Találatok a következő kifejezésre: Elkaphatom a a (327 db)

Partnerem elkaphatja a hereszt?

Ha herpeszes szájjal nyalom ki partneremet sex közben elkaphatja a herpeszt nemi betegségként? Vagy lehet valami következménye?

Legjobb válasz: Igen, elkaphatja.

Igen, elkaphatja.
A kérdező hozzászólása: És azt lehet kezelni?
A kettõ elvileg nem ugyan az a vírus, de az ajakherpesz is okozhat tüneteket a nemi szerven, szóval igen. Nem éppen higiénikus nedvedzõ hólyagokkal tarkított ábrázattal nyalakodni sehol sem. Nem utolsó sorban úgy szétterjeszted a herpeszt az egész képeden, hogy úgy fogsz kinézni, mint egy habos hányás. Alap higiénia ilyenkor, hogy mindig kezet mosol wc elõtt is, meg miután a herpeszhez értél, külön törülközõ az arcodra, és mindig külön evõeszköz, pohár, ha tetszik ha nem.
A kérdező hozzászólása: És ha elkapja származhat belõle komolyabb probléma? Vagy kezelhetõ? Vagy elmulik magától?
Most mért akarod, hogy összeszedjen egy nagyon kellemetlen és fájdalmas nyavalyát?? Nagyon szeretheted az illetõt...
A kérdező hozzászólása: utolag gondoltunk ra:s de szarmazhat belolle komolyabb problema?! vagy elfog mulni es semmi viszhangja nem marad a dolignak?
Tapasztalatbol mondom, hogy a nemi herpeszvirus borzalmasan fajdalmas holyagokkal jar, allitolag az elso a legfajdalmasabb, es ha mar egyszer elkapta, az benne is marad a szervezetebe, a gerincvelobe lappang(menstruacional, stresszes idoszakba vagy legyengult immunrendszer esetebe ujra elojohet) Lehet kezelni herpesinnel(tabletta), lizin kapszulaval, nekem az segitett.

Mi nők elkaphatjuk egymástól a hövelygomba fertőzést?

a sógorn?m hüvelygomba fert?zése van és félek,hogy esetleg ha leülök utánna a wc-re akkor elkapom én is.

Legjobb válasz: Szerintem elkaphatod! Jobb az óvatosság! Fertõtleníts utána, vagy ha te vagy nála, akkor ne ülj rá az ülõkére!

Szerintem elkaphatod! Jobb az óvatosság! Fertõtleníts utána, vagy ha te vagy nála, akkor ne ülj rá az ülõkére!
Sajnos igen. Ha nem így volna, nem szednének össze olyanok is hüvelygombát, akik egyáltalán nem élnek nemi életet.
Még egy megjegyzés: az, hogy a sógornõdnek hüvelygombája van, még nem jelenti azt, hogy te is el fogod kapni. Ez ugyanis nagyobb mértékben függ a te védekezõ rendszered mûködésétõl, mint a környezettõl, ami alapból tele van kórokozókkal.
A kérdező hozzászólása: vigyázni fogok ! köszönöm a válaszokat!
Jó eséllyel elkapható. Domestos törlõkendõvel kivédhetõ, csak kissé macerás minden használat elõtt áttörölni a wc-t. Vigyázni nem elég, takarítani kell.

Anyatejes baba 3 és fél honapos elkaphatja a hányás hasmenést? és ha igen mit lehet vele csinálni?

Legjobb válasz: persze, h elkaphatja. vidd dokihoz és szoptasd sokat, nehogy kiszáradjon. szerintem vizet is adhatnál neki most.

persze, h elkaphatja. vidd dokihoz és szoptasd sokat, nehogy kiszáradjon. szerintem vizet is adhatnál neki most.
Sok folyadék, de mindenekelõtt doki.

Ha kullancs mászott belém elkaphatom a lyme kórt és az agyhártyagyulladást is?

