtanulni olvasni a szóképes olvasással! és persze egybõl rájuk mondják, hogy diszlexiások. Tudom, hogy nem az én dolgom...de az csak a kicsinek tenne jót, ha osztályt ismételne. Nem szégyen, ugyanez volt az öcsémnél... tovább mehetett volna (nagyon súlyos diszlexiás) , de anyukám (pedagógus) kérte, hogy ismételjen 1. osztályt. Inkább elsõt, mint késõbb mondjuk 4.et 5.et... Ma gimnáziumba jár, nem a legjobb tanuló, de nem is rossz. A mai napig megy a napi 1 órás nyúzás. De hozzáteszem, Õ nagyon súlyos diszlexiás. A Te manódnál elképzelhetõ, hogy csak a szóképekkel van a gond... minden, ami B-vel kezdõdik az bohóc..s így tovább... Kitartást!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ.Közben beszéltem a tanítójával azt mondta nem kell évet ismételnie csak rengeteget olvasni nyáron.
Szia! Na akkor én azt mondom Ablakzsiráf! és valami olyan könyv ami szótagolós módszerrel tanít olvasni. Nem kellenek drága mindenféle könyvek. Elõször tanuljon meg olvsani, de lehetõleg ne Mátyás király uralkodásának fõbb mozzanatai legyenek szótagolva... Utána pedig kapjon olyan könyveket (könyvtár nagyon jó dolog), amik az érdeklõdési köréhez közel állnak. /lehetõleg nem 2mm-es betûméretben/ Pont így indultam én is neki a fránya olvasásnak. Ma én is imádok olvasni!
szerintem a kisfiad nem szeret olvasni aminek oka az lehet hogy nem köti, le nem érdekli mi van a könyvekbe írva, nincs siker élménye. próbálj vele mindent elolvastatni ami utba jön, akár városnév tábla egy bolti felúrat egy felhívás, mindent. és perzse dicsérni. aztán olyan dolgokat olvasni vele ami érdekli. pl ha a foci vagy a kalózok.... ami rövid legyen´hogy képes legyen felfogni. a többi tantárgybol hogy lehet jó tanuló ha nem tud egyáltalán olvasni. szerintem csak túl reagálják a dolgot. talán erre apukám szavai jönnek elö, hogy annak idején ha ö nem jól olvasott vagy nem gyakorolt eleget akkor a tanítója nyakon csapta egyböl jobban ment neki, és érdekesen az összes osztálytársa megtanult olvasni. talán az is baj hogy azt mondják most a gyerekekre hogy beteg (disz...) aztán közben semmi baja nincs csak lusta és nem érdekli az olvasás írás.
Szerintem fogadd meg a tanácsot, nem viccbõl javasolják az évismétlést. Most még ez nem akkora gáz, mintha majd 4-5. osztályban vagy még késõbb derül ki, hogy az olvasási probléma miattnem tud teljesíteni (most persze ez még nem akkora gond), mert akkor jóval több lemaradást kéne behozni, és annyit egyszerûen nem lehet. Nyáron vidd el különtanárhoz, de szerintem jobban jár, ha megismétli az osztályt, hidd el, ez kevésbé gond, mintha késõbb kéne minden lemaradást behozni. Egy egész éves anyagot nem lehet egy nyár alatt bepótolni. De lehet, hogy jobb lenne egy másik iskola, bár ritkaság, de talán van olyan suli, ahol kevésé rohannak az olvasástanítással. Sajnos ez itt Magyarországon szinte verseny, a legtöbb alsós tanító villogni akar vele, hogy már karácsonyra olvasnak a gyerekek. Amúgy a Varázsbetût én is ajánlom, még ha drága is. Anyám fejlesztõpedagógus, és azt használja, nagyon jó.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, mégha csak egy év alatt kellene, de már 5 hónap alatt meg akarják õket tanítani, sõt már ovodában kezdik az alapokat.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Szerintetek van okunk aggodni?

