Találatok a következő kifejezésre: Első rutin mit (9 db)

Hétfőn megyek az első rutin órára. (autó) Mire számíthatok, miket szoktak ilyenkor beszélni a diákkal?

Legjobb válasz: Nem, egyszerûen rámutatnak a kocsira, hogy ülj be, nem mondanak semmit, és így a kezüket mintha egy kormány kerék lenne benne, tekergetve jelzik, hogy vezess... Komolyabban: Igen,szoktak, bemutatkozás miegymás, oktató függõ, elvégre legalább egy hónapig eleg gyakran fogtok talalkozni, gyorstalpaló elmélet, hogyan mûködok, mire jó a kuplung stb, majd gyorsulás, 30centinyire szegélytõl megállás, emelkedõn indulás, majd késõbb sarok tolatás,Y-megfordulás feladatok lesznek egy simán le megy egy hét alatt aztán vizsga.... Ne görcsölj rá, a rutin nagyon könnyû : ) ( Betépve vizsgáztam le.)

Nem, egyszerûen rámutatnak a kocsira, hogy ülj be, nem mondanak semmit, és így a kezüket mintha egy kormány kerék lenne benne, tekergetve jelzik, hogy vezess... Komolyabban: Igen, szoktak, bemutatkozás miegymás, oktató függõ, elvégre legalább egy hónapig eleg gyakran fogtok talalkozni, gyorstalpaló elmélet, hogyan mûködok, mire jó a kuplung stb, majd gyorsulás, 30centinyire szegélytõl megállás, emelkedõn indulás, majd késõbb sarok tolatás, Y-megfordulás feladatok lesznek egy simán le megy egy hét alatt aztán vizsga.... Ne görcsölj rá, a rutin nagyon könnyû : ) ( Betépve vizsgáztam le.)
Hát igen .Kb ennyi...ez nem nehéz, majd a forgalmi lesz szokatlan, de az sem nehéz ha ráérzel a dologra.:) Pl:nekem el sem mondta hogy mire jó a kuplung mert egyrészt megbeszéltük elméleten mert van ilyen vizsga kérdés, másrészt joggal hiszi hogy aki autót akar vezetni azt ilyen alapokat tudja hogy a pedálok mire jók meg a sorrendjüket....Sok sikert a vizsgádhoz de biztos átmész! A forgalmin nem biztos hogy átmész elsõre de nem megijeszteni akarlak csak nagyon sok mindenki megbukik elõször. De tényleg bízz magadban és figyelj oda mindenre:)
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Megvolt az óra az oktatóval. Kivitt autóval a pályára elmagyarázta a használatát és komolyan vezettem a pályán, nem hittem el hogy megkér.Nagyon féltem. Mentem 1-be, 2-be tolatás és 30 cm a szegélynél. Csak úgy kapkodni kellett a kormánykereket, de nem vészes csak ébernek kell lenni. Nagyon jó volt, holnap megyek megint. Köszönöm a kommenteket. :)

Első rutin órán (autóssuli) mire számíthatok?

2 nap múlva lesz az els? órám,és iszonyúan izgulok. Már ültem volán mögött de nem a legjobban mentek a dolgok. Els? órán ti mivel kezdtétek? 18L köszi a választ :)

Legjobb válasz: A barinõmet letaperolta az oktató elsõ órán,azt nem mondom mi volt utána,csak a végét,másik oktatóhoz került.

A barinõmet letaperolta az oktató elsõ órán, azt nem mondom mi volt utána, csak a végét, másik oktatóhoz került.
A kocsit kezelni könnyebb hosszú távon, mint rövid távon lassan. Vagyis ha rutin elõtt vezetsz hosszabb úton akkor könnyebben fogsz tudni vezetni a rövidtávú úton is.
18:38-as vagyok Nekem 1 hét alatt megvolt a rutin, semmi gondom nem volt vele.
A kérdező hozzászólása: Baromi jó vicc :D :D pf...
A kérdező hozzászólása: 18:38! Én még csak gyakorlópályán vezetek majd, de már errõl én is hallottam, hogy elsõ órán a forgalomban. Nagyon nem örültem volna ha nekem is így lett volna, mert még egyelõre a "szép" elindulás is problémát okoz. Nem értem, hogy lehet valakit elõször a forgalomba vinni, aki még nem is tud vezetni, nagyon nagy butaság...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm kedves 18/F válaszoló :) Az öltözködést meg majd igyekszem praktikusan megoldani :)
Hát én ezt nem tartom jóötletnek kedves utolsó válaszoló. Nem hiába van a rutin elõbb, fõleg ha még életedben nem vezettél. Ott annyi kis rutint megtudsz szerezni, ha nehézkesen is, de legalább haladni tudj a városban. meg parolni meg ilyesmi.
Én már elsõ órán a forgalomban vezettem, pedig akkor vezettem életem ben elõször. Elsõ 4 órámat forgalomba vezettem, majd utánna rutinpálya.
Nekem elõször is bemutatkozott, és azt mondta tegezzem. Aztán beszélt vagy fél órát az autóról, meg hogy mit fogunk csinálni. Elsõ órán még ilyen alapdolgok voltak, elindulás, megállás. 40-rõl intenzíven lassítani a vonal elõtt, járdaszegély mellett megállni 10cm-re. Azt hiszem ennyi. Lesz szünet is, én addig mindíg cigiztem egyet :) Már most szólók, hogy ilyen jó idõben nagyon meleged lesz az aútóban, ha nincs légkondi, ezért olyan rucit vegyél fel, hogy ne nagyon látszodjon! :) (Ezt csak úgy mellékesen jegyeztem meg) 18/F
Lehet, hogy az oktató megkér az egyik kanyarban, hogy most halojl egy kicsit az ölébe! De te ne fogadj szót!!
Nem ijesztésnek szántam, ez igaz volt.Te kérdezted hogy mire számíthatsz.
A kérdező hozzászólása: köszi második :)
A kérdező hozzászólása: Szuper kezdet :D Egyáltalán nem ijesztettél meg a szövegeddel, csak mondom :D Jaj, és ha LEHET normális válaszokat!
Oktatóm már rögtön a vizsga feladatokkal kezdte volna de mivel nem vezettem még autót ezért az alapoknál kezdtük indulás megállás kanyar stb.. aztán vizsga feladatok és így tovább, óra végén meg jármûkezelés elméleti része.
Megtanítanak driftelni.

