Találatok a következő kifejezésre: Elképzelhető, hogy vagyok, ha (30 db)

Honnan tudták az ókori emberek h xy közet pl réz, vagy ón? és a felszinen voltak ezek a közetek? És ha ma keresgélek kavicsokat elképzelhetö hogy az éppen egy ilyen érc?

Legjobb válasz: A kérdés elsõ felét értem de a másodikat "És ha ma keresgélek kavicsokat elképzelhetö hogy az éppen egy ilyen érc?" ezt nem :S

A kérdés elsõ felét értem de a másodikat "És ha ma keresgélek kavicsokat elképzelhetö hogy az éppen egy ilyen érc?" ezt nem :S
"ha most kisétálnék egy hegyre, vagy tengerpartra és ott találhatnék érceket?" Vannak is akik ásványokat gyûjtögetnek. Pld ilyen szép aranyszínû a rézérc a pirit.
Az ércképzõdés ennél egy kicsit azért bonyolultabb folyamat. Azt eltaláltad, hogy léteznek olyan üledékes telepek amik hasonlóan jönnek létre mint ahogy leírtad. A magmás ércesedésnek van egy fajtája, amikor a magmából a fõkristályosodás elõtt elkülönülnek az ércásványok. Ezt hívják magmás szegregációnak. Ez az ortomagmás gravitációs és szulfidos telepekre jellemzõ. Részletekbe nem érdemes bele menni. Azonban van még egy pár ércképzõ folyamat. Pl: -Laterálszekréció -Hidrotermális folyamatok -Metamorf folyamatok -Magmás kristályosodás (nem összetévesztendõ a szegregációval) -Reziduális ércdúsulás -Exhaláció -Szupergén ércdúsulás -Torlatképzõdés Ezek csak az ércképzõ folyamatok, de abba ne is menjünk bele, hogy hányféle érc telep típus létezik.
Bocs de ebbõl nem értek semmit:S Tul zavaros a kérdésed...
A kérdező hozzászólása: Hát ha most kisétálnék egy hegyre, vagy tengerpartra és ott találhatnék érceket?
A fémeket úgy fedezték fel, hogy a tûzrakóhelyen az egyik kõbõl kifolyt a fém. Jobban megnézve a köveket, kísérletezéssel határozták meg, hogy melyik kõ érc, és melyik nem. Aztán a mesterek titkos tudományként adták tovább, hogy melyik kõbõl lehet fémet olvasztani. Amelyik fémbõl van termésfém, azt korábban fedezték fel. Így az ember korán felfedezte az aranyat, az ezüstöt, a higanyt, a rezet. Ezekbõl te is találhatsz, de nagy szerencse kell hozzá.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat:) még esetleg ha valaki ismer ezekröl egy táblázatot(képpel, elöfordulási hellyel) akkor azt tudná linkelni?
"Arany színû rézérc a pirit." Ne haragudj de eléggé el vagy varázsolva. A pirit (FeS2), a legközönségesebb vas-szulfid ásvány. Honnan veszed, hogy ez rézérc. Ráadásul a színe is fakó, nem úgy az aranynak. Esetleg a kalkopirittel kevered: (CuFeS2)
Az utolsónál a pont. A piritnek köze nincs a rézhez. Amúgy az ókori emberek nem tudták, hogy az az ón nevet fogja viselni sok év múlva! :D Tudták, hogy nézni, hogy lehet kitermelni és, hogy mire lehet használni és hogyan.
A kérdező hozzászólása: Eddig nem is híztam, 2 kg minuszba vagyok
Elõfordulhat. Én 16 hetes vagyok és mindenki felismeri, hogy terhes vagyok, mert akkora a pocim. De ez alkat kérdése.
Miért kell titkolnod?
Aki titkolni akarja, annak nem is lesz olyan nagy hasa, simán el tudja titkolni a szülés elõtti 2-3 hónapig. Volt ilyen a környezetemben! Ha valami gond van, inkább hívd fel õket=Gólyahír Alapítvány, mert nem jó ötlet a titokban tartást választani. A terhesgondozás is fontos!
A kérdező hozzászólása: Pont 20 hetesen megyek a szüleimhez és nekik még nem mondhatom meg.
Miért nem?:O
Jaj biztos nem olyan a kapcsolata a szüleivel mert 5 évente egyszer találkoznak akkor is muszájból ez rátartozik! :D Rajtam 22 hetes koromig nem látszott az elsõ terhességem és akkor voltam 63kg és 165 cm... 3, 5 kg-ot lányom született tehát nemvolt kicsi.. :D :)
Nekem 20 hetesen is csak akkora hasam volt, mint aki jól belakott. Kereken 20 hetes voltam amikor az esküvõnk volt, sokan azt se tudták hogy terhes vok, pedig nem titkoltuk, csak nem látszott Bezzeg utánna úgy megindult a növésben hogy csak na Alkat kérdése is sztem hogy elrejthetõ e a pocak vagy sem De miért akarod még titkolni.? Akkor már félidõnél fogsz járni...
Akkor nem vagy terhes.
Hát ez azért erõsen függ attól, hogy betartottad-e az alapvetõ szabályokat. Mondjuk ha tegnap szexeltél, és ma csináltál 4 tesztet, akkor nem kell csodálkozni, ha negatív. Szintén nem kell csodálkozni a negatív teszten akkor se, ha tesztelés elõtt megittál 5 liter folyadékot mondjuk...
A kérdező hozzászólása: Mindent ugy csináltam ahogy le volt irva. 3 fajta teszttel. Januárban kimaradt a menstruációm, s most is. Orvoshoz jovohéten megyek. A teszteket kb. 10 naponta csináltam. Az utolsót tegnap. Elõtte meg január 26.-án.
nem valószinû hoyg etrhes vagy, viszont mindneképp nézesd meg emrt sok midnen okozhatja, pl ciszta

