Találatok a következő kifejezésre: Első gyermekemet 35., (6 db)

35 felett első gyermek megszülése?

Szerintetek milyen pozitív és negatív érvek szólnak amellet, hogy 38-39 évesen megszüljem életünk els? gyermekét. (nem vagyok terhes, szóval nyugodtan írjátok, hogy miért vágnátok bele és miért sem - csak biológiailag, egészségileg érdekel --> vegyük úgy, hogy érzelmileg, családilag minden pozitív és adott).

Legjobb válasz: EGy teljes orvosi kivizsgalas, s ott kapsz hasznos valaszt is a kerdesedre. TEhat egeszseges vagy, elvileg semmi akadalya ennek, viszont ha mar felelemmel, szorongassal indulsz neki, akkor viszont mar artasz a picinek is. MAgas vernyomas, mi okozza? Ennek is oka van, tehat meglehet szuntetni az okot, talan ideg alapon van,mivel ritkan magas pl.

Manapság ez már teljesen elfogadott, általános dolognak számít. Igaz, én sokkal fiatalabban szültem, a környezetemben alig-alig vannak huszonéves anyukák, a többség 30 felett, nem ritkán 35 után vállalta az elsõ babáját. Aztán van, akibõl jó szülõ lett, másból nem, de szerintem ez nem az életkorukon múlt, hanem az alapvetõ jellemvonásaikon. Ha most érkezett el az ideje annak, hogy családot alapíts, akkor most vágj bele. Ennyi. Az olyan megjegyzéseket meg, hogy "Közel 60 éves leszel a gyereked ballagásán" nyugodtan engedd el a füled mellett, hiszen egyrészt még nem leszel annyi, másrészt meg manapság egy 60 éves sem számít öregnek egyáltalán, ha ad magára. Szóval csak rajta, sok sikert, jó egészséget kívánok!
Érv: Engem 40 évesen szült anyám, és teljesen elègedett vagyok a vilàggal. Talàn annyi hátrány, hogy a nagyszülöket alig ismertem.
Ha szeretnél, mindenképpen vágj bele! Statisztikával nem is szabadna elvenni senki kedvét a gyerekvállalástól, hiszen a teljesen egészséges 20 évesnél is felléphet komplikáció. Ma már olyan fejlett az orvostudomány, hogy minimálisra lehet minden bajt csökkenteni, szûrni, az orvosoknak pedig kötelessége akkor is felhívni a figyelmedet a veszélyre, ha a tanulmányaik szerint 1% esélyed is megvan rá. Én magas vércukorral és vérnyomással indultam neki a terhességemnek 30 évesen, 3 orvosból 3 mondta, hogy abortusz, mert féltek és nem vállaltak felelõsséget. Én pedig annyira éreztem, hogy minden rendben van, eszembe nem jutott az abortusz, a 9 hónap alatt mindenre odafigyeltem és igyekeztem normális szinten tartani a cukrot, vérnyomást, egészséges gyönyörû kislánynak adtam életet, aki már 2 éves is elmúlt. Tudom, hogyha akkor az orvosokra hallgatok és elvetetem, talán soha az életben nem lehetett volna gyerekem, vagy nem tudok teherbe esni. Természetesen meg kell hallgatni az orvosokat, de ha azt érzed, hogy képes vagy valamire és nem vagy felelõtlen, akkor bele kell vágni.
Az hogy szûk vagy semmiféle problémát nem jelent. A gyerek fejéhez képest minden nõ szûk, mégis ki tud tágulni annyira, hogy világra jöjjön a gyerek. A magas vérnyomást ki kell vizsgáltatni, ellenõriztetni kell, mivel ha a terhesség alatt magas a vérnyomásod, az problémát okozhat a babának. Rengetegen szülnek ma már elsõ gyereket 40 körül probléma nélkül.
EGy teljes orvosi kivizsgalas, s ott kapsz hasznos valaszt is a kerdesedre. TEhat egeszseges vagy, elvileg semmi akadalya ennek, viszont ha mar felelemmel, szorongassal indulsz neki, akkor viszont mar artasz a picinek is. MAgas vernyomas, mi okozza? Ennek is oka van, tehat meglehet szuntetni az okot, talan ideg alapon van, mivel ritkan magas pl.
Amúgy meg olyan könnyû nagy szavakkal dobálózni, hogy 35 felett veszélyes blabla. Csak meg is kéne indokolni: igen, ennyi idõsen elõfordulhat, hogy elsõ szülésnél nehezebben tágul a méh, könnyebben lehet sérülés, mivel nem olyan rugalmas, mint 10 éve, de ez nem törvényszerû. Ráadásul tanulmányok kimutatták, hogy a 35 felett szült nõknek a gyerekei intelligensebbek. Na lehet, ez is egy buta statisztika :) Engem anyukám 36 évesen szült amúgy.
A párom orvosis én évekig gyógypedagógiát és genetikát tanultam. Amellett, hogy teljesen tisztában vagyok a rémisztõ adatokkal, ami amindenféle genetika és egyéb nem örökletes, de a prenatálisan, perinatálisan kialakuló betegségeket és rendellenességeket illeti, nem 50 évesen szeretnék a kislányom, kisfiam ballagására menni.... Ha mégis valamilyen oknál fogva így alakulna és hamarabb nem lehetne gyerekem, alapos, MONDOM ALAPOS kivizsgálás után belemennék, ha minden rendben van. És azért az sem mindegy, hogy 35 vagy vagy majdnem 40!!! Minden 5 év alapos kockázatot hoz maga után 30 felett.
Ha teljesen a biológiai része érdekel, akkor több esély van a komplikációra, veszélyeztetett terhességre. Másrészt anyám 39 évesen szült és semmi bajom. A statisztika is olyan állat, hogy ha rád igaz valami, akkor az egybõl 100% lesz.
Nehezebb a teherbeesés, nagyobb az esélye, hogy nem egészséges a gyerek. De tapasztalatom szerint az ilyen késõi gyereket nagyon féltik a szülõk. Nagy a generációs különbség, ami sok vitát okoz az anya-gyerek kapcsolatban. Az ilyen gyerekekbõl lesznek anyuka pici fiacskája, akit az anya nem akar, vagy tud elengedni maga mellõl. Tönkre téve ezzel a gyerek párkapcsolatát. Ha 40 év felett szülsz, már 60 leszel, amikor a gyerek még 20 éves. A nagyanyjának néznek, ezt nem minden gyerek tolerálja. Természetesen lehet jó kapcsolat is, de ez nagyon ritka.
Nem olvastam végig a kommenteket, csak azért írok, mert párom exe 37-38 évesen szült. Nem tudok róla, hogy bármi komplikáció lépett volna fel. Ugyan az elsõ terhességkor az elején elvetélt, de ez a fiatalabbakkal is elõfordul. Ennek ellenére a kislány problémamentesen, egészségesen megszületett. Ha a nõgyógyász nem látja akadályát, és nagyon szeretnétek gyereket, akkor vágjatok bele!
A kérdező hozzászólása: Ha valakivel volt ilyen, írjátok le. Amúgy olyan enyhén molett alkat vagyok és alacsony.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszaitokat. :)

