Találatok a következő kifejezésre: Ellés után kutya (14 db)

Általában változik egy kutya tüzelési ciklusa egy ellés után?

A szuka eddig minde évben február első hetében és augusztus első hetében tüzelt. Augusztusban be lett fedeztetve (egy kölyök lett , de elpusztult)... érdekelne, hogy ezután újra februárban fog tüzelni, vagy esetleg ez is elcsúszik 2 hónappal az ellés miatt. Azért érdekelne, mert augusztusban szeretném újra fedeztetni és ha csúszik, akkor az nagy probléma (addig lesz az országban a kan, akivel fedeztetni szeretnék) lesz, amiről már most el kell kezdenem gondolkodni...

Legjobb válasz: Nem, általában ugyanakkor tüzelnek továbbra is. Volt egy kutyám, aki minden évben március 15-én, napra pontosan. És az ellés után is. Javaslom, hogy a következõ tüzeléskor vigyétek el Dr. Szász Ferenchez. Õ nagyon profin meg tudja mondani, mikor ideális a fedezés és érdemes lenne megvizsgálni, hogy miért pusztult el az az 1 kölyök is.

Nem, általában ugyanakkor tüzelnek továbbra is. Volt egy kutyám, aki minden évben március 15-én, napra pontosan. És az ellés után is. Javaslom, hogy a következõ tüzeléskor vigyétek el Dr. Szász Ferenchez. Õ nagyon profin meg tudja mondani, mikor ideális a fedezés és érdemes lenne megvizsgálni, hogy miért pusztult el az az 1 kölyök is.
Általában nem változik de ezt szukája is válogatja. Nekem két szukám is van akik szinte napra pontosan ugyan abban az idõben tüzelnek. Elvileg már február van így hamarosan kiderül mikor tüzel majd a kutyád. Az elsõ fedeztetés is a kiszemelt kannal történt?

Megváltozhat a kutyám viselkedése ellés után?

Van egy 4 éves labrador kutyám. Most ellett másodszorra és ha a kutyát(nem a kiskutyákat) szeretném megsimogatni akkor már morog, kap. Az első ellésénél semmi ilyen probléma nem volt vele. Lehet valamit tenni ellene, hogy ne morogjon meg? Segítsetek kérlek

Legjobb válasz: -.- nincs elég kutya a menhelyen? labrador fajtamentõknél nézted mennyi labi van? te meg elleted a keverék kutyákat hát gratulálok! már nem fogad el titeket vezérnek ezért védi a kölykeit, a sorrendet rendeznetek kell

-.- nincs elég kutya a menhelyen? labrador fajtamentõknél nézted mennyi labi van? te meg elleted a keverék kutyákat hát gratulálok! már nem fogad el titeket vezérnek ezért védi a kölykeit, a sorrendet rendeznetek kell
Lehet mondjuk ivartalanítani, nem elletni a vakvilágba - megrövidítve az életét -, nevelni, megfelelõen tartani, felelõs gazdának lenni... Szóval a lehetõségek száma szinte végtelen.
Anya, félti a kölykeit.Nem kellene elletni, vagy meg kéne nevelni. Sõt, elletés nélkül is meg kellene nevelni.És elletni egyáltalán nem kellene.Teli van minden fajtamentõ és kutyamenhely kidobott kölykökkel.
Meg az sem érdekes, hogy a szûretlen szülõktõl született ismeretlen származású kölykök egészségesek lesznek-e késõbb, sõt az sem, hogy hova kerülnek. Gratulálok, még egy ostoba, felelõtlen szaporító! Hagyd békén az anyát, ne piszkáld.Könnyen lehet, hogy elege van belõletek, amit nem csodálok.
Jajj, ti ezt nem értitek! 5ezeré' e lehet adni apdóron, oltás meg minden élkül, 5 kicsi máris hozott 20 ropit. Az, hogy a szuka leterhelt lesz, a fajtamentõk és a menhelyek meg nem gyõzik a munkát, az ló[email protected] se érdekel. CSak az a rongyos 20 ropi legyen meg évente kétszer.
A szaporításra költött pénzbõl elvihetted volna ivartalaníttatni, utána meg egy kutyasuliba.

Ellés után a kutya lehet-e lázas és mit lehet adni neki ha az? A kutya fajtája: Pekingi palotapincsi

Legjobb válasz: Hát nem tudom hogy lehet-e lázas.Nem hiszem.Gyógyszert nemigazán javasolnám mivel a kutya szoptatja a picinyeit és belekerülhet az anyatejébe.Esetleg hidegvizes borogatással próbáld csillapítani a lázát.Ha nem megy le a láza akkor állatdoki.

