Találatok a következő kifejezésre: Elkezdtem a 3 (150 db)

Van olyan anyuka aki elkezdte a hozzátáplálást 3 hónapos tápszeres babánál? Ha igen akkor hogy, és milyen étellel?

Legjobb válasz: A kereszztlányunk 3hónapos korában kezdett el kóstolgatni dolgokat most 3éves lesz makk egészséges masszív baba, eddig kétszer volt igazán náthás és ennyi ja és 1éves kora óta bölcsibe jár és még sem kapot el semi vészes bacit meg semmit. a másik ismerõsék 6hós kora után kezdték el a kóstolgatást most beteges válogatós alig visz be természetes úton vitamint mert nem szeeti a zöldséget és a gyümölcsöt, szóval nekem volt példa és én elkezdtem 3.5hósan eddig minden rendben 5hós baba anyukája.

A kereszztlányunk 3hónapos korában kezdett el kóstolgatni dolgokat most 3éves lesz makk egészséges masszív baba, eddig kétszer volt igazán náthás és ennyi ja és 1éves kora óta bölcsibe jár és még sem kapot el semi vészes bacit meg semmit. a másik ismerõsék 6hós kora után kezdték el a kóstolgatást most beteges válogatós alig visz be természetes úton vitamint mert nem szeeti a zöldséget és a gyümölcsöt, szóval nekem volt példa és én elkezdtem 3.5hósan eddig minden rendben 5hós baba anyukája.
Mndig az legyen a cél, hogy ne erõltessük a gyereket. Meg lehet próbálnis sok ételt, de amit nem fogad el, azt ne erõltessük. nekünk is van izlésünk, neki is van már saját izlése, ha valami nem izlik, nem szabad erõltetni, csak kostóltasd, és amit elfogad, és örömmel eszi, azt add neki. Én igy csináltam.
szia 3 hós a lányom munt héten kezdtük almát kóstoltattam vele most majd jön a barack de nagyon ügyesen kóstol és nem is köpköd nem sok jön félre és ízlik is neki tápszeres a kislányom :D nem érdekel egyébként a sok okos anyuka aki azt mondja hogy ne kezd el a hozzátáplálást meg a kóstoltatást de tényleg sokat fogsz kapni
Anytejes, tápszeres kiegészítéssel, 4 hónapos lesz 19.-én, és 4 napja kóstóltatom vele az almácskát a "tízórai" elõtt. Szopik reggel 6-kor, és a következõ etetésnél, azaz 9-kor adom neki az almapürét. Van amikor szivesen elfogadja, van amikor repül a kanálból az alma. -pipi-
Igen, mi elkezdtük, és biztos sokan lehurrognak de nekem a védõnõ és a gyerekorvos is ezt tanácsolta hogy nyugodtan kezdjem szép lassan. mi almával és õsziarackal kezdtük most 5 hónapos és már az ebéd tudja hogy valami finomság. elsõnek csak egy egy kanállal kapot és ezt növeltük szépen és most már nagyon kis ügyes de vannak még zöldségek amik nem kedvencek azokat nem erõltetem idõnkét rápróálok és vagy vagy.
Mi 4 hósan kezdtük orvosi javaslatra, mivel nagyon szorulásos volt a lányom. Alma préslevével kezdtük - nagyon jól fogadta - aztán jött az almapüré, majd õszibarack, szilva. 5hósan már ki volt váltva a tízórai és ezek segítségével hál istennek normalizálódott a széklete is. Ezt követõen jött a meggy, sárgabarack, sütõtök, és répa, krumpli. Következõ körben jó sok mindennel bõvült a repertoár (a gesztenye és a körte nekünk hasfogó volt így jegeltük õket egészen 8-9 hós koráig, akkor már mértékkel tudott enni ezekbõl is) Szerencsére nála minden könnyen ment, nem válogatott, szívesen ismerkedett új ízekkel és állagokkal, könnyû dolgom volt vele. A fiammal 4.5 hósan kezdtük a gyümizést, õ nehezebben fogadott el mindent
a LEHETÕ LEFNAGYOBB BAROMSÁG, amit csinálhatsz, ha elkezded hozzátáplálni, az emészõrendszere NEM ÉRETT RÁ!! tök mindegy, hogy anyatejes, vagy tápszeres (csak úgy mellékesen, afinál ÉN BARON elkezdtem 3 hónaposa, i ráadásul õ anytejes volt, nidestova 11 éve ekcémás , 1 éves korában jött ki) http://www.vitaminsziget.com/cikk.php?id=1955
Keszulj fel hogy sokat fogsz kapni!!! En 3 honaposan kezdtem a kostoltatast, pedig anyatejes volt a lanyom. 5 honaposan valtottuk ki az elso etkezest.
Természetesen almapüré után tápszert kap:-) -pipi-