Ps2-re letöltöttem játékot, kiírtam, működik, de a játék fekete-fehér. Egy másiknál viszont már van szín. Elképzelhető hogy azért van, mert a gép úgy van chippelve hogy egy kártyát kell bedugnom? Vagy ha nem, akkor mi lehet a gond?

Legjobb válasz: valszeg szarul írtad ki.. semmilyen kártyát nem bedugnod sehova.. ha chipelve van akor kész.. ird be yoututbe.. ps2 játék ki írása imageburn-el..vagy how to burn a ps2 game..

valszeg szarul írtad ki.. semmilyen kártyát nem bedugnod sehova.. ha chipelve van akor kész.. ird be yoututbe.. ps2 játék ki írása imageburn-el..vagy how to burn a ps2 game..
Mi az az ovi store?
A kérdező hozzászólása: Nokia telefonokhoz ilyen szoftver féleség.Lehet leszedni alkalmazásokat onnan.
Semmi baja nem lehet.
A kérdező hozzászólása: hát pattanás a hátamon nekem is van és annyit eszek tegnap óta hogy már nem tudom hol fér el bennem és már csak 4 nap
Nekem nem várt elõtt egy héttel már kijöttek pattanások a hátamon, pedig ott nem szoktak és hiába ettem, állandóan éhes voltam.Nem várt után 5 nappal erõs pozitív volt a tesztem.:-))6 hkm
10:33-as vagyok Nekem is a hátamon jöttek most ki a pattanások, pedig nem szoktak ott! De még jött ki egy az államon is, inkább kis dudor, mint pattanás, amit nem lehet kinyomni... Még semmi elõjele nincs a mensimnek, pedig ilyenkor már intenzív vizes folyásom szokott lenni pecsételéssel! Most meg teljesen száraz vagyok és néha van ilyen kis fehér folyásszerûség!!! Tehát ez nekem nagyon furcsa, mert nem szokott ilyen lenni sose mensi elõtt! Valamint fájt a derekam is 2 napig, ez már enyhült mára, ilyen se szokott lenni mensi elõtt. És néha érzek fura kis alhasi fájogatást. Nekem ezek a tünetek vannak. Émelygés meg ilyenek nincsenek. Cicifájás egy kicsit van csak izomlázszerûen. A hõm meg most csökkent de még alaphõ felett van: 36, 7 lett mára... Kedves kérdezõ! Neked fáj a cicid? Hõd mennyi?
És még az, hogy ilyenkor MINDIG feltûnõ hasmenésem szokott már lenni! Most nincs egyáltalán!!
A kérdező hozzászólása: Fehérfojás ma jelentkezett cicim nekem is fáj és az hõm még mindig 36, 8 kivi vagyok
Nekem újabb tünetek jelentkeztek...ma már székrekedésem is van (pedig ilyenkor mindig hasmenésem szokott lenni mensi elõtt) és a folyásom bõvebb fehér nyúlós gumis, vagy pedig semmi. Még mindig nem pecsételek. A hõm újra 2 tizedet emelkedett, így ma 36, 9! Még mindig nem pecsételek, pedig már csak kb. 2 nap van a nemvárt mensimig. Voltak még tüneteim ma reggel, de ezeket lehet, hogy csak bebeszélem: nagyon büdösnek éreztem a wc-t, valamint a JóReggelt kekszemet amikor ettem, szinte alig éreztem az ízét, de a többi kajának már éreztem...reménykedem tovább, most már nagyon izgulok és én érzem, hogy a baba itt van a hasimban, teljesen biztos vagyok benne, és ha vérezni fogok, akkor tudom hogy azért következett be mert nem tudott eléggé "kapaszkodni"! Tudom hogy itt van, teljesen biztos vagyok benne és féltem már most!