Hát nem tudom hogy lehet-e lázas.Nem hiszem.Gyógyszert nemigazán javasolnám mivel a kutya szoptatja a picinyeit és belekerülhet az anyatejébe.Esetleg hidegvizes borogatással próbáld csillapítani a lázát.Ha nem megy le a láza akkor állatdoki.
szerintem nincs miert aggodnod. Az en kutyamnak is 2 hete lettek kutyai, és ö is tiszta foro volt és lihegett. Láza volt. Szerintem ez természetes, nekem kb 5 napig egyfolytaba lihegett a kutya, de mostmar semmi baja. Gyogyszert ne adj neki.
Lehet, ha esetleg bennmaradt valami szövetmaradvány. Kutya 39 foktól számít lázasnak, ami végbélben mérve értendõ. Átnézte ellés után egy állatorvos? Ha nem, mindenképpen nézesd meg! Ellés után szoktak a kutyának Ergam cseppet is adni, ami emberi gyógyszer, méhösszehúzó, könnyebben kiürül tõle a méhbõl a váladék. Az adagolását mindenképpen orvos állapítsa meg. Gyógyszert, antibiotikumot semmiképp se adj neki az orvos tudta nélkül, mert ahogy elõttem is írták, a tejbe kerülve több bajt okozhat, mint hasznot. Még egy dolgot érdemes megnézni, ha van az alom felett infra, hogy van-e elég hely, hogy az anya elhúzódhasson alóla, valamint, hogy nincs-e túl alacsonyan a lámpa. Nálam egyszer volt alom, két éve, akkor estünk ebbe az utóbbi hibába. Magas volt a hõmérséklete ellés után, ezért visszavittem a dokihoz. Mindent rendben talált. Akkor kezdett kérdezõsködni, és mint kiderült, ez volt a baj.
Mindenképpen vidd el orvoshoz vagy inkább hívd ki hozzá. Elõfordulhat, hogy egy bennmaradt szövetmaradvány okozza. Ezen ne spóroljatok, mindenképpen doki!!!
Teljesen normális..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. A kutyusnak semmi baja.=)


Ellés után hogy tarthatnám tisztán a kutyámat?

Két napja megellett a beaglem nem akartuk de összejött neki. Kint szoktuk tartani most ilyen id?ben behoztuk csak az a baj hogy ellés után ugye tisztul és naponta fert?tlenítem tisztítom a helyüket cserélem a ruhát de a kutyát hogy lehetne tisztán tartani minden nap nem fürdethetem meg. Köszönöm el?re is a válaszokat.

Legjobb válasz: Leginkább sehogy. A kutya úgyis lenyalogatja magát, ha szükségét érzi, és azon kívül, hogy elszínezõdik a szõre és ronda, nem lesz belõle baja, ha a helye tényleg ilyen szépen tisztán van tartva. Én nem stresszelném a frissen ellett szukát a napi fürdetéssel. Majd ha már nem csöpög, megfürdetheted, addig max. nedves törölközõvel törölgesd át. Inkább ügyelj a vacok tisztaságára, meg hogy az emlõi ne legyenek koszosan (bórvizes vattával át lehet törölgetni). Egyébként az Ergam csepp (remélem, még mindig ez a neve...) gyorsítja a tisztulást. Állatorvosnál kérdezz rá, ha gondolod.

