Találatok a következő kifejezésre: Elmúltam 18 Meghatalmazással megcsináltathatja édesanyám az (1 db)

Elmúltam 18 éves. Meghatalmazással megcsináltathatja édesanyám az E-111-es kártyámat?

Bizonyos dolgok miatt nem tudok beutazni a közeli nagyvárosba nemzetközi egészségbiztosító kártyát (E-111) csináltatni. Édesanyám tudna intézkedni helyettem, ha err?l meghatalmazást írok? Vagy mindenképp nekem kell ottlennem?

Legjobb válasz: nem kell neked menni. én kint élek ßes nekem is meghatalmazással csinálta anyukám. a lényeg hogy otthon fizetve legyen a tb-d mert csak akkor csinálják meg. vagy is ha diákvagy még vagy dolgozol vagy magad fizeted a tb-t akkor megcsinálják amúgy nem jár .

nem kell neked menni. én kint élek ßes nekem is meghatalmazással csinálta anyukám. a lényeg hogy otthon fizetve legyen a tb-d mert csak akkor csinálják meg. vagy is ha diákvagy még vagy dolgozol vagy magad fizeted a tb-t akkor megcsinálják amúgy nem jár .
A kérdező hozzászólása: Köszi. Na most az én problémám az, hogy most szûnik meg a tanulói jogviszonyom, jövõ hónaptól fizetem a tb-t. viszont jövõ hónapban már el is utazom. hogyan igazolhatom a jogosultságomat addig a kártya igénylésére (hogy fizetem a tb-t)? Kb. mennyi idõ alatt készül el egy ilyen kártya?
Ha tanuló vagy akkor még most gyorsan csináltasd meg mert akkor csak iskolalátogatási kell, szóval valamilyen igazolás hogy tanuló vagy és ez alapján megcsinálják, mert ez alapján jogosult vagy egészségügyi ellátásra. Anyukád nyugodtan megcsináltathatja helyetted, csak arra figyelj hogy a meghatalmazás jó legyen, mert különben nem fogadják el, legyen rajta két tanú aláírással és címmel, és az hogy mire hatalmazod fel és az aláírásaitok meg néhány azonosító adat (szül. hely, idõ, anyja neve) Szerintem siess vele és a magyarorszag.hu-n néz utánna hogy az iskolalátogatási igazolás jó-e vagy más kell.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Biztosításközvetítők! Hogy tudtok, milyen módszerrel kötni életbiztosítást?

6

Mik a feladatai egy biztosítási tanácsadónak? Akinek van ilyen jellegű munkatapasztalata, kérem, ossza meg!

Előre is köszönöm!

13

A férj fizetheti a feleségének a TB-jét az APEH felé?

3

Várjam ki ezt a négy hónapot a lejáratig?

Az Aegon életpálya programját kötöttem meg, lassan tíz éve. Azt a portfoliót választottam, ami legkevésbé kockázatos, azaz a pénzem kizárólag állampapírokba fektették be. A mostani zavaros időben én egyszerűen nem ismerem ki magam, amúgy sem vagyok eg született közgazdász. Mit lehet tenni? Ha idő előtt kiveszem, vissza kell fizetni az adójóváírásokat.

12

Mikor fog látni engem a társadalombiztosítás a rendszerben?

A TB-nél mikor leszek nyilvántartva? Amikor megkapom az első fizetésem az új munkahelyemről, vagy miután megkötöttük a munkaszerződést és bejelenntettek? Vagy van még plussz adminisztrációs csúszás. Fontos lenne tudnom, mert mennem kellene fogorvoshoz.
Egyébként több milliót fizettemm már (illetve vontak le) a TB-nek és csak az elhanyagolható töredékét vettem igénybe. Ennek ellenére POTYAUTAS vagyok, mert most huzamosabb ideig nem volt munkahelyem. Ki vagyok akadva.

8

Most akinek 2 évig nem volt munkája, annak arra a 2 évre utólag ki kell fizetni a TB-t az APEH-nek a huszonnégyszer 5 ezer forintot vagy sem?

2

Ha nincs munkám, de van férjem akkor az ő fizetéséből vonhatják le az én TB-met ami havi 5000 forint?

2

Kapok e valamit így?

Várom a 2. babámat és a 2 gyermek születése közt csak alkalmi munkáim voltak. Az utolsó 7 hónapig tartott,nem voltam bejelentve,csak "kiskönnyvvel". Szerintetek kaphatok bármilyen járandóságot? Gondolok táppénz,gyes,csp.

4

Aegon Titanium - érdemes megtartani a lejáratig?

25 éves befektetéssel kombinált életbiztosítást kötöttem, idén lesz az 5. éves forduló. Érdemes fizetni havi 15e Ft-tal tovább - ugye pont ezekben az években a legmagasabbak a költségei, vagy jobb lenne visszavásárolnom, és egy alacsonyabb összegűt kötnöm, ami nem befektetéssel kombinált?

2

Kötöttem egy Platinum biztosítást az Aegonnál 25 évre 3 évvel ezelőtt. Mik az esélyeim, h valóban megkapom azt az összeget a lejártakor, amire szerződtem?

Vannak buktatók, amire esetleg nem hívták fel a figyelmem? Mire kellene figyelnem? Vagy már késő?

6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!