Találatok a következő kifejezésre: Első terhességnél idővel (4 db)

Van itt esetleg akinek első terhességnél idő előtt kinyílt a méhszáj, és most a második babáját várja?

Azért kérdeznék t?le, mert nekem 32. héten els? terhességénl észrevették hogy 2 ujjnyira kinyílt a méhszájam,és két hétig kórházban voltam emiatt, injekciókat kaptam, hogy ne induljon el a szülés. Most a második babámat várom,és már a legelején rákérdeztem erre a dokinál, 2x is, de azt mondta ez a téma még korai, mert ha probléma lesz akkor is talán kés?bb, de nem biztos. Nem vagyok nyugodt viszont, mert el??leg sem vettem észre a kinyílást... Tapasztalatokra lenne szükségem.

Legjobb válasz: Szia! Ne izgulj! Nem törvényszerû, hogy megint kinyílik idõ elõtt! Nekem az elsõ terhességemnél félidõben nyílt ki, elvesztettem az ikreimet emiatt.:-( A második terhességemnél, csak 38 hetesen kezdett el nyílogatni, de ez ilyenkor már teljesen normális.

Szia! Ne izgulj! Nem törvényszerû, hogy megint kinyílik idõ elõtt! Nekem az elsõ terhességemnél félidõben nyílt ki, elvesztettem az ikreimet emiatt.:-( A második terhességemnél, csak 38 hetesen kezdett el nyílogatni, de ez ilyenkor már teljesen normális.
Szia! Mi is most tervezzük a másodikat (talán már siikerült is:) ) És nekem is a 31. héten elvékonyodott és 2 ujjnyira ki is nyílt!Én is aggódom emiatt, de a doki bíztat, hogy minden terhesség más, és úgy tekintsek erre a második babára, mindtha nme lett volna az elsõnél annyi zûr! Én már az 5. héttõl veszélyeztetett voltam, és most nme szeretném végig feküdni egy 19 hós kismanó mellett!De engem biztatott a dokim! :) Remélem neked is jól alakul! Es neked mikor született így az elsõ?kihúztátok végig? Én csak egy hetet voltam a kórházban annó, de itthon feküdtem a 35. hétig!Végül 39+4-re született spontán, gyorsan! Próbálj nem gondolni erre, én is ezt teszem majd, és hátha sokkal jobban alakul! :)
anyum velem már a 31. héttõl korházban volt, végül a 36. héten születtem meg. öcsémmel viszont semmi ilyen problémája nem volt, ráadásul akkor - miattam - pihenni sem tudott. én az elsõ babámmal már a 32. héttõl pihenésre voltam itélve, mert már felpuhult a méhszáj, majd 38. héttõl nyitva voltam, mégis úgy indították meg a szülést. most másodikkal 1 hét múlvára vagyok kiírva, és semmi jele a szülésnek. ja, és zárt vagyok még.
14:58-as vagyok. anyum azért volt kh-bna velem, mert nyitva volt a méhszája. és én is, az elsõ babámmal úgy nyíltam ki 4 centisre, hogy észre sem vettem. és most minden okés :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen válaszaitokat. Akkor ezek szerint nem törvényszerû, hogy megismétlõdik. 2 hétig kaptam Brycanil-t injekcióban, elõször pár napig napi 6x!!! Elképesztõen nehéz 2 hét volt. Így végül 40+2 született a lányom, fájásokkal indult. Dokim szerint azért húzódott eddig mert volt ez a két hetes kezelés, amúgy már hamarabb is jött volna...
Szia! Elsõ babámmal 34 hetesen már meg volt rövidülve a méhnyak. 37 hetesen zárt voltam, 38+2 naposan 2 ujjnyira nyitva, 39+2 naposan 4 cm-es méhszájnál, burokrepesztéssel programszültem (4 kilós babát, könnyen). Semmit nem éreztem én sem abból, hogy nyílt a méhszájam. Most várom a második babát. Pont emiatt, hogy ne nyíljon ki véletlenül se a méhszáj idõ elõtt, a 3 hete nem néztek meg. Ma, 39+1 naposan szûk 1 ujjnyira vagyok nyitva! És most nem pihenek, hiszen van már egy gyerkõcöm, ráadásul napi 1 órát gyalogolok, lépcsõzöm, emelgetem a nagyot. Szóval ne aggódj! :) Boldog babavárást!

Első terhességnél mennyi idővel hamarabb ereszkedik le a pocak? 38. hétben vagyok, ha még nem ereszkedett túl fogom hordani?

