Találatok a következő kifejezésre: Elkezdtem a A 10 (49 db)

Akik elkezdték a bilire szoktatást 8-10 hónapos babánál, azok hogy kezdtek neki? És hogy haladtak?

Legjobb válasz: Hát az én babám most lesz 10 hónapos és most akarok venni Neki egy bilit. Igazábol nem is tudom, hogy hogyan jött ez nekem, de megveszem neki és "megmutatom", hogy mire jo és néha elõvesszük majd... Elkezdjük és majd kiderül, hogyan fog müködni. Nem eröltetek semmit sem.

Gondoltam, hogy le leszek pontozva, mert megírtam a véleményem! :) Szomorú és egyben nevetséges! :) Na mindegy! A kérdezõnek sok sikert kívánok!!!!!! :)
Hát az én babám most lesz 10 hónapos és most akarok venni Neki egy bilit. Igazábol nem is tudom, hogy hogyan jött ez nekem, de megveszem neki és "megmutatom", hogy mire jo és néha elõvesszük majd... Elkezdjük és majd kiderül, hogyan fog müködni. Nem eröltetek semmit sem.
Én nem kezdtem el 8-10 hós babánál a biliztetést. A mi családunkban 1 éves kor után szokott sor kerülni ilyesmire.
Szerintem felesleges elkezdeni még, de ez csak az én véleményem. Hiába pisil kakil bele véletlenül, az még nem szobatisztaság. Általában 2-3 éves kor között érnek meg rá. Kisfiam 20 hónapos, de esze ágába sincs bilibe végezni a dolgát. Ráül, de még semmit nem produkált, nem is jelzi, hogy pisilnie vagy kakilnia kell.Persze vannak kivételek, ismerõsöm kislánya 1, 5 évesen szobatiszta lett. Csak éjjelre van még pelus a biztonság kedvéért, decemberbe lesz 2 éves. Nekünk is 15 hós kora óta van bilije, de csak játszott vele.
Sok baba 8 hónaposan még nem is tud stabilan ülni, nem hogy bilizzen... Várj még egy pár hónapot ezzel. Úgysem fog megmaradni rajta és csak játéknak fogja tekinteni. Egy éves a fiam, vettünk már bilit neki, de eszem ágában sem volt ráültetni. Most még csak játszik vele, pakol bele.
amúgy miért kell lepontozni, csak mert bátorító választ adtam és elmondtam a tapasztalataim? nem zavar, csak nem értem, de hát hozzáértem a korlátolt illetõ értelmi szintjéhez.
15:00-ás vagyok ismét.És szerettem volna még megírni, hogy bosszantó, hogy állandóan lebeszélik az anyukákat az ilyen tipusú kérdések során.Honnan tudhatnánk, hogy mire érett és mire nem érett a gyerekünk, anélkül hogy meg sem próbáljuk.Azért mert a "nagykönyvben" az van leírva, hogy x idõs koráig nem érett rá a gyerek, akkor bizony az úgy is van?Ezeket a dolgokat nem a "nagykönyv" írójának kell tudni, hanem az Anyának!!!!! Minden gyerek más, igenis van aki érett rá, van aki nem.Mindkettõre van példa. És mindenkinek a saját dolga mikor szeretné a bilivel megismertetni, bilire szoktatni a gyermekét. Különben is semmilyen károsodás nem éri a gyereket, ha megpróbáljuk, az a lényeg hogy TILOS az erõltetés.
az elsõ válaszoló mintha rólunk írt volna. a kislányom 20 hónapos és neki is 15 hós kora óta van bilije.de csak játszik vele.2szer pisilt bele de tuti csak véletlenül, pont rajta ült. esze ágába sincs használni, pedig már megértette mire való.mondja magától hogy "ööö" de nem oda csinálja.
Mi elõször még ruhástól próbáltuk.Volt úgy, hogy ráültettem a babát, vagy ráültem én, csak úgy a legváratlanabb pillanatban, aztán tetszett neki és õ is ráült.Aztán próbálkoztunk csupiszan, de az elején mindig nyavalygott, így rögtön föl is keltünk róla.Ez így ment kb 2 hónapig.Volt olyan nap amikor nem foglalkoztunk vele, volt amikor naponta többször is kérte, hogy "játszunk" biliset.Aztán a nyáron kapott egy új bilit, és azon már csupiszon is elüldögélt.Mindig nézegettünk valami könyvet, míg a bilin ült.Aztán mikor az elsõ pisi belesikerült, szerencsére nagyon megtetszett neki, és egyre sûrûbben került pisi a bilibe.Most 18 hónapos, és kb 3 hónapja már nem hordunk pelust.Akadnak még balesetek, de a türelem, a játékosság és a kitartás a lényeg!!!
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a válaszát, fõleg azokét, akik a kérdésemre válaszoltak. :)

