Találatok a következő kifejezésre: Elkezdhetek szedni és (16 db)

Jange fogamzásgátlót írt ma fel az orvosom, még sose szedtem fogamzásgátlót. Ma van a 4. napom a menzeszben. Holnaptól már elkezdhetem szedni? És mikortól véd?

Legjobb válasz: Na jó, csak most csak neked: "- Ha nem használt hormontartalmú fogamzásgátlót az elõzõ hónapban A Jangee filmtabletta szedését a ciklus elsõ napján (azaz a menstruáció elsõ napján) kezdje el. Ha a Jangee filmtabletta szedését a menstruáció elsõ napján kezdi el, már azonnal védett a terhességgel szemben. Elkezdheti a szedést a ciklus 2-5. napján is, de ilyenkor az elsõ 7 napban kiegészítõ fogamzásgátló eljárást (például óvszert) is kell alkalmaznia." DE KÉRLEK OLVASD MÁR VÉGIG AZT A BETEGTÁJÉKOZTATÓT! Azért adják! http://www.egeszsegkalauz.hu/keresok/gyogyszer/jangee-3-mg00..

Na jó, csak most csak neked: "- Ha nem használt hormontartalmú fogamzásgátlót az elõzõ hónapban A Jangee filmtabletta szedését a ciklus elsõ napján (azaz a menstruáció elsõ napján) kezdje el. Ha a Jangee filmtabletta szedését a menstruáció elsõ napján kezdi el, már azonnal védett a terhességgel szemben. Elkezdheti a szedést a ciklus 2-5. napján is, de ilyenkor az elsõ 7 napban kiegészítõ fogamzásgátló eljárást (például óvszert) is kell alkalmaznia." DE KÉRLEK OLVASD MÁR VÉGIG AZT A BETEGTÁJÉKOZTATÓT! Azért adják! http://www.egeszsegkalauz.hu/keresok/gyogyszer/jangee-3-mg00..
szia! én a 4. napon kezdtem el szedni (szintén Jangee), és minden oké volt. végigszedtem az elsõ levelet és mellette még óvszert is használtunk, biztos ami biztos. a szünetben normálisan megjött a megvonásos vérzés is.
A kérdező hozzászólása: Elolvastam rögtön, és köszönöm az elõzõ válaszokat is, csak arra voltam kíváncsi, hogy valaki csinálta-e így, hogy 5. naptól kezdte el, és tapasztat-e valamit.
De nem az a lényeg, hogy most volt idõpontod, hanem hogy olvasd el a betegtájékoztatót és megtudod a választ!
A kérdező hozzászólása: Most volt idõpontom, ezért tudtam most feliratni a gyógyszert. És ezért nem tudtam elkezdeni az elején. De akkor annyira nem nagy baj, ha 5. naptól kezdem el, nem ?
Én a helyedben inkább ma este már be is venném az elsõ szemet. De igaza van a többieknek... Nem véletlenül tesznek betegtájékoztatót a gyógyszer mellé. Még, ha az orvos elmondta, akkor is el kell olvasni A-tól Z-ig...
Na és igen elrontottad. Mert az elsõ naptól kellett volna szedned. Olvasd el a betegtájékoztatót nem fölöslegesen van benne a dobozban.
Én is jangeeval kezdtem. Emlékszem elkezdtem szedni a menzeszem elsõ napjától mivel az elején így kell szedni. Mikor vége lett a menzeszemnek utána már nem használtunk gumit. És már több mint 1 éve szedek fogamzásgátlót és nem lettem terhes. Jangeeval nem volt bajom a nõdoki is ezt írta fel nekem elõször de utána átváltottam belara-ra ez egy picit erõsebb mint a jangee. Azért váltottam át mert nagyon száraz volt a hüvelyem és ez a gyógyszer hatása miatt volt a Belara-nál nincs ilyen bajom. 20/L
fogamzásgátlót a ciklus elsõ napján (amikor megjön az az elsõ nap) kell elkezdeni. Ha ne ekkor kezded nem is leszel olyan hamar védett és felborithatja ahormonokat mégjobban és vérzés problémákat okozhat (közti vérzés stb). Egyébként a leirásban le lesz irva mikortól véd. A legbiztosabb védelem mindneképp a második levéltõl van. mindneképp várd meg a következõ ciklus elsõ napját és akkor kezdd el, addig védekezzetek más módon még.
Ezeket a kérdéseket miért nem az orvosodnak tetted fel?!
A kérdező hozzászólása: Nah, majd remélhetõleg nekem se lesz gond.:)

