Találatok a következő kifejezésre: Elképzelhető hogy vagyok, (155 db)

Honnan tudták az ókori emberek h xy közet pl réz, vagy ón? és a felszinen voltak ezek a közetek? És ha ma keresgélek kavicsokat elképzelhetö hogy az éppen egy ilyen érc?

Legjobb válasz: A kérdés elsõ felét értem de a másodikat "És ha ma keresgélek kavicsokat elképzelhetö hogy az éppen egy ilyen érc?" ezt nem :S

A kérdés elsõ felét értem de a másodikat "És ha ma keresgélek kavicsokat elképzelhetö hogy az éppen egy ilyen érc?" ezt nem :S
"ha most kisétálnék egy hegyre, vagy tengerpartra és ott találhatnék érceket?" Vannak is akik ásványokat gyûjtögetnek. Pld ilyen szép aranyszínû a rézérc a pirit.
Az ércképzõdés ennél egy kicsit azért bonyolultabb folyamat. Azt eltaláltad, hogy léteznek olyan üledékes telepek amik hasonlóan jönnek létre mint ahogy leírtad. A magmás ércesedésnek van egy fajtája, amikor a magmából a fõkristályosodás elõtt elkülönülnek az ércásványok. Ezt hívják magmás szegregációnak. Ez az ortomagmás gravitációs és szulfidos telepekre jellemzõ. Részletekbe nem érdemes bele menni. Azonban van még egy pár ércképzõ folyamat. Pl: -Laterálszekréció -Hidrotermális folyamatok -Metamorf folyamatok -Magmás kristályosodás (nem összetévesztendõ a szegregációval) -Reziduális ércdúsulás -Exhaláció -Szupergén ércdúsulás -Torlatképzõdés Ezek csak az ércképzõ folyamatok, de abba ne is menjünk bele, hogy hányféle érc telep típus létezik.
Bocs de ebbõl nem értek semmit:S Tul zavaros a kérdésed...
A kérdező hozzászólása: Hát ha most kisétálnék egy hegyre, vagy tengerpartra és ott találhatnék érceket?
A fémeket úgy fedezték fel, hogy a tûzrakóhelyen az egyik kõbõl kifolyt a fém. Jobban megnézve a köveket, kísérletezéssel határozták meg, hogy melyik kõ érc, és melyik nem. Aztán a mesterek titkos tudományként adták tovább, hogy melyik kõbõl lehet fémet olvasztani. Amelyik fémbõl van termésfém, azt korábban fedezték fel. Így az ember korán felfedezte az aranyat, az ezüstöt, a higanyt, a rezet. Ezekbõl te is találhatsz, de nagy szerencse kell hozzá.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat:) még esetleg ha valaki ismer ezekröl egy táblázatot(képpel, elöfordulási hellyel) akkor azt tudná linkelni?
"Arany színû rézérc a pirit." Ne haragudj de eléggé el vagy varázsolva. A pirit (FeS2), a legközönségesebb vas-szulfid ásvány. Honnan veszed, hogy ez rézérc. Ráadásul a színe is fakó, nem úgy az aranynak. Esetleg a kalkopirittel kevered: (CuFeS2)
Az utolsónál a pont. A piritnek köze nincs a rézhez. Amúgy az ókori emberek nem tudták, hogy az az ón nevet fogja viselni sok év múlva! :D Tudták, hogy nézni, hogy lehet kitermelni és, hogy mire lehet használni és hogyan.

Elkepzelheto, hogy terhes vagyok?

volt mar eleg sokszor ilyen, hogy nem jott meg a menstruaciom..ahogy most sem.. egy honap kimaradt..vettem tesztet,de semmi..

Legjobb válasz: Arról nem írtál, hogy éltél-e szexuális életet az utóbbi idõben, és hogy mivel védekezel. Ha mindig gondosan ügyelsz a védekezésre nem hiszem hogy terhes vagy. Fõleg ha gyakrabban elõfordul hogy kimarad a menstruációd. A felfúvódás a különbözõ ételektõl is lehet. Nem tudom hány éves vagy, én azért a menstruációs ciklus változékonysága miatt felkeresnék egy nõgyógyászt.