Úgy értem, hogy egyszerre mind a kettőt, vagy csak az egyiket lehet?

Legjobb válasz: Elkaphatod.Hiszen a kullancs lehet mindkettõvel(sõt mással is) fertõzött.

Elkaphatod.Hiszen a kullancs lehet mindkettõvel(sõt mással is) fertõzött.
elõfordulhat, ha szekszerüen el lett távolitva és nem piros körülötte pár napon belül akkor nem kell aggódnod. Szerencsére nem minden kullnacs fertõzött. ha vannak tüneteid menj orvoshoz, ha csak simán aggódsz akkor is megmutathatod azért a körzetinek.

2 hónapos baba is elkaphatja a bárányhimlőt?

Nagytesó iskolás, és bárányhimlő van a suliba. Félek hazahozza, -amúgy ő sem volt még az-, és elkapja a kicsi.

Legjobb válasz: Elkaphatja, egyik ismerõsünk úgy hozta haza kórházból a babáját szülés után, hogy bárányhimlõs volt... Pedig azt mondják az anyatejes babák nem kapják el....

Elkaphatja, egyik ismerõsünk úgy hozta haza kórházból a babáját szülés után, hogy bárányhimlõs volt... Pedig azt mondják az anyatejes babák nem kapják el....
Kevered az oltás hatékonyságát azzal, hogy hányan betegednek meg. Ezen az elven mindenkinek el kellene kapni idén az influenzát aki nincs leoltva + az a 3-5% aki le van oltva de nem volt hatásos nála. Évente ~100ezer gyerek születik, tehát ebben a pillanatban kb. 108 ezer gyermek még nincs leoltva rubeola ellen + az elõzõ 10 évben születettek 5% nem védett, az k.b. 50000 emberke, a 11. éves emlékeztetõ oltás után védetlenül maradtakat már nincs kedvem számolgatni, pláne, hogy a 70-es években kezdték oltani, de ez nem jelenti, hogy itt órákon belül kitör egy 150000-es járvány, de egy epidemológus biztos szivesen kiszámolja neked, hogy mekkora átoltottságnál mekkora járványnak mekkora a valószinûsége.
"A rubeola 1973 óta tartozik a bejelentésre kötelezett fertõzések közé" "2003-ban például összesen 47 esetet regisztráltak, kongenitális rubeola szindróma pedig évek óta nem fordult elõ Magyarországon" 47/10.000.000 azért elég kevés...(0, 0005%)
A skarlátot valóban el lehet kapni többször, mégis jellemzõen aki megússza gyerekkorában mire felnõ keresztvédettséget szerez más streptoccus törzsektõl szerzett fertõzések által, igy azért k.ra peches az a gyerek aki kétszer is átmegy rajta. A rubeoláról meg annyit, hogy élõ virussal oltanak 15 hónapos korban, k.b. 95%-os hatékonysággal és az leoltott gyerekeket nem lehet pl. immunszupresszált ember vagy még nem leoltott kisded közelébe engedni mert üritenek virust, u.h. azt hinni, hogy a rubeola eltûnt mint a fekete himlõ merõ ostobaság. Az általam ismert dupla rubeoláson egyszer az oltás hozta ki egyszer meg spontán átesett rajta k.b. 3 hónap különbséggel, hozzáteszem nem nézték a titereket, de az orvosok nem is álltak vmi csodaként fölötte, azt mondták elõfordul, de nyugodtan próbálj meggyõzni, hogy hülye vagyok.
Kedves 5-ös! A skarlátot bármennyiszer el lehet kapni, a rubeola ellen pedig a '80-as évek elejétõl oltanak, azóta néhány (jellemzõen külföldi) beteg volt csak Magyarországon...Ha a hülyeség fájna...
Három hónapos volt a fiam, amikor elkapta. 3 db pötty volt rajta. Akkor én is megijedtem, de utólag azt mondom, jó, hogy átesett rajta.
Akkor nem kapják el, ha aki szoptat volt már bárányhimlõs, ha nem volt, az anyatej sem véd, de az amúgy sem 100%-os védelem, ahogy az oltás és az egyszeri fertõzés sem. Én 3 különbözõ gyereket ismerek akik duplán estek át az egyszerinek gondolt betegségeken, az egyik kétszer volt skarlátos, a másik a rubeolát kapta duplán, a harmadik meg a bárányhimlõt.
Bocs, akicsi még nem kaphat oltást, . de a nagyot tuti beoltatnám ebben a helyzetben.
Oltasd be õket, és nincs gond. Amúgy igen, elkaphatja.
A kérdező hozzászólása: igen, én még szoptatok, csak anyatejet eszik, pont ezért is kérdeztem meg
Az eredeti kérdésre válaszolva: azonnal beoltatnám a nagyot! (amúgy is, de a kicsi védelmében most mindenképp!)