valamint szédülök is! 10:33-as voltam!
A kérdező hozzászólása: nagyon kiváncsi vagyok mert semmi mensi tüntem nincs
majd írj mi lett. szorítok.
A kérdező hozzászólása: rendben köszönöm :)
A kérdező hozzászólása: Holnap nem kéne megjönnie és tegnapi 36, 7rõl fement 36, 9 re :)
14:22-es vagyok. Nekem maradt a 36, 9-es hõ. Holnapra nem várom a mensit. Én tudom hogy most van baba és félek hogy nem fog tudni kapaszkodni és elkezdek vérezni...:(
Én vagyok az, aki kb. akkorra nem várja mint te! Hát ez már nagyon jó jel, ha hánytál is!!! Nagyon drukkolok neked, szerintem babás vagy!! Nálam semmi új hír nincs, továbbra is az van, hogy folyamatosan érzem alul az alhasamat hogy néha fájdogál, meg néha a derekam is. Egyenlõre még nem kezdtem el pecsételgetni, pedig ilyenkor kicsit már szoktam mensi elõtt, vagyis már jelet szokott adni magáról hogy meg fog jönni. Egyedül a pattanások utalnak arra, hogy igenis meg fog jönni. :(( De amíg nem jön, reménykedem. A hõm 36, 8.
A kérdező hozzászólása: tegap is és ma is hánytam reggel
A kérdező hozzászólása: még akkor sem hogyha fáj ha a párom kicsitmeglöki a méhem?
Ha fájdalmat érzel szex közben az méhszájsebre is gyanút adhat, menj el dokihoz.
A kérdező hozzászólása: másfél hónapja voltam nõgyógyásznál semmit nem talált,
Velem is ez van, hogy szeretkezéskor ha kicsit mélyebbre hatol a párom, akkor fáj kicsit, érzékenyebb vagyok belül, pedig már jó pár napja túl vagyok az ovuláción. Nem értem miért. Babától ez nem lehet???
Jaa, és nekem is 8 nap van a mensimig...
A kérdező hozzászólása: http://ciklus.hu/images/diagramok/8a5a4d2dfe9e2688f6dbdf7dd3.. ilyen a görbém, tegnap egész nap fájt a hasam, ma nincs étvágyam és hányingerem van
Te vagy az aki egy másik kérdést is feltett. Én meg az a másik lány, akinek szintén 8 nap van a nemvártig és énis érzek hasonló dolgokat mint te, csak nincs hányingerem. Én nekem csak 36, 6 a hõm, így nem vagyok biztos benne, hogy megvolt az ovum. Mert alaphõm az olyan 36, 5 amúgy...tehát épp hogy felette van. De amikor felment, akkor 36, 4-rõl ment 36, 7-re. Pár napig 36, 7-en állt, de most pár napja meg csak 36, 6...
Utolsó: tesztelés napján 36, 6 volt a hõm, semmi esélyt nem adtam magamnak, pedig terhes voltam!! Remény az van, ne add fel. Nem lehet baj, ha babás vagy és szeretkezel, még korai nagyon. Ha fáj, az viszont vagy méhszájseb lehet, de ha ez kizárható akkor esetleg valami gyulladás vagy fertõzés gyanú áll mögötte. Nekem ugyanez volt a bajom kb. egy éven át, soha nem találtak semmit amikor panaszkodtam a nõdokinál, aztán lapart csináltak és kiderült, hogy kismedencei gyulladásom van. Mûtét óta nem fáj szex közben.