Első rutin órán mi történik?

Vezethetek már?:D

Legjobb válasz: Elmagyarázza az oktató, hogy mi micsoda a kocsiban és gyakoroljátok az elindulást és a megállást. Ha már vezettél és ezekben profi vagy, akkor biztos mehetsz a rutinpályán pár kört. Ha viszont nem, akkor úgy el leszel ezekkel foglalva, hogy észre sem veszed és vége az órádnak :-)

Elmagyarázza az oktató, hogy mi micsoda a kocsiban és gyakoroljátok az elindulást és a megállást. Ha már vezettél és ezekben profi vagy, akkor biztos mehetsz a rutinpályán pár kört. Ha viszont nem, akkor úgy el leszel ezekkel foglalva, hogy észre sem veszed és vége az órádnak :-)
A szomszédcsajt megkúrta az oktató. Az oktatót meg a barátja, de az már nem az elsõ órán volt.
Én az elsõ rutin órát a városban kezdtem:) Ismert az oktató, tudta, hogy vezettem már..
A kérdező hozzászólása: Ah, értem az elindulás, meg ezek már mennek, hátha tudok majd menni a pályán is többet. Köszi a választ!:D
Nekem pl. elkezdte, hogy gáz-fék-kuplung, na de eddig mindenki tudja. De azt, hogy induláskor hogyan kell felengedni a kuplungot, vagy a visszapillantó tükröt hogyan kell beállítani megfelelõen, arra már oda kell figyelni! Na és a sebességváltó sem minden kocsitípusnál egyforma, mert nem mindegy, hogy hány fokozat van, és hol a rükvertz? Na meg van egy csomó kapcsoló és kallantyú a mûszerfalon, nehogy az ablaktörlõvel indexeljünk! Ilyen dolgokkal elmegy egy kis idõ. Azután jöhet pár kör a rutinpályán, vagy a parkolóban. (Nekünk pl. nem volt akkor kész a rutinpálya, így egy csak rendezvények esetén használt parkolóban kezdtük az ismerkedést.)
Megisztok egy kávét.
ja, nekem is azt mondta az oktató, óóó tudsz te vezetni /pedig csak 1szer 2szer kiálltam a garázsból/ és kivitt a városba /debrecen/ hát azt sem tudtam fiú vagyok é vagy leány. szerintem ezek ezzel szórakoznak
Elsõ körben elmagyarázza mi hol merre található. Index, pedálok, ablaktörlõ, sebességváltó stb, és ezekhez még fûz egy kis magyarázatot. Utána gyakoroljátok az elindulás, megállást. Ha meg aránylag tudsz vezetni, akkor lehet hogy egybõl elkezditek a rutinköröket csinálni, vagy kimentek városba. Nekem az elsõ két rutin alkalmam úgy telt hogy arra kellet menni a városban amerre az oktatómnak dolga volt.
Elsõ órán nekem megmutatta az összes feladatot, meg elmagyarázta a mûszaki részt, második órán vezettem elõször.

Mit csinálunk az első rutin órán? Mi az amiket már tudnom kéne erre az órára?

Légyszives írjatok nekem pár fontos dolgot, aminek ismeretében kell lennem az els? órán. És am mit fogunk csinálni? Kicsit parázok...

Legjobb válasz: Semmit se kell tudnod, emlékezz a kreszen tanulktakra, h melyik pedál melyik, meg elméletben hogy kell elindulni. Én spec akkor ültem elõször vezetõülésen, oktató mindent elmond, és segít, hisz az a feladata h megtanítson vezetni. Nem kell aggódni:)