Aki 3 hónaposan elkezdte a babáját kóstoltatni bébiétellel, mennyit adott neki eleinte?

Legjobb válasz: 3,5hósan kezdtem.Eleinte kóstolásnak egy két kanálkát.Almával kezdtem.

3, 5hósan kezdtem.Eleinte kóstolásnak egy két kanálkát.Almával kezdtem.
Ha mindenképpen kóstoltatni akarsz, akkor gyümölcslével kezdd! 10ml-20ml és így tovább.

Júliusban elkezdtem a diétát, de sajnos, szeptemberben 3 hétre fel kellett függesszem, szerintetek folytathatom onnan vagy inkább várjam meg a 3 hónapot?

1x már végig csináltam tavaly, de akkor sajnos visszajött, és nem tudom, hogy nem e "hülyítem" e meg így a szervezetem.

Legjobb válasz: szar 90 napos marhaság helyett egyél rendesen és egyél kevesebb szénhidrátot + lusta fenekedet emeld fel és menj sportolni ;)...

szar 90 napos marhaság helyett egyél rendesen és egyél kevesebb szénhidrátot + lusta fenekedet emeld fel és menj sportolni ;)...
10, 11 vagyok, azt kihagytam a szénhidrátzabálással kapcsolatban, hogy a sikeres fogyókúra alapja a szénhidrátbevitel csökkentése. (Nem megszüntetése, csökkentése!) Te meg 4 napból 3-ban csak azt eszel. Az egyetlen értékelhetõ és normális napod a fehérjenap.
Alakits egy olyan eletmodot, ami nem ideiglenes, hanem allando, ugyanis nem 90 napig fogunk elni pl.! Egyel egeszsegesen, hagyd el azokat az eteleket, amik Teged hizlalnak pl., es egyel kevesebbet, de rendszeresen mozogj, ami rendszeres legyen.
Persze, hogy visszajött. Hagyd abba ezt a baromságot, táplálkozz kiegyensúlyozottan és egészségesen, akkor majd nem jön vissza. Csak azt nem értem, de ezt komolyan nem értem... egyszer végigcsináltad. Nem mentél vele semmire, mert visszajött, pedig azt ígérték, nem fog. Miért hiszed el másodszor is? Van fogalmad róla, mit teszel a szervezeteddel? Kövérnek lenni nem egészséges. Ennél egy rosszabb van: lefogyni-visszahízni-lefogyni-visszahízni. Van fogalmad róla, a 90 napossal mit teszel? 4 napból 3-szor szénhidráttal tömöd magad (a keményítõ és a gyüm.cukor is szénhidrát). Sok embernek a 90 napos alatt derül ki a cukorbetegsége, nem véletlenül. Örülj neki, hogy eddig megúsztad, és táplálkozz normálian.

Mi a története a Végzet ereklyéi c. könyv elsõ 3 könyvének? Nagyon rég olvastam, és most elkezdtem a 4. et, de nem emlékszem már teljesen az elõtte levõ 3ra. Külön külön egy örténet leírást tudna írni valaki?

de ha van kedve és ideje, hosszasan is leírhatja, de egy kicsi ismertetõ jó lenne :/