Ha hüvelygyulladásom van, elkezdhetem szedni már a Lindynette tablettát, vagy kezeljem elsőre ki és csak utána?

Ha van egy kisebb hüvelygyulladásom, és ameddig az el nem múlik, akkor nem szedhetem? Illetve ha iszok alkoholt, akkor nem lesz olyan hatásos a tabletta? És félek hogy sz?rösödöm majd t?le. Valakinek valami tapasztalat?

Legjobb válasz: 1.elkezdheted szedni 2.hacsak annyit nem iszol, hogy hánysz, akkor nem gond az alkohol 3.a szõrösödésnél rosszabb dolgok is lehetnek, ne attól félj a legjobban

1.elkezdheted szedni 2.hacsak annyit nem iszol, hogy hánysz, akkor nem gond az alkohol 3.a szõrösödésnél rosszabb dolgok is lehetnek, ne attól félj a legjobban
Hüvelygyulladással nem szabad szexelni.
A kérdező hozzászólása: Ezzel tisztába vagyok

Kb egy hónapja vérvételnél nem volt rendben a májfunkcióm és ez egy hónap elteltével sem javult!Elkezdhetem szedni a fogamzásgátlót?

A gyógyszert (lindynette 20) kiváltottam még miel?tt ezt megtudtam de nem kezdtem el szedni!

Legjobb válasz: Hát ha májad nem bírja akkor ne szed!!! Különben rosszul leszel. Vagy ha bírod h állandóan fáj a hasad rosszul vagy akkor szedd. Ha minden áron hormonálisan akarod meggátolni hogy, ne ess teherbe javaslom a hüvelygyûrût. :) 1x kell felhelyezni és 21 nap múlva levenni és kész.(ugyan olyan, mint fogamzásgátló csak könnyebb vele bánni.) Ja és ha szükséged van arra a pénzre amit elköltöttél fogamzásgátlóra akkor, ad el vkinek aki ugyan így lindynette 20 szed. :)

Hát ha májad nem bírja akkor ne szed!!! Különben rosszul leszel. Vagy ha bírod h állandóan fáj a hasad rosszul vagy akkor szedd. Ha minden áron hormonálisan akarod meggátolni hogy, ne ess teherbe javaslom a hüvelygyûrût. :) 1x kell felhelyezni és 21 nap múlva levenni és kész.(ugyan olyan, mint fogamzásgátló csak könnyebb vele bánni.) Ja és ha szükséged van arra a pénzre amit elköltöttél fogamzásgátlóra akkor, ad el vkinek aki ugyan így lindynette 20 szed. :)

Fogamzasgatlot abba hagytam 1 honapja, most megjott es szeretnem ujbol kezdeni. Ujbol elkezdhetem szedni, vagy tanacsosabb varni meg vele?

Legjobb válasz: Mennyi ideje szedted, amikor abbahagytad? Ilyenkor tanácsos lenne kivárni a három hónapos az újrakezdéssel azért :)

Mennyi ideje szedted, amikor abbahagytad? Ilyenkor tanácsos lenne kivárni a három hónapos az újrakezdéssel azért :)
A kérdező hozzászólása: 1 evet szedtem
Inkább attól függ, hogy mióta abbahagytad, megjött-e idõben a menzeszed. Ha megjött idõben, akkor a következõnél elkezdheted. Ha nem, akkor meg kell várni, míg rendezõdik a ciklus.

Voltam dokinál és azt mondta elkezdhetem szedni a Femibion-t! Milyen ez a tabletta? Jobb az Elevit?

