Találatok a következő kifejezésre: Elmúltam 18 Meghatalmazással megcsináltathatja édesanyám az (1 db)

Elmúltam 18 éves. Meghatalmazással megcsináltathatja édesanyám az E-111-es kártyámat?

Bizonyos dolgok miatt nem tudok beutazni a közeli nagyvárosba nemzetközi egészségbiztosító kártyát (E-111) csináltatni. Édesanyám tudna intézkedni helyettem, ha err?l meghatalmazást írok? Vagy mindenképp nekem kell ottlennem?

Legjobb válasz: nem kell neked menni. én kint élek ßes nekem is meghatalmazással csinálta anyukám. a lényeg hogy otthon fizetve legyen a tb-d mert csak akkor csinálják meg. vagy is ha diákvagy még vagy dolgozol vagy magad fizeted a tb-t akkor megcsinálják amúgy nem jár .

nem kell neked menni. én kint élek ßes nekem is meghatalmazással csinálta anyukám. a lényeg hogy otthon fizetve legyen a tb-d mert csak akkor csinálják meg. vagy is ha diákvagy még vagy dolgozol vagy magad fizeted a tb-t akkor megcsinálják amúgy nem jár .
A kérdező hozzászólása: Köszi. Na most az én problémám az, hogy most szûnik meg a tanulói jogviszonyom, jövõ hónaptól fizetem a tb-t. viszont jövõ hónapban már el is utazom. hogyan igazolhatom a jogosultságomat addig a kártya igénylésére (hogy fizetem a tb-t)? Kb. mennyi idõ alatt készül el egy ilyen kártya?
Ha tanuló vagy akkor még most gyorsan csináltasd meg mert akkor csak iskolalátogatási kell, szóval valamilyen igazolás hogy tanuló vagy és ez alapján megcsinálják, mert ez alapján jogosult vagy egészségügyi ellátásra. Anyukád nyugodtan megcsináltathatja helyetted, csak arra figyelj hogy a meghatalmazás jó legyen, mert különben nem fogadják el, legyen rajta két tanú aláírással és címmel, és az hogy mire hatalmazod fel és az aláírásaitok meg néhány azonosító adat (szül. hely, idõ, anyja neve) Szerintem siess vele és a magyarorszag.hu-n néz utánna hogy az iskolalátogatási igazolás jó-e vagy más kell.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mik a nagyvállalatok számára kialakított termékcsoportok?

1

Be lehet külön biztosítani egy szobát például? Külön néven más biztinél egy olyan házban ahol van biztosítás xy rokonom nevén?

Igazából egy különbejáratú lakásrészről van szó,ahová most készülünk beköltözni,de ez a rész azt hiszem nincs bejelentve hivatalosan.:S
Mit lehet tenni?Mert a Mamám biztosítójával sajna nem vagyok megelégedve...De azt tudom,hogy Õ is kötött új szerződést,amibe belevette a külön részt annó.
Köszönöm!

3

Életbiztosításnál mit jelent a díjtartalék?

2

TB szakértők! Kérlek SEGÍTSETEK! Nagyon bonyolult a helyzetem?

Próbálom röviden...

Szóval a tényállás az, hogy január 23.-ától nincs munkaviszonyom.
Március elején az anyósomhoz kellett költöznünk a párommal, mert sajnos halálos beteg és ápolásra szorul. Mindenünket eladtuk, hogy ideköltözzünk szóval nem túl sok a bevételünk, és hát úgymond nincs semmink...:(

Ezzel egy időbe megigényeltem az ápolási díjat, amit nagy valószínűséggel, és 2 és fél - 3 hónapos hercehurca után, meg fogok kapni... Ez annyit jelent, hogy az igénylés napjáig visszamenőleg megkapom a pénzt és a tb-t is...

Na de a lényeg most jön... elmentem április végén a háziorvosomhoz és azt mondta van tb-m... :O
Ami már alapból meglepő volt hiszen csak a 45 napos ráhagyásról tudtam.. (lehet elrontottak bent valamit..)

Na, de ma elmentem a nőgyógyászhoz, ami már nem tűrt halasztást.. ott meg azt mondták, hogy nincs tb-m, de megvizsgálnak, csak majd érdeklődjem meg mi lehet a gond, nehogy utána rám terheljék a vizsgálat árát...

Szóval a kérdésem:
Ha megkapom az ápolásit, akkor visszamenőleg kifizetik nekem március elejéig a tb-t, és akkor nem kell a vizsgálatért fizetnem? Vagy így is kifizettetik majd velem?

A gond az hogy hiába kapok visszamenőleg tb-t ha nem tudom használni... Sajnos még az se biztos, hogy ebben a hónapban választ kapok...

Nem akarnám befizetni önerőből ezt a hónapot, 2 okból:

-az egyik, hogy nem állunk túl jól anyagilag, és ha úgyis kifizetik, minek fizetnék duplán?? Annyira azért nem vagyok eleresztve...
-a másik meg az, hogy ha be is fizetném és utána megkapom a pénzt, akkor megint szaladgáljak a NAV-hoz, hogy köszi most már az önkormányzat fizeti? Sok rosszat hallottam, hogy alig bírták visszamondani a fizetési kötelezettséget...

A lényeg, hogy még mennem kell majd vizsgálatokra, nem is egyre és tényleg nem tűr halasztást...

Segítsetek mit csináljak?

Bocsánat a kisregényért, de csak így lehet mindenkinek világos a helyzetem.. és köszönöm a válaszokat!

5

Kötelező biztosítást váltottam. Az előző biztosító visszatartja a bónus-malus besorolásomat. Az új biztosító visszahelyezett, B0-ás besorolásba, B10-ből, több évtized után. Mit tudok tenni?

4

Ismerősöm az USA-ban telepedett le, szeretné megszüntetni az itthoni egészség biztosítását. A NAV szerint csak akkor teheti, ha nincs itthon lakás a nevén (még nem sikerült eladnia). Mi köze a kettőnek egymáshoz?

2

Gyermek-előtakarékossággal egybekötött életbiztosítás. Megéri?

Egyre többet hallok ilyen termékekről és érdekelne hogy van e valakinek tapasztalata róluk?

4

Hogyan kell kiszámolni hogy mennyi pénz jár vissza?

Önkéntes magánnyugdijpénztáram most jár le és nem csak a hozamot hanem a tőkét is ki fogom venni egyben de nemtudom mennyit fogok igy kapni 452.000ft a hozam és 1.152545.-a tőke a kérdéseim a következők a hozamból is kell adózni ,vagy csak a tőkéből vagy össze vonják a kettöt és abból és mennyire számithatok pontosan?Amugy fizetési gondok miatt fogom megszüntetni nem nyugdijba megyek!

1

Mi még megkaphatjuk? (a többi lent)

a megszűnt magánnyugdíj pénztár utáni reálhozamot még kifizethetik nekünk?Vagy lemondhatunk róla?

1

Aki meghal még az előtt hogy nyugdíjba menne, de egész életében fizette a járulékokat, ott az örökösök kapnak valamit?

17

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!