Találatok a következő kifejezésre: Elképzelhető, hogy majd sci-fi világban fogunk élni (1 db)

Elképzelhető, hogy egyszer majd sci-fi világban fogunk élni?

Úgy értem, hogy lesznek majd robotok, repül? autók, halhatatlanság, örök fiatalság, varázser? stb??

Legjobb válasz: olvass el, egy 20- 30 évvel ezelõtt megjelent sci- fit... már most is ott élünk :)

olvass el, egy 20- 30 évvel ezelõtt megjelent sci- fit... már most is ott élünk :)
ha egy 200 éve elhunyt ember felébredne neki ez már sci-fi lenne. tudunk tv-t nézni felveszed kamerára a gyerekd és félperc múlva a momnentet vissza játszod. ici pici kártyán egy élet képei. repülövel eljutunk amerikába pár óra alatt. egy akkor géppel hogy egy kisebb falu bele fér. hogy video beszélgetést folytatok 1000 km-.re lévö szüleimmel. robotok most is vannak. az összes nagy gyár velük dolgoztat, max nincs emberi formájuk de robotok. repülö auto, a fizika miatt nem lesz auto formája de rengeteg magánszemély is használ kisgépeket a világban. halhatatlanság nem lesz, de az átlag életkor így is nagy, míg a nagypapám 3 testvére halt meg gyermek betegségben addig most már senki, hogy szivet lehet beépíteni egy embernek már egy csoda az orvoslásban, örökfiatalság, nézd meg madonnát, shert és ezeket a nöket 50-60 évesen mint egy 30 éves nö. varázserö? az internet egy nagy varázslás, vagy akár az öngyujtó is, vagy a mobil telefon. szóval relatív. csak gondold végig 100 éve hogy közlekedtek az emberek milyen dolgok ´voltak nekik. pl verne gyula annak idején a tengeralatjárórol írt sci-fi regényt (némo kapitány) és tessék milyen természetes hogy van tengeralatjáró.
Így van, biztosan leszenk olyan dologk késõbb, amiket a mostani sci-fikben olvasunk, látunk, éppúgy, mint ahogy a régi sci-fikbõl sok minden megvalósult. Emlékszem egy gyerekkori olvasmányomra (32 éves vagyok): Két fiú elcsavargott egy nagyvárosban az anyjuktól. Anyuka hazament, mert azt hitte, otthon lesznek. Mivel nem voltak, felhívta õket, megkérdezte, merre vannak. Ugye semmi furcsa nincs ebben a kis történetrészletben? Pedig akkor volt! Hihetetlennek tûnt, hogy anyuka úgy hívta fel a fiait, hogy azt sem tudta, hol vannak, csak a zsebükben lévû kis "kütyün" beszéltek. Akkor ez sci-fi volt. Ma -gyanítom- elsõ olvasásra nem is tudtad, mi a pláne az említett regényrészletben, annyira természetes.
Nos van rá esély, de valószínûleg nem. Bár a mai sci-fi irodalomban szereplõ dolgokat jó része valószínûleg megvalósítható lenne, de van egy nagy akadály, mégpedig, hogy az emberiség hamarosan egy kihalási periódust fog megélni, amikor is rengeteg tudás fog elveszni. A kihalás oka egyszerû lesz, túlnépesedtünk és jelenlegi becsléseink szerint kb 100 év múlva kimerülnek a föld erõforrásai, ugyanakkor nincs meg a megfelelõ technikai fejletségünk, hogy tegyünk ellene, illetve hajlandóság sincs rá, de ez más téma... Szóval, úgy néz ki a dolog, hogy valószínûleg elõször visszasüllyedünk neolitikumi szintre, majd esetleg onnan felfejlõdve építünk ûrhajókat, de értelemszerûen ez még kicsit messzebb van.
A multkor muttatak tan a naploban vagy melyik adasban, hogy volt 1 muki es bemutatta hogyan repult.Ilyen szarnyakat csinalt maganak(40kg az egesz szerkezet) nem tudom hany evet dolgozott rajta.szerintem 50 ev min.
Csatlakozom az 1. kommentárhoz. XD ha nézed a Tv2-n a Magellán c. mûsort, akkor tudod, hogy igen:)
Már most is abban élünk.Az ember nem tud repülni!Még hogy kerek a Föld ne hazudozzatok! :D


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ha a dolomitot (CaMg (CO3) 2) feloldom valamilyen szerves savban pl: ecetsav, oxálsav (sóskasav) az emberi szervezet számára fölvehető formába hozhatom a Ca-t és a Mg-t?

Tehát házilag készíthető ásványi anyag bevitelt szeretnék csinálni, és főleg a Mg-ra koncentrálva, mert a Magyarországi ivóvizekben amúgy is sok a Ca.
Ezért nem jó a sima mészkő vagy a kagylóhéj erre a célra nekem, mert ezek tiszta Ca-ból vannak.

2

A világ összeomlana, ha előállna valaki az ingyen energiával?