Legjobb válasz: Az én dokim terhesvitamin mellé ajánlotta. Megnéztem, fõleg folsavat tartalmaz, mellet egy-két vitamint, gondolom ezért is kell kiegészíteni más terhesvitaminnal.

Az én dokim terhesvitamin mellé ajánlotta. Megnéztem, fõleg folsavat tartalmaz, mellet egy-két vitamint, gondolom ezért is kell kiegészíteni más terhesvitaminnal.
Szia. Én is azt szedem, elõtte az Elevit volt, amitõl szorulásom volt. A Femibion nekem nagyon bevállt. Még a gyógyszertárban sem hallottak róla mikor mentem, úgy szerezték be, 3300 forint volt a 400-as, amiben 30 szem van 5500 pedig a 800-as. Remélem segítettem. 14 hetes
Én is ezt szedem, nekem a dokim azt mondta, hogy most ez van a toppon, meg hogy nem kellmellé semmit szednem.
Szia Sokkal jobb az elevittõl.Nekem nem volt szorulásom tle az elevittõl pedig volt, ráadásul agresszívlettem. SZerntem szedd de mást mellé nem kell! Boldog babavárást 14 hetes kismama
Én az elevitet szedtem, kb. 27 hetes korig. Semmi bajom nem volt - szorulás sem! Igaz minden nap megettem egy barackot vagy valamilyen gyümölcsöt. Mellékhatásáról sem tudok beszámolni, de az biztos, hogy a picúr eredményei nagyon jók lettek mindig ill. nekem egyfajta biztonságot adott, hogy szedem ezt a vitamint!! Én tényleg ajánlani tudom! 36 hetes kismama
Azért ajánlják, mert metafolint tartalmaz, amit azok a nõk, akiknek a szervezete nem tudja a folsavat biológiailag aktív foláttá alakítani is hasznosítani tud - az infó a dobozán olvasható. Nekem sajnos nem vált be, a dokim mondta, hogy szedjem Gravida helyett. Két hétig szedtem, folyamatosan rosszul voltam, gondoltam kipróbálom újra a Gravidát, most semmi bajom.

Elkezdhetek szedni magnéziumot és kálciumot anélkül hogy megbeszélném a dokimmal?

20 hetes vok és elevitet szedtem csak eddig, ? azt is ellenzi.

Legjobb válasz: Ne foglalkozz vele én ha hallanád miket szedek Kell mert volt baj sajna az elsõ babám elhalt reggel 1elevit,1magne b6,1vas,1folsav este 1vas,1folsav nekem azt mondta a dokim már abba is hagyhatom ha szeretném de nem fogok vele ártani sõõt õ kifejezetten javasolta is :D üdv 32.hetes kismami

Ne foglalkozz vele én ha hallanád miket szedek Kell mert volt baj sajna az elsõ babám elhalt reggel 1elevit, 1magne b6, 1vas, 1folsav este 1vas, 1folsav nekem azt mondta a dokim már abba is hagyhatom ha szeretném de nem fogok vele ártani sõõt õ kifejezetten javasolta is :D üdv 32.hetes kismami
Szia! Én is szedem mind a kettõt, de az orvosom mondta hogy arra figyeljek hogy ne egyszerre vegyem be, mert a magnézium görcsoldó, a kalciumnak pedig összehúzó hatása van, így a kettõ között legalább 3 óra teljen el, mert különben semmi értelme.
szia én sem beszéltem meg a dokimmal. Annyit mondott szedjek Elevitet. De én a Gravidát szedem v Hipp Natalt iszok plusz 1000mg Cvitamin, calcium, magnézium és omega 3 kapszula. Állítólag az jó az idegrenszerre. Ezt olvastam legalábbis.

