Találatok a következő kifejezésre: Elmehetek a ha 4 (7 db)

Tamponnal elmehetek strandra fürdeni ha a menstruáció 4. napjában járok?

Legjobb válasz: hát persze ,de egy kicst figyeld nehogy túlfolly.

hát persze , de egy kicst figyeld nehogy túlfolly.
De azt ugye tudod h ilyenkor nyitva van aa méhszályad és könnyebben kapsz el dolgokat??!!
igen, mehetsz, de 1 óránál semmi esetben se használj tovább 1 tampont ha csak teheted, 20-45 perc után cserélj akkor tegyél be újat, amikor készülsz a vízbe menni, és amikor kijössz, rögtön cseréld és még egyszer mondom: 1 óránál tovább ne legyen benn egy tampon jó strandolást! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat :) Sokat segítettetek, azt hittem már ki kell hagynom a strandolást...
# 4/4 Idõpont ma 20:48 De azt ugye tudod, hogy a méhszáj az J? És azt, hogy mennyit ér a mai válaszod egy tavaly júliusi kérdésre?!
bakker tényleg:) pedig fõoldalon volt a kérdés:)

Ha babaúszásra 3 hónapos korától viszem, akkor a wellnesselni 4 hónaposan elmehetünk?

Legjobb válasz: Nyugodtan elmehettek babaúszás nélkül is. Azt ne várd, hogy megtanul úszni, az sokáig tart.

Nyugodtan elmehettek babaúszás nélkül is. Azt ne várd, hogy megtanul úszni, az sokáig tart.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Nem az úszás, a víz miatt kérdeztem!:)
Mi is megyunk 5 honapos lesz es ott lesz babauszo het. Ha mar megvan az osszes oltas nyugodtan menjetek

Elmehetek a dokihoz ha 4 napos terhes vagyok? Nem megy el a baba a hüvelyultrahangtol?

tehát nekem most jött rendbe a vérképem. és a 12 napon viszkell mennem dokihoz hogy megnézze van e pém. a 10 napon volt nyálkám szoval akkor volt pé. most akkor ha terhes lettem és mégis viszamegyek ultrahangra lesz e baja?

Legjobb válasz: Szia!Szerintem várd meg az 5 hetet!Ilyenkór nem jó ha vizsgálgatnak!!Jó neked,hogy ilyenkórán meg tutdtad babát vársz!!Üdv:29 hetes kismami