Onnantól fogva már "csak" a robot technológiát kellene fejleszteni, hiszen az élelmiszert kellene elsősorban robotokkal termeltetni. Természetesen számos munkahely megmaradna, amit emberi felügyelettel kell végezni, de az emberek többsége ingyen energiával gyakorlatilag kibekkelhetnék öregkorukig munka nélkül az életüket.

Persze meg kellene dolgozni a lakásért, autóért, a robotok fejlesztéséért, karbantartásáért, utazásért, luxuscikkekért, de ez töredéke lenne a mai munkaerőnek.

Nem kell rezsi, fűtés, autó üzemanyag, tömegközlekedés, élelmiszert a robotok termelnék, stb.
A járulékos költségeket, karbantartás, gyártás, fejlesztést meg abból a szűk? rétegből finanszíroznák akik többet akarnak, luxusra vágynak, illetve akik dolgoznak és dolgozni akarnak.

Nyilván sok minden van ezeken felül, amiért el kellene menni dolgozni, de sokan ebben az esetben berendezkednének egy minimális életvitelre, nem vennék ki részüket a munkából.

Most a világ jelentős része rá van kényszerítve a hitellel is, hogy dolgozzanak 130%-on, és így járuljanak hozzá a világ fejlesztéséhez, a mesterségesen magas energiaárakkal, inflációval ez meg van fejelve, tehát mindenkinek ki kell vennie a részét a világ fejlődésének megfizetésével.

Ha viszont a mindent meghatározó energia ingyen lenne, akkor milyen mértékben alakulna át a világ? Hány ember venné lustára az életvitelét és mondaná azt, hogy elvagyok a TV-mel, az internettel, a minimális étrenddel, nem utazok, nem veszek autót, elvagyok "otthon", kisebb kirándulásokkal?

12

A ruszinok a csehektől vagy a lengyelektől eredetezhetőek?

2

BME VIK-re mennék szeptembertől, a beágyazott és irányító rendszerek szakirányra, kérdés lent!?

Szóval már most elkezdtem matekot tanulni hogy egyetemen már ne legyen vele sok gond. Bolyai könyveket adott tesóm, hogy ha azokat megcsinálom akkor jó vagyok (diferenciálszámítás, integrálszámítás, mátrixok, differenciálegyenletek (valószínűségszámítás, bár erre nem hiszem hogy lenne szükség)).
Az lenne a kérdés, hogy ezeken kívül még mit kellene tanulnom kimondottan erre a szakra? Úgy hallottam hogy a programírást 1 0 -esekkel kezdjük és hogy ahhoz kell valami irdatlan matek, de nem tudom hogy pontosan mi kell... :/
Tudnátok segíteni?

2

1 kedves jo osmerosom intelmere olvasgatok az alkanokrol. de szigma kotes van a C atomok kozt, valamilen szimetria tengelrol ir nem mindeg a tengel?

a fo hog kapcsolodnak nem?es hogy lehet befolasolni hog 1es kotes legyen vagy kettos kotes a C atomok kozt?vagy hogy csinaljakk meg hogy 3szoros kotest alakijjon ki?

3

Elvesztett hőmennyiség pótlásához szükséges energia mennyiség kiszámítása (épületfűtés) hogyan?

Adott egy elszívó berendezés, amelynek a térfogatáramából és a csőkeresztmetszetből kiszámolható a kifújt levegő mennyisége (10m3/perc). Ha a hőmérsékletét is tudjuk (20C fok) és feltételezzük, hogy ugyanannyi levegő pótlódik a szabadból (10m3/perc -10C fok), hogyan lehet kiszámolni mennyi hőenergia szükséges a visszafűtéshez (mondjuk kJ-ban)?

2

Hogy kell 3 halmaz elemeit összeszorozni?

Descartes szorzattal kéne összeszoroznom 3 halmaz elemeit.
AxBxC
A={1;2;3}
B={4;5;6}
C={7;8;9}
Ez nem házi feladat még mielőtt letorkolna vki,csak a tanár lusta magyarázni és a google-t ajánlotta, ami segítségével nem sikerült megértenem.
Aki foglalkozik a kérdéssel annak előre is köszönöm!

9

Egy 2.5 méter hosszú rúd egyik végén 300Newton súlyú teher lóg. A rudat a másik végén és a másik végétől 1, 5 méterre ékekkel (támasztákokkal) rögzítik. Mekkora erőkkel hatnak a rúdra a támasztékok?

1

Hogyan kell kiszámítani a közös hőmérsékletet fizikából?

Meg van adva két különböző fajhő(c1 és c2), meleg és a hideg hőmérséklet( Tm és Th) , meleg anyag és hideg anyag tömege( mm és mh).

4

Hol lehet az alapszintű kémiai ismereteket megtalálni na neten, tanulható formában?

Nagyon érdekel a kémia és megy is a suliban. De az osztálytársaim egy része nehezebben birkózik meg vele ezért gyakran toporgunk ugyanannál az anyagnál. Ezért gondoltam hogy kiépezném magam, főként netről, de nem tudom hol kezdjek hozzá.

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!