Találatok a következő kifejezésre: Elkezdtem szedni Lindynette (7 db)

Az normális, hogy elkezdtem szedni a Lindynette 20 fogamzásgátlót első nap amikor megjött, és a második naptól csak pár csepp barna folt maradt a vérzésemből?

Előtte 23 napot késett a menzeszem, de csináltam tesztet és negatív lett, illetve a 19. napon amikor késett, a nőgyógyász is megvizsgált, és azt mondta, hogy semmi jele nincs a terhességnek. (Minden hónapban késik 1-2 hetet).

Legjobb válasz: én is lindynettet kezdtem el szedni, igaz, én a 3. napon, a nõgyógyász tanácsára, de ahogy beszedtem, nekem is másnap már alig volt, csak ilyen barnázás szerûség, amirõl te is írsz. szóval, szerintem van ilyen, hogy valaki szervezetére ez a hatása a hormonnak. nekem is az azt megelõzõ hónapban kb. kimaradt a menstruációm, így is a duphastonnal hozta meg a doki, hogy elkezdhessem szedni a gyógyszert. 22L

én is lindynettet kezdtem el szedni, igaz, én a 3. napon, a nõgyógyász tanácsára, de ahogy beszedtem, nekem is másnap már alig volt, csak ilyen barnázás szerûség, amirõl te is írsz. szóval, szerintem van ilyen, hogy valaki szervezetére ez a hatása a hormonnak. nekem is az azt megelõzõ hónapban kb. kimaradt a menstruációm, így is a duphastonnal hozta meg a doki, hogy elkezdhessem szedni a gyógyszert. 22L

Esélyes, h babánk van? 10hónapig szedtem Lindynette-t és júniusban hagytam abba megjött a mestruációm. Ahogy abbahagytam a fogamzásgátlót, rá 3napra elkezdtem szedni a LadeeVit-et.

A bajom,h 2napja késik a menzeszem és csináltam 2tesztet.egyiket aznap délután mikor megkellett volna jönniea.a másikat meg másnap reggel.Negatív volt mind2! Valaki járt hasonlóan?

Legjobb válasz: Én 2010-tõl szedtem Lindynette-t. Múlt év decemberében hagytam abba, azóta millió problémám van. Januártól szedek duphastont mert nem jött meg, pajzsmirigy gondjaim lettek és leállt az egyik petefészkem, ez mind a Lindynett-nek köszönhetõen :(. Látogasd meg a nõgyógyászodat nehogy valami komolyabb gondod legyen.Én is elõször terhességre gyanakodtam, majd kiderült mindaz,hogy ez a csodálatos gyógyszer tönkretette az egész szervezetem, és hormonháztartásom.

Én 2010-tõl szedtem Lindynette-t. Múlt év decemberében hagytam abba, azóta millió problémám van. Januártól szedek duphastont mert nem jött meg, pajzsmirigy gondjaim lettek és leállt az egyik petefészkem, ez mind a Lindynett-nek köszönhetõen :(. Látogasd meg a nõgyógyászodat nehogy valami komolyabb gondod legyen.Én is elõször terhességre gyanakodtam, majd kiderült mindaz, hogy ez a csodálatos gyógyszer tönkretette az egész szervezetem, és hormonháztartásom.
A kérdező hozzászólása: bakker :S hát ez fantasztikus... köszönöm a válaszod!
Szia! Én Lindynette mellett estem teherbe a harmadik kislányommal. Ráadásul 3 hónapig vérezgettem amikor kellett, így abba sem hagytam. Mikor kiderült már 13 hetes voltam.Elmentem genetikushoz, aki azt mondta szinte esélytelen, hogy baja legyen. Ma már 4 éves okos kisovis :-) Örülök, hogy ilyen kitartó volt! A Lyndinette egy elég gyenge hormontartalmú gyógyszer. Nem hiszem, hogy az lenne a ludas. Szerintem várj még egy-két napot és tesztelj újra! Majd írd meg mi lett!
A kérdező hozzászólása: Jó egészséget Neki/Nektek! :) Köszönöm ennek már jobban örülök! :)
Én nem elszomorítás képpen írtam, csak leírtam a történetem, és javasoltam, hogy látogasd meg az orvosodat, nehogy neked is ilyen problémáid legyenek.
A kérdező hozzászólása: persze értem én! megfogadtam a tanácsod és Szerdán megyek dokihoz!
Szia! Második vagyok. Voltál dokinál? :-)
A kérdező hozzászólása: Szia! :) Igen voltam.duzzadt a petefészkem és pisit kellett ma reggel vinnem. 1 órára megyek az eredményért.
A kérdező hozzászólása: negatív

Az normális. Hogy elkezdtem szedni a Lindynette 20 fogamzásgátlót a menzeszem első napján, és a második napon már nem volt vérzésem?

Most akkor 21 napig egyáltalán nem is lesz, csak amikor szünetet kell majd tartanom Vagy ezen a héten még kéne vérzésnek lennie (?).

Legjobb válasz: Én is most kezdtem el és már csak nagyon picit van meg. Ez állítólag normális. Ha más panaszod nincs, akkor majd megkérdezed az orvost, mikor mész az új receptért.

Én is most kezdtem el és már csak nagyon picit van meg. Ez állítólag normális. Ha más panaszod nincs, akkor majd megkérdezed az orvost, mikor mész az új receptért.