35. hétben vagyok, az első gyermekem koraszülött lett, és nem szeretném ha a második is az lenne. A szexuális életet hanyagoljuk vagy nincs köze hozzá?

Legjobb válasz: Mi volt a koraszülés oka? Ha az okot nem tudod, akkor hogy zajlottak az események a megindulásától a lezajlásáig. Egyébként nagyon-nagyon kicsi az esélye, h a második is úgy végzõdik.

Mi volt a koraszülés oka? Ha az okot nem tudod, akkor hogy zajlottak az események a megindulásától a lezajlásáig. Egyébként nagyon-nagyon kicsi az esélye, h a második is úgy végzõdik.
Ha már a 35. hétben vagy, akkor nincs mitõl aggódnod!
A kérdező hozzászólása: 36.hét után szültem, mégis koraszülöttnek számított, és volt pici gond vele, ezért 2hétig kórházban volt, ezért aggódok picit, de az okot nem tudni.De megnyugtató, hogy úgy gondoljátok, hogy nem valószínû a másodiknál ugyanez, egyébként már benne vagyok a 36.hétben, és nagyon vigyázok!
Kérdezõ, egyben vagy még?
A kérdező hozzászólása: Igen:) köszönöm:) 38.hetet töltöttem be, a koraszülést hál'Isten megúsztuk, de folyamatosan kontaktban vagyok a Gyerekemmel, hogy kb.mikor is bújhat ki és hogy még most miért nem.Egyébként a magne b6-ot még csak most kezdem el csökkenteni és az orvosom is tud róla.engem ez megnyugtat.köszi az érdeklõdést!

Első gyermekemet a 35., másodikat a 36. hétre szültem. Mekkora az esélye, hogy a harmadik is koraszülött lesz?