Elkezdtem a jegyzeteimet ma tanulni, de csak 10 oldalt sikerült megtanulnom. Ez nagyon kevés?

Legjobb válasz: Hát elég kevés de nem ismerem a szakod..Én ha úgy adódik,és általában rákényszerülök,akkor egy éjszaka alatt(este 10-reggel 6) van hogy 100 oldalt is megtanulok..sajnos az én szakom ilyen,mindenki így csinálja,ahogy tudja..:S

Hát elég kevés de nem ismerem a szakod..Én ha úgy adódik, és általában rákényszerülök, akkor egy éjszaka alatt(este 10-reggel 6) van hogy 100 oldalt is megtanulok..sajnos az én szakom ilyen, mindenki így csinálja, ahogy tudja..:S
igen kapcsolj rá
A kérdező hozzászólása: Egy vizsgára te mennyit szoktál készülni, és hány oldalt tanulsz meg x nap alatt?
A kérdező hozzászólása: Amúgy az igazsághoz hozzá tartozik, hogy nem jártam be erre az elõadásra és két érthetetlen jegyzetbõl kell egy viszonylag értelmeset összehoznom. Ezzel csak próbálom nyugtatni magam, hátha jobban megy majd a többi :D
Nincs napi átlag, függ a szövegtõl, mennyire száraz, magolós, érthetõ és nem utolsó sorban, hogy téged mennyire érdekel. Hajrá!

Elkezdtem a The Saboteur-t de mikor elinditom és játszok vale kb.10 percet lefagy az egész játék?

Sürg?s válasz.

Legjobb válasz: 1.03 "beta" javítás telepítése(ha nem eredeti akkor utána használd az 1.03 cracket)

1.03 "beta" javítás telepítése(ha nem eredeti akkor utána használd az 1.03 cracket)
A kérdező hozzászólása: kössz a válasz

10 hónapos babám elkezdte nyújtogatni a nyelvét? Baj lehet?

Van amikor 1-2 percig csinálja!

Legjobb válasz: Miért gondolod, hogy baj?

Miért gondolod, hogy baj?
Egy kígyó reinkarnációja lehet vagy egyszerûen nem tetszel neki.
Miért lenne baj? 8 hónapos lányom is már hetek óta csinálja.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Elsõnek is!:) Csak valahol olvastam, hogy idegrendszeri problémára utalhat!
2.vagyok! Ne aggódj, olyan sok h*lyeséget leírnak olykor. A lányom is ezt csinálja, és közben vigyorog! Nyugi, nincs gond!
Én ezt nem hallottam, h idegrendszeri problémára utalhat... De az én kisfiam is ezt csinálja 2 hete és még csak másfél hónapos :O

15 napja szedem az elevitet és kb 10 nap után elkezdtek fájni a melleim? /igaz peteérésem is akkor tájt volt, de azóta is fáj, feszül és megnőtt/Na meg gyomorégést is okoz?

Szerintetek a mellfájdalmat,mellfeszülést okozhatja e az elevit?

Legjobb válasz: Valószínûbbnek tartom,hogy meg fog jönni.Egy vitamintól nem fáj a melled.