Semmit se kell tudnod, emlékezz a kreszen tanulktakra, h melyik pedál melyik, meg elméletben hogy kell elindulni. Én spec akkor ültem elõször vezetõülésen, oktató mindent elmond, és segít, hisz az a feladata h megtanítson vezetni. Nem kell aggódni:)
A kérdező hozzászólása: Nah, voltam és tök jó volt. Nem is fulladtam le egyszer sem:D Jófej az oktató, bár kicsit meglepõdtem, h egy óra az 45 perc:O de végülis, biztos mindnehol ennyi. Amúgy nem vagyok apuci, anyuci kis picikéje, se plázap*csa nem vagyok. KÉpzeld, ha vmibõl megbukom, akk a pótvizsgát már én fizetem, úh baromi sokat készülök mindenre... Egyátalán nem is ismersz. A lényeg nem akartam égetni magam az oktató elõtt. És nem is égettem, hiszen tudtam rendesen a pedálokat(egy válaszolónak hála:) ), a mûszerfalon, h mi miért világít és mi az, az ülés beállítást, a lámpákat:) tehát megvagyok elégedve magammal:D
EEEz igen... meg is lehetsz... apukádtól miért nem merted ezeket megkérdezni? Szóval szüleid kifizetik neked a jogosítványt... mondjak vmit? én saját magamnak fizettem a motorjogsit is és az autót is meg mindent cakompakk, elégsokat güriztem érte, de megérte, mert mindenbõl elsõre átmentem, megtanultam normálisan közlekedni, és ér vmit nekem a jogosítvány, tehát nem vezetek ittasan meg stb amit a többi fiatal meg leszar... És igen, téged nem ismerlek, de a "fajtádat" nagyon jól... :D
12:45 Gratulálok a logikádhoz... Ha már valakinek a szülei fizetik a jogosítványt akkor nem tanulhat meg normálisan vezetni és mindjárt részeg sofõr lesz belõle aki folyamatosan balesetet fog okozni... Te jó ég... Ebben kb annyi logika van, hogy ha szülõk neveltek fel akkor sz*r ember vagy és önállótlan aki életre képtelen, mert anyuci apuci hagyta, hogy náluk lakj...
A kérdező hozzászólása: "2:45nek, igen kifizetik a szüleim a jogsimat, mivel kifitették a testvéremnek is. Õ is megkapta ezt a pénzt, én is megkapom ezt a pénzt. Am nem akarok lesüllyedni a szintedre, de tudod, nem csak a jogsi kerül pénzbe, van nekem nyelvizsgám-én fizettem, van ECDL bizim, 2-bõl buktam, apórvizsgákat nekem kellett fizetni, van egy tavaly nyári fizetésem, aminek a 3/4-e még megvan, saját megtakarított zsebpénzembõl(amit a szüleimõl kapok, mivel nem dolgozom)járok el bulizni, veszek új ruhákat. Még soha nem volt olyan elvetemült ötletem, h embereket fajtákba soroljak ilyen szempontból... de igen, te nagyon okos vagy és ügyes, de ne várd, h attól, mert te kifizetted a jogsidat mindenki majd elédborul...
12:45 ez lehet hogy neked nem a szüleid fizették, nekem igen én most csinálom és eddig minden megvolt elsõre már csak a városi vizsga van vissza és azt is elárulom hogy lehet megiskoláználak téged akár hol.... és akkor elmehetsz a megtanultam autózniddal... és ugyan úgy mint a kérdés feltevõénél ha megbukok ugyanúgy én fizetem....
jah a kor lemaradt :D 17/F
Nekem nem fizetik, sem a kocsit, sem a jogsit. Egyelõre munkanézõbe vagyok, majd kiderül. Kérdés hogy kocsim mibõl lesz, majd megoldom. DE; nem állítom azt hogy jobb sofõr aki maga állja a tanfolyamot. Ha megengedhetnénk akkor nekem is állnák, de attól nem lennék kevésbé felelõs ember. Nem vagyon, hanem nevelésfüggõ. Engem önállóságra neveltek mindig is, és ez nagyon jó. De a gazdag is lehet hülye az élethez, és a kevésbé jó helyzetben élõk is. Nem pénzfüggõ hogy mit mennyire becsülsz meg, csupán nevelés kérdése. A gazdagok máshogy nevelik a gyerekeiket, mert úgy vannak vele (bocsánat a kivételnek) hogy mindegy hogy tanul mert gazdagok, a szegényeknek pedig általában több eszük van az Élethez.
21:02 kedves, hogy így látatlanba akárhol megiskolázol:D És hol iskolázol emg a rutinpályán? ahol eddig vezettél? : DDD A bólyák közt... v esetleg a hiperszuper tanulóautón amiben 6 pedál van?:DDDD Na ne nevettess:P 19 éves vagyok most, 13 évesen kezdtem el egyedül vezetgetni, 15 évesen már az iszonyat tuningtalicska kockaladákkal nyomtuk forgalomtól elzárt hegyi úton... tehát azért szereztem már 17 éves koromra 1 kicsi rutint... de forgalomtól elzárva, biztonságosan, maximum a saját autómban kárt okozva... nemúgy mint ti kedves most jogsizók, h jajdeszép jajdejó 2-3 éves 3milliós autón tanulok vezetni... persze h nem fogsz vigyázni az autókra... V még esetleg ott van a versenypálya... bár ott kicsit elõnyt élvezek, vezetgettem pár autót köztük 1x egy picit egy EVO IX-et is... elárulom el se tudnál velük indulni ;) Na akkor hol iskolázol meg?:D
de basszus mért kel tanítani arra van az oktató és felesleges parázni mert a rutinpályán úgy is tötymörögni fogtok. de õ úgyis mondja hogy mit csinálj menj oda és kész... az már más kérdés hogy én két órát vettem rajta és harmadikon vizsgáztam :) :D
Én nem hiszem el, h neked 30 óra vezetés után jogosítványod lesz ... :S bocsánat, d e remélem nem... Pont elégszer törték össze a kocsimat az ilyen anyu apu kedvencei, plázából kijövet mások elött villogni hopp neki a kocsinak... És otthagyják ... Emlékszem 17 voltam amikor osztálytársamnak a silu elött vagizó hülyegyerek nekiment a kocsijának és mintha misem történt volna... és el se akarta ismerni... najó kis fizikai nógatással rábirtuk:) Én azt mondom n em kell neked sietni az elsõ rutinra... szólsz apu/anyunak v vmi ismerõsnek akinek van 1 régi szakadt kocsija és kint az elhagyott parkolóban tanítson meg vezetni... Én is így tanultam annó 13 évesen a trabin :)
A kérdező hozzászólása: A pedálok:kluplung , gáz, fék, úgye?? Ilyen sorrendbe vannak?? És, h kelll elindulini?? 1-esbe rakni az autót, de utána???
Auto, motor, traktor, kamion, csuklós busz? Mégis melyik?
Ilyesmikre kell csak emlékezni, hogy melyik pedál melyik, az index hogy mûködik stb. De igazából az oktatónak kötelessége ezeket újra elmondania, úgyhogy semmit sem kell tudnod elõre, eleve tanulni mész oda, nem felelni.
Basszus, nem kell elõre tudnod, hogy hogyan indul az autó! Azért mész oda, hogy megtanuld!!!
Elsõ vagyok, az elindulás elméletét mi anno elsõ kreszen tanultuk, h sebesség, tükör, irányjelzés, kézifék:) csak erre gondltam, de ezt is el fogja mondani. Ugyanúgy, h melyik kapcsoló hol van, hogy kell sebességet váltani, melyik sebesség hogy van, szóval tényleg mindent elismétel. Ismétlem, no para:)
a pedálok sorrendjét nem jol irtad! balrol: kuplung, fék gáz! elindulás: kuplung be, 1esbe, majd kuplung ki amig érzed h indulna, aztán egy kis gáz és kuplung lassan ki teljesen. remélem érthetõ vtam
Mi az hogy a pedálokra kell figyelni? Vagy ez csak nekem olyan természetes hogy már nem kell rá figyelnem meg a váltásra sem, pedig nincs jogsim. Nemértem tényleg
Nálunk az elsõ rutinórán elmagyarázta, hogy mit fogunk csinálni, körbevezet a rutinpályán, megcsinálta a feladatokat. Papírügyek s miegymás (utólag rájöttem persze, hogy sokszor csak az idõt húzta az a..., remélem neked jobb oktatód lesz). Nem kell tudnod vezetni, bár jobb ha legalább a rutinfeladatokat gyakorlod otthon. Bár van akit rögtön bedobnak a mély vízbe és irány a forgalom (ez is egy módszer, nem feltétlen rossz). Persze max. a kormányt kezeled, esetleg elindulás, de nem kell ötvennel száguldoznod.
hol szeretnéd? :) csak az a baj hogy 8-éves korom óta gokartozok :) és 15éves korom óta rallyzok nagybátyámmal :) de ez mind nem is számít, itt annyi a lényeg hogy ne bántsd a kis csajt....

