Találatok a következő kifejezésre: Ellés után idő (12 db)

Ellés után mennyi idõvel tehetem össze a platti nõstényt a kiválasztott hímmel?

Legjobb válasz: Még nem tenyésztettem plattit,de az elevenszülõknél kb.1-2 napig szükséges az ellés utáni pihenés.(ellés után fogamzóképes,csak jobb ha párnapig nyugalma van)

Még nem tenyésztettem plattit, de az elevenszülõknél kb.1-2 napig szükséges az ellés utáni pihenés.(ellés után fogamzóképes, csak jobb ha párnapig nyugalma van)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ

Vemhes kancával mennyi ideig lehet ugratni? És lovagolni rajt? Valamint az ellés után mikor ülhetek rá és ugrathatok vele megint?

Legjobb válasz: Általában félideig javasolt a vemhes kanca lovaglása, késõbb esetleg könnyû lovas szõrén sétálhat vele. Ez persze nem aranyszabály, fajtától és egyedtõl függõen némely kanca valamivel tovább is jól viseli a kíméletes munkát. Viszont fontos, hogy a vemhes kancának ellése napjáig legyen lehetõsége eleget mozogni, karámban, esetleg futószáron sétálva, mert a túl kevés mozgás miatt problémák jelentkezhetnek a vemhesség utolsó szakaszában, és az ellés is nehezebb lehet.

Általában félideig javasolt a vemhes kanca lovaglása, késõbb esetleg könnyû lovas szõrén sétálhat vele. Ez persze nem aranyszabály, fajtától és egyedtõl függõen némely kanca valamivel tovább is jól viseli a kíméletes munkát. Viszont fontos, hogy a vemhes kancának ellése napjáig legyen lehetõsége eleget mozogni, karámban, esetleg futószáron sétálva, mert a túl kevés mozgás miatt problémák jelentkezhetnek a vemhesség utolsó szakaszában, és az ellés is nehezebb lehet.
A kérdező hozzászólása: És az baj, ha még az utolsó idõben ráülök, persze sétálni a 70 kilómmal? Vagy az sok?
Az attól függ, milyen fajta, mekkora az õ súlya, milyen a háta, stb... Pl. az én vékony, viszonylag alacsony pacimnak 70 kg biztosan sok lenne, ha már bármelyik napban ellene, míg egy nagydarab, tömeges állatnak lehet, meg se kottyan. A lényeg, hogy az utolsó nap is sétáljon, mozogjon, mert különben az izmai nem lesznek megfelelõ kondiban, hogy biztosan komplikáció nélkül menjen minden. Nagyjából félideig lehet vele dolgozni, utána nem érdemes, az ellés után bõ 2-3 hónappal vedd leghamarabb munkába, ez azt jelenti, hogy míg felfrissíted a tudását, és a kondiját, az további idõ ugye... Kb. választási korban lesz a csikó, mikor elõször megéri ugrásban gondolkodni.
A kérdező hozzászólása: A kanca angol telivér, jó kondiban van? Akkor szerintetek nem lenne sok neki? Mert amúgy meg se kottyanok neki, bár tudom hogy 70 kiló azért nem nádszál :D A pacc 170 cm amúgy :)
A kérdező hozzászólása: Jó kondiban van PONT. (:
Nagyapám a sodrottal ellés napján szántott.. 9 napra rá meg megint el lehet kezdeni dolgozgatni vele..
A sodrott azért más, mint egy melegvérû, fõleg egy kényes telivér... Meg a használat módja sem mindegy épp, nyilván fentebb a tudatos, megfontolt tenyésztõ szemszögébõl írtak. Bírni fogja a 70 kg-t amúgy.
Telivér bírni fogja. Ugye 11 hónap a vemhesség, ha már látod , hogy nagy a hasa , akkor már csak lazán ügessen, 9-10. hónaptól már csak séta.De a mozgatás tényleg fontos, könnyebben ellik, ráülhetsz sétálni , attól nem lesz semmi baja.

Ellés után mennyi idő múlva kell adni enni a szukának?

Legjobb válasz: Rögtön. Sõt ellés közben is legyen mellette. Én leáztatott tápot raktam neki oda, hogy ha le is van esetleg gyengülve, tudjon enni. És persze a tiszta víz is ugyan úgy legyen mellette.

