Találatok a következő kifejezésre: Elkezdtem ma adni a (2 db)

Elkezdtem ma tejpépet adni a babónak. Mennyit adhatok neki? Lehet egy nap többször is, ha egyszerre nem nagyon eszik sokat?

Nem tetszik neki, csak egy két falat, ami kb 1 kiskanálnyi. Utána tolja ki és cicizni akar. Adjam inkább szopi után? De akkor meg tele lesz a pocija. Vagy adhatok többször egy nap?

Legjobb válasz: Ha szopizni akar,akkor had szopjon.Ne erõltess neki mást!Ha mindenáron szeretnéd,akkor várj vele legalább egy hetet és akkor próbáld. De miért akarsz neki tejpépet adni,ha van tejed?

Ha szopizni akar, akkor had szopjon.Ne erõltess neki mást!Ha mindenáron szeretnéd, akkor várj vele legalább egy hetet és akkor próbáld. De miért akarsz neki tejpépet adni, ha van tejed?
A kérdező hozzászólása: Mert egész nap szopcsizik. A cicimen alszik csak, meg éjszaka 6-7 órát. Állandóan enne. És azt azért mégsem lehet hogy egész nap a cicimen lógjon!Az nem normális, meg nem is birom már.Átfolyik rajta a tejem, nem táplál. Eddig 8-10 órákat aludt és délelõtt délután is valamennyit. De mostanában alig alszik. És éhes mindig.
Mennyi idõs a baba? Lehet, hogy megint elért egy gyorsabb növekedési fázishoz, és azért éhes folyton.
A kérdező hozzászólása: 4 hónapos lesz 3 nap múlva, de már 1, 5-2 hete ezt csinálja. És mivel nem jut túl rajta ezért gondoltam, hogy próbálkozok. Még várni akartam, de nem tudok, nem szeretném, hogy éhezzen. És az, hogy cicizik egész nap, nem lehet bírni. Alig alszik, küszködik az álmosság ellen. Semmit sem tudok sajna tõle csinálni. Imádom, de fáradt vagyok. Ma is már 5-kor kelt és fél 11-kor sikerült elaltatnom este. Máskor aludt 7-ig. Persze utána egész nap fent van. Kevés az alvás, eddig sokat aludt. És nyûgös is emiatt, meg a foga miatt is.
Itt a fogzás lesz szerintem az igazi baj.Ez egy nehéz idõszak.Ha túljuttok rajta, akkor már helyreáll monden.Gondolom fáj neki, és ezért is igényli a közelséged. Csak azt tudom mondani, hogy én mit tennék: Fognám és erre a néhány hétre alárendelném magam a baba igényeinek, amíg túl nem lesz ezen a nehéz, fogasodós idõszakon. az elsõ válaszadó
Nálunk is a fogzás okozott ilyen tüneteket, és sajnos eltartott 3-4 hétig is... Ha mindenképp mást is adnál neki, ne tejpépet, tele van cukorral(olvasd el, mekkora százalékban!), és tehéntejbõl készült, amivel minimum 1 éves korig célszerû várni! Nekünk a gyerekorvos írt fel Sinlac-ot receptre, ez tejmentes, tápláló, lehet hígra is készíteni, meg kanalazhatóra is.
A kérdező hozzászólása: Köszi csajok!Akkor még várok.

3hós tápszeres a kisfiam, nagyon puffad a tápszertől, lassan elkezdtem neki almát adni, ma már egy negyedet megevett reszelve. Nem csinálok vele bajt?

AA kakija normál,látszólag jól érzi magát,kevesebb tápszert eszik így.

Legjobb válasz: Egy 3 hós babának még nagyon éretlen az emésztõrendszere, és inkább a tejalapú dolgokra (anyatej híjján a tápszer ) van igazából csak szüksége. Ha úgy tapasztalod hogy puffad a tápszertõl akkor írass a gyermekorvossal más tápszert. A hozzátáplálással pedig még várj.

Egy 3 hós babának még nagyon éretlen az emésztõrendszere, és inkább a tejalapú dolgokra (anyatej híjján a tápszer ) van igazából csak szüksége. Ha úgy tapasztalod hogy puffad a tápszertõl akkor írass a gyermekorvossal más tápszert. A hozzátáplálással pedig még várj.
Én még várnék azzal az almával egy hónapot:) más tápit kellene próbálni, annyi féle van, az egyik biztos jó lesz. Azért is ez a megoldás, mert egy jóideig még fog tápszert enni, hisz nem ehet egész nap almát:) szóval legább rátalálsz a megfelelõre, egy darabig még ugyis az lesz a fõétele.
Tulajdonképpen rosszat nem csinálsz, mert ha szépen megemészti a gyomra, akkor nem lehet baja. Igazából azért nem szokták ilyen korban még javasolni, mert a legtöbb baba 3 hónapos korban még nincsen olyan "jó kondiban" hogy megengedje az orvos a tápszerek elhagyását. Mi 3 és fél hósan kezdtünk kóstolgatni. Már csak a reggeli és a vacsora tápis, de azzal is küzdelem van, mert nem nagyon akarja megenni. Az orvos viszont azt mondja, hogy ne hagyjak el még egy tápszeres étkezést, mert nem fog gyarapodni. Abból viszont nem hiszem, hogy gond lenne, ha kóstolgatjátok a gyümölcsöket. Étkezést elég sokáig úgyis csak max egyet fogsz tudni kiváltani!
A kérdező hozzászólása: nem étkezést akarok kiváltani még, csak pl így nem 130-150ml tápszert kap, hanem 50-60at egy kajánál, jóllakik, alszik 5órát és egy tápszeres etetés kimarad mert átalussza.nem kilószámra tömöm bele. a tápszerváltást már kérdeztem, humana ha1et eszik, azt mondta a doki ez az egyik legjobb, ne kísérletezzünk ha nem fáj a hasa, nincs baja.
Szia! A tápszernek, és az almának nem egyforma a tápértéke! Mondhatjuk úgy is, hogy ezzel a módszerrel fogyira veszed a babód! Várj még legalább egy hónapot a hozzátáplálással, és akkor is szép fokozatosan egyesével válltsd ki az étkezéseket. Puffadásra inkább próbáld ki a Mecsek baba teát, nagyon pici cukorral, bár ha megissza nélküle úgy mégjobb.
Szia! Szerintem nyugodtan adhatod neki. Te vagy az anyukája, úgyis látnád rajta, vagy a kakiján, ha nem jó neki. Én is ennyiidõsen kezdtem (szopis és tápos babó), semmi baja nem volt tõle, nagyon imádta. És nálam is az volt a cél, hogy lehetõleg elhagyjuk a tápszert (már így csak napi egyszer kap, a többi anyatejci, meg gyümölcs, fõzelék). Én se étkezést akartam kiváltani. Mára a tízórai gyümölcs vagy fõzelék, és van, hogy délután is azt kap. Amúgy ötször eszik egy nap. Halgass az ösztöneidre, akkor nem lesz semmi baj. Üdv. egy 4, 5 hós bébi anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.Az utolsónak különösen, örülök hogy nem csak én gondolom így.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!