Találatok a következő kifejezésre: Első babánál az esély (5 db)

0 neg. vagyok. A férjem Bpoz. 4 egészséges pozitív vércsoportú lányom van. Szerintem egyértelmû :-D
Azt gondolod hogy a baba beteg lesz mert más a vércsoportotok? Nem lesz semmi baja a babának. Akkor van baj ha az anyuka RH- és a baba RH+ lesz. (két RH- szülönek nem lehet pozitív, de ha az apa + akkor lehet) RH- azt jelenti hogy nincs RH az anyában. Vagy is ott a baba és mikor a két vér keresztezi egymást, pl szülésnél vagy vetélésnél akkor a következö terhességkor az anya szervezete ellenanyagot termel a baba kilökéséhez, és elvetélhet az anya. erre kapják akik elvetélnek, abortuszuk vagy szülésük volt és RH-sak az injekciót.
Másodikhoz csatlakozom. Amiatt, hogy eltérõ a vércsoport a babának semmi baja nem lesz. A második babánál jelentkezhet a probléma, mert az anya immunrendszere a testidegen anyagok ellen ellenanyagot termel, így ha nem kap idõben injekciót, az immunrendszere a második terhességnél idegen behatolóként érzékeli a babát, és tesz ellene - emiatt a szervezet kilöki. Elsõ babánál nincsen gond.
A kérdező hozzászólása: Azért gondolom, mert olvastam pár cikket rh-összeférhetetlenségrõl, hogy a második terhességnél már az anya szervezete ellenanyagot termelhet a kisbaba ellen, ha az rh+, aminek következtében a baba megbetegedhet vagy akár meg is halhat. És arra lennék inkább kíváncsi, hogy ezek az oltóanyagok mennyire hatásosak és biztonságosak? Megfelelõ védelmet nyújtanak-e? Bocsi, ha rosszul fogalmaztam meg a kérdés! :)
elsõ vagyok Azért írtam, hogy nekem eddig bevált az oltás. Semmi bajom nem volt sem az oltástól, sem a babáimnak. Amúgy a terhesség alatt is sokszor nézik a negatív kismamáknak a vérében az ellenanyag szintet, tehát ha véletlenül nem tud valamilyen vetélésrõl, vagy valamiért nem kapta meg, vagy nem hatott volna injekció, akkor terhesség alatt is be tudnak az orvosok még avatkozni.

Az első babával cukros lettem, diétázni kellett. Mik az esélyek a második babánál?

Még csak tervezzük a tesót. Ki hogy csinálta? Elejétől fogva diétáztatok a másodikkal, vagy nem? Kinek mi lett az eredmény?

Legjobb válasz: Én az elsõ hetekben kíváncsiságból megmértem itthon a vércukorszintemet egy kiadós vacsora után. Mivel 9 valamennyi lett, onnantól kezdve odafigyeltem, diétáztam (másodikkal már könnyebb volt a diéta).

Én az elsõ hetekben kíváncsiságból megmértem itthon a vércukorszintemet egy kiadós vacsora után. Mivel 9 valamennyi lett, onnantól kezdve odafigyeltem, diétáztam (másodikkal már könnyebb volt a diéta).
Én az elsõvel cukros lettem, a 32. héten derült ki. A 24. héten még rendben volt az eredményem, de kicsit magasnak ítélte az orvosom, (7, 1 volt a 2 órás), ezért a 32. héten újra megcsináltuk a terheléses tesztet, és az már valóban nem lett jó. Onnantól diétáznom kellett. Most várom a második babámat, rákérdeztem a dokimnál, hogy ezesetben mi várható, és azt mondta, hogy a 20. héttõl diétáznom kell. Terheléses vérvizsgálat ezúttal nem lesz, hanem 4 hetente vércukor profil vizsgálat. Lehet, hogy ahány hely, annyi féle eljárás, de itt nálunk így járnak el, ha a kismama elõzõ terhességénél cukorbeteg volt.
Másodiknál a 24 hetes terhelésen nekem is 7.1 lett, onnantól kezdve kellett diétáznom, mert az elsõvel is 25 kg-t híztam és a másodikkal eddig 10 kg-t.

Első babánál több az esély a koraszülésre (gyakoribb)?

Legjobb válasz: Nem, az, hogy hányadik gyerek teljesen mindegy, ez vagy genetikai vagy szervi adottságoktól is függ. Akinek krónikus betegsége van, vagy erõs dohányos, vagy sûrûbben fogyaszt alkoholt, ott az elõfordulás gyakorisága ismertebb.De az, hogy az elsõ babádat várod, egyáltalán nem jelent problémát.

Nem, az, hogy hányadik gyerek teljesen mindegy, ez vagy genetikai vagy szervi adottságoktól is függ. Akinek krónikus betegsége van, vagy erõs dohányos, vagy sûrûbben fogyaszt alkoholt, ott az elõfordulás gyakorisága ismertebb.De az, hogy az elsõ babádat várod, egyáltalán nem jelent problémát.
Nincs ilyen összefüggés, én pl mindkét gyereket pont egy héttel túlhordtam. (Egyébként a kiszámított idõ csak becsült, ha nem ismert a megtermékenyülés idõpontja.)


Nem lesz baja, csak születés után kap valami szurit és annyi!!
Igen, ez így van. Az elsõ baba megszületése után, ha õ + lesz, kapsz egy injekciót, ami védi a következõ babát a kilökõdéstõl. Ne félj, semmi baj nem lesz:-) Legalább 3X fognak ellenanyagot szûrni, a laborral együtt.
Én is RH neg. vagyok. Az elsõ babával nem lehet gond, még akkor sem, ha õ pozitiv. Az elsõ terhességnél minden hónapban vettek vért, és nézték, hogy nem e termel ellenanyagot a szervezetem. Amikor megszültem, vettek vért a picitõl, és mivel õ pozitiv, hoztak nekem a szülés után 72 órával egy Gammás injekciót. Ez véd a második terhességnél. Most 20 hetes vagyok, és eddig egyszer néztek ellenanyagot, szerencsére negativ lett. Ne izgulj, a védõnõk és az orvosok is odafigyelnek erre.

Akinek az első babáját, téraránytalanság miatt császárral szülte meg, a második babánál is császározni kellett? Van-e esély rá, hogy természetesen szülessen?

1 éves a kislányom, idén ?sszel próbálkozunk a kis tesón, jöv? nyárra tervezzük, hogy megszülessen, így 2,5 év lenne közöttük a különbség.

Legjobb válasz: Én most a 3. hónapban vagyok, a doki császárt jósolt, de majd meglátjuk.

Én most a 3. hónapban vagyok, a doki császárt jósolt, de majd meglátjuk.
Nekünk is 2, 5 év van a két kislány között :) A második is császár lett, de csak a toxémia miatt. Sokan szülnek másodjára természetes úton úgy, hogy az elsõ császár volt...úgyhogy ne add fel!:)
2 év 8 hónap van a gyerkõcök között, a második is császár lett, téraránytalanság és fenyegetõ hegszétválás miatt!
szerintem a téraránytalanság nemigen változik az idõvel
A kérdező hozzászólása: Na az lehet, meg a 2. baba nagyobb is szokott lenni, mint az elsõ, és a kislányom sem volt picike...
OFF. Az egyébként nem törvényszerû, hogy a második baba nagyobb! Az elsõ lányom 4220g volt (41. héten született) a második pedig 3450g(40.héten született)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!