Elég csúnya megfázásban szenvedek. Elkaphatja a babám?

Most 3 hós a kislányom. Tápszeres baba egy pár hete. Maszkot viselek a szobába, és természetesen most nem puszilgatom,ölelgetem. Van rá esély hogy így is elkapja?

Legjobb válasz: ha megfáztál azt nem kaphatja el. tehát a meghûlést. ha náthás vagy, vírus vagy baktérium okozza akkor sajnos elkaphatja

ha megfáztál azt nem kaphatja el. tehát a meghûlést. ha náthás vagy, vírus vagy baktérium okozza akkor sajnos elkaphatja
Mikor megszültem a kislányomat, már a kórházban éreztem, hogy lappang bennem valami... Hazajöttünk, és másnap estére ki is jött rajtam olyan szinten a megfázás?:) , hogy pelusozásnál bekellett dugnom az orromat, hogy ne csöpögjön rá a kislányomra a víz az orromból..., mert hogy olyan szinten folyt folyamatosan az orrom... Én is hordtam szájmaszkot, meg próbáltam nem nagyon puszilgatni, és nem kapta el egyáltalán a pici.. Kivétel a nagyobbik lányom..neki egy picit piros volt a torka, és köhögött, de egybõl kikezeltem..:) Apa már jobban elkapta..külön is aludtunk pár napig.. Az igaz hogy anyatejjel ment át az immunerõsítés.., meg amit bekaptam 1 szem gyógyszert egy nap.., de remélhetõleg a tápszerben is van sokféle vitamin, hogy erõsödjön tõle a babád!:)
ja..azt elfelejtettem, hogy sokszor moss kezet! Nálunk ezeket mondta a doki..hogy sok kézmosás, és max a feje búbjára és a popsijára adjak puszit...:) Bevallom hogy sokszor vettem észre magam, hogy az arcára is adok puszit, mert a popsiját nem szoktam puszilgatni..., de a fejét állandóan..:)

Tüszős mandulagyulladásomat elkaphatja tőlem a 2 hónapos anyatejes babám?

Legjobb válasz: sajnos igen igy azt ajánlom kérjél maszkot s a babaközelébe maszkal menyj. Tudom hogy fura de sajnos elkaphatja

