Találatok a következő kifejezésre: Elkezdtem szedni yasminelle (6 db)

Elkezdtem szedni a yasminelle tablettát... mennyi időt várjak, hogy már "biztonságosan" szeretkezhessünk a barátommal? Szóval, mennyi idő kell, hogy megszokja a szervezetem?

Legjobb válasz: Ezt írja a betegtájékoztató: "Ha nem használt hormontartalmú fogamzásgátlót az elõzõ hónapban: A Yasminelle szedését a ciklus elsõ napján (azaz a menstruáció elsõ napján) kezdje el. Ha a Yasminelle szedését a menstruáció elsõ napján kezdi el, már azonnal védett a terhességgel szemben. Elkezdheti a szedést a ciklus 2-5. napján is, de ilyenkor az elsõ 7 napban további védekezést (például óvszert) kell alkalmaznia." Tehát mikor kezdted el? Nézd meg, hogy melyikbe tartozol.

Ezt írja a betegtájékoztató: "Ha nem használt hormontartalmú fogamzásgátlót az elõzõ hónapban: A Yasminelle szedését a ciklus elsõ napján (azaz a menstruáció elsõ napján) kezdje el. Ha a Yasminelle szedését a menstruáció elsõ napján kezdi el, már azonnal védett a terhességgel szemben. Elkezdheti a szedést a ciklus 2-5. napján is, de ilyenkor az elsõ 7 napban további védekezést (például óvszert) kell alkalmaznia." Tehát mikor kezdted el? Nézd meg, hogy melyikbe tartozol.
A kérdező hozzászólása: köszönöm:) azthiszem már tudom, csak félel, hogy lesz valami...
Nem kell félni! Ha az elõírásoknak megfelelõen szeded, nem lesz semmi bajod. Én 4 éve szedem a Gracial-t és semmi problémám nem volt még! (elsõ válaszoló)

Elkezdtem szedni a Yasminelle-t és nem jött meg. Most akkor mégis mi a teendő?

06.04-én voltam orvosnál, hogy felírassam. A doki azt mondta, hogy elkezdhetem szedni akár aznap is, mert hogy bár nem az első nap, de épp akkor múlt el a menzeszem. Szóval aznap bevettem az első tablettát. Beszedtem az első levelet és most van a 7 napos szünet 5. napja, és még nem jött meg, pedig ugye a tablettamentes héten kéne. Csütörtökön elkezdhetem a második levelet, vagy most mit csináljak? Kezdek parázni kicsit.

Legjobb válasz: Azért én megvártam volna azt az elsõ napot... Emellett még csak az 5. napon vagy. A szünetben kell megjönnie, még van idõd... Ezen túúúúl: Nem tudjuk, nem vagyunk orvosok: keresse fel kezelõorvosát, vagy gyógyszerészét....

Azért én megvártam volna azt az elsõ napot... Emellett még csak az 5. napon vagy. A szünetben kell megjönnie, még van idõd... Ezen túúúúl: Nem tudjuk, nem vagyunk orvosok: keresse fel kezelõorvosát, vagy gyógyszerészét....
Érdekes, hogy ilyet mondott a doki, holott csak 1-5. napon lehet elkezdeni. Remélem védekeztetek az elsõ levél alatt. Egyébként meg csinálj tesztet. Ha negatív, akkor csütörtökön elkezdheted a következõ levelet.
A kérdező hozzászólása: Hát az "épp akkor múlt el" azt úgy értettem, hogy azelõtt 5 nappal jött meg, szóval az volt az 5. nap. És ezalatt az idõ alatt nem voltunk úgy együtt, mert kicsit ráparáztam, úgyhogy terhes nem lehetek.
1 évig szedtem és 1 évig nem volt mensim tõle!
Én két éve szedem. Azt mondta a nõdokim, hogy a menstruációm elsõ napján kell elkezdenem. Így tettem, és azóta beállt a menzeszem, holott elõtte kéthetente, máskor másfél havonta jött meg, tiszta rendszertelenül. Egy tanácsot tudnék adni, ha ilyen van: MENJ el a nõgyógyászhoz, vagy hívd fel!!!! Mi itt nem vagyunk orvosok, nem velünk kell konzultálni.