Legjobb válasz:
Szia ! 1. Rész-Csontváros Clary megtudja, hogy Árvadász az anyja (és az apja is). Megismeri Jace-t, Isabelle-t, Alece-t, Hodge-ot... Késõbb kiderül, hogy a Végzet Kelyhével Valentine (késõbb mint kiderül Clary és Jace apja)új Árvadászokat akar létrehozni a Klávé ellen. Clary édesanyját elrabolja, a lány (meg nagyjából mindenki) elmegy Clary édesanyjáért (közbe persze megtalálták a Kelyhet és Jace meg Clary majdnem összejöttek). Vissza szerzik az anyját, de varázslattal elõídézet kómában fekszik és nem tudják felébreszteni (csak késõbb, de ez nincs még benne). 2.Rész.Hamuváros Valentine ellopja a Végzet Kardját is és majdnem átálítja az Alvilágiak vérével, megöli a Néma Testvéreket is. Simon vámpírrá válik, és kiderül Jace és Clary "titkos képessége", amirõl nem ír sokat, de Clary tud új rúnákat létrehozni. Valentine "lopkodja" az Alvilágiak vérét és le is csapolja a Kard átállításához, ezzel gyanúba terelve a vámpírokat. Egy boszorkánymester, egy tündér, egy lükantróp és egy vámpír vére kell neki, és ehhez Simont és egy vérfarkaslányt Maia-t, akarja felhasználni. (Maia Luke falkájához tartozik.) Simon majdnem meghal, de Jace (mivel Simon vámpír) ad neki a vérébõl, ezzel megmentve a fiút, akirõl késõbb kiderül, hogy most már nem bántja a a napfény furcsamód. És megjelenik Madeleine Bellefleur, aki tudja, hogy ébressze fel Clary anyját. 3.Rész-Üvegváros: (Ezt még nem olvastam el, ezért leírom, nagyjából mirõl szól.) Clarynek el kell utaznia Üvegvárosba, mert ott lakik az a boszorkánymester, aki fel tudja ébreszteni az édesanyját. Simont börtönbe küldik az Árnyvadászok, mert böki a csõrüket, hogy Simon vámpír,de nem bántja õt a napfény. Clary megismer egy Sebastian nevû Árnyvadászt. Valentine pedig gyilkolni akarja örökre az Árnyvadászokat.Az Alvilágiaknak és az Árnyvadászoknak össze kell fogniuk. Hát én ennyit tudok a 3. részrõl mert még csak az elején tartok,de már megvan a 4. rész is :)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szia ! 1. Rész-Csontváros Clary megtudja, hogy Árvadász az anyja (és az apja is). Megismeri Jace-t, Isabelle-t, Alece-t, Hodge-ot... Késõbb kiderül, hogy a Végzet Kelyhével Valentine (késõbb mint kiderül Clary és Jace apja)új Árvadászokat akar létrehozni a Klávé ellen. Clary édesanyját elrabolja, a lány (meg nagyjából mindenki) elmegy Clary édesanyjáért (közbe persze megtalálták a Kelyhet és Jace meg Clary majdnem összejöttek). Vissza szerzik az anyját, de varázslattal elõídézet kómában fekszik és nem tudják felébreszteni (csak késõbb, de ez nincs még benne). 2.Rész.Hamuváros Valentine ellopja a Végzet Kardját is és majdnem átálítja az Alvilágiak vérével, megöli a Néma Testvéreket is. Simon vámpírrá válik, és kiderül Jace és Clary "titkos képessége", amirõl nem ír sokat, de Clary tud új rúnákat létrehozni. Valentine "lopkodja" az Alvilágiak vérét és le is csapolja a Kard átállításához, ezzel gyanúba terelve a vámpírokat. Egy boszorkánymester, egy tündér, egy lükantróp és egy vámpír vére kell neki, és ehhez Simont és egy vérfarkaslányt Maia-t, akarja felhasználni. (Maia Luke falkájához tartozik.) Simon majdnem meghal, de Jace (mivel Simon vámpír) ad neki a vérébõl, ezzel megmentve a fiút, akirõl késõbb kiderül, hogy most már nem bántja a a napfény furcsamód. És megjelenik Madeleine Bellefleur, aki tudja, hogy ébressze fel Clary anyját. 3.Rész-Üvegváros: (Ezt még nem olvastam el, ezért leírom, nagyjából mirõl szól.) Clarynek el kell utaznia Üvegvárosba, mert ott lakik az a boszorkánymester, aki fel tudja ébreszteni az édesanyját. Simont börtönbe küldik az Árnyvadászok, mert böki a csõrüket, hogy Simon vámpír, de nem bántja õt a napfény. Clary megismer egy Sebastian nevû Árnyvadászt. Valentine pedig gyilkolni akarja örökre az Árnyvadászokat.Az Alvilágiaknak és az Árnyvadászoknak össze kell fogniuk. Hát én ennyit tudok a 3. részrõl mert még csak az elején tartok, de már megvan a 4. rész is :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi a választ, bár elolvastam már a 4.et, de utólag is jól jött, köszi érte :)
Igazán nincs mit, örülök, hogy segíthettem :)