Arról nem írtál, hogy éltél-e szexuális életet az utóbbi idõben, és hogy mivel védekezel. Ha mindig gondosan ügyelsz a védekezésre nem hiszem hogy terhes vagy. Fõleg ha gyakrabban elõfordul hogy kimarad a menstruációd. A felfúvódás a különbözõ ételektõl is lehet. Nem tudom hány éves vagy, én azért a menstruációs ciklus változékonysága miatt felkeresnék egy nõgyógyászt.
hasonló helyzetben vagyok. nekem szinte 3 hónapot maradott ki. ma reggel jött meg újból(január 2 óta). teszt minndig negativ lett, terhesség kilõve..azt ajánlom, hogy sûrgõsen keress fel egy nõgyógyászt. én is ezt tettem és meg is mondták azonnal mi a baj..nekem cisztát diagnosztizáltak. remélem neked nem az van. ja, és ha megakart szabadulni attól a félelemtõl, hogy valaha is terhes legyél(akaratodtól kivül) írass ki fogamzásgátló tablettát. legjobbakat kívánom! 2O/L

Elképzelhető hogy terhes vagyok?

A barátommal a ciklusom 12. napján voltunk utoljára együtt. Általában 29-32 napos ciklusaim vannak. Szóval most kellene megjönnie, de eddig semmi. :-( nem érzékenyek a melleim, viszont, ha megnyomom a hasam fáj :-( óvszerrel vedekeztunk és nem vettük észre hogy kiszakadt volna. Ugye nem lehet baj? 19/L

Legjobb válasz: ne haragudj,nem szoktam leoltani senkit. Mi sajnos nem látunk bele a testedbe. Mindannyian annyit tudunk mondani,hogy igen,lehetsz terhes. Lehetsz,mert szexeltél valakivel. Az esély ugyanannyi arra hogy az vagy,mint hogy nem... Most azt várod,hogy leírjuk,nem vagy terhes,mert gumival védekeztetek,de ha felteszed a kérdést,akkor gondolom magad sem vagy benne biztos. Menj el vegyél egy tesztet,és ennyi. ez a biztos

ne haragudj, nem szoktam leoltani senkit. Mi sajnos nem látunk bele a testedbe. Mindannyian annyit tudunk mondani, hogy igen, lehetsz terhes. Lehetsz, mert szexeltél valakivel. Az esély ugyanannyi arra hogy az vagy, mint hogy nem... Most azt várod, hogy leírjuk, nem vagy terhes, mert gumival védekeztetek, de ha felteszed a kérdést, akkor gondolom magad sem vagy benne biztos. Menj el vegyél egy tesztet, és ennyi. ez a biztos
Ha védekeztetek akkor nem valószínû, hog terhes vagy. Minél jobban idegeskedsz, annál inkább nem fog megjönni. Csinálj egy tesztet, és menj el nõgyógyáshoz, mert ha fáj a hasad, akkor lehet, hogy valami gyulladás. A terhesség nem fáj, ha megnyomod a hasad...

Elképzelhető, hogy terhes vagyok? Nagyon furcsa dolgot érzek..

Ma megjött, úgy gondolom rendesen, tiszta vér folyik bel?lem, viszont már el?tte egy héttel hányingerem volt folyamatosan (beteg biztos nem vagyok, és stresszes sem), és az ételundorom, egyre er?södik + nagyon fáradt vagyok, alig tudok ébren maradni. Tesztelni eszembe sem jutott, mert nem gondoltam arra, hogy terhes lehetek.Szerintetek, mi lehet velem?

Legjobb válasz: ha megjött nem vagy terhes, ha rendesen intenzíven pirosan vérzel....a többi tünet hormonzavarra utal, vagy volt egy megtermékenyülésed, amibõl nem lett semmi...ezt neked kell tudni, hogy lehetséges-e. azt, hogy beteg vagy-e nem tudhatos, mert most pont van egy ilyen járvány, férfi ismerõseim is sokan vannak hányingerrel és õk biztosan nem babások-