Rögtön. Sõt ellés közben is legyen mellette. Én leáztatott tápot raktam neki oda, hogy ha le is van esetleg gyengülve, tudjon enni. És persze a tiszta víz is ugyan úgy legyen mellette.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!!!
Van amelyik szuka elutasitja a megszokott ételét, lehet ilyenkor husit adni, amit szivesebben fogyaszt. Vidd ki a kicsik mellõl pisilni, picit mozgasd meg, és utána kináld.
Közvetlen ellés elött már nem fogja az ételt efogadni, és ellés alatt se. ( ösztön ) Amúgy az embereknél is beöntést alkalmaznak, hogy a bélbe semennyi bélsár nem maradjon. Máskülönben beszarik. Ember is. Ám ellés alatt vizzel, és cukrozott tejjel kell megkínálni, hofgy erõre kapjon kicsit. Miután kijött az utolsó kölyök, akkor meg lehet kínálni valami könnyû laza kajával. Pl húsos rizs. És elé lehet tenni a vizet is.


Ellés után mennyi idő múlva nyeri vissza természetes formáját a cica?

Tegnap délben ellett a cicánk három cicát de még mindig szinte ugyanolyan nagy a hasa.Ez volt az els? ellése.

Legjobb válasz: Valószínû,hogy még a méhe nagy ahogy az embereké is szülés után!Ki kellene hívni az állatorvost,hogy adjon neki egy oxitocin nevû injekciót ami méhösszehúzó!Ez segít a méhet összehúzni és ezáltal a tejtermelés is elõbb beindul!

Valószínû, hogy még a méhe nagy ahogy az embereké is szülés után!Ki kellene hívni az állatorvost, hogy adjon neki egy oxitocin nevû injekciót ami méhösszehúzó!Ez segít a méhet összehúzni és ezáltal a tejtermelés is elõbb beindul!

Mennyi ideig nem szabad piszkálni az aranyhörcsögöt ellés után?

ellés dátuma :dec.21

Legjobb válasz: Amíg ki nem nyílik a kicsik szeme (10-12 nap). Addig csak a nagyon pisis részeket cseréld ki óvatosan tisztára. Az anyának adj fehérjét (lisztkukac, túró stb.), vagy megeszi a kicsiket! Ha önitatód van, tedd le annyira a végét, hogy a kicsik is elérjék. Itatótálat ne használj, mert a kicsik belefulladhatnak!

Amíg ki nem nyílik a kicsik szeme (10-12 nap). Addig csak a nagyon pisis részeket cseréld ki óvatosan tisztára. Az anyának adj fehérjét (lisztkukac, túró stb.), vagy megeszi a kicsiket! Ha önitatód van, tedd le annyira a végét, hogy a kicsik is elérjék. Itatótálat ne használj, mert a kicsik belefulladhatnak!
és ha már megette a kicsiket? :D Elszúrtam talán valamit? (^^)
A kérdező hozzászólása: köszike és már hajtják a mókus kereket .Ja és ha valakinek kellene arany hörcsög a közeljövõben, ezen az e-mail címen elérhetõ vagyok :[email protected]

Ellés után mennyi idővel lehet ivartalanítani a macskát?

A macskánk nem rég ellett le 4 gyönyörű cicát, de szeretnénk megelőzni a további almokat, úgyhogy ivartalaníttatni akarjuk a macsekot. Szeretnénk minél előbb megcsinálni, mert több helyen is olvastuk, hogy akár szoptatás mellett is újra vemhes lehet (kinti cica, úgyhogy elég nagy rá az esély, hogy így lesz, ha kiengedjük). Mi az a legkorábbi időpont, amikor már meg lehet őt műteni, így a cicák mellett?

Legjobb válasz: most hany hetesek a picik? amugy igazuk van az elottem szoloknak,5-6 hetesen mar kell tudjanak szaraz tapot enni es 8-12 hetesen mehetnek az uj gazdihoz ha nem tartjatok meg oket :)

most hany hetesek a picik? amugy igazuk van az elottem szoloknak, 5-6 hetesen mar kell tudjanak szaraz tapot enni es 8-12 hetesen mehetnek az uj gazdihoz ha nem tartjatok meg oket :)
Ahogy elõttem is írták, ahogy a kicsik rendesen esznek szilárd ételt, viheted ivartalaníttatni, addig meg próbáld nem kiengedni. Ha mégis kimegy, és megtermékenyül, akkor sincs probléma, vemhesen is lehet ivartalaníttatni.
Akkor javasolt, ha a kismacskák már tudnak szilárd táplálékot is enni, mert elapadhat az anyamacska teje.
Ellés után, 5 hetesen szépen kezd el át szokatni a kiscicákat a szilárd tápra Kitten száraz és alutasakosra! Ha azt már biztonsággal eszik, akkor elvihetitek ivartalaníttatni!