Segitene, aki 3-4 honaposan elkezdte a hozzataplalast?

hogy lehet elkerulni, hogy a baba kilokdosse a nyelvevel az etelt? odaig van erte, tolja a szajaba a kanalat, nytogatja is a szajat, nyeli is, de egy reszet kiloki. azt osszeszedem kiskanallal es visszateszem. de meddig lesz ez igy?

Legjobb válasz: Szerintem még meg kell tanulnia kanállal enni. Bár az én fiaim is 4 hónaposan kaptak elõször (a kicsi 3,5 hónaposan) a reszelt almát, és már szépen tudtak enni.

Szerintem még meg kell tanulnia kanállal enni. Bár az én fiaim is 4 hónaposan kaptak elõször (a kicsi 3, 5 hónaposan) a reszelt almát, és már szépen tudtak enni.
"7-es válaszoló, mi ez a hülyeség, hogy azért tolja ki, mert még nem érett meg rá a gyomra? Semmi köze hozzá, azért tolja ki, mert még a szopóreflexe mûködik, egész idáig csak szopizott, nyilván meg kell szoknia, tanulnia kanállal enni. " Ez nem a szopóreflextõl van, hanem amiatt, amit az elõbb is írtam: a baba nem érett meg a dologra, és ezt a szervezete tudja, emiatt kitolja az ételt, amire a gyomra a nincs felkészülve. Ilyenkor pihentetni kell a dolgot egy ideig, és néhány nap után újrapróbálkozni. Aztán ha megint kitolja, akkor újra pihentetni. A baba tudja, hogy mikor kell neki más az anyatejen/tápszeren kívül. És a 3-4 hónapos még nagyon pici, és baromi ritka, hogy ennyi idõsen már kevés legyen neki az anyatej/tápszer.
A kérdező hozzászólása: nos, en is ugy tudom, mint ahogy az utolso leirta. a bibi ott van, hogy a dokink ramparancsolt, hogy 5 honaposomnak vezessem be a glutent. naponta kell adni egy pici kanal kekszet anyatejben, de kilokdosi. erdekli a kaja, nagyon izlik neki, sir, ha nem kap tobbet, de meg semmi jele annak, hogy erett lenne ra. ez a reflex is megvan meg.
A kérdező hozzászólása: oke, koszi :-)
Nálunk ugyanez volt :-) Majd megtanulja. Nekem most 8 hónapos, most újra ezt csinálja. Persze most gondolom azért, mert szórakoztatja :-))
Ez nem gond, a szopóreflex miatt van. Gyakorolnia kell és el fog múlni. :)
én felülrõl öntöm a kanálból és kiszopja, kissé leszorítom az alsó ajkát így tökéletesen megy
Õk még nem tudnak mit kezdeni a szilárd táplálékkal, darabos étellel. Csináld neki minél folyósabbra, pépesebbre, és fokozatosan sûrítsd. Nálam bevált.
Elõzõ voltam: Ja és nyugodtan add neki kanállal.
7-es válaszoló, mi ez a hülyeség, hogy azért tolja ki, mert még nem érett meg rá a gyomra? Semmi köze hozzá, azért tolja ki, mert még a szopóreflexe mûködik, egész idáig csak szopizott, nyilván meg kell szoknia, tanulnia kanállal enni. Nem értem, hogy a 4-es választ miért kellett 0-ra lepontozni, mi abban a rossz, én is úgy csinálom, semmi rosszat nem találok benne, könnyebb úgy a kanálhoz szoktatni, mert az a technika átmenet a szopizás és a kanalazás között, kicsit hasonlít arra, mikor a cumival eszik. Szerintem próbáld minél kisebb kanállal adni, csak kis adagot tegyél a kanálra, föntrõl tedd a szájába és picit hagyd benne a szájában, amíg le nem fogy róla teljesen, ne vedd ki rögtön, így nem folyik vissza vagy legalábbis csak minimális esetleg.Elõször az én kisfiamnak is mindig visszafolyt szinte az összes, de amióta így csinálom, azóta sokkal ügyesebben eszi.
Gyerekfüggõ a dolog. Mindkét gyerekem 3-3, 5 hónaposan kezdte az almát. A fiam szinte rögtön ügyesen evett kanálból, a lányommal 1 hónapig szerencsétlenkedtem, mire rájött hogyan kell. Õ is lökte ki a cuccot a nyelvével, de aztán belejött.
Nincs ezzel gond, majd megtanulja. De nem adsz véletlenül sokat egyszerre?
Azért tolja ki, mert még nem érett meg a gyomra, szervezete más étel befogadására az anyatejen (tápszeren) kívül. Bõven ráér a hozzátáplálás 6-7 hónaposan, nagyon kevés baba érik meg rá ilyen korán.