Tegnap elkezdtem szedni a fogamzásgátló tablettát (Yasminelle). Azt írja, hogy ha a mensi első napjától szedem, akkor azonnal védelmet ad. Mi számít első napnak? Az, amikor rendesen megindul a vérzés?

Legjobb válasz: Amikor megjön. Amikor már vérzel. :D De én javaslom, hogy azért minimum 1 hétig kiegészítõ védekezést alkalmazzatok, hogy legyen ideje "hozzászokni" a szervezetednek a tabihoz.

Amikor megjön. Amikor már vérzel. :D De én javaslom, hogy azért minimum 1 hétig kiegészítõ védekezést alkalmazzatok, hogy legyen ideje "hozzászokni" a szervezetednek a tabihoz.
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszönöm :)
én is ugyan azt szedtem, az elsõnaptól ugyan ugy, és nekem is az volt ráirva, mivel azt irta, h.az elsõ tabletta már védelmetnyújt ezért hát nemféltünk szexelni a párommal, tablettaszedés melett lettem terhes, elmentem az orvoshoz ahol persze kiderült, h.az elsõ szem tabletta nem nyújt védelmet, egy levéllel minimum bekell szedni, h.hatása is legyen!!

Elkezdtem (újra) szedni a yasminelle-t, és már meg kellene jönnie. Miért nem jön meg?

Az els? tablettát a menstruációm 2. napján szedtem be, utána a tájékoztató szerint 7 napig nem véd. Én addig nem is voltam a párommal csak a 12. nap táján (és szerintem akkor se ment el bennem) Pecsételésem nem volt, a menstruációm rendesen végig ment. Régebbi tapasztalatok alapján ma reggel kellett volna megjönnie, de még mindig nem jött meg. Nektek a tablettamentes id?szak alatt hányadik napon jön meg? Kicsit szurkál a hasam, mintha ici picit görcsölnék, de menstruációm az nincs :( Baj lehet? 20/L

Legjobb válasz: Ja és Hétfõn fogyott el (ez a 3. nap a tablettamentes idõszakban)

A kérdező hozzászólása: Ja és Hétfõn fogyott el (ez a 3. nap a tablettamentes idõszakban)
A kérdező hozzászólása: még mindig nem :S ez a 4. nap :(:(:(:(
nem. nincs baj. elszokott a szervezeted a tablettától. és még a tabi nem okozott a szervezetednek függõséget. tudjátok h a vérzés az elvonási tünet.
Én szerdán hagyom abba és hétfõn reggel jön meg. :) (Bár én mást szedek)
Én pénteken hagyom abba a yasminelle-t és kedden jön meg... Nem értem, miért tart ennyi ideig, amikor másoknak 2-3 nap után megjön...
A kérdező hozzászólása: Köszi a biztatást... :D és nektek hányadik nap jön meg?
Ha követted a betegtájékoztatt nagy gond nem lehet :) Lehet hogy csak majd az 5.-6. napon fog mejönni, szóval ne parázz :)
A kérdező hozzászólása: Remélem igazad van :)
Nem lesz baj. Még szokja a szervezeted. Lehet kicsit késõbb fog megjönni, ne aggódj:)
A kérdező hozzászólása: Megjöttt!!!!
Igen
igen feleslegesen agódsz elsõ perctõl véd a gyógyszer még a 7 napos szünetben is
A kérdező hozzászólása: ksözönöm szépen :) megnyugodtam a 7 napos szünetben tudom, hogy véd, csak ez még az elsõ levél gyógyszer és azért voltam bizonytalan

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!