Találatok a következő kifejezésre: Elkezdjem szedni a tabit vagy (3 db)

Most kezdeném szedni a fogamzásgátlót (Belara), de nem jött meg a szokott időben. Hónap végén kellett volna, ma volt egy kis pecsételő vérzésem. Elkezdjem szedni a tabit vagy várjak? Nem szeretném márciusra halasztani.

Este csináltam tesztet és negatív lett. Jah és amúgy picit fel vagyok fázva...lehet h ez is közrejátszik...

Legjobb válasz: csak akkor kezdheted el, ha megjon, az elso napon. Ha nem rendszeres a ciklusod, akkor par nap keses belefer, foleg ha csinaltal tesztet es negativ. maskor is volt mar hogy nem jott meg idoben?

csak akkor kezdheted el, ha megjon, az elso napon. Ha nem rendszeres a ciklusod, akkor par nap keses belefer, foleg ha csinaltal tesztet es negativ. maskor is volt mar hogy nem jott meg idoben?
"Ha elõzõleg (az utolsó havi ciklusban) nem szedett semmiféle hormonális fogamzásgátlót. Az elsõ Belara filmtablettát a következõ MENSTRUÁCIÓ 1. napján vegye be. A fogamzásgátló hatás kifejlõdéséhez legalább 1 heti folyamatos adagolás szükséges és ez a hatás a 7 napos gyógyszermentes idõszakban is fennáll. Ha menstruációja már elkezdõdött vegye be az elsõ filmtablettát a menstruáció 5 napján függetlenül attól, hogy a vérzés már megszûnt vagy fennáll. Ebben az esetben azonban más fogamzásgátló módszert is kell alkalmazni a filmtablettaszedés elsõ 7 napjában (7 napos szabály). Ha menstruáció kezdete több mint 5 nappal korábban volt, akkor várja meg a következõ menstruációt és csak akkor kezdje el a Belara szedését."
Szerintem várd meg a rendes vérzést, különben bekavarsz a ciklusodba. Ne légy türelmetlen. Ez nem játék!
A kérdező hozzászólása: régebben volt ilyen, hogy néha-néha kimaradt vagy késett. Mondjuk ebben a hónapban elég sokat stresszeltem és fel is vagyok fázva kicsit...meg volt nemrég hüvelygombám is... :S szal sztem ezek is befolyásolják. Jan. 15-én voltam orvosnál és akkor semmi rendellenes nem volt a vizsgálaton. Hát mindegy majd lesz vmi :)
Benne van a betegtájékoztatóban, hogy akkor is el kell kezdeni szedni az új levelet, ha nem jön meg, vagy nem múlik el a szünetben. Illetve 1-3 hónapban elõfordulnak rendellenességek és ha eztán se szûnnek meg, irány a doki. OLVASTAD??????
A kérdező hozzászólása: igen OLVASTAM de ha te is OLVASTAD volna...odaírtam hogy MOST kezdem szedni...korábban NEM szedtem...de mindegy...és ezt nem írja le...
Bocs, félreolvastam, hogy most kezdenéd szedni. A tájékoztatóban ott van, mit tegyél. Bemásoltam neked. Amit elõzõleg írtam, arra vonatkozik, ha már szednéd egy ideje.
A kérdező hozzászólása: Köszike! :) Amúgy sztem ma elkezdem...tegnap csináltam tesztet és negatív lett szóval terhes tuti nem vagyok. Itt olvastam elõbb, hogy attól is lehet pecsételõ vérzés ha lassabban válik le a méhrõl a nyálkahártya...csak féltem nehogy esetleg elrontsak vmit :D

Elkezdjem szedni most a tabit vagy bízzam inkább az orvosra?

Az a helyzet, hogy 16 éves vagyok és kb 2 hónapja voltam n?gyógyásznál. Azért voltam nála, mert szerettem volna lefeküdni a barátommal és, hogy a gumi mellé még mit tudna ajánlani. (Nem nagyon bízok a gumiban). De sajnos eléggé leoltott engem, mert h: "Mi vagyok én? Én nem tudok neked semmit sem ajánlani. Egész nap a netet bújod keress vmit a neten" <--- Ezt vágta a fejemhez meg még sok más "nyalánkságot". Szó szerint leb_szott:S

Legjobb válasz: Szerintem válts dokit, egy orvosnak segíteni kéne nem így leoltani, õ az orvos, nem te.Még mielött megjön a mensid menj el és egy másik orvos vagy ajánl mást, vagy másféle gyógyszert.Mert ha nem vizsgált meg a doki lehet nem is ez a legjobb neked.