sajnos igen igy azt ajánlom kérjél maszkot s a babaközelébe maszkal menyj. Tudom hogy fura de sajnos elkaphatja
Nem mondom, hogy ne használj maszkot, de valószínûleg nem sokat fog használni. A konkrét kórokozótól függ, hogy a tünetek megjelenése elõtt mennyi idõvel fertõz már; szóval van rá esély, hogy már akkor kapott belõle, amikor te még nem voltál beteg. De, ha közben szoptatod, akkor máris vehetsz egy nagy levegõt, mert ezzel a testedben termelõdõ ellenanyagokat is automatikusan kapja már. Úgyhogy várhatóan, ha õ is lebetegedne, könnyebben és gyorsabban vészelné át a betegséget, mint te. :)
igen elkaphatod ezért jó ha letisztázod vele h van-e problémája
igen elkaphatod. elöte jobb ha megbeszélitek .nincs e gombás fertõzése ilyesmi mert azt te iselkapod.de különben azt te is észreveszed ha tapasztaltabb vagy, mert akkor savasabb a folyása a nedve és másaz íze szine is.
A kérdező hozzászólása: Csak mert hallottam hogy vér a nyállal nem terjed de vér a vérrel igen
"Csak mert hallottam hogy vér a nyállal nem terjed de vér a vérrel igen" --> HOGY MI????
Igen, elkaphatod, ha van valami baja, de azért reméljük a lánynak van annyi esze, hogy nem hagyja, ha vmilyen fertõzése van...
A kérdező hozzászólása: És az ACE terjed a pinazafttal?
az ACE?????? LOOOOOL

Candidát elkaphatja a baba szülés közben?

Legjobb válasz: azt nem tudom de ha gombás fertõzés most candida vagy sem van a szülõcsatornában akkor igen elkaphatja..szeme begyulladhat meg sajnos látásának is árthat

azt nem tudom de ha gombás fertõzés most candida vagy sem van a szülõcsatornában akkor igen elkaphatja..szeme begyulladhat meg sajnos látásának is árthat
Feltétlenül ki kell kezelni a hüvelygombát szülés elõtt !
Sajnos, igen. Fontos még szülés elõtt kezeltetni, mert a baba immunrendszere eleinte még nagyon fejletlen, nem lenne jó, ha õ is megkapná.

Elkaphatom úgy a HIV vírust, hogy nekem seb van a számban, akivel csókolozok pedig HIV pozitív?

Legjobb válasz: Persze, elkaphatod, nyal utjan is fertoz. Valamint ver es ondo utjan is.

Persze, elkaphatod, nyal utjan is fertoz. Valamint ver es ondo utjan is.
tulajdonképpen erre még soha nem volt precedens. de ha lehet inkább kerüld az efféle dolgokat.
Én ugy értesültem, hogy nyál-on keresztül nem terjed, de egyik ujság ezt irja másik azt. De vérrel már terjedhet, és hát az a seb..elég huzos, szerintem csináltass egy tesztet. Az a leghatásosabb.
Nyal, ver, ondo, igy terjed, nezz utana!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Utána olvasgattam, de eléggé ellentmondó eredményre jutottam. Az egyik szerint még akkor sem fetõz, ha seb van a szájban, a másik szerint seb nélkül is. Még egyszer köszönöm a válaszokat! Egyébként fogalmam sincs, hogy HIV pozitív-e, csak most van életemben másodszor barátom, és ezen gondolkodtam.
A legjobb, ha elgondolkozol azon h kivel állsz össze. ha nem állsz össze fûvel-fával, akkor nem kell aggódnod. érdemes megismerni a fiut, sokat beszélgetni, stb. a sok beszélgetésbõl számtalan dologra rájöhetsz. h gondolkodik, mi a véleménye dolgokrol, meg stb. ne mindjárt arra gondolj h HIV+ - e, vagy nem. senki sem ugy kezd egy kapcsolatot, nem? habar megértelek, én is félek ettõl a betegségtõl, de nem kell betegesen rettegni. én a vöröskeresztben voltam elõadáson, ott azt mondták h nyálon át akkor terjed, ha megiszunk 5 l nyálat, ami ugye elég nehez. a nyálban sokkal kisebb a koncentrácioja, és a gyomor megemészti. ha seb van a szádban ( mindenkinek pici sebek vannak a szájában, ezért is veszélyes e szempontbol az orális szex ), neki pedig vérzik a szája, akkor kockázatos. dehát nem vagytok vámpirok, h véres szájjal csókolózzatok, nem? mindenesetre nem árt vigyázni, de ismerd meg az illetõ egyent, mielott bármi más közelebbi kapcsolatba kerültök.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!