9 hónaposan elkezdtem a tejtermékek bevezetését. Rá 2-3 hétre a nyaka kipattogott. Lehet összefüggés a kettő között?

Nagyon vakarózik. Már egy doboz kalciumot is beadtam neki, de még mindig piros, bár múlik. Kb 3-4 napja nem adtam neki se túrót, se joghurtot. Olyasmi a kiütés mint a csalánkiütés, de kezd száradni. Lehet ekcéma a nyakán körbe?Ötletetek van? Kedden megyünk dokihoz, de elég felületes sokszor...

Legjobb válasz: "Ha már 3 hete kapja és eddig nem volt gond, akkor nem valószínû." Ez nagyon nem így van. Én elég sok ételre allergiás vagyok és van amelyiknél évekkel az elsõ fogyasztás után jött elõ. Kérdezõ, lehet a tejterméktõl, meg még nagyon sok minden mástól is.

"Ha már 3 hete kapja és eddig nem volt gond, akkor nem valószínû." Ez nagyon nem így van. Én elég sok ételre allergiás vagyok és van amelyiknél évekkel az elsõ fogyasztás után jött elõ. Kérdezõ, lehet a tejterméktõl, meg még nagyon sok minden mástól is.
Lehet hát, a tejtermékek nem embernek valók. (vállalom a lepontozást, de rengeteg betegség szûnik meg, ha az illetõ abba hagyja a fogyasztását)
Ha már 3 hete kapja és eddig nem volt gond, akkor nem valószínû. Ha az orvos nem ad megnyugtató választ, keress fel egy bõrgyógyászt.
A kérdező hozzászólása: azt nem írtam, hogy mivel nem ette a tápszert 1 hónapig, sem a tejpépet, így babajoghurtot már 7, 5 hós korától eszik.eddig semmi nem volt, most jött elõ 2 hete.
Nem biztos, sõt, valószínûleg ekcéma simán lehet
elsõ te meg ne beszélsz zöldségeket
laktózérzékenység? nem tudom, ilyen pici korban van-e, de az tud ilyeneket(és még ennél komiszabb dolgokat is) csinálni

Igaz az, hogy 3 hónapot kell még várnom miután elkezdtem a fog. Gátlót?

Nem szedek még gyógyszert, de barátnőm azt mondta, hogy nővérének még 3 hónapig kellett kiegészítő védekezés, hogy hasson. Viszont mindenhol azt olvasom, hogy az első bogyótól kezdve védve vagyok.

Legjobb válasz: Én nem is hallottam olyat hogy 3 hónapig kell várni. Én az elsõ levél után már csak a gyógyszer segítségével védekezte. De ha jól emlékszem a doki azt mondta hogy akár az elsõ bogyótól már védett vagyok. De miért nem kérdezed meg inkább a nõgyógyászt??