Szerintem válts dokit, egy orvosnak segíteni kéne nem így leoltani, õ az orvos, nem te.Még mielött megjön a mensid menj el és egy másik orvos vagy ajánl mást, vagy másféle gyógyszert.Mert ha nem vizsgált meg a doki lehet nem is ez a legjobb neked.
A kérdező hozzászólása: nem vizsgált meg a doki amikor voltam nála. Egyszerûen fölírta a tabit, mondta h ekkor és ekkor szedjem be blabla, aztán kaptam még tõle egy beutalót vérvételre és laborba. Annyit mondott, h váltsam ki a tabit, szedjem 3 hónapig, utánna menjek laborba és vérvételre aztán vigyem vissza az eredményt és akkor mondta volna, h megfelelõ-e nekem az a tabi vagy nem. :@
Azt a receptet valószínû már ki sem tudod váltani. Én úgy tudom, hogy csak egy hónapig érvényesek a receptek. De szerintem inkább menj el egy másik nõgyógyászhoz, hátha tud ajánlani mást, ha tabit nem szeretnél. Nem tudom, hogy mennyire van erre pénzed, de szerintem jobban járnál, ha magánrendelésre mennél. Ott kedvesebbek, és talán nem csak hozzád vágnának egy receptet.
A kérdező hozzászólása: Ahol voltam az egy olyan tini nõdoki. Anyum fölajánlotta, h ilyen esetben (mivel bunkó volt velem, nem sok kedvem van oda visszamenni) menjek el egy felnõtt nõdokihoz akihez anyum is jár, mert õt ismeri és aranyosabb:S Viszont az pasi a régi meg csaj volt :D
Én annyira nem is ajánlanám a Mercilont, nekem is azt adtak elõször (egy ideje mást szedek). Nézz utána neten, és szerintem Te sem fogod azt szedni. Mindenképp keress meg egy másik orvost, mert így nem lehet beteghez hozzáállni. (Panaszt is tehettél volna ellene) A receptet pedig biztosan nem válthatod ki, mert egy hónapig érvényes csak.
Azt szokták mondani hogy a pasi dokik aranyosabbak, kedvesebbek mint a nõk. Szóval szerintem az ne tartson vissza hogy pasi a doki, nincs abban semmi, csomó puncit látotott már, ez a munkája, ne legyél zavarban, menj el.
Nõgyógyásznõk 98%a szar, bunkó, kegyetlen, satöbbi. Menj el édesanyád nõgyógyászához, és terjeszd a régi doki hírét az ismerõs csajok között. Ha ki sem kérdezett, ultrahangot sem csinált, akkor eszedbe se jusson próbálkozni a recepttel. Inkább vizsgáljanak meg rendesen, és kapj olyan gyógyszert ami ideális. Egyébként nyugodj meg, az óvszer + kúp ugyanolyan biztonságos mintha gyógyszert szednél (mindkettõ magas százalékkal véd)

Január 28-án bevettem egy 72 órásat és azóta eltelt 6 nap. Ma van febr 4-e, és megjött rendesen a menszim, aminek eredetileg csak 9-én kellett volna. Elkezdjem szedni a Meliane-t, vagy egyáltalán mi van a 72 órás tabi után?

Azoknak a válaszára lennék kíváncsi akik vettek már be ilyen esemény utáni utáni tabit.

Legjobb válasz: Szia!Huh...nem egyszerû,én életemben egyszer még 17 évesen(most 24 vagyok) vettem be ilyet,de annyi biztos,hogy meg kell hogy hozza a mensid így ahogy leírtad.A tablettából én,amikor a 72 órásat bevettem,új levelet kezdtem,ahogy a havim megjött,mert ezt javasolták,így lesz teljes a védettség,és a ciklusod.DE vigyázz,mert a 72 órásak nagyon veszélyesek,összezavarhatják a hormonrendszered annyira,hogy késõbb,ha babát akarsz,gond lehet belõle.Szedd ezentúl a gyógyszert inkább,ahogy szeretnéd most is.Egy öreg róka

Szia!Huh...nem egyszerû, én életemben egyszer még 17 évesen(most 24 vagyok) vettem be ilyet, de annyi biztos, hogy meg kell hogy hozza a mensid így ahogy leírtad.A tablettából én, amikor a 72 órásat bevettem, új levelet kezdtem, ahogy a havim megjött, mert ezt javasolták, így lesz teljes a védettség, és a ciklusod.DE vigyázz, mert a 72 órásak nagyon veszélyesek, összezavarhatják a hormonrendszered annyira, hogy késõbb, ha babát akarsz, gond lehet belõle.Szedd ezentúl a gyógyszert inkább, ahogy szeretnéd most is.Egy öreg róka

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!