Leginkább sehogy. A kutya úgyis lenyalogatja magát, ha szükségét érzi, és azon kívül, hogy elszínezõdik a szõre és ronda, nem lesz belõle baja, ha a helye tényleg ilyen szépen tisztán van tartva. Én nem stresszelném a frissen ellett szukát a napi fürdetéssel. Majd ha már nem csöpög, megfürdetheted, addig max. nedves törölközõvel törölgesd át. Inkább ügyelj a vacok tisztaságára, meg hogy az emlõi ne legyenek koszosan (bórvizes vattával át lehet törölgetni). Egyébként az Ergam csepp (remélem, még mindig ez a neve...) gyorsítja a tisztulást. Állatorvosnál kérdezz rá, ha gondolod.
elég egy melegvizes kendõvel áttörölgetni... sampont most ha lehet, kerüld, mert a kölykök szervezetébe kerülhet a szõrérõl a maradéka... mivel fertõtleníted a helyüket? én ezt most inkább hanyagolnám... csak legyen 1-2 váltó lepedõ, amiket moss ki, de külön szert ne permetezz a fekhelyre. De nem értem, ha egyszer letisztítottad az anyáról a trutyit, akkor hogy-hogy "újrakoszolódik"? nyalogatja a kicsiket? feleszi az ürüléket?
Elõzõ: igazad van, elfelejtettem írni, hogy a fertõtlenítéssel csínján. Az ellés után van, hogy egy hétig is folyik mindenféle trutymó a szuka hüvelyébõl, amit rendszerint felnyalogat, de a szõrét csúnyán elszínezheti, és elég büdös is.
mivel takarítasz? Mi alom takarításra csak háztartási ecetet használunk azt is erõsen hígítva (a vegyszerek nem tesznek jót a kicsiknek)az anyuka kapjon ergam cseppet az szépen összehúzza a méhet és kilöki a trutyit. Fürdetni ne fürdesd csak max törölgesd át
A kérdező hozzászólása: Kedves ZOL utolsó kösz a célzást de nem tenyészteni árulni akarom és már meg is van a gazdijuk a családban úgyhogy felesleges az embernek ilyeneket küldeni.
A kérdező hozzászólása: a többieknek köszönöm alkoholt higítok utána áttörlöm tiszta vízzel hagyom megszáradni és ennyi. Az állatorvos mondta hogy így lehet ha spriccelõvel felhigítom és ráspriccelem.
A kérdező hozzászólása: az anyát meg tiszta vízzel szoktam lemosni csak ráragad a farkára és ott nehéz tisztítani azért kértem tanácsot amiket köszönök azt hittem van erre valami olyan dolog amit én nem tudok a nekves törlõkendõt mi is használjuk
Jólteszel mindent, egészséges fejlõdést a piciknek és egészséget a szukának ;)

A nőstény kutyák lenyukszanak ellés után?

hülyén tettem fel a kérdést

Legjobb válasz: Nem nyugszanak le tõle!Semmi köze a kettõnek egymáshoz!Ha hiperaktív a kutyád akkor több mozgásra van szüksége nem egy sereg kutyagyerekre!:)

Nem nyugszanak le tõle!Semmi köze a kettõnek egymáshoz!Ha hiperaktív a kutyád akkor több mozgásra van szüksége nem egy sereg kutyagyerekre!:)
Az ember, az ember. A kutya ösztönbõl párosodik, ellik és neveli a kölyköket, amíg azok önálló életre nem képesek. A temperamentumán egy ellés sem fog változtatni. Majd a kor elõrehaladtával nyilván kevésbé lesz aktív.
A vemhesség és a szoptatás ideje alatt nyugisabb, de ahogy nem szoptat, ugyanolyan lesz, mint volt párzás elõtt.
vagy akár ami nálunk is elõfordult: az anya kutya és 8 kicsi együtt bontotta az udvart. Na az szép látvány volt, mivel németjuhászról volt szó. Nekünk állatorvos ajánlotta( ez kb 15 éve volt, szóval nem most) hogy akkor majd komolyabb és kevésbé agresszív lesz. Hááááátttt!!! Pont az ellenkezõje történt.
szerintem inkább ivartalanítani kéne, akkor lehet, nyugisabb lesz, ráadásul egy csomó betegséget, és persze a nem kívánt szaporulatot is meg lehet elõzni vele.
Biztos, hogy nem nyugszik meg.Az ellés nem csodaszer, hogy segítsen a viselkedési problémákon. Sõt sok kutyát ismerek, amelyik bolond, agresszív lett utána egész életében. Igazából csak az ivartalanítás(attól tényleg megnyugszik, megváltozik a hormontermelése), kutyaiskola, kutyás sport, mozgatás segít.
Az ivartalanítás tényleg sokat segít! Tapasztalatból mondom:)
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek:) hát úgy látom változó vélemények vannak, és gondolom mindez kutya függõ
nálunk is ellet a kutyusom és megyugodott.ellés elott mindenkin ugrált oszevisza fottkosott es monst meg teljesen megváltozott.megnyugodott.
NEM nyugszik le ellés után semm!a szuka és kan csak KIZÁRÓLAG fajfent tartás céljából párosodik, annyai/apai ösztön nincs bennük és szülés után nem hogy hiper aktiv lesz de minden tûzelés elött agreszív lesz, ez tény!tapasztalatból mondom és nem bántásból de ne szaporitsd a kutyusodat mert se neki, se neked semm lesz jó és a vége az altatás lesz :( ha eszt akarod hogy majd csak egyszer neked támadjon vagy a család töbi tagjainak és szét marcangolja akkor csak rajta!:@ a kutyád azért lehet leg valószínûbb hiper aktiv mert nem mozgatjátok le és nem csak fizikailag, hanem szellemileg is le kell fárasztani pl:(labdázás 1-2 óra, futatás 1 óra vagy park/kutya futtató 1-2 óra más ebekkell játszás lehetõsége, parancs szavak meg tanitása ül, fekszik, marad stb...stb...)napi színten sokat foglalkozni vele és nap 3-4 séta ha szoba kutya ha kinti akkor legalább 1-2 séta + ba.szerintem ivartalanitsd ki és egyrészt nem lesz agreszív, nem lesz daganatos, stb..és nem lesznek kicsik, nem lesz több hiper aktivitás semm fel ugrálás stb..viszont lesz egy kiegyensúlyzott, nyugott, szelid(hozzád/hozzátok) kutyusod ki szeretni fog téged vagy a családot is ha van és nem lesz neki kin fel nevelni úgy ahogy a kitudja hány kölyköt 6-10 kis kutyát meg át élni a szûlési fájdalmakat 6-10 kis kutya esetén stb...