Nekem beágyazódáskor fájt a szex, meg száraz volt a hüvelyem hiába voltam izgalmi állapotba, ez feltûnt nekem, aztán késett a mensim és pozitív teszt lett belõle.:-)
Utolsó vagyok.Még csak annyit, hogy a hõmérõ nálam nem jött be, nekem leesett és mégis terhes vagyok.
Ha 8 nap van a nemvártig akkor kb most tartassz a 6. dpo-n, vagyis mégcsak most fog kezdõdni a beágyazódás.... Nos, én ilyenkor semmit nem éreztem. Szerintem nem valószínû hogy a baba miatt kellemetlen a szex. Beágyazódáskor se éreztem semmit, és általában a legtöbb nõ nem érez semmit, a maradék meg lehet hogy csak nagyon érezni akar valamit. Az elsõ tünet hogy nem jön meg! 13+4 km
Hát én is valóban nagyon akartam érezni valamit, de éreztem is! Lombik beültetésem napján két éles nyílalás, nem olyan mint általában ha benyílalik... szóval tutti az volt. De általánosságban véve, szerintem sem lehet megérezni, a nemvárt elõtt 8 nappal pedig alig van esélyed érezni a tüneteket! Azért drukkolok!!!
A kérdező hozzászólása: Pozitív gondolkodás én tegnap sírtam este mert fájt a derekam de most nem ha háton feküdtem hanem ha oldalt és edig csak akkor fájt ha aa hátamon feküdtem mensi elött
iGEN :)
Relativisztikus sebességgel mozogtál. Csoda, hogy nem szakadtál szét.
Mit szívtál, mester? Adj belõle nekem is! :D
Fogadjunk, hogy nincs bérleted/jegyed, azért vagy ennyire gyors.
Leugrik megnezni valaki, hogy ott vagyok-e a kocsmaban? Mert nincs kedvem lemenni megnezni, mert akkor tuti ott leszek, ha eddig nem is voltam.
ha a fénysebességnél gyorsabban ugrasz le, akkor nem.
a kérdésedre igen a válasz ifjú padawan. az erõ veled van.
Velem mindig ez van.Ez termeszetes.Most is a konyhabol nezem ahogy a haloszobaban netezek.
Szerintem így újév környékén tégy fogadalmat, hogy leállsz a tudatmódosító szerekkel. retafdog
Tükörkép.Az ablakban látod magad. :)
hm...lehet, hogy egy elõzõ életedet látod, vagy kiszállsz a testedbõl.
szerintem laggolsz xDDDD
<strike>Delorean-ból</strike>
ha minden igaz, átláttál a tér-idõ kontinuumon, és láttad magad ahogy egy alternatív dimenzióban mégsem szálltál le a buszról. (ezért nem szabad kiugrani egy fluxus kondenzátorokkal felszerelt, idõgéppé átalakított [s]Delorean-ból[/s] buszból. :D)
XDXDXD
IGEN
Nem, ez természetes jelenség ha nemnormálitis betegségben szenvedsz. Ezt a betegséget tudatmódosítók és egyéb vegyszerek idézhetik elõ. Ilyen pl.: hasis, kokain, LSD, extazy, oldószerek, trombitavirág, stb...
elképzelhetõ h hülyevagy mer minek szállsz fel egy buszra ha utána gyorsan leszállsz?? Buszjegyet bezzeg nemveszel...mocsok bliccelõ :D
szerintem terhes vagy :P:P
amúgy fenn van ez a kérdés itt is http://aztadom.blog.hu/2011/04/08/ha_felszallok_a_buszra