Legjobb válasz: Nekem sem ereszkedett le láthatóan a hasam az eésõnél. (még a másodiknál sem). Van úgy, hogy csak közvetlen szülés elõtt megy le a baba. Egyáltalán nem biztos, hogy túlhordod!

Nekem sem ereszkedett le láthatóan a hasam az eésõnél. (még a másodiknál sem). Van úgy, hogy csak közvetlen szülés elõtt megy le a baba. Egyáltalán nem biztos, hogy túlhordod!

Második terhességnél mindenki kevesebbet hízik? Elsö babámnál 20kg jött fel, most vagyok a másik fiammal 18 hetes terhes és 1 kg jött fel idáig.

Legjobb válasz: Szia! Szerintem ez nem törvényszerû, hogy a másodiknál kevesebbet hízik az ember! Inkább attól függ mennyire figyelsz oda az étkezésre! Nem diétára gondolok! Az elsõ terhességem alatt én is 20kg-ot híztam, de tudom, hogy miért, mert szabadjára engedtem az evést. Mindegy volt mikor mit és mennyit ettem, nem figyeltem oda, meg is lett az eredménye. De nem bánom mert utánna le tudtam fogyni 78-ról 58kg-ra.(85kg-mal mentem szülni.) Most 25 hetes vagyok és 6 kg-nál tartok, ami szerintem ideális. Most tudatosan étkezem, egészségesen, változatosan. Talán mások is így vannak ezzel a többeddik terhességnél, azért híznak kevesebbet! Gondtalan, szép terhességet kivánok!

Szia! Szerintem ez nem törvényszerû, hogy a másodiknál kevesebbet hízik az ember! Inkább attól függ mennyire figyelsz oda az étkezésre! Nem diétára gondolok! Az elsõ terhességem alatt én is 20kg-ot híztam, de tudom, hogy miért, mert szabadjára engedtem az evést. Mindegy volt mikor mit és mennyit ettem, nem figyeltem oda, meg is lett az eredménye. De nem bánom mert utánna le tudtam fogyni 78-ról 58kg-ra.(85kg-mal mentem szülni.) Most 25 hetes vagyok és 6 kg-nál tartok, ami szerintem ideális. Most tudatosan étkezem, egészségesen, változatosan. Talán mások is így vannak ezzel a többeddik terhességnél, azért híznak kevesebbet! Gondtalan, szép terhességet kivánok!
A kérdező hozzászólása: Én ugyan így voltam.szó szerint (zabáltam).76kilóval mentem szülni és csak 63-ra sikerült vissza fogynom.16 hónapos a nagyfiam.most én is odafigyelek a kajcsira nagyon.köszönöm a választ.
Az elsõ terhességem/lány/ /67 kilóval kezdtem és 83 és féllel mentem szülni. 16 és fél kilót híztam.Visszafogytam 60 kilóra.Második terhességem 60 kilóval kezdtem és most 38+4 naposan vagyok 81 kiló/fiú/.A lányomnál csupa víz voltam mindenhol, most meg egy gramm víz nincs rajtam és szinte csak a hasamra híztam.Szerintem ez alkat és gyerek függõ.boldog babavárást, könnyû szülést!


Aki cukros volt az első babával és a 2. terhességnél már időben elkezdett diétázni, annak jó lett a cukorterhelése?

Magyarán megelőzhető a korai diétával a későbbi diéta??? vagy tök mindegy? Így is ugy is cukros leszek a 2. babával is?

Legjobb válasz: Egyátalán nem diétáztam, mégsem lettem cukros. Az elsõvel csak diétáznom kellett.

Egyátalán nem diétáztam, mégsem lettem cukros. Az elsõvel csak diétáznom kellett.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ. a 16 hetes terhelésem jó lett, de rettegek a diétától, nagyon - nagyon nehéz volt .
A kérdező hozzászólása: Köszi neked is a választ. Teljesen nomrális súllyal estem teherbe, mind a kétszer egyformán 60 kg voltam és 166 cm. Szülés után is mértem a cukrom és rendben volt... már a terhesség közepén járok, ha akartam is volna akkor is nehéz lenne a diéta. Mivel a 16 hetes terhelésem jó lett, a diabetikus azt mondta, nyugodtan egyek és ne kínozzam magam a diétával. Mégis tartok a következõ terheléstõl.
Szia. Egyaltalan nem dietaztam a masodiknal, megsem lettem cukros. A 28.hettol 2-4hetente neztek de minden eredmeny jo lett. Szerintem se kinozd magad dietaval, valoszinu mar nem is leszel cukros.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!