ha megjött nem vagy terhes, ha rendesen intenzíven pirosan vérzel....a többi tünet hormonzavarra utal, vagy volt egy megtermékenyülésed, amibõl nem lett semmi...ezt neked kell tudni, hogy lehetséges-e. azt, hogy beteg vagy-e nem tudhatos, mert most pont van egy ilyen járvány, férfi ismerõseim is sokan vannak hányingerrel és õk biztosan nem babások-
A kérdező hozzászólása: Megfogadom a csanádod, már úgy is terveben volt, hogy elmegyek orvoshoz, most itt az alkalom.
Második válaszoló vagyok!:-) Ha még mindig furcsán érzed magad, akkor szerintem menjél el a dokihoz, mind a nõ dokihoz, mind egy vérvételre. Az biztosan kimutatja, hogy mi van veled. Nekem az elsõ terhességemnél 5 nap késés után sem mutatta ki a teszt, hogy kismama vagyok. Elmentem vérvételre (délutánra már meg is lett az eredmény) és egyértelmûen mutatta, hogy kismama vagyok. És ahogy olvashatod a kérdésekbõl:-) nem egyszer volt olyan, hogy valaki vérzett és kismama volt:-) Írj majd a fejleményekrõl:-)
A kérdező hozzászólása: Teszteletem és negatív. Igazából nem ért meglepetés, viszont már nem is vérzek. ?????? Tegnap rendes vérzéssel megjött, ma elmúlt. Én már semmit sem értek, de rosszul érzem magam. Tuti beteg vagyok!
A kérdező hozzászólása: Még nem tudtam, mert nem volt tesztem, majd veszek hazafelé, és este megírom az eredményt! :)
Csináltatok tesztet? Azt hiszen egy csónakban evezünk!
A kérdező hozzászólása: Köszi, aranyos vagy! Megnéztem, hát elég érdekes! Az a vicces, hogy anyukám is menstruált az elsõ 4 hónapban, mikor engem várt, de azt nem kérdeztem soha, hogy eltért-e a többitõl.
Szia! Én sem, de így van ahogy írod, egy teszt talán pontot tesz a kérdésünkre. Várom soraid:-)
A kérdező hozzászólása: Szia! Ezek szerint egy cipõben járunk :) Én nem sok esélyt látok a babára, de egy tesztet végülis megér! Holnap este megírom az eredményt!
Szia! Én pont ilyen kérdést tettem ma fel:-) Én is azt hittem , hogy kismama vagyok. A nem várt napján megjött, de inkább barnás volt majd másod és harmadnap piros véres volt... tudom talán fél % az esély hogy kismamák vagyunk, de azért én holnap csinálok tesztet, szerintem Te is csinálj:-) Írd majd meg, hogy mi lett:-)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a választ! A vérzésem pont olyan mint máskor piros, és darabos, lehet tényleg csak bújkál bennem valami!
Szia! Örülök, hogy jelentkeztél és írtál, itt is jelzem, hogy válaszoltam a másik kérdésnél:-)
A kérdező hozzászólása: Eddig nem is híztam, 2 kg minuszba vagyok
Elõfordulhat. Én 16 hetes vagyok és mindenki felismeri, hogy terhes vagyok, mert akkora a pocim. De ez alkat kérdése.
Miért kell titkolnod?
Aki titkolni akarja, annak nem is lesz olyan nagy hasa, simán el tudja titkolni a szülés elõtti 2-3 hónapig. Volt ilyen a környezetemben! Ha valami gond van, inkább hívd fel õket=Gólyahír Alapítvány, mert nem jó ötlet a titokban tartást választani. A terhesgondozás is fontos!
A kérdező hozzászólása: Pont 20 hetesen megyek a szüleimhez és nekik még nem mondhatom meg.
Miért nem?:O
Jaj biztos nem olyan a kapcsolata a szüleivel mert 5 évente egyszer találkoznak akkor is muszájból ez rátartozik! :D Rajtam 22 hetes koromig nem látszott az elsõ terhességem és akkor voltam 63kg és 165 cm... 3, 5 kg-ot lányom született tehát nemvolt kicsi.. :D :)
Nekem 20 hetesen is csak akkora hasam volt, mint aki jól belakott. Kereken 20 hetes voltam amikor az esküvõnk volt, sokan azt se tudták hogy terhes vok, pedig nem titkoltuk, csak nem látszott Bezzeg utánna úgy megindult a növésben hogy csak na Alkat kérdése is sztem hogy elrejthetõ e a pocak vagy sem De miért akarod még titkolni.? Akkor már félidõnél fogsz járni...