Anyukák, akik korán kezdtétek a hozzátáplálást! Hogyan kezdtétek? Hogyan teltek az első napok? Mivel kezdtétek? Mikorra alakult ki a rutin?

3-3,5hósan szeretném kezdeni, tudom, hogy sokan korainak találják, kérem, azok ne irjanak. nagyjából 5-6x szoptatom napközbe, és 1-2x éjjel. arra gondoltam, hogy úgy kezdeném, hogy reggel szopi, aztán a délelőtti szopinál kóstoltatok, utána cici. A kora délutáni szopi lenne, aztán a délutáni megint kóstoltatás/cici. Este megint szopi. igy jó? késöbb a két kóstoltatás etetés lenne, és elmaradna a délutáni szopi, esetleg tejpéppel pótolnám, 7hós korára szeretném kb leválasztani, addigra vissza kell mennem dolgozni. sajnos bébiételekre kevéssé lesz pénzem, úgyhogy arra gondoltam, hogy anyatejjel turmixolnék banánt 1hétig, aztán almát, aztán barackot. (van egy csomó tejem lefagyasztva) 1hónapig csak ezt a 3gyümölcsöt adnám turmixba, aztán késöbb főtt krumpli, főtt répa, és igy tovább... szerintetek ez igy jó lesz, vagy valamit másképp csináljak?

Legjobb válasz: Ehhez én csak annyit szólnék hozzá,hogy az én babám csak anyatejes,úgy gondoltam elkezdem kóstoltatni 4 hónaposan. Hát megbántam.:( Almával kezdtem,majd barack...de annyira fájt tõle a hasa,hogy korházba kerültünk.Meg is kaptam a magamét bent,hogy ilyen hamar elkezdtem egy anyatejes babánál.Mára nagyon bánom ezt.Azóta is bélflóra regenerálót kap rá.Nem volt még érett rá az emésztõrendszere... Csak jó tanács,hogy ha tudsz még várj vele!

