Találatok a következő kifejezésre: Elkaphatom a a bélférgességet (2 db)

A kölyökkutyák bélférgességét ember is elkaphatja? Embernél mi a tünete? Mikor kell orvoshoz fordulni?

Legjobb válasz: Hát, ha csókolgatod a kiskutyát, éppen elkaphatod. Gondolom viszketne a feneked lyuka és fosnál, akár férget is. Akkor egybõl spuri a dokihoz.

Hát, ha csókolgatod a kiskutyát, éppen elkaphatod. Gondolom viszketne a feneked lyuka és fosnál, akár férget is. Akkor egybõl spuri a dokihoz.
Volt már hasonló kérdés. A féreg terjedése nem úgy történik, hogy ránézel és elkapod. Hogy megfertõzõdj, valahogy a szervezetedbe kell jutnia. Feltételezem, hogy nem szoktatok kutyakakát enni, ezért marad a másik módszer: A férgeket általában a bolha terjeszti (illetve a kölyökkutyák az anyatejjel kapják meg). Tehát arra kell vigyáznod, hogy soha ne legyen bolhás a kutyád, mert ha Titeket megcsíp, akkor terjesztheti a féregpetéket.
Szia! Nem csak a kölyökkutyákét, hanem minden kutyáét nagyon könnyen elkaphatod. Nem kall ahhoz az ürülékét nyalogatnod, ahogy írták... Sajnos kiskoromban én is elkaptam, vigyázz vele, jobb nem elkapni, mert akkor már piszok nehéz kiölni õket(legalábbis annak idején az volt), és igen kellemetlen férgesnek lenni

Elkaphatom a kutyámtól a bélférgességet?

Legjobb válasz: Nem kaphatja el tõle, de a higiéniai szabályokat be kell tartani, szigorú kézmosás, a kutya helyének takarítása, fertõtlenítése és folytatni kell a féregtelenítést!

Nem kaphatja el tõle, de a higiéniai szabályokat be kell tartani, szigorú kézmosás, a kutya helyének takarítása, fertõtlenítése és folytatni kell a féregtelenítést!
nem kapod el ha kezet mosol kutyázás után , egyébként állatorvosnál vehetsz féreghajtot, pár nap és és se lesz férges, akkor meg nincs mit elkapnod
Szerintem bár áttevõdhet emberre a fertõzés, ennek esélye minimalizálható, hogyha betartjuk az alapvetõ szabályokat a féregtelenítésre vonatkozóan. Kölyökkutyáknál havonta szuszpenzióval, felnõtt kutyáknál 3havonta, tablettával. MA már ha jól tudom könnyen beadható, ízesített tabletták is kaphatóak.
A legrosszabb az egészben, hogy rengeteg kutya- macska tulajdonos fertõzött, úgy hogy nem is tud róla és késõbb jön csak rá, amikor a szövõdmények jelentkeznek.
Nagyon könnyen. A neve pedig zoonózis. Itt találsz még több infót errõl: http://www.felelosallattartas.hu
igen el lehet kapni (én el is kaptam a rottweilremetõl) Nem elég kezetmosni, mert a peték bemenne a körmök alá, amit a szájba jut (rágoma körmömet) és sajnos a gyomor sav se tudja szétmarni
Igen el lehet kapni az a legjobb ha most mész is orvoskoz
Igen, többféle féregfertõzés létezik, és sok veszélyes az emberre is. Ezért is fontos a rendszeres féregtelenítés, sõt már kötelezõ is.
Nem kaphatod el de szerintem amíg a probléma meg nem oldódik addig ne nagyon fogdossátok.Middenképpen ha mégis simogatnád vagy ilyesmi moss kutyázás után alaposan kezet! :)
Igen nagyon is el lehet kapni!!!! Ezért kell megfelelõen védekezi és legalább 4-5 havonta féregteleníteni kell a kutyát!
Igen veszélyes ránk is a bélféreg, a kutyust bizonyos idõközönként féregteleniteni kell, kölyök korban pláne az orvos utasitása szerint. Felnõtt korban a nöstényt pároztatás elõtt kúra szerüen kell féregteleniteni!
Így van! Én ezt az ízesített tablettát adom a kutyámnak és semmi gond nincs a beadással, mivel az íze miatt nem jön rá a kutyus, hogy az gyógyszer és megeszi.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!