Els? gyermekemet a 35., másodikat a 36. hétre szültem. Most 24 hetes terhes vagyok. Mennyi a valószín?sége annak hogy ez a baba is hamarabb érkezik majd?

Legjobb válasz: szia, Próbáld minnél nyugodtabb körmények között tölteni napjaidat, ne stresszelj, semmi alkohol, semmi cigi. Pozitívan állj a dologhoz, beszééld meg a bébiddel, hogy bent kell maradnia a 40. hétig. Én is sokmindent megbeszéltem a kicsilányommal és minden úgy történt ahogy szerettem volna. :) Sok sikret és könnyû szülést kívánok.

szia, Próbáld minnél nyugodtabb körmények között tölteni napjaidat, ne stresszelj, semmi alkohol, semmi cigi. Pozitívan állj a dologhoz, beszééld meg a bébiddel, hogy bent kell maradnia a 40. hétig. Én is sokmindent megbeszéltem a kicsilányommal és minden úgy történt ahogy szerettem volna. :) Sok sikret és könnyû szülést kívánok.

Kedves Doktor Úr! Nem is tudom, hogyan kezdjek bele? A párommal (35 éves) 8 hónapja ismerkedtem meg. Két gyermeke van, az első 12 éves lány, és egy 4 éves kisfiú. Az első adandó alkalommal állapotos lett. Nem várt alkalom volt ez, mivel arra kért, hogy ne

Kedves Doktor Úr! Nem is tudom, hogyan kezdjek bele? A párommal (35 éves) 8 hónapja ismerkedtem meg. Két gyermeke van, az első 12 éves lány, és egy 4 éves kisfiú. Az első adandó alkalommal állapotos lett. Nem várt alkalom volt ez, mivel arra kért, hogy nekem is jó legyen. Azt gondoltam, hogy védekezik, és engedtem, hogy jó legyen. Aztán kiderült néhány nappal később, hogy nem védekez(tünk), és Ő nem is szokott. Bár egyszer “megégette” magát, volt egy abortusza, de nem esett többször teherbe az első gyermek születése után sem, és az új apától 8 évvel később követő kisfiú születése után sem. Ezzel magyarázta ezt a “felelőtlenségét”. Ő nagyon szerette volna megtartani, de én nem úgy álltam a dolgokhoz, több dolog is zavart: az egyik a dohányzása… emiatt “sajnos” abortusz (műtéti) lett a vége. Ezt követően, az első ciklusa alatt újra így voltunk együtt, ez már az én teljes felelősségem is, és újra megtörtént, bár az első ciklus később jött a vártnál, kb. 2 hónap. Ezt már nem mondta el, csak akkor, amikor túl volt a beavatkozáson, illetve amikor az injekciót megkapta, így itthoni vetélésen esett át. A menstrució ugyancsak 2-3 hónappal később kezdődött el. A kapcsolatunkban nem tudtuk megbeszélni, melyik védekezési módszert alkalmazzuk, mert én amióta élek, megszakításos módszert alkalmaztam 15 éves koromtól kezdve, egészen mostanáig (40év), és nem volt “probléma”, elég jó önkontrollal rendelkezem. Ez azért nem felel meg Neki, mert nem érezheti azt, amikor nekem jó, de gyógyszert nem hajlandó szedni. Sokszor elmondta, hogy higgyem el, Ő nem lesz állapotos, és nyugodtan engedjem, kizárt hogy ez újra megtörténjen. Én hülye, újra a 2. már beálltanak vélt ciklusa alatt újra így voltunk együtt, és megint csak eredményesen, ami így derült ki: hosszú évek után, most januárban visszament újra tanítani. Hazajött, és azt mondta, hogy megjött neki, egy héttel korábban a vártnál: 14-e helyett 7-én. 8.,9.,10-e volt a vetélések napja. Nagyon erős fájdalmak közepette erős darabos vérzése volt. Nem hajlandó orvoshoz jönni, menni sem. Nem tudom mit tehetnék, mert én nagyon meg vagyok ijedve. Olyat is olvastam erről, hogy akár az anyuka életébe is kerülhet, ha nem győződünk meg orvos által a teljes kiürülésről. Szeretném a véleményét kérni, mit tegyek? Üdvözlettel: J.