Ehhez én csak annyit szólnék hozzá, hogy az én babám csak anyatejes, úgy gondoltam elkezdem kóstoltatni 4 hónaposan. Hát megbántam.:( Almával kezdtem, majd barack...de annyira fájt tõle a hasa, hogy korházba kerültünk.Meg is kaptam a magamét bent, hogy ilyen hamar elkezdtem egy anyatejes babánál.Mára nagyon bánom ezt.Azóta is bélflóra regenerálót kap rá.Nem volt még érett rá az emésztõrendszere... Csak jó tanács, hogy ha tudsz még várj vele!
Elõször almát kaptak keksszel. Elsõ nap csak pár kanállal, másnap már amennyit megevett. Ha a délelõtti kaját már kiváltottam, akkor délben kapott fõzeléket, vagy a mi levesünkbõl zöldséget, tésztát. 6 hónapos kora körül este kapott már kenyeret valamivel. 8 hónapos korában már kevés kivétellel azt ette, amit a többiek. Éjjel 2 hónapos kora után már nem szoptattam, csak esetleg teát kapott. 9 hónaposan elválasztotta magát.
Nem lesz tõle semmi baja a babádnak, ha megkezded a hozzátáplálást. Mi már 3 hónapos korunkban kaptunk mást is az anyatej mellett. A korosztályunk nem lett beteg tõle, sõt az allergiát sem ismertük.
A kérdező hozzászólása: énis igy gondolom... és az jó, hogy anyatejjel turmixolom majd? hátha akkor jobban eszi, és könnyebben emészti...
Banánnal vigyázz, szerintem azt jobb késõbb adni! Én még a 6 hónapos kisfiamnak nem mertem. Almával barackkal kezd.

Mit csináltatok az első rutin órán?

Milyen feladatokkal kezdtetek az els? rutin órán?

