Találatok a következő kifejezésre: Ellenanyag termelést a véremben, (2 db)

Ellenanyag termelést találtak a véremben, mitől lehet ez?

Mert nem tudták megmondani. Csak annyit mondtak, hogy ez a babának nem árthat, ne aggódjak. A vércsoportom A RH:pozitív és 15 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Az ellenanyag termelés mértékét folyamatosan ellenõrizni kell és növekedés esetén intézeti kezelés szükséges. Szóba jön akár a vérbõl az ellenanyag "kimosása" is, de vannak gyógyszeres lehetõségek is. Ha a lepényben nem jön létre közvetlen vérkeveredés valamilyen okból, általában ma már nem látunk abnormis immunizációt. Szülés után természetesen a szülõ nõnek anti-D injekciót kell kapni, ami "nullázza" a rendszert.

Az ellenanyag termelés mértékét folyamatosan ellenõrizni kell és növekedés esetén intézeti kezelés szükséges. Szóba jön akár a vérbõl az ellenanyag "kimosása" is, de vannak gyógyszeres lehetõségek is. Ha a lepényben nem jön létre közvetlen vérkeveredés valamilyen okból, általában ma már nem látunk abnormis immunizációt. Szülés után természetesen a szülõ nõnek anti-D injekciót kell kapni, ami "nullázza" a rendszert.
Szia..ellenanyag termeles altalaban akkor jon letre ha rh osszeferhetetlenseg van a mama es a baba kozott. Ha te4 pozitiv vagy akkor konnyen meglehet, hogy a parod negativ es a baba az o rh-at fogja majd orokolni.Elso babanal nem veszelyes de figyelni kell az ellenanyag mennyiseget es szules utan max.72 oraval meg kell kapnod egy szurit ami semlegesiti az egeszet a veredben. Igy a masodik babanal sem lessz gond. Ha nem kapod meg a szurit es masodik babat vallalsz akkor a testedben mar van annyi ellenanyag, hogy kilokje a babat es ez az esetek 99%-ban vetelessel jar.Ne aggodj, nem lessz gond.En is megerdeklodtem mert en negativ vagyok a parom meg pozitiv.Ugyanez a helyzet nallunk is. Boldog babavarast!:-)

Anti-M ellenanyag termelést találtak a véremben, tudtok erről valamit?

19 hetes kismama vagyok,ez volt a leletemben,anti-M titer 1:2,a dokim szerint,már minden hülyeséget néznek,a véd?n?m nem is hallott még ilyenr?l,kicsit aggódom

Legjobb válasz: http://www.csaladivilag.hu/cikkek/terhesseg/terhesseg-alatti.. Én is rh negatív vagyok, nekem a terhesség alatt nem volt semmi baj. A szülés után kaptam szurit, ami a 2. babát megvédi, mert általában nála jelentkezik a baj, az elsõnél nem szokott.

http://www.csaladivilag.hu/cikkek/terhesseg/terhesseg-alatti.. Én is rh negatív vagyok, nekem a terhesség alatt nem volt semmi baj. A szülés után kaptam szurit, ami a 2. babát megvédi, mert általában nála jelentkezik a baj, az elsõnél nem szokott.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ.Második gyerek, az elsõnél nem volt semmi, mert õ is negatív.Most sem ezzel van probléma, hanem az anti-M eddig ezt állítólag nem is nézték.
Szia! Én Anti K és E ellenanyagos vagyok. Az elsõ babával rendben volt minden. Most vele is rendben van minden (20 hetes kismama vagyok). Szinte havonta ellenõrzik az ellenanyag szintet. Folyton találnak ellenanyag termelést is. Én kaptam a szülésnél is és a várandósság elején (vérzés miatt) Anti-D-t és az rendben tartja a dolgokat. Remélem. A papírjaimon meg az látszik, hogy K és E antiallergénes transzfúziót javasolnak, ha szükség lesz rá. Szóval bizakodom, hogy nem is lesz semmi baj a jövõben sem.
A kérdező hozzászólása: én is 20 hetes terhes vagyok és második gyerek, neked magas volt az ellenanyag termelés? az elsõ gyerek is negatív lett, mint én nem is kaptam anti-d, erre a problémára is ezt adják?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!