Valószínûbbnek tartom, hogy meg fog jönni.Egy vitamintól nem fáj a melled.
Osztom az elsõ válaszoló véleményét. A mellfeszülés és a gyomorégés mástól lehet, mert az Elevit csak vitaminokból és ásványi nyomelemekbõl áll, szedése nem jár semmiféle mellékhatással.
A kérdező hozzászólása: 1 és 2.válaszadó is: több ember nyilatkozta, hogy gyomorégést okoz az elevit, úgyhogy a gyomorégés dolgában nem értek veletek egyet.Nekem egyébként sem okoz gyomorégést a menszesz és az elõtte lévõ idõszak sem, amikor következne.A megjövetelhez meg még túl korai a mellfeszülés, mellfájdalom, mert október 9-én kell megjönni és már szeptember 24-e óta fájnak a melleim.
A kérdező hozzászólása: ja még annyit, hogy nem tudom 1 és 2 válaszadó egyáltalán ti szedtek e elevitet vagy ismeritek e, mert rá bele van irva a betegtájékoztatójába, hogy okoz gyomorbántalmakat és nem egy vitamin t tartalmaz az elevit hanem több fajtát.

10 hetes tápszeres babánál már valaki elkezdte a hozzátáplálást? Ha igen mivel? Hogyan?

Nem kérek kioktató választ, hgoy túl korai. részben tisztában vagyok ezzel, de csak szeretném tudni, hgoy aki ebbena korban megtette az miért, s mivel. Tehát kioktatást, köszönöm nem.

Legjobb válasz: ismered a gyerekvállalás rovatot?

ismered a gyerekvállalás rovatot?
A kérdező hozzászólása: Kösz az érdemleges választ... miért is zavart...
jo, de akkor ne várd, hogy valaki válaszol!
A kérdező hozzászólása: Hát ha olyan választ kapok mint tölled, akkor inkább ne. szép napot
A kérdező hozzászólása: De a kedvedért írok oda is, remélem, boldog vagy, csak ott kímélj meg az okos választol. köszönöm szépen
A 10 hetes inkább tápszert kapjon.A bélrendszere nincs még felkészülve az egyéb ételekre.
lehet hozzátáolálni, sõt kell is elõször õszibarack, banán, meggy.répa, krumpli, aztán késõbb lehet csirkehús, sajt, stb.de csak a tápszereseknél, mert az anyatejeseknél állítólag több hónapig elég csak az anyatej.nekem az összes gyerekem tápszeres volt , de mivel korán elkezdtük a hozzátáplálást, gyorsan, egészségesen szépen fejlõdtek.

Elkezdtem letölteni a combat arms eu-t. Unokatesómnak állítólag 10 perc alatt lejött, pedig neki lassabb az internete. Nekem gyorsabb, de azt írja, hogy 3 óra van hátra. Akkor mi a (z) igaz/baj, hogy ilyen lassan jön?

vagy csak ? kamuzott?

Legjobb válasz: "Székely bácsi bemegy az orvoshoz, és elkezd neki panaszkodni. -A szomszédom 81 éves, és azt mondja, heti 7-szer magáévá teszi a feleségét. Mi tegyek doktor úr? -Hány éves maga? -79. -Van felesége? -Van. -Akkor mondja maga is." G.

"Székely bácsi bemegy az orvoshoz, és elkezd neki panaszkodni. -A szomszédom 81 éves, és azt mondja, heti 7-szer magáévá teszi a feleségét. Mi tegyek doktor úr? -Hány éves maga? -79. -Van felesége? -Van. -Akkor mondja maga is." G.

Elkezdtem a 10. hetemet. Adjatok tanácsot mit csináljak a rettentő fáradsággal? !

Ma fél9-kor keltem a fiammal,de 11-kor le kellett d?lnöm,mert nem bírok állni sem,állandóan nyúlik a szám,nagyon fáradt vagyok.Gyerek mellett nem igazán tudok pihenni,szerintetek,hogy vészeljem át? Most is úgy ülök a gépnél,mint egy szellem!

Legjobb válasz: Én pont így voltam, amikor terhes voltam. Nem tudom pontosan mennyi ideig tartott, de el fog múlni. Arra emlékszem, hogy már 15-16 hetesen nem volt semmi bajom. Sajnos a pihenésen kívül nem tudnál mást tenni, de ugye az nem megy a másik pici mellett.