Legjobb válasz: Erre én is kíváncsi vagyok....én is holnap megyek :D

Erre én is kíváncsi vagyok....én is holnap megyek :D
A kérdező hozzászólása: Hát elég jól sikerült az elsõ rutin órám!:D Mondjuk váltani elindulni ilyeneket tudok amugy motorból is van már jogsim!:D mentünk pár kört a pályán aztán át a szomszéd városba aztán vissza és itt nálunk a faluba is mentünk erre-arra. Az oktató nem piszkált bele azt mondta ügyes vagyok!
Azért mert te nem vettél, még létezik
A plusz óra drága. Én egyet se vettem.
utolsó válaszoló, 10 óra a kötelezõ, hülyeséget azért ne írjunk... aztán hogy te 30 órát veszel vagy 200at rutinvizsga elõtt az totálisan rád van bízva...
Elsõ rutinórán elkezdtük rögtön a feladatokat csinálni. Nem elõször vezettem autót tehát el tudtam indulni meg váltani is tudtam. Amúgy 10 óra a rutin tehát nem nagyon lehet gyakorolgatni az elindulást.
Beültem mellé, és megkérdezte hogy vezettem már autó. Hát mondom "párszor már beálltam az udvarunkba" csináltunk két kört a rutinpályán, félreállított, egybõl leesett neki hogy nem csak az udvarba álltam be egy párszor, úgyhogy egybõl ki is mentünk a városba.
rutint rutinpályán kell szerezni. azért elsõ óra után hazavezetni..ne viccelj, gyakorlatilag az oktató vezeti a kocsit, ami meg [email protected] se ér a rutinszerzés szempontjából...ettõl meg feldobódik a gyerek, hogy hûûû forgalomban vezettem..:D majd jól letörik az az önbizalom, amikor piros lámpa után induláskor többször is lefullad egymás után, mert ugye rutint kell szerezni és az oktató se tarthatja vissza a kuplungot örökké:P ezért nem tartom helyesnek, hogy egybõl forgalomba vigyék a gyereket...
Am min fogsz tanulni?
egyetértek én is a másodikkal, is. én is hazavezettem elsõ óra után, de nem értem az utolsót h ez miért hülyeség, mivel az oktató az jobb elsõbõl is hazatudná vezetni helyettem a kocsit...mivel neki úgyanúgy ott van a lábánál a gáz, fék meg a kuplung.....és vmikor rutint kell szerezned....:)
http://webkresz.hu/letoltesek/szgk_jk_vizsga.pdf ezeket a feladatokat fogod csiálni, kezdve a könnyebbekkel...(szlalom, tolatás stb.) ÉN akkor ültem életemben elõször autóban, szimplán elmagyarázta, aztán köröket róttuk a rutinpályán. Olyan, hogy forgalomban vezetés nem volt, mivel Budapesten élek, még rutinvizsga után is sokat izzadtam forgalomban (fulladozás stb:P). Azt még hozzá is tenném, hogy forgalomban azért tudni kell, mikor váltasz, és nagyon-nagyon kezdõ vezetõként extrán leköti a figyelmed, nincs nagyon értelme így kimenni.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat!:) Hát nagy rutinom nincs annyi hogy az udvarba elindultam tolattam meg ilyesmik! Ha jól megy lehet nekem is megengedi hogy haza vezessek mondjuk nem kell sokat mennem mert kb 1-1.5 km-re van tõllem a rutinpálya!:D
Nekem elsõ órán idejött a házunkhoz. Elvitt egy üres parkolóba, majd beültetett a vezetõülésbe. Elkezdett magyarázni, hogy mi micsoda és, hogy mire való, hogyan mûködik. Majd mentünk néhány kört a parkolóban (elõször indexelés nélkül, majd indexeléssel együtt) mikor azt mondta, hogy kapcsold be az öved, mert kimegyünk a forgalomba. Kint voltam végig a forgalomban, elsõ alkalommal a rutinpályát nem is láttam. Igaz nálam észrevette, hogy már nem elõször vezetek kocsit (tesómmal gyakoroltunk egy elhagyatott parkolóban). Január volt, szóval hideg, de én nagyon leizzadtam...
Támogatom a másodikat. Elsõ rutin óra után én is hazavezettem. Ekkor még azért figyelt a dolgokra h 60-as táblánál, ne menjünk csak 50-el, de utánna már nem foglalkozott vele, mikor felvettem a tempot a forgalommal, csak mindig megjegyezte, h vizsgán azért majd szabályosan.
Hát rutinoztunk. Na félre a viccet. Végigmentünk párszor a rutinpályán. Elõször kicsit éreztem az autót (elõtte sosem volt lehetõségem vezetni), 1-2 kör, váltás, lassítás, gyorsítás, aztán a feladatok.
Nekem elsõre elméletben elmagyarázott pár dolgot, a sebességváétó mûködését, a kormányfogást, illetve hogyan kell tekerni, pedálok használata, tehát a technikai dolgok. Nekem mondjuk nem volt gyakorlati tapasztalatom, ha neked van, akkor lehet, hogy ezt kihagyjátok. Aztán szét óvatosan megpróbáltok elindulni, csináltok pár kört, esetleg feladatot, ha ügyesnek lát, akkor lehet még közúton is vezetsz aznap. Nekem például hagyta az oktatóm, hogy "haza vezessek". Kemény volt, elsõre, de mondom, nekem nem volt tapasztalatom, sosem vezettem még azelõtt, kicsit fárasztó, de ha türelmes az oktatód, akkor nem lesz semmi gond :)
Sziasztok ! Nekem hétfõn volt az elsõ órám. Az oktatóval találkoztam a megbeszélt helyen... Beültem az anyós ülésre. és elfurikáztunk egy nagyobb parkolóba.. . Itt átültem a volán mögé, és elmagyarázta mi micsoda... Ezután mondta induljak el egyenesen ... ekkor 1-2 körön keresztül csak kuplunggal mentünk.... Aztán az volt a feladatom, hogy kuplunggal játszadozzak, hogy minél lassabban.. Ami után ezt sikeresen végrehajtottam, már használhattam a gázt is, egyesbe mentem föl le . .a pakolóban... ( hozzáteszem, amikor egyesben elindultam kb 5 m után meg kellett állnom, és újra elindulnom kb 20x, hogy tökéletesen mennyen) Ezek után már 2-be fel kellett váltanom és jobbra balra kanyarodnom .. .. Amikor látta, hogy ezzel nincsenek gondok, mondta csatoljam be az övet... és indulunk hazafelé. Az örs vezérterénél... a BMW-tõl ( pillangó utca mögött van) a Dekmárt autós iskolához. Nem kellett az Oktatónak sokszor belenyúlni a kormányba, se a pedálokhoz nem nyúlt, hozzá... Nekem 1x se fulladt le az autó, lehet ez annak köszönhetõ, hogy az elején csak kuplunggal mentem, és megéreztem hol kezd el fogni az autó. Természetesen rám szolt, hogy ... lassabban 70 es táblánál 60 al mentem... én meg észre se vettem, hogy volt tábla.. Szóval még nem teljesen terjedt ki a figyelmem a környezetre. http://hampage.hu/trams/eletkep26/img_1931.jpg http://helyitema.hu/pictures/article_images/31442.jpg Örs Vezér Terérõl pár kép.. normális képeket.. amin látjátok rendesen az utakat nem találtam

Első rutin órán mit csinálunk majd?

Mindent érthet?en elmagyaráznak?

Legjobb válasz: Már volt ilyen kérdés. Magyaráznak, majd autó beindítás - és lehet, hogy valamennyit mentek is vele.

Már volt ilyen kérdés. Magyaráznak, majd autó beindítás - és lehet, hogy valamennyit mentek is vele.
Az az oktatótól függ, azt ne várd, hogy mindent a szádba rágnak, szóval olyanokat minimum tudni kell, hogy melyik a gázpedál. Viszont ha kérdezel, akkor biztos elmondja amit nem tudsz.
én elõször reggel 6kor vezettem. Még nem volt nyitva a rutinpálya, úgyhogy kertesházas kisutcás helyen vezettem. Be is voltam szarva rendesen. Megmutatta, melyik a fék, melyik a gáz (ahoz nem volt szabad nyúlni), melyik a kuplung, meg hol az irányjelzõ. Aztán hajrá. Szerintem nincs mit érthetõen elmagyarázni. Vannak az irányítószervek aztán próbálokozik az ember. Csinál valami hülyeséget, akkor az oktató kivédi és elmondja, hogy mi volt a baj. Aztán lehet újra próbálkozni. nem kell beszarni, igazából nincs a dologban semmi bonyorult. Simán bele lehet rázódni.
A kérdező hozzászólása: Köszi utána láttam én is, hogy van ilyen kérdés kiírva. De mindenesetre köszönöm a válaszokat is. Azért kérdeztem, mert apu is próbálkozott elmagyarázni aztán nekem vhogy nehéznek tûnt:S:D

Kérdés? Az első vezetésitanfolyamon (kocsi) nehéz? A vizsgákon mik vannak a rutin vizsgán meg a városin nehezek?