Ferjemnek szuletett egy hazassagon kivuli gyereke(10eve vagyunk hazasok, van kozos gyerekunk, ez a kisfiu egy botlasabol sikerult, megbocsajtottam, de ez hosszu tortenet)Kisfiu 4eves lesz juliusban, anyukajaval el de nalunk van ket hetente,a velhetoen baj az hogy a kisfiuval nincsen foglalkozva, se jatszira nem jar se oviba(anyuka szult azota masnak is gyereket, igy a kicsi miatt nem jarhat elvileg oviba)kisfiu egesznap tevezik, keveset es nagyon rosszul beszel(alig van ertheto szava) kanallal villaval nem tud enni, ha nalunk van es probaljuk sem sikerul neki, poharbol leissza magat. A kozos gyermekunket mindig terrorizalja 1 ev van koztuk.Elvileg szept-tol ovis lesz ha beiratja, de addig is hova lehetne vinni hogy tudjon "viselkedni" a tarsadalomba. Mint anya rossz nezni hogy elkallodik az a gyerek.Velemenyek? Otletek? Koszonom

6

Anyukák, akik hiperaktív vagy autista gyereket nevelnek, volt valami tünete csecsemőkorban, vagy olyan volt mint a többi csecsemő?

2

Hiperaktivitás, ADHD, és egyéb kitalált "betegségek". Bővebben? Lent.

Mostanában egyre több kérdést látok a témakörben ezekkel kapcsolatban. Mindig elcsodálkozom azon, hogy így meg lehet vezetni embereket. Aki érintett, vagy csak érdekli, olvasson utána (NE orvosok weboldalán, könyvében, ők úgyis a szokásosat szajkózzák, hisz ez áll érdekükben.)

"nem létezett, és ma sem létezik olyan tudományos vizsgálati eredmény, amely egyértelműen bizonyítaná, hogy a hiperaktivitás betegség lenne, s amely indokolná, hogy a gyerekeket olyan erős tudatbefolyásoló pszichiátriai szerekkel kellene kezelni, amelyekkel jelenleg is kezelik őket."


33

MI is az az autizmus?

Szerintem nagyjából mindenkiben él egy kép az autistákról az Esőember óta. Én leginkább azt hallottam róluk, hogy a szociális kapcsolatokkal van gondjuk, nehezen kommunikálnak, érzelmileg bezárkóznak. Kényszeresek, ha eltérnek a napi rituálétól, akkor kiborulnak. Gyermekkorban erős hiszti, megkésett beszédfejlődés, szemkontaktus hiánya, egyoldalú tevékenységek.
De most már egyre több anyukától olvasom itt, hogy autista a gyermeke, holott ezek közül egyik tünetet sem produkálja. Jó, tudom, hogy nincs két egyforma autista, és vannak fokozatai. De akkor mi a közös bennük?
És egyre több van belőlük, bár azt is olvastam, hogy lehet, hogy régen is voltak, csak akkor még nem diagnosztizálták. És fejlődtek maguktól, be tudtak illeszkedni, anélkül, hogy maguk tudták volna, hogy autisták.
Akkor mi is ez voltaképpen?
Nekem már kezd az az érzésem lenni, hogyha találkoznak egy problémás gyermekkel, akivel nem tudnak mit kezdeni, akkor rámondják, hogy autista.
Van itt olyan anyuka, akinek azt mondták, hogy autista a gyermeke, de később visszavonták ezt a diagnózist?

12

Hogyan kezelik azt a 3 éves gyereket, akinek visszamaradt csecsemőkori reflexe van?

Konkrétabban a Moro-reflexre lennék kíváncsi.

2

4.5 éves gyermekem ha leszidást kap, vagy a fenekére kap, akkor magát karmolja, üti. Mit tehetek?