Legjobb válasz: Tisztelt Uram! Önnek igaza van, hiszen valóban tanácsos orvoshoz fordulni ilyen esetben! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Uram! Önnek igaza van, hiszen valóban tanácsos orvoshoz fordulni ilyen esetben! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Kedves Doktor Úr! Nem is tudom, hogyan kezdjek bele? A párommal (35 éves) 8 hónapja ismerkedtem meg. Két gyermeke van, az első 12 éves lány, és egy 4 éves kisfiú. Az első adandó alkalommal állapotos lett. Nem várt alkalom volt ez, mivel arra kért, hogy ne

Kedves Doktor Úr! Nem is tudom, hogyan kezdjek bele? A párommal (35 éves) 8 hónapja ismerkedtem meg. Két gyermeke van, az első 12 éves lány, és egy 4 éves kisfiú. Az első adandó alkalommal állapotos lett. Nem várt alkalom volt ez, mivel arra kért, hogy nekem is jó legyen. Azt gondoltam, hogy védekezik, és engedtem, hogy jó legyen. Aztán kiderült néhány nappal később, hogy nem védekez(tünk), és Ő nem is szokott. Bár egyszer “megégette” magát, volt egy abortusza, de nem esett többször teherbe az első gyermek születése után sem, és az új apától 8 évvel később követő kisfiú születése után sem. Ezzel magyarázta ezt a “felelőtlenségét”. Ő nagyon szerette volna megtartani, de én nem úgy álltam a dolgokhoz, több dolog is zavart: az egyik a dohányzása… emiatt “sajnos” abortusz (műtéti) lett a vége. Ezt követően, az első ciklusa alatt újra így voltunk együtt, ez már az én teljes felelősségem is, és újra megtörtént, bár az első ciklus később jött a vártnál, kb. 2 hónap. Ezt már nem mondta el, csak akkor, amikor túl volt a beavatkozáson, illetve amikor az injekciót megkapta, így itthoni vetélésen esett át. A menstrució ugyancsak 2-3 hónappal később kezdődött el. A kapcsolatunkban nem tudtuk megbeszélni, melyik védekezési módszert alkalmazzuk, mert én amióta élek, megszakításos módszert alkalmaztam 15 éves koromtól kezdve, egészen mostanáig (40év), és nem volt “probléma”, elég jó önkontrollal rendelkezem. Ez azért nem felel meg Neki, mert nem érezheti azt, amikor nekem jó, de gyógyszert nem hajlandó szedni. Sokszor elmondta, hogy higgyem el, Ő nem lesz állapotos, és nyugodtan engedjem, kizárt hogy ez újra megtörténjen. Én hülye, újra a 2. már beálltanak vélt ciklusa alatt újra így voltunk együtt, és megint csak eredményesen, ami így derült ki: hosszú évek után, most januárban visszament újra tanítani. Hazajött, és azt mondta, hogy megjött neki, egy héttel korábban a vártnál: 14-e helyett 7-én. 8.,9.,10-e volt a vetélések napja. Nagyon erős fájdalmak közepette erős darabos vérzése volt. Nem hajlandó orvoshoz jönni, menni sem. Nem tudom mit tehetnék, mert én nagyon meg vagyok ijedve. Olyat is olvastam erről, hogy akár az anyuka életébe is kerülhet, ha nem győződünk meg orvos által a teljes kiürülésről. Szeretném a véleményét kérni, mit tegyek? Üdvözlettel: J.

Legjobb válasz: Tisztelt Uram! Önnek igaza van, hiszen valóban tanácsos orvoshoz fordulni ilyen esetben! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Uram! Önnek igaza van, hiszen valóban tanácsos orvoshoz fordulni ilyen esetben! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

35 hetes terhes vagyok a 3-dik gyermekem várom. Az első kettő 37-38-dik hét közt született meg. Mennyi az esély hogy most ebben az időben szülök?

Hamar fáradok, sokat keményedik a hasam.ez jelenthet valamit?

Legjobb válasz: Én az elsõt,kisfiú 38 hétre szültem A másodikat kislány,40 hétre A harmadik szintén fiú,õ a 37 héten jött. :) Szerintem ezek közt nincs összefüggés!

Én az elsõt, kisfiú 38 hétre szültem A másodikat kislány, 40 hétre A harmadik szintén fiú, õ a 37 héten jött. :) Szerintem ezek közt nincs összefüggés!
Szerintem sincs összefüggés, az elsõ a 37 hét közepén született, a második 34+5-re, most a harmadikkal 36+5-nél tartunk. Tegnap voltam NST-n, keményedek én is, dokim szerint nyílik a méhszáj is, és mivel 3. baba, talán a jövõ héten meg is lesz. Ha sokat keményedsz, úgyis látják az NST-n, az már adhat némi támpontot. Hol fogsz szülni?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Debrecenben szülök majd a Kenézyben.és te?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!