Kedves Doktor Úr! 52 éves vagyok. A Remifemin szedésével kapcsolatban szeretném kérdezni, hogy a Triaklim abbahagyása után azonnal elkezdhetem-e szedni, szükséges-e időnként szünetet tartani vagy folyamatosan szedhető akár évekig is, és hogy a szedése mel

Kedves Doktor Úr! 52 éves vagyok. A Remifemin szedésével kapcsolatban szeretném kérdezni, hogy a Triaklim abbahagyása után azonnal elkezdhetem-e szedni, szükséges-e időnként szünetet tartani vagy folyamatosan szedhető akár évekig is, és hogy a szedése mellett elég-e az éves egyszeri szűrővizsgálat, ha egyébként panaszmentes vagyok. Erre a három kérdésre kérem szépen a válaszát, amit előre is köszönök.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A Remifemin rögtön elkezdhető, szünetet nem kell tartania. Az évenkénti ellenőrző vizsgálat a továbbiakban is elegendő panaszmentesség esetében. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A Remifemin rögtön elkezdhető, szünetet nem kell tartania. Az évenkénti ellenőrző vizsgálat a továbbiakban is elegendő panaszmentesség esetében. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Kedves Doktor Úr! 52 éves vagyok. A Remifemin szedésével kapcsolatban szeretném kérdezni, hogy a Triaklim abbahagyása után azonnal elkezdhetem-e szedni, szükséges-e időnként szünetet tartani vagy folyamatosan szedhető akár évekig is, és hogy a szedése mel

Kedves Doktor Úr! 52 éves vagyok. A Remifemin szedésével kapcsolatban szeretném kérdezni, hogy a Triaklim abbahagyása után azonnal elkezdhetem-e szedni, szükséges-e időnként szünetet tartani vagy folyamatosan szedhető akár évekig is, és hogy a szedése mellett elég-e az éves egyszeri szűrővizsgálat, ha egyébként panaszmentes vagyok. Erre a három kérdésre kérem szépen a válaszát, amit előre is köszönök.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A Remifemin rögtön elkezdhető, szünetet nem kell tartania. Az évenkénti ellenőrző vizsgálat a továbbiakban is elegendő panaszmentesség esetében. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A Remifemin rögtön elkezdhető, szünetet nem kell tartania. Az évenkénti ellenőrző vizsgálat a továbbiakban is elegendő panaszmentesség esetében. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Rendes menstruációnak számít-e és elkezdhetem-e szedni a fogamzásgátlót?

Sziasztok! 20 éves lány vagyok, 13 éves korom óta menstruálok, mindig rendszeres (28-30 napra jön meg). 4 hónapja nem szedek fogamzásgátló tablettát. Azóta is rendszeresen jön meg. 1 hete élek újra szexuális életet (de még szex nem volt), és megjött 22 napra. Elkezdhetem-e szedni a fogamzásgátlót, mint rendes mensinél szokás? Nem lehetek ugye terhes? Köszönöm előre is a segítséget!

Legjobb válasz: szia! Sztem nyugodtan elkezdheted. Amúgy nekem is 27-30napra szokott megjönni, erre tegnap megjött 23ra.. nem tudom miért...

szia! Sztem nyugodtan elkezdheted. Amúgy nekem is 27-30napra szokott megjönni, erre tegnap megjött 23ra.. nem tudom miért...

Tisztelt Doktor Úr! 19 éves vagyok és 25-én Escapelle esemény utáni tablettát vettem be. Jövő héten kell megjönnie a menstruációmnak, és azt szeretném kérdezni, hogy akkor már elkezdhetem-e szedni a Symicia fogamzásgátlót? Köszönöm válaszát!

Tisztelt Doktor Úr! 19 éves vagyok és 25-én Escapelle esemény utáni tablettát vettem be. Jövő héten kell megjönnie a menstruációmnak, és azt szeretném kérdezni, hogy akkor már elkezdhetem-e szedni a Symicia fogamzásgátlót? Köszönöm válaszát!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A fogamzásgátló szedésével célszerű megvárnia a következő rendes vérzést (tehát legalább egy hónapot javasolt várni). Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A fogamzásgátló szedésével célszerű megvárnia a következő rendes vérzést (tehát legalább egy hónapot javasolt várni). Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!