Találatok a következő kifejezésre: Elmúltam 18 Meghatalmazással megcsináltathatja édesanyám (1 db)

Elmúltam 18 éves. Meghatalmazással megcsináltathatja édesanyám az E-111-es kártyámat?

Bizonyos dolgok miatt nem tudok beutazni a közeli nagyvárosba nemzetközi egészségbiztosító kártyát (E-111) csináltatni. Édesanyám tudna intézkedni helyettem, ha err?l meghatalmazást írok? Vagy mindenképp nekem kell ottlennem?

Legjobb válasz: nem kell neked menni. én kint élek ßes nekem is meghatalmazással csinálta anyukám. a lényeg hogy otthon fizetve legyen a tb-d mert csak akkor csinálják meg. vagy is ha diákvagy még vagy dolgozol vagy magad fizeted a tb-t akkor megcsinálják amúgy nem jár .

nem kell neked menni. én kint élek ßes nekem is meghatalmazással csinálta anyukám. a lényeg hogy otthon fizetve legyen a tb-d mert csak akkor csinálják meg. vagy is ha diákvagy még vagy dolgozol vagy magad fizeted a tb-t akkor megcsinálják amúgy nem jár .
A kérdező hozzászólása: Köszi. Na most az én problémám az, hogy most szûnik meg a tanulói jogviszonyom, jövõ hónaptól fizetem a tb-t. viszont jövõ hónapban már el is utazom. hogyan igazolhatom a jogosultságomat addig a kártya igénylésére (hogy fizetem a tb-t)? Kb. mennyi idõ alatt készül el egy ilyen kártya?
Ha tanuló vagy akkor még most gyorsan csináltasd meg mert akkor csak iskolalátogatási kell, szóval valamilyen igazolás hogy tanuló vagy és ez alapján megcsinálják, mert ez alapján jogosult vagy egészségügyi ellátásra. Anyukád nyugodtan megcsináltathatja helyetted, csak arra figyelj hogy a meghatalmazás jó legyen, mert különben nem fogadják el, legyen rajta két tanú aláírással és címmel, és az hogy mire hatalmazod fel és az aláírásaitok meg néhány azonosító adat (szül. hely, idõ, anyja neve) Szerintem siess vele és a magyarorszag.hu-n néz utánna hogy az iskolalátogatási igazolás jó-e vagy más kell.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Kaphatok ujra táppénzt GYES után közvetlenül?

2006. NOVEMBERÉTÕL 2007. FEBR.9IG TÁPPÉNZEN VOLTAM A KISFIAMMAL VOLTAM TERHES ÉS AZ ORVOS VESZÉLYEZTETETT TERHESNEK VETT FEL. UTÁNA . MIVEL A MUNKAHELYEMEN HATÁROZATLAN A MUNKASZERZÕDÉSEM, ÍGY FOLYAMATOS A MUNKAVISZONYOM 2006 AUGUSZTUS ÓTA. FIAM SZÜLETÉSÉTÕL JÁRT NEKEM TGYÁS, GYED, MAJD MOST A GYES. VÁRJUK A 2. BABÁT ÉS AZ ORVOS ISMÉT VESZÉLYEZTETETT TERHESNEK SZERETNE FELVENNI.2010 FEBR.9ÉN JÁR LE A GYES, UTÁNA IGÉNYELHETEK ISMÉT TÁPPÉNZT A SZÜLÉSIG-AMI NORMÁL ESETBEN JÚLI ELEJE?

1

Hol kell elintézni, hogy ne legy ek un. , , potyautas" a társadalombiztosítónál?

3

Mit csinál egy biztosítási kárügyintéző?

Olyasmi dolgokra vagyok kíváncsi, hogy van normális fizetés (nem jutalékos), mit kell csinálni, a munkaid? kötöttnek mondható vagy össze-vissza, nehéz-e, elég ha érettségid van, ilyen munkakörhöz? És ilyesmik :D Köszönöm!!!

3

Hogy lehet Németországból visszaigényelni az ott befizetett betegbiztosítást és nyugdíjalapot?

7 szezont (7 x 3 hónapot) dolgoztam kint és a munkáltatóm fizetett utánam mindent. Hogyan lehet ezt most visszaigényelni? Szlovákiából vagyok, de gondolom, nálatok is ugyanígy kell, hiszen EU-ban élünk. El?re is köszi!

2

Kiveheti a magánnyugdíjpénztárban lévő pénzét?

Anyukám rokkant nyugdíjas lett.54 éves.Kiveheti a pénzét,vagy várnia kell,hogy betöltse a 62 évét?

4

Befejeztem a sulit, most otthon vagyok. Meddig van tb-m?

6

Allianz vagy Aegon melyik a jobb magánnyugdíjpénztár? Pro és kontra érveket szeretnék kérni.

8

Kötelezőt már váltottam, most a lakásbiztosítást is szeretném lecserélni egy kedvezőbbre, melyik biztosítót javasoljátok?

Kinek mi vált be,melyiket nem javasoljátok,tanácsokat várnék...El?ször a régit kell lemondani írásban, ugye?

7

Biztosító fizet ha ellopják a házunkat?

14

Melyiket válasszam? Milyen vélemények vannak a KÖBE-ről, Aegonról, Generaliról?

Kötelez?t akarunk váltani.A legolcsóbb a Köbe lenne, de ott van még a másik 2 is...nehéz dönteni.Véleményeket várnék róluk...

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!