Elképzelhető, hogy egy holdnak is legyen holdja, vagy az ilyen rendszer már nem működne?

Legjobb válasz: A csillagászatban holdnak nevezzük a bolygók körül keringõ égitesteket. Tehát, ha egy hold körül kering vmi az már definíció szerint nem hold lesz hanem egy a hold körül keringõ objektum. Ilyen értelemben elõfordulhat, hogy hold körüli pályán kering valami. Ugyanakkor az ilyen rendszerek jellemzõen nem stabilak mivel a bolygó gravitációja erõsen zavarja hold körül keringeni vágyó testeket, viszont megfelelõ körülmények között, pl ha a hold aránylag messze van a bolygótól és maga is nagy tömegû, akár tartósan is elõfordulhat. Összefoglalva, elméletileg simán lehetséges, gyakorlatban valószínûleg ritkák vagy csillagászati idõben mérve nem tartósak az ilyen rendszerek.

A csillagászatban holdnak nevezzük a bolygók körül keringõ égitesteket. Tehát, ha egy hold körül kering vmi az már definíció szerint nem hold lesz hanem egy a hold körül keringõ objektum. Ilyen értelemben elõfordulhat, hogy hold körüli pályán kering valami. Ugyanakkor az ilyen rendszerek jellemzõen nem stabilak mivel a bolygó gravitációja erõsen zavarja hold körül keringeni vágyó testeket, viszont megfelelõ körülmények között, pl ha a hold aránylag messze van a bolygótól és maga is nagy tömegû, akár tartósan is elõfordulhat. Összefoglalva, elméletileg simán lehetséges, gyakorlatban valószínûleg ritkák vagy csillagászati idõben mérve nem tartósak az ilyen rendszerek.
Elvileg lehetséges, hiszen ha úgy gondolsz pl a Földre, mint a Nap egyik holdjára, akkor a Nap holdjának is van egy holdja...a Hold. :) És ugyanígy igaz természetesen a többi holddal rendelkezõ égitest esetében is.
Persze, hiszen a Hold körül is keringenek mûHOLDAK.
Igen pl. a mars és a jupter közötti kisbolygóövben is keringenek ilyen rendszerek!
Akkor nem vagy terhes.
Hát ez azért erõsen függ attól, hogy betartottad-e az alapvetõ szabályokat. Mondjuk ha tegnap szexeltél, és ma csináltál 4 tesztet, akkor nem kell csodálkozni, ha negatív. Szintén nem kell csodálkozni a negatív teszten akkor se, ha tesztelés elõtt megittál 5 liter folyadékot mondjuk...
A kérdező hozzászólása: Mindent ugy csináltam ahogy le volt irva. 3 fajta teszttel. Januárban kimaradt a menstruációm, s most is. Orvoshoz jovohéten megyek. A teszteket kb. 10 naponta csináltam. Az utolsót tegnap. Elõtte meg január 26.-án.
nem valószinû hoyg etrhes vagy, viszont mindneképp nézesd meg emrt sok midnen okozhatja, pl ciszta

Elképzelhető, hogy mégis terhes vagyok? Pl a barnázás lehetett beágyazódásos vérzés, és ezért volt 1 napra rá még kevés a hcg?

Ápr.11-én jött meg utoljára. Pár napja teszt pozitív lett, aztán nagyon pici barnás pecsétel? vérzés. Voltam dokinál, UH alapján kb 3-4 hetes terhesnek mondott. Vérvétel barnázás után egy nappal volt, de minimális hcg volt benne.