Szia!Szerintem várd meg az 5 hetet!Ilyenkór nem jó ha vizsgálgatnak!!Jó neked, hogy ilyenkórán meg tutdtad babát vársz!!Üdv:29 hetes kismami
Várd meg az 5-6 hetet, semmiképpen nem ajánlatos ilyen korai terhességet vizsgálgatni!
Én rögtön elmentem amikor pozitív lett a teszt, nekem ez az esedékes menstruáció elsõ napján volt, a dokinál már a következõ héten megjelentem. Azt mondta, hogy kicsit nagyobb a méhem, ami utalhat terhességre. Viszont az ultrahangra várnom kellett két hetet (a doki utasítására), de akkor már a szíve is dobogott. Sokkal jobb volt így, minthogy ott van a petezsák és azon kívül semmi és mehettem volna mégegyszer vissza, hogy dobog-e már a szíve vagy valami baj van. Szerintem várhatsz még vele egy-két hetet nyugodtan.
Most olvasom, hogy hogy négy napos terhesség...ha visszamégy dokihoz egyszerûen mond el amit itt leírtál, hogy valószinûleg volt peteérésed, stb...õ tudni fogja mit kell csinálni, felesleges vizsgálatot nem fog elvégezni..de a terhességet még nem fogja úgysem látni, a fogamzástól számított hetedig napon ágyazódik be a petesejt, addig vándorol...addig semmi sem látszik. A hüvelyi UH-ot meg ugye a hüvelyen keresztül nézik, nem megy a fej a méhbe be, nem okozhat gondot.
honnan számoljuk? A mensitõl! tehát a terhesség maga több nap már nem, -csakhogy ahhoz mérheted az öt hetet... De ha 4 napja volt a megtermékenyülés, akkor annyit láthat a doki, hogy a petefészekben ott a sárgatest, de a terhességet nem tudja megállapítani, mert a petevezetõben halad a méh felé, hogy beágyazódhasson...gond nem lesz, esetleg az áramlásban segíthet.szóval baj nem lesz, de pozitív teszt után 1-2 héttel már látható is lesz.
4 napos terhességet hogy tudsz megállapítani. A HCG csak a beágyazódástól kezd el termelõdni, vagyis a 7. naptól. Én 13 DPO-nál teszteltem pozitívat, de a 4 DPO az nagyon kevés még. Ráadásul a dokid nem is látna semmit. Elõször nõgyógyászhoz az elmaradt mensi után 2 héttel szoktak menni.
A kérdező hozzászólása: én ezt csak azért kérdeztem mert ha terhes vagyok 4 napos, de a 12 napon kellene elmenni ultrahangra hogy nézze van e pém. de én ugyvettem észre hogy nekem volt pém a 10 napon. tahát ha elmegyek dokihoz akkor már 4 napos, és lenne e baja ha ultrahangal megnézne mert már bevagyok jelentkezve
A kérdező hozzászólása: Légyszi válaszoljatok :'( Nagyon fontos lenne :'( könyörgöm :'(
Szia! Nálam 12 éve diagnosztizálták ugyanezt. Asztma és allergia, kutyaszõr, macskaszõr, ill. madártoll allergiám is van. Mehetsz a barátodhoz nyugodtan, bár attól függ, hogy bent a házban tartja-e a macskát és kutyát, vagy udvaron. Ha a bent, akkor arra figyeljetek, hogy alaposan ki legyen takarítva a házban az állatszõr miatt és kevés idõt tölts az állat mellett. Mivel erre vagy allergiás, ha sokáig vagy mellette, az a szervezetednek irritációt és terhelést jelent. Amúgy nekem is van kutyám. :) Bármilyen más kérdésed van, segítek, ha tudok. :)
A kérdező hozzászólása: És hogy érted az alapos takarítást ? MIre figyeljen nagyon oda? Az baj, ha a barátom ruhján áltlaában van egy kevés állazszõr? És igen a lakásban tartja. Köszönöm a segítséget
Alapos alatt azt értem, hogy a szõrtõl próbáljatok meg mindent megtakarítani. Pl. a szõnyegben nagyon sok szõr megtapad, így azt alaposan kell porszívózni. A ruháján lévõ állatszõr baj, mivel az veled is érintkezik, így a szervezetedet irritálja, még akkor is, ha nem veszed észre a jeleit (tüsszögés, orrfújás, szemviszketés, stb...). Ahhoz, hogy ne legyen erõsebb az allergiád, jobban oda kell figyelned neked is és a párodnak is, mert ez a te érdeked. Meg lehet szokni és együtt élni ez allergiával, csak bele kell rázódni. :)
A kérdező hozzászólása: A barátom mindenféle növényre allergiás. Tüsszögni mindig szoktam, korábban is, és parkettájuk van szóval a szõnyeg probléma nem áll fent ^^ köszönöm szépen, már csak anyum kell meggyõznöm arról, hogy elengedjen. Elég nehezen ért meg dolgokat :S szerinted mit mondjak neki ? köszönöm az eddigi segíséged, nagyon hálás vagyok érte
Meséld el neki, hogy én 12éve élek együtt az allergiámmal, asztmámmal és van kutyám, volt papagájom, hörcsögöm is. :) Az a lényeg, hogy oda kell figyelni, alaposan takarítani, rendszeresen, az állatokat is tisztán tartani. A gyógyszereket, amiket felírt az orvos, becsületesen szedni és nem lesz semmi gond. Milyen gyógyszert kell szedned?

6 hónapos a kisbabám. Elmehetek mellette 4 órába dolgozni? Ha be lennék jelentve, akkor is kapom a gyedet? Vagy jobb lenne feketén? De lehet ebből probléma?