Legjobb válasz: nincs rutin vizsga már, a nehézség attól függ, hogy elõtte volt-e dolgod autóval. a forgalmi vizsgán mindenre kell figyelni, sokan elég nehéznek tartják.

nincs rutin vizsga már, a nehézség attól függ, hogy elõtte volt-e dolgod autóval. a forgalmi vizsgán mindenre kell figyelni, sokan elég nehéznek tartják.
A kérdező hozzászólása: Nincsen rutin vizsga? :O nehéz lesz akkor a vezetés?
Ha akkor vezetsz elõször, akkor kicsit nehéz lehet, de könnyen bele lehet jönni. Én egybõl egy tuskó parkolóban kezdtem, és 5 percen belül városon kívül voltam 80-90-el egy másik falu felé. Én már vezettem elõtte, szóval elég könnyû volt.
A kérdező hozzászólása: én minden nyáron vezettem kb 20 percet de nem városban csak faluban ott is csak házaknál szval ahol nem volt senkisem . de hh nicnsen rutin? :O biztos h nincsen?
biztos, nekem se volt, én is most vizsgáztam 2012/2013-as évben
pályán fogsz gyakorolni elõször, aztán városban. Pályán nem kell már vizsgázni, az nincs, csak városban. Ha kifogsz egy jó oktatót akkor könnyû lesz, de ha egy olyan idegbeteg [email protected] mint én akkor elég nehéz...az a jó, ha az oktató nem rág mindent a szádba, mert akkor várni fogsz rá, és nem magadtól fogod nyomni, próbálj meg kicsit önállósodni, amit 1x elmond azt rögzítsed és kész. Egyedül talán a párhuzamosan tolatás forgalomban lesz idegesítõ, mert mögötted állnak az autók, rád várnak, te meg szépen nyugodtan tolatgatsz :D
A kérdező hozzászólása: akkor csak a pályán csak gykorlok és akkor nem lesz rutinom? cak városi vizsgám? :D
Elõször is nem az a jó sofõr aki gyorsan tud menni, hanem az aki ha kell meg is tud állni ! A kérdésre válaszolva ne félj attól hogy úgy van mint régen hogy nincs rutin vizsga attól nem fog az oktató egybõl kivinni a forgalomba, ha még soha nem vezettél.elõször ugyan úgy gyakorolgattok majd a placcon és mikor már tudod hellyel közel kezelni az autót akkor mentek csak ki a forgalomba. Az az oktató amúgy is egy ökör aki a mai forgalom mellet egybõl kivisz egy tanulót a forgalomba aki még soha életében nem vezetett , de még ilyen oktatóról még nem hallottam.

Az első egy-két rutin órán mit kellene tudnia a tanulóvezetőnek?

Én ma voltam a másodikon, de most egy kicsit nekikeseredtem... :( Korábban "vezettem" már a saját autónkat földúton, de nem sokat. Most meg össze-vissza bénázok, azt sem tudom, hogy hol az autó, mikor kell kanyarodni, hogy oda jussak, ahová kell, milyen íven stb stb... A kuplungkezelésr?l meg nem is szólva... Marhára zavar, hogy az oktató is nyomkodja, én meg csodálkozok, hogy miért nem megy az autó, amikor már szinte teljesen felengedtem (dízel autó), akkor elkezdem nyomkodni, utána rájövök (legalábbis gondolom), hogy az oktató nyomja, erre ? meg megszólal, hogy ne nyomkodjam annyira, de azért haladjak... :S Még a kormányzás se megy jól szerinte... :P Az egyetlen ami megy, az az emelked?n kézifékkel indulás. De szerinte már tudnom kellene, hogy parkoláshoz mikor kell elkezdeni kormányozni stb. stb...

Legjobb válasz: 2.óra után nem kell tudnod, hogy mikor kanyarodj, milyen ívben :D válts oktatót, mert ez nagy barom, aki tanít. én segédmotorkerékpárból voltam, engem 2. órán haza akart zavarni az oktató. hogy miért? mert szte túl sokat tudtam! aprilia rx-em van, gyakoroltam elzárt területen jó sokat. ja, meg órára motorral mentem :D DE! hangsúlyoznám, nem közúton :)