Ha lejárt az útlevelem de holnap át kell mennem Szerbiába, elképzelhető hogy a határőrök nem veszik észre? Vagy át tudok valahogy jutni?

Legjobb válasz: A legjobb az lenne, ha felhívnád az átkelöet és megkérdeznéd hogy személyivel mehetsz-e. De ha nem akkor tuti észre veszik, a rosszabb az ha beengednek, de ki nem.

A legjobb az lenne, ha felhívnád az átkelöet és megkérdeznéd hogy személyivel mehetsz-e. De ha nem akkor tuti észre veszik, a rosszabb az ha beengednek, de ki nem.
Én is gyakran megyek át Szerbiába, és volt, hogy nem vettem észre, hogy lejárt.Észreveszik azok nyugi.Az a dolguk.
Az hülyeség h beengednek ki nem. esetleg pont fordítva, haza mindenképp útlevél nélkül is átengednek, ha kint vagy hónapokig és lejár az útleveled akkor is hazajöhetsz.Olyan nincs h nem engednek haza.
Elkepzelheto hogy nem veszik eszre, mert mondjuk meg sem nezik az utleveledet. Proba szerencse. De egy lejart utlevel olyan mintha utlevel nelkul mennel, ugyanaz. Szerbiaba nem jo az ujfajta szemelyi igazolvany?
Valószínû, hogy észre veszik. NE kockáztass! Inkább hosszabbítsd meg.
Szerintem se kockáztass. És mi van ha beengednek, de vissza már nem és ottragadsz jó pár hétre vagy akár 1-2 hónapra is, amíg a követségen keresztül nagy macerával kapsz egy új útlevelet?
Szerbiába nem tudsz személyivel menni, nem olyan rég voltam, és tuti, hogy észreveszik, nekünk még pecsételtek is bele, pedig ez manapság (az EU miatt) elég ritka már.
Mivel az útlevelet szkennelik, így nem a határõr szúrja ki, hanem a számítógép. Az "ebbõl a szempontból tévedhetetlen".
Utolsó.De van! Egyik rokonom is így járt.Kimentek Romániába és nem vették észre, hogy lejárt közbe az útlevelük. Több mint 2 hónapig tartott mire haza tudtak jönni.

Ha vékony testalkatú vagyok és tornázok nap mint nap rendszeresen illetve eljárok futni akkor elképzelhető hogy vastagabb leszek és ezáltal több mint 45 kiló?

Vékony vagyok nagyon,és hiába eszem képtelen vagyok hízni állandóan csak fogyok,még a normál testsúlyomat sem tudom megtartani ami az 50 kg lenne. :S 45 kg vagyok már jó ideje,172 cm magas és lassan 20 éves.

Legjobb válasz: Akkor még többet kell enni. Sokan hiszik, hogy eleget kajálnak, de ha összeírod és összeadod a mennyiségeket, akkor az szokott kiderülni, hogy mégis kevés.