Legjobb válasz: Szia! A Gyermek féléves korától akkor mehetsz el 4 órában dolgozni ha lemondasz a GYED-rõl és GYES-re mész. Most gondold végig: Amíg GYED-n vagy mondjuk kapsz kézbe 45ezret, ha GYES akkor kézbe kapsz 23ezret és keresel 4 órában bejelentve bruttó ( ha a min bérrel számolunk)32 ezret. Ebbõl adót igaz nem vonnak de vonnak járulékokat kb kézbe kapsz másik 20 ezret. Mi a jobb. Ráadásul a mai bölcsõde helyzettel nem tudom el tudnád e vinni bölcsibe vagy ki vigyázna rá. Mert ha valakinek fizetned kell a vigyázásért már bukott a mutatvány. Ja és ha feketén mész el lebukás esetén nem csak elveszíted a GYED összegét, de téged és a munkáltatót is megbüntetnek amit akár 100 ezres tétel is lehet. Megéri???? Szerinte maradj vele 2 éves koráig. Utána menj vissza dogozni. Pénzben nem fizethetõ meg ez az idõszak.

Szia! A Gyermek féléves korától akkor mehetsz el 4 órában dolgozni ha lemondasz a GYED-rõl és GYES-re mész. Most gondold végig: Amíg GYED-n vagy mondjuk kapsz kézbe 45ezret, ha GYES akkor kézbe kapsz 23ezret és keresel 4 órában bejelentve bruttó ( ha a min bérrel számolunk)32 ezret. Ebbõl adót igaz nem vonnak de vonnak járulékokat kb kézbe kapsz másik 20 ezret. Mi a jobb. Ráadásul a mai bölcsõde helyzettel nem tudom el tudnád e vinni bölcsibe vagy ki vigyázna rá. Mert ha valakinek fizetned kell a vigyázásért már bukott a mutatvány. Ja és ha feketén mész el lebukás esetén nem csak elveszíted a GYED összegét, de téged és a munkáltatót is megbüntetnek amit akár 100 ezres tétel is lehet. Megéri???? Szerinte maradj vele 2 éves koráig. Utána menj vissza dogozni. Pénzben nem fizethetõ meg ez az idõszak.
Ilyen pici gyereknek még az anyjára van szüksége, nem a bölcsire.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ.Nem a munkahelyemre mennék vissza, hanem jött egy lehetõség, délután 4-tõl 8-ig dolgozni a lakóhelyemhez nagyon közel.Addig apuka lenne a picivel, tehát ez megoldható.Most 55-60.000ft gyedet kapok.Ezért a munkáért 70.000-et kapnék.Nem tudom mi lenne a jó megoldás?!
GYED mellett egyetlen órát sem szabad dolgozni törvényesen. Még otthoni munkát sem lehet végezni, semmiféle más jövedelmed nem lehet mellette (nagyon jól kitalálták ezt...), kivéve a szerzõi jogdíj. Ha feketén dolgozol, akkor nagyon nagy szívás, ha bukta van, akkor téged is megbüntetnek. Én nem kockáztatnék. Számold ki, hogy éri meg jobban, hogy kapod a GYED-et, vagy ha csak GYES-t kapsz, és hozzá a fizetésedet. Amúgy szerintem nem nagy tragédia, hogyha valaki el tud menni négy órába dolgozni egy hat hónapos gyerek mellett, feltéve, hogy van, aki vigyáz a babára. Napi négy óra nem nagy idõ.
Most nézem, hogy mennyit kapnál. Szerintem menj csak. Jobban megéri. Ha most kapsz 60 ezer GYED-et, úgy meg keresel 70 ezret, és hozzá 23 ezer GYES-t kapsz, akkor mindenképp jobban jársz. És pláne, hogy nem is idegenre kéne bízni a picit, hanem az apukára, aki így legalább ki tudja venni a részét a babára vigyázásban. Hiszen reggeltõl délutánig te vagy vele, nincs abban semmi, hogy négy órát meg az apja van vele, hiszen õ épp olyan szülõje neki, mint te. Menj csak, ha kedved van hozzá! Csak akkor ne felejtsd el, hogy le kell mondani a GYED-rõl, mert különben megbüntetnek.
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszolónak is köszönöm!A gyes egyébként mennyi lenne?Ha jól tudom az nagyon kevés.Az a baj, hogy nem tudom ez a munkalehetõség mennyire lenne hosszú távú.Mert ha csak pár hónap, akkor mit csinálok?Újra kérhetem a gyedet?
A kérdező hozzászólása: Egyszerre írtunk.Nagyon köszönöm mégegyszer!Átgondoljuk még egyszer a párommal, aztán meglátjuk.Õ nagyon szeretné, ha elmennék dolgozni, igazán jól jönne a pénz, csak én kicsit tartok ettõl a dologtól, hogy a picit ott hagyom majd 4 órára, tudom nemsok idõ, ráadásul alig 20 percre leszek otthonról.Csak az a baj, hogy ez a munka mindennap lenne, heti 7 nap.Na majd meglátjuk.Még egy kérdés:Ha elvállalom, akkor hol kell ezt bejelentenem?
A GYED-et lehet szüneteltetni, tehát ha véletlenül nem lenne hosszú tvú, akkor simán visszamehetsz GYED-re
jó volna ha feketén tudnál menni, és akkor a 70+a60gyed!legalább lenne is kis betevõre:-)))