Legjobb válasz: hát, az orvos azt állapította meg. akkor az vagy, gondolom. vagy miért gondolod, hogy nem?

hát, az orvos azt állapította meg. akkor az vagy, gondolom. vagy miért gondolod, hogy nem?
Ha a teszt pozitiv volt, az orvos meállapitotta a terhességet, akkot mi a kérdés?
Miért kételkedsz? Ha az orvos is meg a teszt alapján terhes vagy akkor terhes is vagy. Ez az llapot nem mulik el majd csak 9 hónap mulva. A barnázás miatt ne agodj valaki rendesen menstruál hónapokig. De mindenképpen sólj az orvosodnak.
A kérdező hozzászólása: A kérdésem az, hogy a vérvétel eredménye a barnázás után egy nappal olyan kevés hcg-t tartalmazott, hogy azt mondta a doki, hogy akkor mégsem vagyok terhes... Tehát lehet-e, hogy beágyazódásos vérzés volt, és azért nem mutatott a vérkép még sok HCG-t?
Az is lehet de akkor miért mutattot a teszt is pozitivat. Orvost mindenképpen váltsál mert én ilyet még nem hallotam, hogy egyszer terhes vagy aztán meg nem. De szerintem csinálj megint tesztet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.Mindenképp váltani fogok. Nagyon kiakadtam...
Szia!Vagy a másik amire még sajnos gondolni lehet, hogy volt baba csak felszívódott, ugyanis ilyen esetekben a hcg elkezd csökkenni és egy erõsebb menstruációval távozik a baba.De remélem, hogy nem így lesz csak azért írtam le mert ilyen is lehet!!Én pl így jártam!Ha viszont beágyazódásos vérzés volt pár nap múlva csinálj új tesztet és ha pozitív akkor irány egy új doki!Szorítok!! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
iGEN :)
Relativisztikus sebességgel mozogtál. Csoda, hogy nem szakadtál szét.
Mit szívtál, mester? Adj belõle nekem is! :D
Fogadjunk, hogy nincs bérleted/jegyed, azért vagy ennyire gyors.
Leugrik megnezni valaki, hogy ott vagyok-e a kocsmaban? Mert nincs kedvem lemenni megnezni, mert akkor tuti ott leszek, ha eddig nem is voltam.
ha a fénysebességnél gyorsabban ugrasz le, akkor nem.
a kérdésedre igen a válasz ifjú padawan. az erõ veled van.
Velem mindig ez van.Ez termeszetes.Most is a konyhabol nezem ahogy a haloszobaban netezek.
Szerintem így újév környékén tégy fogadalmat, hogy leállsz a tudatmódosító szerekkel. retafdog
Tükörkép.Az ablakban látod magad. :)
hm...lehet, hogy egy elõzõ életedet látod, vagy kiszállsz a testedbõl.
szerintem laggolsz xDDDD
<strike>Delorean-ból</strike>
ha minden igaz, átláttál a tér-idõ kontinuumon, és láttad magad ahogy egy alternatív dimenzióban mégsem szálltál le a buszról. (ezért nem szabad kiugrani egy fluxus kondenzátorokkal felszerelt, idõgéppé átalakított [s]Delorean-ból[/s] buszból. :D)
XDXDXD
IGEN
Nem, ez természetes jelenség ha nemnormálitis betegségben szenvedsz. Ezt a betegséget tudatmódosítók és egyéb vegyszerek idézhetik elõ. Ilyen pl.: hasis, kokain, LSD, extazy, oldószerek, trombitavirág, stb...
elképzelhetõ h hülyevagy mer minek szállsz fel egy buszra ha utána gyorsan leszállsz?? Buszjegyet bezzeg nemveszel...mocsok bliccelõ :D
szerintem terhes vagy :P:P
amúgy fenn van ez a kérdés itt is http://aztadom.blog.hu/2011/04/08/ha_felszallok_a_buszra
Nem tudom sajnos hogy helyrejöhet-e de az 100% hogy nem a görnyedés miatt van. :(
Ha össze tudnád nyomni, akkor a babát is összenyomnád késõbb! A méhedben biztosnágban van az ilyen külsõ hatásoktól, úgyhogy biztos, hogy nem a görnyedés miatt van. Ezt a dokitól kell megkérdezni, hogy helyrejöhet-e még, nem akarlak elkeseríteni, de elég durva deformálódásod van!
Ha nagyon kell pisilned, mikor az UH van, akkor a hugyhólyag valamennyire lelapíthatja. Tudom, hogy nagyon rossz várakozni, én már ezen túl vagyok... :(

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!