Én pont így voltam, amikor terhes voltam. Nem tudom pontosan mennyi ideig tartott, de el fog múlni. Arra emlékszem, hogy már 15-16 hetesen nem volt semmi bajom. Sajnos a pihenésen kívül nem tudnál mást tenni, de ugye az nem megy a másik pici mellett.
A kérdező hozzászólása: Köszönjük szépen. 20-án lesz a fiam két éves!Reggel szoktam olyat csinálni, h bekapcsolom neki a kedvenc meséjét, átölelem (hogy érezzem, ha elmegy mellõlem), és úgy alszik még félórát, órát.... De mostanában az sem segít! :S Délutáni alvást nem igényli, nagy kínszenvedés árán tudom eltenni kb. félórára aludni, úgyhogy két napja nem erõltetem azt sem! Álmos nemis vagyok annyira, inkább fáradt.Szóval az jót tesz, ha lefekhetek, és bámulhatok ki a fejembõl például! Éjjel is minden mozdulatra felkelek, annyira megszoktam, mikor picike volt a fiam, h figyelgettem.Olyan éberalvó vagyok! Remélem lassan elmúlik.Köszi mindent.
Szia! Szerintem ha nem akarsz kikészülni szóljatok 20-a elõtt a szüleidnek, hogy jön a 2. pici! És aludj, aludj, aludj!!!! Nem segít ilyenkor semmi csak a szundi! Gratula a második picihez!
Az elso harmadot mormota korszaknak nevezik.Ez van hamarosan jobb lesz, addig pedig pihenj amig tudsz.En siman aludtam 12 orakat.meg jo hogy a gyerekem ilyen nagy alvo volt. Este 8-reggel 8-ig kepes voltam aludni, es aztam meg delutan is szundiztam. Mara elmult most meg nem tudok aludni az a bajom. 34hkm
Kismamavitaminok állítólag segítenek és azért kávézni sem tilos, én a nagyobbikkal is megittam a napi 2 kávét 80/50 vérnyomás mellett :DDD
Mekkora a gyerkõcöd? Én bezárkóztam vele a gyerekszobába, körberaktam magunkat játékokkal és lefeküdtem középre a padlóra, amikor szédelegtem és hányingerem volt. Õ szépen eljátszott. Most már ez nem menne, mert ki tudja nyitni az ajtókat. Vagy ha elmentek játszóterezni, lehet kómázni a homokozó szélén is, amíg õ turkál a homokban. Biztosan szokott aludni napközben, akkor aludj vele te is! Nem tart örökké ez az állapot, kitartást kívánok!
Ja , utolsó vagyok és 34 hetes
A kérdező hozzászólása: Még el sem jött a nemvárt napja, már akkor éreztem, h fáradtabb vagyok a megszokottnál.Szóval nálam már igen régóta van, de pár napja egyre rosszabb! remélem lassan vége. :S
Hát én az elejétõl kezdve olyan vagyok mint egy zombi..nekem semmi nem segített. MOndjuk elég keveset tudok pihenni. Napi5-6 órákat alszom..Jövõ héttõl viszont nem doglozom ezért egész nap aludni fogok!
A kérdező hozzászólása: És ha nekiállok egy 10 perces kismama tornának? Felfrissülök tõle? Lehet ilyet csinálni 10 hetesen?
Kérdezd meg az orvosodat, hogy szedhetsz-e magneb6-ot. Nekem azt írta fel a nagy fáradtságra :O
A kérdező hozzászólása: Ja, igen, a Magnézium nem segít a fáradságon? Vannak itthon különbözõ pezsgõtabijaim, és ittam az elõbb egy magnéziumot, hátha... Kicsit mintha jobb lenne.
A kérdező hozzászólása: Anyuék itt vannak délelõtt, de 11-kor mikor lepihentem a gyerek állandóan jött, és piszkált.Nem figyeltek rá eléggé, én meg nem szóltam, h szeretnék pihenni.Mivel még nem tudják, h jön a 2.unoka.... Majd 20-án adjuk a tudtukra, és anyósoméknak is... :) Utána majd rájuk sózom a gyereket sûrûbben, hogy tudja pihenni.... :)
A kérdező hozzászólása: Elírtam az elején, mármint én alszok még félórát, órát reggel... :D

Babám betöltötte a 10 hónapot. Elkezdtem adni neki a tehéntejet. Mikor adhatom már csak azt?