Ellés után mikor vihető a szuka kutya kiállításra?

Legjobb válasz: Amikor újra kiállítási kondicióban lesz. Visszahúzódnak az emlõi, feszes lesz a háta stb.

Amikor újra kiállítási kondicióban lesz. Visszahúzódnak az emlõi, feszes lesz a háta stb.
Rövid szõrû kutyáknál olyan ellés után 6 hónap, hosszú szõrûnél 8-10.
Amikor már nem félsz, hogy haza hurcol valami kórokozót a kicsikhez. Én nem vinném, amíg a kölykök új gazdihoz nem költöznek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Azért tettem fel a kérdést, mert a kiállítási szabályzatban csak annyi volt írva, szoptató kutyát nem lehet vinni. A fertõzésekre én nem is gondoltam, hiszen kiállításra csak állatorvos által igazolt egészséges kutyát lehet vinni. Gondolom annak meg nincs értelme, hogy úgy vigye az ember, hogy látszanak a kutyán az ellés, szoptatás jelei, mert akkor nagy válószinûséggel lepontoz a bíró...
nemcsak a kutya vihet be fertõzést a kiállitásra, hanem maga az ember is. Cipõtalpon, ruházaton. Ráadásul ellés után az immmunrendszer is minimálisan legyengül. Mi ellés után 6 hónappal mentünk elõször, akkor már gyakorlatilag semmi nem látszott az anyakutyán.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Mindenkinek ment a zöld kezecske!

Miert nem eszik a kutyam elles utan?

Tegnap este adott ot kiskutyan eletett.

Legjobb válasz: a méhlepényeket megette, ebbõl nyert energiát. érdemes ilyenkor húslevessel, fõtt hússal kinálni. kell neki 1-2 nap még, mire ujra eszik rendesen.

a méhlepényeket megette, ebbõl nyert energiát. érdemes ilyenkor húslevessel, fõtt hússal kinálni. kell neki 1-2 nap még, mire ujra eszik rendesen.
Szia! Nyugodj meg, holnapra enni fog a kutyád. Az 5 méhlepény elég tetemes mennyiség, nagyon tápláló, és tele van ásványi anyagokkal. Amint a kiskutyák egyre többet esznek, az anya kutya is egyre falánkabb lesz.
A kérdező hozzászólása: koszonom a valszotokat! ma mar ettunk egy keveset:-) remelem holnap meg tobbet eszunk:-)

Kan kutya ellés után a szuka és a kölykök közelében maradhat, vagy szeparáljuk el őket?

Legjobb válasz: A szuka nagyon ideges lesz, ha közel megy a kölykökhöz. Ne stresszeld inkább szegényt.

A szuka nagyon ideges lesz, ha közel megy a kölykökhöz. Ne stresszeld inkább szegényt.
Amíg nagyon picik a kölykök, lehet, a szuka nem is engedi oda a kant. Amikor kb 3 hetesek, meg lehet próbálni, mit tesz a kan a kicsikkel. Nem minden kutya bánik jól a kölykökkel.
Jah, a szuka az "ideges" lesz ha közelébe megy valaki fõleg ha kölykei vannak...
szeparáld el. Nem azért mert bántja, de még a szuka is agyonnyomhat egyet, ha nem figyelsz, nem hogy a kan. valamint a kan sátál, összeszed minden bacit. Nem kell az a kölyköknek.