Akkor még többet kell enni. Sokan hiszik, hogy eleget kajálnak, de ha összeírod és összeadod a mennyiségeket, akkor az szokott kiderülni, hogy mégis kevés.
kamu, vagy téves az önismereted. ha rendszeresen-és nem néha, hanem minden nap-a kalória igényed felett étkezel, akkor elkerülhetetlen a tömeg növekedés. gugliba-tömegnövelõ étrend
A kérdező hozzászólása: http://bodysport.hu/izomtoemegnoevelo-etrendek/toemegnoevelo.. itt azt írja hogy kerülendõ a sütemény. De miért? egyáltalán nem szabad enni? :O
A sok cukor miatt. Persze 1-2 mehet, de nem úgy hogy jóllakj.
A kérdező hozzászólása: Köszi :)
Ez engem is érdekel, mert most 16 hetesen olyan vagyok mint anno 28 hetesen... :S :)
A kérdező hozzászólása: Hát, nekem már mindegy, akármekkora lehet a pocakom a végére.. az elsõvel nagyobb volt, mint a másodikkal, nem húzódott vissza rendesen 1, 5 év után sem. Még a 2. terhesség végén is szemmel látható volt a "pucér pocin"- némi bõr fityegett.
Nekem is sokkal hamarabb látszott a második baba mint az elsõ (nem emlékszem már pontosan a hetekre, hogy melyik mikor). Viszont a kérdésre a válasz: második babánál a pocakom 2 cm-el volt kisebb, mint az elsõnél. Nem tudom hogy és miért, de az elsõt 99 cm-el mentem szülni, a másodikat 97-el, pedig a másodiknál 28. héttõl feküdtem, és 20 dkg-al volt nagyobb. Jah és mindkettõ fiú. Szóval, az is lehet hogy kisebb lesz. (Mikor mértem alig hittem el, megmérettem a párommal, anyukámmal, és a centiméter is ugyanaz volt). Szóval van esély!!! :)
Szerintem inkább azon izguljatok, hogy ne nõjön hatalmasra a pocakotok, sokkal hamarabb lesz lapos hasatok és feszes bõrötök egy kisebb poci után.Tapasztalatból mondom:)
én a 25. hetet kezdem ma, és nekem nagyobb mint az elsõvel, pont tegnap nézegettem, hogy a 8. hónapban volt akkora a hasam, mint most......sztem nem csak a méhszalagok miatt, de a hasizom miatt is. nekem erõs hasizmom volt az elsõ terheségem elõtt, de aztán szülés után semmit nem csinéltam, nem hasizmoztam semmit, és most ennek érzem a hatását, n éha ha rosszul fordulok vagy ülök fel, rendesen fáj a hasizmom. majd ha megszültem, akkor foglalkozni fogok ezzel, az biztos, met nem akarok ilyen domború hassal élni a továbbiakban. :9
Én pár napja hallottam(orvostól), hogy nem feltétlenül lesz nagyobb a pocak mint elõzõ terhességnél, csupán azért látszik hamarabb, mert a méhtartó szalagok már ki vannak nyúlnak, nem tartanak úgy! Kisfiamnál 5ik hónapig szinte nem is látszott a pocakom (végére hatalmas lett), most már akkora mintha mint akkor 6hónaposan, pedig még csak 16hetes vagyok! És igen én is szeretnék újra nagy pocakot, de biztosan az lesz ha elõzõvel is hatalmas volt:)
A kérdező hozzászólása: Amikor az elõzõvel a 20. hét körül/után voltam, akkor még kívülrõl nem is látszódott, hogy babás lennék, arra lehetett gondolni, hogy híztam egy kicsit bél tájékra. Most viszont már a 16-18. héten nagyon látszódott hogy van ott valaki... Most vagyok 22+5 hetes, és akkora pocim van, mint az elõzõvel kb a 30. héten :) Én nagyon örülnék, ha szép nagy pocim lenne a végére. Szerintem az a kismamák büszkesége! Még ha majd szülés után egy pár hétig csúnya kötényem lesz, akkor is. Ti hogy vagytok ezzel? Ti is szeretnétek nagy pocit? Fiút vagy lányt vártok?
én azt olvastam hogy az utolsó 2 hónapban duplázódik meg a baba mérete, és ekkor nõ még jó nagyot a pocak.
Jó kérdés... 20 hetesen nekem is nagyobb a pocim, mint anno másfél éve.Már most egy bálnának érzem magam, pedig még csak félidõben vagyok!
Második babónál hamarabb látszott és sokkal nagyobbra is nõtt a végére, mint az elsõnél. A gyerekek közt pontosan két év a korkülönbség. A második babó is nagyobb lett, mint az elsõ volt. Az elsõ: 55cm, 3800g, a második: 58cm, 4000g. A harmadikba bele se merek gondolni, pedig lassan aktuális lesz. :-)))

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!