Találatok a következő kifejezésre: Elmehet a gyedre (6 db)

Ha én gyed ideje alatt teherbe esek, akkor mehetek-e táppénzre, vagy marad a gyed? A már meglévő gyermekemmel elmehet-e a nagymama gyes-re még én pl. táppénzen leszek a terhességemmel?

Legjobb válasz: Én is gyed alatt lettem terhes, így pontosan tudom a választ. :) Ha a munkáltatódnál bejelented, hogy "visszamész dolgozni", akkor elõször kiveszed a felhalmozott szabijaidat, majd szülésig táppénzre mész. Amint visszaálltál a munkaállományba, természetesen le kell mondani a gyed-et, de a nagyszülõ közben megkérheti a gyes-t (persze csak a szülésig).

Én is gyed alatt lettem terhes, így pontosan tudom a választ. :) Ha a munkáltatódnál bejelented, hogy "visszamész dolgozni", akkor elõször kiveszed a felhalmozott szabijaidat, majd szülésig táppénzre mész. Amint visszaálltál a munkaállományba, természetesen le kell mondani a gyed-et, de a nagyszülõ közben megkérheti a gyes-t (persze csak a szülésig).

Elmehet a férjem gyedre?

Legjobb válasz: Szia, Ha GYES-re mehetnek, akkor Gyed-re is, nem? De jobban jársz, ha megkérdezed az OEP-ben, vagy az Államkincstárban, õk jobban tudják a feltételeket.

Szia, Ha GYES-re mehetnek, akkor Gyed-re is, nem? De jobban jársz, ha megkérdezed az OEP-ben, vagy az Államkincstárban, õk jobban tudják a feltételeket.
Igen elmehet a férjed is sõt akár a nagyi is.
Elmehet! Én is csak 10-12 hónapig leszek itthon aztán a párom.

A férjem is elmehet GYED-re a babával?

Azt tudom hogy GYES-re igen, de a GYED-et nem. Esetleg rögtön a TGYáS lejárta után?

Legjobb válasz: Mehet gyed-re, de mellette nem dolgozhat egyáltalán. Gyes mellett heti 30 órát lehet, de gyed mellett nem.

Mehet gyed-re, de mellette nem dolgozhat egyáltalán. Gyes mellett heti 30 órát lehet, de gyed mellett nem.
Igen mehet, de ugyanazoknak a feltételeknek kell megfeleljen, mintha te mennél.
Nem ugyanazok a feltételek. Az apának a gyedhez nem a szülést megelõzõ két évbõl kell 365 napnak lennie, hanem az igénylést megelõzõ két évbõl kell 365 nap.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm


Elmehet az apuka gyedre, amennyiben a babánk, még csak 4 hónapos? Nekem vissza kell mennem dolgozni, és a tgyást is lemondom . Bármikor mehet gyedre az apuka vagy nem?

Legjobb válasz: Apuka (is) csak a tgyás lejártát követõen (legkésõbb szülés +168 nap) kezdheti meg a gyedet.

Apuka (is) csak a tgyás lejártát követõen (legkésõbb szülés +168 nap) kezdheti meg a gyedet.
Így igaz ahogy az elsõ írta és neki is rendelkeznie kell az igénylési feltételekkel.
A kérdező hozzászólása: És amennyiben nekem már szeptemberben vissza kell mennem dolgozni, de a tgyásom csak Október 18- án jár le, akkor milyen alternatíva jöhet szóba?
Húú, ezt én is most tudtam meg. Furcsa! Ahogy utána néztem, csak örökbefogadás vagy halál esetén térhet el ettõl az igénylés. Gondolom egyedi elbírálás is létezik. Munkáltatóval is lehet egyezkedni, bár ezt én is kihagynám a helyedben.
A kérdező hozzászólása: Hát egyezkedés nem nagyon megy!Más nem volt ilyen helyzetben?
A kérdés még az, hogy jobban jár a családi kassza, ha te dolgozol és apa gyeden van? Vagy más oka van annak, hogy ennyire vissza "akarsz" menni dolgozni?
Egyetlen megoldás ha apuka esetleg elmegy táppénzre és utána gyed-re szeptembertõl október 18-ig.

A férjem elmehet GYED-re? Hogy van ez?

Én alanyi jogon megkapom a gyest, de mivel én nem dolgozom, a férjem elmehet gyedre helyettem? Ez jó lenne!

Legjobb válasz: Szia! Persze, hogy elmehet a férjed, sõt még nagyszülõ is ! http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/egeszseg/gyerta.. http://www.vitaminsziget.com/cikk.php?id=286#heading2 Ezeken a linkeken le van írva!

Szia! Persze, hogy elmehet a férjed, sõt még nagyszülõ is ! http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/egeszseg/gyerta.. http://www.vitaminsziget.com/cikk.php?id=286#heading2 Ezeken a linkeken le van írva!
A kérdező hozzászólása: Párom már 7 éve dolgozik én meg most kezdek dolgozni, mert hála istennek kaptam munkát!
A férjed akkor mehet el GYED-re, ha rendelkezik a gyed igénylésének feltételeivel, tehát a gyed igénylésének napján biztosítási jogviszonyban áll, és a megelõzõ két évben van legalább 180 biztosítási napja. Te gyest ebben az esetben nem kaphatsz, és persze a nagyszülõ sem. GYeD-re nagyszülõ nem igazán mehet el, csak ha gyámhatóság kirendelte stb.

Ha gyeden vagyok a lányommal a párom elmehet Gyesre a nagyobb fiammal?

Legjobb válasz: Ha a lányod 2014. január 1. után született akkor igényelheted Te is,de ha nem akkor csak egy ellátás jár.

Ha a lányod 2014. január 1. után született akkor igényelheted Te is, de ha nem akkor csak egy ellátás jár.
el, de te is elmehetsz, mert akkor a gyed mellett kapod a pici után is a gyedet. Majd ha a nagyobbik 2 éves lesz, akkor utána gyes, a pici után meg gyed jár neked. Ez az új gyed extra.
A kérdező hozzászólása: Sajnos, kicsúsztunk a gyed extrából....ezért kérdem
A kérdező hozzászólása: Egyébként ezt egy kicsit igazságtalannak érzem, hogy nem jár azoknak, akiket érintene és nem január 1 után szültek......
Nem alapból megosztani sem lehet.
Kérdezõ azért nem igazságtalan mert amikor te tervezted a gyereket illetve megfogant még szó sem volt gyed extráról. Te annyit kapsz amennyire tervezted.
És valahol húzni kellett a határt. Ha tavaly dec. 1-tõl él, akkor a novemberben szültek érzik igazságtalannak, ha szeptembertõl, akkor az azelõtt szülõk... stb
Ha tavaly szültél, akkor csak 1 ellátás jár, a párod nem mehet gyesre, ha te gyeden vagy.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!