Ellés után, ha nincsen teje a kutyámnak, adhatok a piciknek bolti tejet, vagy tápszert?

Babatápszerem van itthon :S

Legjobb válasz: Ne adj nekik semmit, hidd el, nemsokára beindul a mama tejelválasztása.

Ne adj nekik semmit, hidd el, nemsokára beindul a mama tejelválasztása.
Max kutyatápszer mehet, bolti tej nem és babatápszer sem jó.
Bolti tejet semmiképpen se adj, mert csak hasmenésük lesz tõle.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Szerencsére sikerült a dokit is elérni, õ is megnyugtatott :) Ez az elsõ kutyus ellésünk :) Olyan édesek :)
Milyen fajta?
Mi kecsketejet szoktunk nekik adni, nekünk az állatorvos ajánlotta, mert nagyban hasonlít a kutya tejéhez.
Egy anyakutya az ellés után már tud szoptatni. Ahogy nõnek a picik, úgy termeli a több tejet.Remélem, beindul majd neki is. Kapott szurit? Méhösszehúzót szokott az orvos adni, attól jobban beindul a tejelválasztás. A kutyádnak adjál folyadékot bõven és tápláló eledelt.

A 1, 5 éves szuka kutyámat az első ellés után (kb.1 évesen) ivartalaníttattuk, ennek ellenére most mégis tüzel. Mi lehet ennek az oka?

Legjobb válasz: Rossz mûtétet végeztek valószínû, csak elkötötték. Ez nem jó, daganatokat is okozhat! Ugyanúgy tüzel a kutyus, párzik is, csak nem tud megtermékenyülni. egészségtelen rá nézve! A helyes ivartalanítás, ha a méhét és a petefészkét is kiveszik.

Rossz mûtétet végeztek valószínû, csak elkötötték. Ez nem jó, daganatokat is okozhat! Ugyanúgy tüzel a kutyus, párzik is, csak nem tud megtermékenyülni. egészségtelen rá nézve! A helyes ivartalanítás, ha a méhét és a petefészkét is kiveszik.
Keress másik orvost, mert aki az elõzõ mûtétet csinálta sajnos rossz munkát végzett, amibõl komoly baja lehet a kutyádnak. Helyre lehet hozni és mielõbb érdemes egy jobb orvosnak megmutatni a kutyádat. Sajnos még mindig vannak olyan sarlatánok az országban, aki petevezeték elkötést csinálnak, szörnyû! Nem a Te hibád, hogy megbíztál ebben az orvosban, remélem a következõ orvos már lelkiismeretesebb és képzettebb lesz. Én is jártam így, és az esetbõl tanulnom kellett.
utolsó vok. Attól h lepontoztatok még igaz. olvass itt utánna: http://www.netboard.hu/viewtopic.php?topic=18954
Gratulálok hogy a kölyök-gyerek kutyádat elletted, a problémáddal meg fordulj orvoshoz, mert mi nem vagyunk azok, és nem sokat tudunk tenni azért hogy a kutyádnak jó legyen.
Az még rosszabb ha véletlen. Ha még ennyit sem tud megakadályozni. És most komolyan mi mást tudunk mondani? Nem látunk a kutyába.
Te jó ég... 1 évesen már elletted azt a szerencsétlen kutyát? Te mit szólnál hozzá, ha 12-13évesen szülnöd kéne??? Egy 1 éves kutya még csak testileg érett rá, ahogyan egy 12 éves lány.... Miért nem ivartalanítottátok elõbb...?! Vidd orvoshoz, akár még gennyes méhgyulladása is lehet, ha nem ivartalanították rendesen, abba pedig bele is pusztulhat!
az is lehet, hogy hiába vettek ki mindent, ha bent maradt egy kis méh darabka, az is okozhat tüzelést. De lehet, hogy többet nem lesz ilyen, mert elhal az a darabka. Mindenképpen menj vissza az állatorvoshoz aki csinálta, és kérdezd meg mit tanáscsol, miért lehet ez. Amúgy már hallottam ilyenrõl, elõfordul.
Egy szóval sem irta, hogy direktbe ellette, ne essünk már neki, utána, hogy védekezzen, elvitte ivartalanitatni a kutyust. Igen valószinü, hogy csak elkötötték, és az tényleg nem jó.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!