Találatok a következő kifejezésre: Ellés után idő múlva (3 db)

Ellés után mennyi idő múlva kell adni enni a szukának?

Legjobb válasz: Rögtön. Sõt ellés közben is legyen mellette. Én leáztatott tápot raktam neki oda, hogy ha le is van esetleg gyengülve, tudjon enni. És persze a tiszta víz is ugyan úgy legyen mellette.

Rögtön. Sõt ellés közben is legyen mellette. Én leáztatott tápot raktam neki oda, hogy ha le is van esetleg gyengülve, tudjon enni. És persze a tiszta víz is ugyan úgy legyen mellette.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!!!
Van amelyik szuka elutasitja a megszokott ételét, lehet ilyenkor husit adni, amit szivesebben fogyaszt. Vidd ki a kicsik mellõl pisilni, picit mozgasd meg, és utána kináld.
Közvetlen ellés elött már nem fogja az ételt efogadni, és ellés alatt se. ( ösztön ) Amúgy az embereknél is beöntést alkalmaznak, hogy a bélbe semennyi bélsár nem maradjon. Máskülönben beszarik. Ember is. Ám ellés alatt vizzel, és cukrozott tejjel kell megkínálni, hofgy erõre kapjon kicsit. Miután kijött az utolsó kölyök, akkor meg lehet kínálni valami könnyû laza kajával. Pl húsos rizs. És elé lehet tenni a vizet is.

Ellés után mennyi idő múlva nyeri vissza természetes formáját a cica?

Tegnap délben ellett a cicánk három cicát de még mindig szinte ugyanolyan nagy a hasa.Ez volt az els? ellése.

Legjobb válasz: Valószínû,hogy még a méhe nagy ahogy az embereké is szülés után!Ki kellene hívni az állatorvost,hogy adjon neki egy oxitocin nevû injekciót ami méhösszehúzó!Ez segít a méhet összehúzni és ezáltal a tejtermelés is elõbb beindul!

Valószínû, hogy még a méhe nagy ahogy az embereké is szülés után!Ki kellene hívni az állatorvost, hogy adjon neki egy oxitocin nevû injekciót ami méhösszehúzó!Ez segít a méhet összehúzni és ezáltal a tejtermelés is elõbb beindul!

Ellés után mennyi idö mulva foghatom meg a kiscicákat? A dobozba szeretnék tiszta rongyot tenni mert ami benne van az véres meg maszatos

Legjobb válasz: Ha a mamacica már nyugodt, simízd együtt együtt a kiscicákkal, hogy bízzon a kezed "szagában".készítsd oda a tiszta ruhát,amekkorára ráfér a család, és próbáld átemelni a cicát legalább egy kiscicával együtt. aztán gyorsan a többi picit, villámgyorsan kitakarítani a helyüket és tiszta ronggyal együtt vissszatenni õket. megint simizd szorgalmasan, hogy megnyugodjon a cicamama.

Ha a mamacica már nyugodt, simízd együtt együtt a kiscicákkal, hogy bízzon a kezed "szagában".készítsd oda a tiszta ruhát, amekkorára ráfér a család, és próbáld átemelni a cicát legalább egy kiscicával együtt. aztán gyorsan a többi picit, villámgyorsan kitakarítani a helyüket és tiszta ronggyal együtt vissszatenni õket. megint simizd szorgalmasan, hogy megnyugodjon a cicamama.
igen, úgy ahogy az elsõ mondja, ilyenkor nagyon agresszív a mamacica ha úgy érzi el akarják venni a kölykeit :-) óvatosan!
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek, csak attol félek hogy utána nem fogja etetni öket ha megfogom a piciket.nagyon szoros a szeretet és bizalom köztem az anyamacskával, az én ágyamba akart elleni:)
Ha bízik benned az anyamacska, akkor nem lehet baj, mert ismeri a szagod. Mindenképpen olyankor csináld, amikor ott van és látja.
én három cica fialásán vagyok túl (hosszú évek alatt)de csakis bennem bíztak az anyacicák.volt, hogy amikor a burokból kihámozta a kiscicát már nem volt ereje elrágni a köldökzsinórt és én vágtam el kisollóval.a kis mázas cicát odatettem a cicijéhez szopni, szóval én rögtön megfogtam õket. ne félj nem lesz semmi baj, õ tudja, hogy rád számíthat. a lényeg, hogy a fizikai és a lelki kontaktus is meglegyen. Simogasd õket és beszélj is közben hozzájuk, így tündéri, kezes, barátságos kiscicákat tudsz majd elajándékozni. nem mindegy, hogy fújó karmológép, vagy egy doromboló szõrmók. Elsõ fialásuk után mindegyik cicámat ivartalanítottam, de örök élmény marad mindig, ahogy egy cicaalom fejlõdik. Bocs, de elfogult vagyok cicügyben:) üdv-cicás-
Nálunk a munkahelyemen születtek kis cicák és a cicamama akit mi etettünk simán hagyta hogy megfogjuk az újszülött babáit, szerintem nem lesz gond.Azért , ha lehet nem kell õket állandóan fogdosni hagy tudjon a mama nyugodtan gondoskodni róluk, ha sokat zavarod elköltözteti a családját.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!