Lindynettét szedek.2 hónappal ezelőt abahagytam a nögy. Tanácsára. Most elkezdtem szedni! Nem tudom 100%ra h megjött-e! Mit tegyek?

nem tudom h most megjött-e?mert eddig menzesz el?tt 1héttel barnás valami folyt!most is barnás véres valami folyik!ez már a menzesz lenne?29 napra?!ha elöbb vettem be ahogy megjött lehet bel?le bajom??:(!

Kint lakom Spanyolországban! Otthon Magyarországon elkezdtem szedni a Lindynette-t, itt forgalomban van-e?

Kevés ideje vagyok itt és nemtudom kitöl megkérdezni!

Legjobb válasz: Orvostól miért nem tudod? Nem beszéled a nyelvet? Nincs senki aki fordítana neked? Ha meg beszélsz spanyolul, sztem a patikában is megmondják.

Orvostól miért nem tudod? Nem beszéled a nyelvet? Nincs senki aki fordítana neked? Ha meg beszélsz spanyolul, sztem a patikában is megmondják.
Velem is ez volt, csak en Amerikaban elek, de miutan elfogyott a lyndinette, itt kaptam egy masikat. Menj el egy korhazba, nogyogyaszatra vagy vannak csaladtervezo kozpontok, ahol ilyenekkel foglalkoznak, en aadasul ingyen kaptam az enyemet.

Elkezdtem szedni a Lindynette 20at, most először. Minden nap bevettem azonos időpontban. Most fogyott el a 21. tabletta , és megkellett volna jönnie, de nem jött meg. Miért nem jön meg?

Jah, és az els? levél alatt gumival is védekeztünk, szóval nem hinném hogy terhesség.

Legjobb válasz: Sztem nem kell aggódnod, mert nem rögtön a 21. tabletta után jönmeg, hanem a tablettamentes idõszak 3-4. napján, ha meg gumival is védekztetek akkor tényleg nincs ok az aggodalomra.

Sztem nem kell aggódnod, mert nem rögtön a 21. tabletta után jönmeg, hanem a tablettamentes idõszak 3-4. napján, ha meg gumival is védekztetek akkor tényleg nincs ok az aggodalomra.
Én is Lindynette 20-at szedek két hónapja és nekem se rögtön az elsõ tabi mentes napon jött meg (másodikon, de szerintem egyénenként változó). A többinél biztos rendszerezõdni fog, a szervezetednek ez egy új dolog, hozzá kell szoknia. Nem kell aggódni, meg fog az jönni.
Nem az elsõ nap, hanem a 3-4-5. napon jön meg a tabimentes idõszakban. A szervezeted szokik a tabihoz, lehet, megzavart kicsit. De fontos, hogy sose kezd el szedni a következõt, amíg meg nem jön és nem látott orvos!! Ha nem jön meg, menj dokihoz és nézzen meg!!
De igen is el kell kezdened szedni, akkor is, ha nem jön meg! Még csak most kezdted el szedni, nem biztos, hogy meg fog jönni rendesen, lehet, hogy csak pecsételõ vérzésed lesz!
Ha mensid elsõ napjától szeded, akkor védett vagy!
én i ezt szedem , hát én vártam vele 1hónap, iagz mondták hogy már az elsõ szemtõl véd, de én biztosra mentem, jó tabién szeretem :D
Én is ezt a gyógyszert szedem, nekem is úgy mondta a dokim, hogy az elsõ levél után!De neked nem mondta?!
Ha a ciklus elsõ napján kezdted, akkor azonnal véd. Ha a 2.-5.napon akkor 1 hét után, de a barátnõmnek aztmondta a doki, hogy várjanak 1 hónapot, de neki máshogy kellett szednie.
lindynettre nekem is 1 hónapot mondott..
Szia! Elvileg azonnal véd ha a mensi elsõ napjától kezded szedni, de biztonság kedvéért szokták mondani, hogy várjon az ember 1 hónapot és a 2. levéltõl már véd... Mi a 18. szem után nem védekeztünk és nem lett gond :)
De értsétek már meg, hogy a linynette betegtájékoztatóján nincs az elsõ szemtõl védõs szöveg...nem kell ezért lepontozni, hogy 1 hónapot ír mindeki, mindegyik doki a lindynettere 1 hónapot mond
Nem az elsõ levél után véd teljesen?Nekem a dokim azt mondta hogy míg az elsõ levél nem fogy el addig óvszeres védekezés javasolt!
A biztonság kedvéért szokták mondani az egy hónapot. Az én gyógyszerem betegtájékoztatóján is az van, hogy ha a mensim elsõ napjától szedem, akkor véd, én így is tettem és nem lett semmi bajom!
A kérdező hozzászólása: Hát nekem nem mondta a dokim, hogy meddig védekezzek máshogy, csak annyit mondott, hogy a menstruáció elsõ napján kell bevenni, így is tettem. Tehát akkor elvileg már védett vagyok, nem?! (mindenkinek köszi az eddigi válaszokat) :)
Miért pontozzátok le azokat, akiknek a NÕGYÓGYÁSZ mondta, hogy az elsõ hónapban nem 100%-os a védettség? Pláne úgy, hogy a betegtájékoztatóban sincs benne, hogy az elsõ szemtõl véd.
Minden nõgyógyász azt javasolja, hogy 1 hónapot várni kell. 1 hónap elteltével már más védekezés nélkül is tudtok aktust létesíteni. Ha pihenteted a fogamzásgátlót (én szoktam és javasolják is), akkor nálam még egy hónapig hat. De ahhoz hogy teljesen kiürüljön a szervezetedbõl 1 év kell.
Várj egy hónapot! Inkább menj biztosra! Minden nõgyógyász ezt javasolja és hát ki tudná jobban mint egy orvos?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!