Múlt héten úgy csináltam hogy a reggeli tápszerbe 0,5-0,8 dl tehéntejet tettem. Nem lett semmi baja t?le. Most a héten teszek az éjszakai tápiba is. Ha elfogy a tápszer akkor csak úgy adhatok már neki a tejet. Bolti tejet vettem 2,8-as. Csak azért vagyok bizonytalan mert a véd?n? rémísztgetett hogy attól hogy rögtön nem jön ki az allergia akkor egy id? után telít?dhet és olyan rohama lesz hogy meg is halhat. Ezért vagyok inkább el?vigyázatos vele. Bár másoknál azt olvastam hogy csak úgy adták egy kis kóstoltatás után.

Legjobb válasz: Lehet, hogy nem látsz rajta allergiát, de a szervezetét,veséjét attól nagyon terheli szegénynek.

Lehet, hogy nem látsz rajta allergiát, de a szervezetét, veséjét attól nagyon terheli szegénynek.
Komolyan kell ezt venni, bár sose találkozzatok vele. Az én fiam 5 évesen kapott a tejtõl olyan fulladással járó rohamot amit senkinek se kívánnék.
Kedves anyuka! Csak összehasonlításként írok valamit, aztán úgyis azt csinálsz, amit akarsz. Egy pohárnyi anyatejben van kb. 5 mg nátrium. Egy pohárnyi tehéntejben van 120 mg!!! 24-szeres mennyiség. Tisztában vagy te azzal, hogy mennyire megterheli ez a babád veséjét??? Arról nem is beszélve, hogy a csapból is az folyik, egy éves kor alatt nem ajánlott, mert azon kívül, hogy túl sok benne a nátrium, túl sok benne a fehérje (ami késõbb hozzásegítheti mindenféle allergia kialakulásához - és nem csak a tejallergiáról, hanem a pollenallergiáról is van szó), de semmi olyan vitamin- és ásványi anyagot nem tartalmaz - különösen vasat -, ami a babád szervezetének elengedhetetlenül szükséges, viszont a tápszerben ezek benne vannak. Így adj neki tejet!
A védõnõd azt nem mondta, hogy semmiképp ne adj 1 éves kor alatt tejet?
az én gyerekorvosom elég felvilágosult, tisztában van a mai " hozzátáplálási trendekkel", csak úgy mint az régiekkel. Mindig okosakat mondott, egyetértettem vele. Épp tegnap kérdezte hogy az 1 éves fiam kapott e már tejet, mert semmiképpen ne adjak még neki!!
És tényleg, nem bántásképp, de miért adod már neki a tehéntejet?Védõnõ, orvos javaslatára?Mert egy éves kor után szokták csak javasolni. Nem tudtam válaszolni, csak kíváncsi vagyok miért kezdted el adni neki.
Megint egy jól lepontozós okostojás, aki mindent jobban tud. Ennyi primitív embert. Tudod mit? Itasd a gyerekedet ahogy és amivel akarod. Minek teszed fel a kérdést, ha úgyis jobban tudod? 1. voltam
A szakemberek 2 éves korig javasolják a reggel-este tápszert! Elég normálatlan vagy, hogy tehéntejet adsz 10 hós babának! Spórolsz a tápszeren, vagy mi?
Tehéntejet???NEM SZABAD!!!!Min.2 korig felejtsd el!!!!!Más tejterméket is csak egy év felett.Ma már nem olyanok a tejtermékek mint régen.Tele vannak minden vacakkal.DE tudom, mégis fontos.ÉN csak tudom, van a családban tejallergiás.Ne akard tudni milyen komoly betegség ez!!!A védõnõk nem rendelkeznek semmilyen használható információval!!!
A védõnõ ostobaságokat beszélt. Az enyémeknek már 4-5 hónaposan adtam tehéntejet, és egyiknek sem lett tõle semmi baja. Nyugodtan adj neki csak tejet. Elõször egy keveset. Ha allergiás lenne rá, akkor azt észreveszed úgyis. De elég ritka, hogy az legyen, meghalni pedig még senki nem halt a tejivásba.