Ha 2 hónapja vagyok a munkahelyemen és 4 hónapos terhes vagyok, elmehetek táppénzre?

Ha 2 hónapja vagyok a munkahelyemen és 4 hónapos terhes vagyok, elmehetek táppénzre?El?tte nem volt bejelentett munkám, alkalmi kiskönyvvel dolgoztam. Ugyanúgy megkapnám a fizum 70%át? És utána a GYEDemet mi alapján állapítják meg?

Legjobb válasz: Helló. Akkor kezdem az elején. Akkor mehetsz táppénzre a terhességed miatt ha NEM vagy jogosult terhességi-gyermekágyi segélyre. Erre az jogosult aki a SZÜLÉST MEGELÕZÕ 2 ÉVEN BELÜL 180 napot volt biztosított és a biztosítás idõtartama alatt vagy annak megszünését követõ 42 napon belül szül. (összege a napi átlagkereset 70%a) Tehát ha NEM vagy jogosult az elõbbire akkor elmehetsz táppénzre. a gyed a napi átlagkereset 70%, de max a minimálbér kétszeresének 70%a ( 96600Ft), napi áltagkerset a 180 nap alatti összes kereset osztva 180-nal (a táppénz is beleszámít), Az igénylést megelõzõen KÉT ÉVEN BELÜL 180 nap biztosítási jogviszony kell (a táppénz is beleszámít) hozzá. Ja és mégegy, úgy tudom hogy ha közvetlenül a táppénz elõtt nem voltál 1 évet biztosított, akkor csak annyi idõre mehetsz táppénzre amennyit biztosított voltál, tehát jelen esetben ha most elmennél akkor csak 2 hónap járna.

Helló. Akkor kezdem az elején. Akkor mehetsz táppénzre a terhességed miatt ha NEM vagy jogosult terhességi-gyermekágyi segélyre. Erre az jogosult aki a SZÜLÉST MEGELÕZÕ 2 ÉVEN BELÜL 180 napot volt biztosított és a biztosítás idõtartama alatt vagy annak megszünését követõ 42 napon belül szül. (összege a napi átlagkereset 70%a) Tehát ha NEM vagy jogosult az elõbbire akkor elmehetsz táppénzre. a gyed a napi átlagkereset 70%, de max a minimálbér kétszeresének 70%a ( 96600Ft), napi áltagkerset a 180 nap alatti összes kereset osztva 180-nal (a táppénz is beleszámít), Az igénylést megelõzõen KÉT ÉVEN BELÜL 180 nap biztosítási jogviszony kell (a táppénz is beleszámít) hozzá. Ja és mégegy, úgy tudom hogy ha közvetlenül a táppénz elõtt nem voltál 1 évet biztosított, akkor csak annyi idõre mehetsz táppénzre amennyit biztosított voltál, tehát jelen esetben ha most elmennél akkor csak 2 hónap járna.