2.óra után nem kell tudnod, hogy mikor kanyarodj, milyen ívben :D válts oktatót, mert ez nagy barom, aki tanít. én segédmotorkerékpárból voltam, engem 2. órán haza akart zavarni az oktató. hogy miért? mert szte túl sokat tudtam! aprilia rx-em van, gyakoroltam elzárt területen jó sokat. ja, meg órára motorral mentem :D DE! hangsúlyoznám, nem közúton :)
Az oktatónak az a feladata, hogy akkor is megtanítson vezetni, ha életedben akkor ülsz elõször autóba! Ezért kapja a fizetését! Az más kérdés, hogy jobban örülnek, ha a tanulónak van egy kis gyakorlata. Ez így megy amióta a jogsit feltalálták. Tõlem az elsõ órán az oktató megkérdezte vezettem-e már? Akkor már négy éve motoroztam segédmotoron, és mindent vezettem ami otthon megfordult. Mentünk egy kört a rutinpályán, meg a városban is. A végén nagy vigyorral aláiratta velem a 20 óra vezetést, és legközelebb csak vizsga elõtt kellett menni egy órát gyakorolni a rutint. Ennek örülnek, mert ingyen pénz, ha dolgozni is kell akkor morcosak!
biztos nem ok nélkül nyomkodja. igen, zavarónak zavaró, de szerintem ha úgy érzi már, hogy jobban érzed a kocsit, nem fog belenyúlni. te mondod, hogy 50 éve tanít, tudja mit csinál
A rutin még teljesen az eleje, így nem kell kétségbe esned. Azt egyáltalán nem kell tudnod, hogy milyen sorrendben jönnek a feladatok a pályán, mert itt nincs sorrend, ezt a pálya adottsága adja, hogy mit hogyan rendeznek be. Az érdekes, hogy a benzinest nem fullasztod le, ellenben a dízelnél meg "besegít" az oktató. (ha ez segítség, és nem elbizonytalanítás, hogy minél több órát vegyél) Bár ez sok mindentõl függ. Egy 2, 5-ös benzinest simán el lehet vinni alapjáraton, míg egy sokkal kisebb dízelnél már lehetnek gondok, fõleg, hogy többen vannak az autóban. Ha az oktató nem segítõkész, akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy jó helyen vagy-e. (ebben tudok segíteni, ha továbbra is fennáll a helyzet). Várj még pár órát, amíg megszokod az oktatót, az autót, a pályát, és ha akkor sem lesz felszabadultabb a hangulat, akkor ne maradj ott. Ezekért az órákért Te fizetsz, így a minimum az, hogy megfelelõ szolgáltatást kapj érte!
van aki gyorsan megtanul vezetni, van aki nem. barátnõm már elsõre rutin órán úgy vezetett, mint aki évek óta csinálja. bezzeg én...:) elsõ órán egyenesen nem tudtam menni, nemhogy kanyarodni. ne parázd túl, nyugodj meg, és figyelj az oktatóra. ha látja, hogy igyekszel, nincs gáz. azért az otthon ki-be állás más, mint a rutin, mivel több mindenre kell figyelni, mert elvárják. szerintem hallgass az oktatódra. de ha ennyire nem tudsz vele együttmûködni, akkor váltsd le.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hozzászólásokat. Mondtam neki, hogy igyekszem, erre azt mondta, hogy nem igyekezni kell, hanem csinálni... :S Egyébként semmi bajom vele, szerencsére nem ordít (max. morog), csak úgy érzem, túl sokat vár el. Egyelõre biztosan nem váltok, mert 50 éve oktat az öreg, gondolom tudja, mit-hogy kell csinálni, csak lehet, hogy össze kell szoknunk, vagy nem tudom. :S
Nemtom én csak 2 rutinórát vezettem a többi ment a városira...
de közterületen sem vezethetsz jogosítvány nélkül.. nem csak közúton... attól mert nem közút hanem mondjuk mezõ, attól még elüthetsz (jogilag) valakit
Az én oktatómnak is ilyen megmagyarázhatatlan pedálnyomkodhatnékja volt. Volt olyan, hogy forgalomban rajtafelejtette a lábát és így ugye nem tudtam indulni. Közben néz rám kérdõen h miért nem megyek már, miért nyomom a kuplungot? Aztán levette a lábát, abban a pillanatban meg kilõtt a kocsi... :D
és javítalak, nem azt írtam, hogy nem közterületen, hanem hogy nem közúton :)
a fasor melletti ösvényen, ami igazából nem is tudom mi, még életemben nem láttam ott embert. a házunktól a fasorig meg hát nem akarok se keveset, se sokat mondani, kb. 150 méter van. De az olyan, ami gyakorlatilag a parkolókat "köti össze". Tehát átmenõ forgalom nincs is! ;-)
kedves elsõ! hol mentél ha nem közterületen?
A kérdező hozzászólása: Jó, de az elsõ pillanattól nyomkodja. Így hogy fogom érezni, ha lényegében egyedül nem is próbálhatom?
A kérdező hozzászólása: A benzinest tényleg soha nem fullasztom le... Még ezt a dízelest sem sikerült, csak az zavar marhára, hogy nyomkodja. Szerintem jobban menne, ha nem nyúlna hozzá. Megkérhetem rá, hogy hagyja békén a kuplungot? :S
Úr isten, akár magamat hallanám, kedves kérdés kiírója. nekem pár napja volt az elsõ rutin órám, hát katasztrófa. Az oktatóval kanyarogtunk a rutinpályán, de nekem annyira nem ment a kormányzás hogy szinte állandóan átnyúlt. Sírtam is otthon emiatt hogy sz.r vagyok, meg minden. Mondta, hogy látszik h nem az én világom de majd belejövök.... Remélem....

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!