Szia Nem értem miért nem lehet értelmesen válaszolni. Az én kislányom lassan egy éves lesz, de még nem adtam neki tejet. Sok allergiás ismerösöm van, láttam hogy milyen az. Csak féltem. De vhol én is úgy gondolkozom ahogy te, mi is felnöttünk vhogy, de hát azóta sokat változott a világ. Az én babám az elejétöl tápszeres. Nem is tudom, vhol probálok középutat találni a sok okosság között. Nehéz ügy és persze sosem lehetek biztos hogy jól döntöttem. De minden anya probálja a legjobbat a babájának, ahogy szerintem te is. De talán a tejjel várj még egy picit.
A 20:54es valóban egy szemellenzõs, korlátolt egyén. És hasonlítsa a saját gyerekét a baromfiakhoz, de az enyémet ne! Én rákérdeztem erre a gyermekorvosunknál és a következõket mondta: a 30 évvel ezelõtti tej nem volt tele ennyi hormonnal, meg vegyszerrel. És ebbe a házitej is beletartozik, mert ugyan a bciból jött ki egyenesen, de nem tudhatja senki, hogy a fû, amit legelt, milyen vegyszeres, szennyezett talajban nõtt. És ne jöjjön itt nekem senki a saját biokertem-dumával, mert a talajvíz, meg az es is szuperul hozza-viszi ám a vegyszereket.
mai 20:45ös idióta degenerált!!!! hogy képzeled ezt? mi az elmaradott abban, hha 1 baba 7 hónaposan mászik? nem késõi, hanem teljesen általános dolog, sõõõt, van, aki ennél késõbb mászik. akár anyatejes, akár tápszeres... a fiam tápszeres, 2éves, 2 náthával... 1 évesen stabilan ment, beszél, korához képest fejlett és nem utolsósorban hihetetlen okos és értelmes. a tesóm babája anyatejes, 1200 betegséggel eddig, nem beszél, mindent a fiamnál min. 1 hónappal késõbb kezdett. úgyhogy ne általánosíts és ne beszélj ökörséget. itt tanácsot kérõ anyukák vannak, akiknek erre semmi szükségük nincs!!!! primitív barom!!!
Ennek a 66%-osnak ez a mániája, hogy a tápszeres babák le vannak maradva mozgásfejlõdésben (idióta, sajnos ezt kell mondjam....) Milyen érdekes, hogy a tápszeres kisfiam 4 hónaposan átfordult, 5 hónaposan kúszott, 7 hónaposan ült, és most 8 hónaposan már vígan feláll, lépked a bútorok mellett, mászik.... Míg a szomszéd anyatejes kisfiú "csak" 9 hónaposan ült, "csak" 10 hónaposan kezdett el mászni, és akkor még olyan messze volt a felállástól, mint Makó Jeruzsálemtõl....
Állatorvos csak az állatokhoz ért.....
Nem semmi az a stílus amivel itt írtok! Legalább annyira le lett hurrogva a kérdezõ, mintha azt írta volna, hogy 3 hetes babájának akar adni tehéntejet. Én nem hiszem, hogy azon a 2 hónapon már bármi is múlna. Akkor ennyi erõvel tejpépet se lehet adni a gyereknek, mert annak is nagy része tej. Nemdebár? Vagy ne is adjunk zöldséget, mert szennyezett a föld amiben termelik.
nem, a tejpép nagyrésze tápszer.
A kérdező hozzászólása: hát tényleg nem semmi az a stílus amit írtok. látszik hogy nõbõl vagytok. csak a furkálódás megy. és ezt nevelitek majd a gyereketekbe is ? köszönöm a pár normális hozzászólónak hogy megértette a kérdésem lényegét. csak hogy mindenki megnyugodjon, várok 1, 5 hónapot a tehéntejjel...
egy-egy ilyen kimenetelü vitából, ha ez monjduk egy olyan társaságban zajlik le, ahol ugye személyesen ott vannak a résztvevõk, megkockáztatom, hogy még verekedés is kitört volna!
Kedves kérdezõ! Szerintem ha még két hónapig nem kap tehéntejet, nem marad le semmirõl.Lehet hülyeség ez a sok mai divat a táplálással kapcsolatban, mégis azért jobb félni mint megijedni alapon hagyd még azt a két hónapot.
