Találatok a következő kifejezésre: Elkezdtem tanulmányozni Python programot. A (1 db)

Elkezdtem tanulmányozni a Python programot. A leirásban szerepel egy print parancs de amikor beirom "SyntaxError: invalid syntax ((stdin), line 1)" ad ki. Mit tehetek ilyenkor?

Legjobb válasz: bõvebben írd le. írd ide a forrást, és kapod a választ hol a hiba, és miért küld a picsába az idle.

bõvebben írd le. írd ide a forrást, és kapod a választ hol a hiba, és miért küld a picsába az idle.
nem írtad el az idézõjeleket, vagy a parancsot?
print("Így tudsz valamit kiíratni, ha ígyis szintaxis hiba, akkor a Pythonoddal van a baj.")


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ha a matematika nem az erősségem, de szeretném kitanulni az informatikus szakmát, a kettő erősen kizárja egymást?

10

ASP. NET MVC 4 razor vagy aspx nézet-motort használjak?

Melyiket, mikor érdemes?

3

Hogyan lehet Visual Basicban olyan programot írni amely át tudja méretezni egy külsős program ablakát pl. :google chrome?

A kérdés adott már mindenhol kerestem de sehol nem találtam a választ előre is köszönöm!

6

A "comprehension"-nek mi a magyar fordítása, ha Pythonról van szó?

Példa comprehensionre:
powers_of_two = [2**n for n in range(1, 6)]

10

Mi az az annotált adatbázis?

Adat-annotáció? Elmagyarázná valaki egy példán keresztül?

2

Szükségem lenne egy jó informatikai könyvre, amelyben el tudnám sajátítani az alapismereteket. Õsz-tél folyamán mennék magántanárhoz, ahol már emelt szintű ismereteket oktatná. Szóval milyen könyveket ajánlottok? 16/f

7

Valaki tud segíteni az alábbi MASM példakódban?

A példakód egy nagyon egyszerű Win32 alapú szövegszerkesztőt épít fel, a kódja innét nézhető meg/másolható ki : Egyrészt azt szeretném, ha nagyobb méretű/mennyiségű szöveg esetére az ablak alsó és bal szélén lenne egy-egy szokásos, "nyilas-görgetős" navigálósáv, mint pl. itt a böngésző (vélhetőleg mindenkinek itt van) ablakának oldalán lévő csúszka, amivel le-fel tudja görgetni a böngésző éppen a monitorra ráférő és megjelenített részét. Remélem mindenki tudja, hogy mire gondolok. :]
A másik, ha jó lenne, hogy valaki megmondaná, hogy a kódban éppen hol adható meg, vagy mi szabja meg, hogy mekkora méretű adatot tudjon írni, illetve olvasni egyszerre a program. Ahogy tudom, jelenlegi állapotában pontosan 30 ezer karakter írható bele és menthető el, betöltésnél pedig max. 64 KB-ot (1 bájt híjján, gondolom az EOL miatt) tölt be a fájlból. Ezt az értéket meg lehet esetleg növelni körülményesebb extra kódok hozzáadása nélkül?

Előre is köszönöm a segítőkész válaszokat! :)

12

Hogyan tovább? (php)

Letöltöttem a wampservert, hogy a gépen ellenőrizni tudjam a php kódokat, és gyakorolni tudjak. Kezdő vagyok.
Szeretném megkérdezni, hogy mi teendő akkor, hogy ha próbálom ellenőrizni, és semmi nem történik, olyan mintha le sem töltöttem volna. Pedig, ha beiroma localhost - ot a böngészőbe, kiadja a wamp-os oldalt. Mit rontottam el?
A válaszokat előre is köszönöm!

6

Melyik programozási nyelvek a legalkalmasabbak 2D-s játékok programozására?

5

Valaki le tudná géppel fordíttatni (lehetőleg EXE-be) az alábbi Assembler kódot?

A kód természetesen nem az enyém, de amit tudok, hogy talán MASM szintaxisú, vagy ahhoz hasonló... illetőleg van egy fordítás a programról, de az egyrészt "nem az igazi" (mármint ahhoz képest, ami kéne), és arra az infóra is szükségem lenne a válaszolótól, hogy hogyan tudta (ha tudta, a lépéseket és a használt szoftvert/fordítót megadva) lefordítani gépi kódra.

A teljes kódot linkben tudom megadni, mivel ez a retardált oldal nem bír kicsivel hosszabb nyers szöveget sem publikálni - ebben benne kell (elvileg) mindennek lennie :
Ha lenne valaki, aki komolyabban "rá tudna nézni a dologra", vagyis valamelyest ért hozzá, annak esetleg még tudnék pár kiegészítő infót küldeni a programról - amit elvileg ennek a kódnak kell tartalmaznia!

És persze köszönöm a >segítőkész< válaszokat!!! :]

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!