Én nem is hallottam olyat hogy 3 hónapig kell várni. Én az elsõ levél után már csak a gyógyszer segítségével védekezte. De ha jól emlékszem a doki azt mondta hogy akár az elsõ bogyótól már védett vagyok. De miért nem kérdezed meg inkább a nõgyógyászt??
A kérdező hozzászólása: Holnap megyek, mindent megfogok tõle kérdezni rendesen. Csak kíváncsi voltam, hogy hallott-e már ilyenrõl valaki. Köszönöm a válaszod:)
Dehogy, az elsõ ciklus alatt kell máshogyan is védekezni.
A 2. levéltõl minden fogzásgátló tuti véd, sok még elõbb is. De a 2.-tól tuti
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen.:)

Ez a napirend így jó? 5x eszünk (3 és 3/4 óránként, elkezdtük a hozzátáplálást/kóstolgatást) cumisüvegből lefejt anyatejet (a kicsim nem hajlandó szopni). A többi lent.

6:00 szopás+ cumisüvegb?l tej 30-60 perc játék után alvás jó esetben evésig (1,5-2 óra) 9:45 gyümölcs+ cumisüvegb?l kevés tej 60 perc játék után alvás jó esetben evésig(1,5-2 óra) 13:30 tej+ zöldség(f?zelék) 60 perc játék után alvás jó esetben evésig (jó id?ben az alvási id? alatt séta) 17:15 anyatej 1 óra játék, 19:30 fürdés 20:00-21:00 alvás 19:30 fürdés 21:00 anyatej A kicsim 5 és fél hónapos

Legjobb válasz: Persze, ha ezt követi, akkor ez a legjobb neki!

Persze, ha ezt követi, akkor ez a legjobb neki!
Nekünk is tök ilyen a napirend, kb 5 hónaposan állt be. Szerintem teljesen jó, kiszámítható.
Köszi, de hat en nem nagyon tudok ennel többet irni (vagy igen?), csak a termeszetessegröl irtam, ami szerintem fontosabb... 4.
Rendben, és ezt a választ is köszönöm! 5.
Kedves 4-es! Küldhetek privátot?
Ugyan igy vagyok :) Nekem is szeptember 21-én volt meg, és azóta rajta vagyunk. Még teljesen felesleges tesztelni, majd ha késik.
Nem prosztata, de erröl nem szivesen, bocsi... 4.
Kedves 4-es, ment a mail. Köszi :)
A következõ menses napján mikor meg kell jönnie, ha terhes vagy akkor már tutira ki kell mutatni a tesztnek!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a gyors válaszokat!:) rajta leszünk:)
Szerintem meg ne legyetek X naponta együtt! Szerintem ami a normalis ritmusotok, az a jo! Csak: arra az 5 napra idözitsetek, amikor nagyobb az eselye. A szexben a legfontosabb, hogy elvezd, ennyi, ezert, mert ez a termeszetes. (Az eröltetes pedig termeszetellenes, nem tudom, hogy hat a spermiumok eletkepessegere...stb.) (Mi csak havonta 1-szer, es annak ellenere, hogy a ferjemnek van olyan betegsege, ami a spermiumokat lassithatja, 3 gyermekünk van.) egyik elözö
Szerintem ne álljatok le, 2 naponta legyetek együtt, igy biztosabbra mehettek. Számold ki, hogy mikor kellene megjönnie a következõ vérzésednek és ha nem jön meg az nap, akkor nyugodtan tesztelhetsz. Elõtte felesleges lenne, mert csak elszomorodnátok, hogy nem sikerült. Tapasztalat. Drukkolok :)
En a következl menses idöpontja utan meg biztos ami biztos, 10 napot vartam, akkor csinaltam eddig a teszteket. (Pedig 28-30 napos, rendszeres.) Azert, mert tök mindegy, a teszt "csak" kimutatja az eredmenyt, szerintem felesleges azonnal (es akkor esetleg csalodas...stb), ugysem ettöl lesz gyereked.
A kérdező hozzászólása: 8-as drukkolok nektek!:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!