Még annyit, hogy nektek csak a lepontozás megy, de nagyon. Egyre jobban utálom már ezt az oldalt. El se hiszem, hogy ennyi rosszmájú ember van itt. Ja tudom, most jön majd a szöveg, hogy akkor mehetek is innen. Megyek is. Na viszlát!
Én tejet nem adnék 1 éves kora alatt. Állatorvosnak üzenem, hogy jó nagy marha, bõgjön csak hozzá. 11 hónapos a lányom! 6 hetesen kitolta magát, 3 hónaposan forgott, 5 hónaposan már felült, 6 hónaposan mászott. Most meg úgy szalad, hogy nem gyõzök utána menni. Ráadásul a formabedobót és a karikatornyot is rendeltetésszerûen használja. A védõnõm szerint másfél!!! éves gyerek szintjén van. Szóval hol van elmaradva??? Tehát ha nem lett volna teje az asszonynak, akkor inkább éhen halasztottad volna a gyerekeidet? Szép mondhatom férfiak jellemzõ... Tápos gyerek anyja!
Te jó ég, miket állítasz, hogy lehet így leírni egy tápszeres babát, undorító, és egyáltalán nem általános, hogy a tápszeres baba mozgásban le lenne maradva, ha meg anyatejes akkor rendellenessége van, csak mert késõbb mászik. Ezt honnan vetted.És ne hasonlítsd már a tápszeres csirkét egy kisbabához.
Ez a komment kit minõsít?
A kérdező hozzászólása: saját döntésre adtam neki tehéntejet. egyébként azért mert úgy gondoltam ha nekem annak idején semmi bajom nem lett tõle, meg gondolom nektek se akik mindenféle választ írnak. és lett tõle bajunk ? nem. tudom hogy a csapból is az folyik hogy ne adjunk tehéntejet. de azt nem gondoltátok hogy ez csak reklámfogás a tápszergyártók részérõl ? sokminden nem úgy van mint mikor mi születtünk. sokminden a pénzrõl szól. én próbálom úgy csinálni hogy ha nekem ez jó volt akkor nagy bajt nem csinálhatok. nem a pénz miatt nem adok. egyébként 1 doboz tápszer mondjuk 1600 Ft ami kitart kb. 2 hétig. ha tejet veszek az kb. 2100 Ft. én úgy gondolom hogy a tej jobb mint a tejpor !!! és köszönöm a sok gúnyos hangvételû választ. igazán sokat segítettetek !
Én voltam az utolsó válaszoló. Én is 34 évvel ezelõtt feles tejet kaptam anyatej híján, egyféle tápszert lehetett kapni anno, attól meg sugárban hánytam. És nekem "csak" annyi bajom lett, hogy tinikorom óta olyan vashiányos vérszegény vagyok, amit nem tudnak kikezelni. Az öcsém is túl korán lett hozzátáplálva ugyanezen okok miatt, õ meg lisztérzékeny és súlyos pollenallergiás (most 30 éves). Szóval ha ennyien írjuk, a csapból is az folyik, hogy ne, a védõnõd is mondta, hogy ne, de te mégis adsz neki, akkor egyáltalán mi a frásznak kérdezel? Add neki, aztán legfeljebb lesz valami baja. Ha szerencséd van, nem lesz. Azt jó napot.
Ja, és gondolod, hogy azért van millió fajta tápszer, minden vitaminnal és ásványi anyaggal dúsítva, amire szüksége van a babáknak, mert annyira rosszat akarnak a babáknak??? Arról nem is beszélve, hogy a 30 X évvel ezelõtti tejnek semmi köze a mai tejhez... Ááááhh... fölösleges itt koptatni a billentyûzetet... aki fafejû, az az is marad...
Te jó ég, inkább a gyerekeden spórolsz, mint, hogy egészséges legyen, szerinted a tápszerrel ártani akarnak a babának?Ténylag fafej vagy......
a fafejért boccs, csak felmérgelt ez a felfogás.
ostoba.....
A kérdező hozzászólása: az utolsó 5 válasz írója saját magát minõsíti.
Te is magad, ahelyett, hogy az interneten spórolnál, a gyereked helyett