Nagyon okos, érzékeny kisfiú. Akaratos is,muszáj erős határokat húzni neki, azon belül igyekszem szabadságot adni neki. Így is sor kerül néha arra, hogy kap a fenekére, mert időnként éreznie kell, hogy vannak határok. Először persze kérem, érvelek, de néha eljutunk idáig. Minden konfliktus után kibékülünk, elmondom, akkor is szeretem, mikor ez van, de vannak dolgok, amit be kell tartania. Ezt kb 1 hónapja csinálja.Tudom azt is, hogy az akaratosság ellenére kishitű, mert türelmetlen magával, ha nem sikerül vmi, mondja ő buta, pedig sosem mondom neki, ha rosszat csinál is, mindig azt mondom, most bután viselkedtél, pedig te okos kisfiú vagy. Ha már érzi, baj van, nem abbahagyja a hisztit, hanem üti a fejét és karmolja az arcát (pedig a fejét sem ütöttem soha, a max, hogy elfenekeltem. Mit javasoltok?

33

Lehet olyan (hamarosan 3 éves) gyerek autista, aki rengeteget (fejlett szókinccsel) beszél és nem szeret egyedül lenni?

Kisfiamnak nagyon sok furcsa dolga van, sokszor gondolom, hogy valami pszichés gond lehet vele, pedig első ránézésre szuperügyes-szuperokos gyereknek tűnik.

24

3 éves gyermekem nem motiválható, dacos, és semmi sem érdekli. Mit rontottam el, mit kéne tennem?

3 éves, és alig-alig beszél. Elindultunk mindenféle vizsgálatokra vele. Eddig semmit sem találtak.
Illetve ma a beszédfejlesztő központban voltunk a pszichológusnál. Õ azt mondta, hogy alapvetően nem is a beszéddel van baj. (Amit mondasz egyébként mindent hibátlanul visszaismétel, csak nem akar válaszolni.)
Hanem azzal, hogy semmi sem érdekli, és ami nem érdekli, azzal nem is hajlandó foglalkozni. Iszonyú dacos, és akaratos. Átirányított minket a nevelési tanácsadóba.
Teljesen el vagyok keseredve. Igen, nagyon problémás gyermek volt már az elejétől kezdve. Engem sajnos nagyon kikészített, bevallom sokszor nem volt hozzá elég türelmem.
2,5 éves koráig nem volt egy átaludt éjszakánk, a szoptatással is megkínlódtam.
Azt én is észrevettem, hogy ami nem érdekli, azzal nem hajlandó foglalkozni, gondoltam is, hogy az iskolában lesz vele majd elég bajunk. Nem tudom, hogy hogyan segíthetnék ezen, vagy mit rontottam el?
Miért van az, hogy a korának megfelelő játékok nem nagyon érdeklik? Nem kirakózik, nem épít, nem rajzol. Csak az autóit tologatja egész nap.
2 hónapja járunk oviba. A dacra egy jó példa, hogy 1 hónapig nem volt hajlandó az oviban pisilni, ezért délben el kellett hoznunk. Most már ott alszik, de mondják, hogyha rájön a hiszti, semmivel nem tudják megnyugtatni.
Szóval jelenleg az a diagnozis, hogy adott egy nagyon rossz természetű gyermek, akinek a dacát nem tudtuk kezelni, és egyáltalán nem érdeklődik a környezete iránt, nagyon nehezen motiválható.

25

Hogyan lehetne megoldani a szófogadatlan gyerek-problémát?

A testvéremmel rengeteg gondunk van. Még csak 7 éves, de már nem lehet vele bírni. Szófogadatlan, akaratos, visszapofázik a szüleinknek, nem lehet rá se szép szóval, se csúnya szóval, se büntetéssel hatni. A suliban is gyakran hallani rá panaszt. Én már nem bírom elviselni, lassan azt is elérjük, hogy azt mondom a szüleimnek: vagy őt tűntetik el itthonról vagy én megyek el, válasszanak. Milyen megoldást lehet erre találni? Én már réges régen beadtam volna a javítóintézetbe, aztán majd rájön a kis sz*rházi, hogy csak jobb neki itthon, ahol konkrétan ki van nyalva a s*gge.

2

Az csecsemőkori idegrendszeri éretlenség minden esetben együtt jár a későbbiekben autizmussal, hiperaktivitással, figyelemzavarral vagy egyéb más betegségekkel? Valakinek tapasztalat?

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!