Ha 2 hónapja vagyok a munkahelyemen és 4 hónapos terhes vagyok, elmehetek táppénzre? Ugyanúgy megkapnám a fizum 70%át? És utána a GYEDemet mi alapján állapítják meg?

Az a 2 hónap bejelentett után?Vagy a GYEDes id?szak is beleszámít?És ott a 70%ot számolják?Vagy a rendes fizumat veszik alapul a 180 nap bejelentettnél?

Legjobb válasz: Ha az orvos indoklt esetben kíír táppénzre, pl. veszélyeztetett terhes vagy, akkor elmehetsz táppénzre. A GYED-nél figyelembe veszik az elõzõ évi átlagkeresetet is! A fizetésed, a kereset 70 %-a, 2 évig jár.A GYET államilag meghatározott fix összeg, megalázóan kevés! Nagyon vigyázz viszont, mert ha a szedzõdésed a munkáltató felbontja, akkor ez az idõszak nem számít be a nyugdíjba! Sajnos ebbe a csapdába sokan esnek áldozatul, pedig ez , hogy alkalmazásban állsz a GYES alatt a munkáltatónak nem kerül semmibe! Mindenesetre ügyes legyél, jó egészséget neked és a picinek is ! Minden jót!, szép napot Micyke

Ha az orvos indoklt esetben kíír táppénzre, pl. veszélyeztetett terhes vagy, akkor elmehetsz táppénzre. A GYED-nél figyelembe veszik az elõzõ évi átlagkeresetet is! A fizetésed, a kereset 70 %-a, 2 évig jár.A GYET államilag meghatározott fix összeg, megalázóan kevés! Nagyon vigyázz viszont, mert ha a szedzõdésed a munkáltató felbontja, akkor ez az idõszak nem számít be a nyugdíjba! Sajnos ebbe a csapdába sokan esnek áldozatul, pedig ez , hogy alkalmazásban állsz a GYES alatt a munkáltatónak nem kerül semmibe! Mindenesetre ügyes legyél, jó egészséget neked és a picinek is ! Minden jót!, szép napot Micyke
Én pont igy vagyok mint te 2 hónapja vagyok bejelentve és jövö hónaptól megyek táppénzre.Szülés elõtt kell meglenni a 180napnak és ebbe bele számít a táppénz is.A dokid ki kell hogy írjon ha nem birod már a munkát.A munkáltatód nem rughat a kismamákat támogatja ez ügyben a törvény.Unokatesóm könyvelõ én is tõle tudom ezeket. Jó baba várást!Szia 19 hetes kismama
Volt elõtte másik munkahelyed? Táppénzt csak akkor kapsz, ha az elmúlt 2évben van 180 nap folyamatos jövedelmed. És csak akkor a fizud 70%-a ha az elmúlt 2évben folyamatosan biztosított voltál, ha nem mert mondjuk kimaratt 1hónap akkor csak a fizud 60%-át kapod sajnos. Mint én. Hát nálunk sajnos nem támogatják a fiatal anyákat, mert ha valaki egy évvel egyetem után vagy bármilyen iskola után gyereket vállal az már nem kap annyi támogatást mert nem dolgozott még életében 180 napot. Sajnos ez van. Ettõl függetlenül boldog babavárást. Ezt olvasd át figyelmesen http://www.oep.hu/portal/page?_pageid=34, 55138&_dad=portal&_..
Ja a gyednél meg úgy van ha a szülés elõtti évben van 180napod akkor azt veszik alaul ha nincs akkor a szülés elõtti 180 napot. Én azt tanácsolom, hogy ha nincs meg 2007-ben a 180 nap akkor próbálj addig dolgozni amíg tudsz, beszéld meg a õnököddel ha már nem birod, hogy szeretnél kevesebbet menni, de nem szeretnéd ha kijelentene, és ha már egyáltalán nem birod akkor menj csak táppnzre. Elõzõ válaszoló
Csak javítok, mert én is azt hittem, hogy táppénzre a brutto fizum 70%-át kapom d NEM! levonják belõle az Szja-t ami kb -18%.Én a 135.000.ft ra kapok netto 70-et.Komoly pénzek mi?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!