Így van! Igaza van az utolsónak. Egyébként meg ha ennyire önfejû, és makacs vagy, hogy mindenkivel szemben kockáztatod a gyereked egészségét, akkor mi a fenének jössz ide, és még reklámozod is? Inkább akkor hallgass magadnak, és tutira nem fogsz megbotránkoztatni senkit.
A kérdező hozzászólása: okostojások ! tanuljatok meg olvasni ! nem spórolok. pont azt írtam le hogy a tápszer 2 hétre még olcsóbb is. én csak a saját nézetemet írtam le. képzeljétek nem fogom adni a tehéntejet 1 éves koráig. nem kioktatást vártam hanem tapasztalatokat. parasztok vagytok !
Kedves Anyukák! Teljesen meg vagyok rökönyödve attól a "hangnemtõl", amit használtok (tisztelet a kivételnek!). Úgy gondolom, a kérdés írója (nem tudván, hogy mitévõ legyen), csak TANÁCSÉRT FORDULT ide (HOZZÁTOK), hogy segítségetekkel dönthessen arról, mi is lenne jó az õ gyermekének. E helyett csak szapultátok... Mélységesen szégyellem magam mindegyikõtök helyett is!!! Az én kislányom 10 hónapos, még nem adtam neki tejet, 1 éves koráig nem is szeretnék, utána meg majd meglátjuk!
"Most a héten teszek az éjszakai tápiba is. Ha elfogy a tápszer akkor csak úgy adhatok már neki a tejet." "Saját döntésre adtam neki tehéntejet. Tudom hogy a csapból is az folyik hogy ne adjunk tehéntejet. De azt nem gondoltátok hogy ez csak reklámfogás a tápszergyártók részérõl?" "Parasztok vagytok!" Kedves utolsó, aki annyira védelmezed a kérdezõt! Fenti sorok teljesen úgy hangzanak, mintha egy kétségbeesett, és mások véleményére szomjazó, és teljesen tanácstalan anyuka szavai lettek volna, ugye? Ha-ha-ha...
Kedves Kerdezo! Szerintem is jobb ha megvarod amig 1 eves lesz a kicsid, kitudja lehet, hogy sokat szamit meg ez az ido is.Kb ennyi idos volt a fiam amikor kerdezte a ferjem, hogy adhatunk-e mar tejet neki.Viszont az orvos csak 1 eves kor utan tanacsolta igy nem adunk neki. Minden jot nektek! Viszont az allat orvos apukahoz lenne nehany szavam: Azonkivul, hogy ostobasagokat irtal rengeteg anyukat megbantottal a valaszoddal. Az en kisfiam 4 honapos koraig csak anyatejes volt majd megjott a menstruaciom ami megvaltoztatta az anyatej izet ami miatt nem kellett neki tovabb pedig lefejtem, felforraltam de nem akarta elfogadni. Ezek utan kerdem:Mit tettem volna a tapszer vasarlason kivul???Tejet adtam volna egy 4 honapos babanak? Es kepzeld a mozgas-fejlodessel kapcsolatban is hulyeseget irtal. Az en fiam nem surgetett el semmit viszont az orvos azt mondta, hogy ritka az olyan gyerek mint aki annyira a nagykonyv szerint csinalt mindent mint az enyem. 5, 5 honaposan mar javaba forgott, 7 honaposan mar felult magatol, 8 honaposan kuszott, 9 honaposan maszott es 1 hetre ra kapaszkodva felallt. Most 11 honapos es kapaszkodva vegig jarkalja a lakast de meg onalloan nem megy.Na es?Miert kellene 11 honaposan mennie?En is csak 13 honaposan mentem es egyszer mindenki megtanul jarni, hogy mikor az tok mindegy.Viszont mar rengeteg szot mond es a legtobbet tudatosan. Sok kerdesnel lattam meg az "ertelmes" valaszaidat.Van allatok resz is itt a gyakorin ha allat orvos vagy miert nem oda mesz? Szerintem anno mikor a gyerekeid kicsik voltak nem te voltal otthon a gyerekekkel hanem a feleseged. Ezert nem is ertem miert osztod az eszt itt az anyukakn

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!