Találatok a következő kifejezésre: Elképzelhető, hogy majd sci-fi világban fogunk élni (1 db)

Elképzelhető, hogy egyszer majd sci-fi világban fogunk élni?

Úgy értem, hogy lesznek majd robotok, repül? autók, halhatatlanság, örök fiatalság, varázser? stb??

Legjobb válasz: olvass el, egy 20- 30 évvel ezelõtt megjelent sci- fit... már most is ott élünk :)

olvass el, egy 20- 30 évvel ezelõtt megjelent sci- fit... már most is ott élünk :)
ha egy 200 éve elhunyt ember felébredne neki ez már sci-fi lenne. tudunk tv-t nézni felveszed kamerára a gyerekd és félperc múlva a momnentet vissza játszod. ici pici kártyán egy élet képei. repülövel eljutunk amerikába pár óra alatt. egy akkor géppel hogy egy kisebb falu bele fér. hogy video beszélgetést folytatok 1000 km-.re lévö szüleimmel. robotok most is vannak. az összes nagy gyár velük dolgoztat, max nincs emberi formájuk de robotok. repülö auto, a fizika miatt nem lesz auto formája de rengeteg magánszemély is használ kisgépeket a világban. halhatatlanság nem lesz, de az átlag életkor így is nagy, míg a nagypapám 3 testvére halt meg gyermek betegségben addig most már senki, hogy szivet lehet beépíteni egy embernek már egy csoda az orvoslásban, örökfiatalság, nézd meg madonnát, shert és ezeket a nöket 50-60 évesen mint egy 30 éves nö. varázserö? az internet egy nagy varázslás, vagy akár az öngyujtó is, vagy a mobil telefon. szóval relatív. csak gondold végig 100 éve hogy közlekedtek az emberek milyen dolgok ´voltak nekik. pl verne gyula annak idején a tengeralatjárórol írt sci-fi regényt (némo kapitány) és tessék milyen természetes hogy van tengeralatjáró.
Így van, biztosan leszenk olyan dologk késõbb, amiket a mostani sci-fikben olvasunk, látunk, éppúgy, mint ahogy a régi sci-fikbõl sok minden megvalósult. Emlékszem egy gyerekkori olvasmányomra (32 éves vagyok): Két fiú elcsavargott egy nagyvárosban az anyjuktól. Anyuka hazament, mert azt hitte, otthon lesznek. Mivel nem voltak, felhívta õket, megkérdezte, merre vannak. Ugye semmi furcsa nincs ebben a kis történetrészletben? Pedig akkor volt! Hihetetlennek tûnt, hogy anyuka úgy hívta fel a fiait, hogy azt sem tudta, hol vannak, csak a zsebükben lévû kis "kütyün" beszéltek. Akkor ez sci-fi volt. Ma -gyanítom- elsõ olvasásra nem is tudtad, mi a pláne az említett regényrészletben, annyira természetes.
Nos van rá esély, de valószínûleg nem. Bár a mai sci-fi irodalomban szereplõ dolgokat jó része valószínûleg megvalósítható lenne, de van egy nagy akadály, mégpedig, hogy az emberiség hamarosan egy kihalási periódust fog megélni, amikor is rengeteg tudás fog elveszni. A kihalás oka egyszerû lesz, túlnépesedtünk és jelenlegi becsléseink szerint kb 100 év múlva kimerülnek a föld erõforrásai, ugyanakkor nincs meg a megfelelõ technikai fejletségünk, hogy tegyünk ellene, illetve hajlandóság sincs rá, de ez más téma... Szóval, úgy néz ki a dolog, hogy valószínûleg elõször visszasüllyedünk neolitikumi szintre, majd esetleg onnan felfejlõdve építünk ûrhajókat, de értelemszerûen ez még kicsit messzebb van.
A multkor muttatak tan a naploban vagy melyik adasban, hogy volt 1 muki es bemutatta hogyan repult.Ilyen szarnyakat csinalt maganak(40kg az egesz szerkezet) nem tudom hany evet dolgozott rajta.szerintem 50 ev min.
Csatlakozom az 1. kommentárhoz. XD ha nézed a Tv2-n a Magellán c. mûsort, akkor tudod, hogy igen:)
Már most is abban élünk.Az ember nem tud repülni!Még hogy kerek a Föld ne hazudozzatok! :D


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mi a véleményetek az alábbi dokomentumfilmről?

http://www.youtube.com/watch?v=-CjWrmEtPSY

2

Egy tégla 15 méter magasból esett le, mennyi idő alatt ért földet? Mekkora volt a sebessége a földet éréskor?

Valaki le tudná vezetni lépésről lépésre hogyan is kéne csinálni? Kérem, hogy részletszámítások is legyenek, mert valamiért nagyon nem értem ;)

8

Hogyan lehetnék okosabb?

nem úgy akarok okos lenni, hogy pl. 100 színész nevét feltudom sorolni.
Sokat szoktam olvasni, de mégis nagyon lassú a változás.

6

Milyen magasról kell leejteni egy testet, hogy 90 km/h sebességgel érjen földet?

5

Szerintetek az orvostudomány rá fog jönni arra hogy a heget hogyan lehet teljesen eltüntetni úgy hogy az úgy is nézzen ki mint az eredeti bőr?

3

Milyen jelenleg általunk ismert fizikai törvényeknek mondanak ellent az alábbiak? Hogyan lehetne ezt esetleg kvantummechanikával megkerülni (ha meg lehet)?

1. Portal fegyver(habár ez alapjaiban rengeti meg a téridőt)
2. Hipertéri utazás, ahogy a Star Warsbewn és az Alapítvány regényekben le van írva.

3

Celestron powedseeker 50az-val lehet 150x-es nagyításban földközeli objektumokat figyelni?

1

Miért olyan értékes az, aki műszakit is elvégezte, és miért keresik őket ennyire?

Igazából az a kérdés, hogy miért nem végzik el sokan?
Túl nehéz lenne? Vagy inkább úgy gondolják, hogy anélkül is meg fognak élni? Esetleg túl drága?

10

Szerintetek ez a Katana kard megfelel vágásra?

Kiemelt minőségben japán módszerrel kialakított vágókard .A kard abszolut vadonat uj a napokban készítettem el .Itt megemlíteném a korábbi harci vágókardjaim elkeltek .Most ezt .illetve ebből sok darabot árulok jelenleg a készítésük folyamatos ahogy energiával bírom,illetve pengét valamint egy még készülőben lévő egyéb katanát .Nem diszkard ! Pengéje 9260-as acél rugalmas .éltartó.Pengeteste és élszöge japán keresztmetszetben kézzel kovácsolt, kézzel csiszolt ,kézzel polírozott ,és élezett penge Pegéje tükörfényes azonosan mindkét oldalon. .Vágóéle borotva éles a habakitól a kissaki hegyvégig.Penge vastagsága habaki után 7.5mm szélessége 3cm. Pegéje csatornás kílakitású .Könnyű fegyvert takar.A pengét a nakagon 1.ponton lehet rögzíteni markolat hossza 27.cm ,minőségi erős fekete pamut tsukaitoval van ellátva . Same rájabőr ,habaki rézötvözet seppa rézötvözet , tsuba acél , kashira ,fuchi acél ,Tokja fa fekete fröcskölt kialakítású .Minden szereléke kivétel nékül preciz pontos illesztéseknek tesz eleget, illetve a szerkezete a kardnak mindene meg van erősitve fallazulás kizárt .

9

Adott kerületű téglalapok közül melyiknek a legnagyobb a kerülete?

Álatlánosan kéne a problámára megoldás. Köszi

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!