Mennyi ideig kell távol tartani a hím tengerimalacot a nősténytől ellés után?

Legjobb válasz: Amíg nem fizeti ki a gyerektartást, addig nincs láthatás!:D

Amíg nem fizeti ki a gyerektartást, addig nincs láthatás!:D
Szerintem nem is kell szétválasztani.
Ameddig nem ivartalanítod. Ha összerakod õket, a lány újra és újra vemhes lesz, ami legyengíti a szervezetét, így nem lesz hosszú életû.
ha nem akarod hogy megerõszakolja a saját kölykeit (a hím) akkor nem is kell visszatenni :D

Ellés után mennyi idö mulva foghatom meg a kiscicákat? A dobozba szeretnék tiszta rongyot tenni mert ami benne van az véres meg maszatos

Legjobb válasz: Ha a mamacica már nyugodt, simízd együtt együtt a kiscicákkal, hogy bízzon a kezed "szagában".készítsd oda a tiszta ruhát,amekkorára ráfér a család, és próbáld átemelni a cicát legalább egy kiscicával együtt. aztán gyorsan a többi picit, villámgyorsan kitakarítani a helyüket és tiszta ronggyal együtt vissszatenni õket. megint simizd szorgalmasan, hogy megnyugodjon a cicamama.

Ha a mamacica már nyugodt, simízd együtt együtt a kiscicákkal, hogy bízzon a kezed "szagában".készítsd oda a tiszta ruhát, amekkorára ráfér a család, és próbáld átemelni a cicát legalább egy kiscicával együtt. aztán gyorsan a többi picit, villámgyorsan kitakarítani a helyüket és tiszta ronggyal együtt vissszatenni õket. megint simizd szorgalmasan, hogy megnyugodjon a cicamama.
igen, úgy ahogy az elsõ mondja, ilyenkor nagyon agresszív a mamacica ha úgy érzi el akarják venni a kölykeit :-) óvatosan!
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek, csak attol félek hogy utána nem fogja etetni öket ha megfogom a piciket.nagyon szoros a szeretet és bizalom köztem az anyamacskával, az én ágyamba akart elleni:)
Ha bízik benned az anyamacska, akkor nem lehet baj, mert ismeri a szagod. Mindenképpen olyankor csináld, amikor ott van és látja.
én három cica fialásán vagyok túl (hosszú évek alatt)de csakis bennem bíztak az anyacicák.volt, hogy amikor a burokból kihámozta a kiscicát már nem volt ereje elrágni a köldökzsinórt és én vágtam el kisollóval.a kis mázas cicát odatettem a cicijéhez szopni, szóval én rögtön megfogtam õket. ne félj nem lesz semmi baj, õ tudja, hogy rád számíthat. a lényeg, hogy a fizikai és a lelki kontaktus is meglegyen. Simogasd õket és beszélj is közben hozzájuk, így tündéri, kezes, barátságos kiscicákat tudsz majd elajándékozni. nem mindegy, hogy fújó karmológép, vagy egy doromboló szõrmók. Elsõ fialásuk után mindegyik cicámat ivartalanítottam, de örök élmény marad mindig, ahogy egy cicaalom fejlõdik. Bocs, de elfogult vagyok cicügyben:) üdv-cicás-
Nálunk a munkahelyemen születtek kis cicák és a cicamama akit mi etettünk simán hagyta hogy megfogjuk az újszülött babáit, szerintem nem lesz gond.Azért , ha lehet nem kell õket állandóan fogdosni hagy tudjon a mama nyugodtan gondoskodni róluk, ha sokat zavarod elköltözteti a családját.
kutya vagy macska?
A kérdező hozzászólása: macska, fiatal
Szerintem várj amíg a kicsik szopiznak, mert amíg kismacskázik az anya, addig nem nagyon udvaroltat magának!
Hát a kiscicákat minimum 6 hétig szoptatja, nálam legalábbis így volt. És még utána is ráérsz ivartalaníttatni mert nem mostanába fog tüzelni sem. Várd meg míg leválasztja a kiscicákat és utána még azt hogy visszahúzódjon a bõre, kicsit erõsítsd fel, mert ugye ilyenkor nagyon le is fogynak és utána vidd dokihoz.
1-2 hét
Az anyanyulak rögtön az ellés után képesek az újravemhesülésre.
hat lehet hogy mar rogton utanna kepesek.. de szerintem az mar kinzas lenne :( inkabb hagyjatok neki par hetet !!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!