Találatok a következő kifejezésre: Elképzelhető, hogy majd sci-fi világban fogunk (1 db)

Elképzelhető, hogy egyszer majd sci-fi világban fogunk élni?

Úgy értem, hogy lesznek majd robotok, repül? autók, halhatatlanság, örök fiatalság, varázser? stb??

Legjobb válasz: olvass el, egy 20- 30 évvel ezelõtt megjelent sci- fit... már most is ott élünk :)

olvass el, egy 20- 30 évvel ezelõtt megjelent sci- fit... már most is ott élünk :)
ha egy 200 éve elhunyt ember felébredne neki ez már sci-fi lenne. tudunk tv-t nézni felveszed kamerára a gyerekd és félperc múlva a momnentet vissza játszod. ici pici kártyán egy élet képei. repülövel eljutunk amerikába pár óra alatt. egy akkor géppel hogy egy kisebb falu bele fér. hogy video beszélgetést folytatok 1000 km-.re lévö szüleimmel. robotok most is vannak. az összes nagy gyár velük dolgoztat, max nincs emberi formájuk de robotok. repülö auto, a fizika miatt nem lesz auto formája de rengeteg magánszemély is használ kisgépeket a világban. halhatatlanság nem lesz, de az átlag életkor így is nagy, míg a nagypapám 3 testvére halt meg gyermek betegségben addig most már senki, hogy szivet lehet beépíteni egy embernek már egy csoda az orvoslásban, örökfiatalság, nézd meg madonnát, shert és ezeket a nöket 50-60 évesen mint egy 30 éves nö. varázserö? az internet egy nagy varázslás, vagy akár az öngyujtó is, vagy a mobil telefon. szóval relatív. csak gondold végig 100 éve hogy közlekedtek az emberek milyen dolgok ´voltak nekik. pl verne gyula annak idején a tengeralatjárórol írt sci-fi regényt (némo kapitány) és tessék milyen természetes hogy van tengeralatjáró.
Így van, biztosan leszenk olyan dologk késõbb, amiket a mostani sci-fikben olvasunk, látunk, éppúgy, mint ahogy a régi sci-fikbõl sok minden megvalósult. Emlékszem egy gyerekkori olvasmányomra (32 éves vagyok): Két fiú elcsavargott egy nagyvárosban az anyjuktól. Anyuka hazament, mert azt hitte, otthon lesznek. Mivel nem voltak, felhívta õket, megkérdezte, merre vannak. Ugye semmi furcsa nincs ebben a kis történetrészletben? Pedig akkor volt! Hihetetlennek tûnt, hogy anyuka úgy hívta fel a fiait, hogy azt sem tudta, hol vannak, csak a zsebükben lévû kis "kütyün" beszéltek. Akkor ez sci-fi volt. Ma -gyanítom- elsõ olvasásra nem is tudtad, mi a pláne az említett regényrészletben, annyira természetes.
Nos van rá esély, de valószínûleg nem. Bár a mai sci-fi irodalomban szereplõ dolgokat jó része valószínûleg megvalósítható lenne, de van egy nagy akadály, mégpedig, hogy az emberiség hamarosan egy kihalási periódust fog megélni, amikor is rengeteg tudás fog elveszni. A kihalás oka egyszerû lesz, túlnépesedtünk és jelenlegi becsléseink szerint kb 100 év múlva kimerülnek a föld erõforrásai, ugyanakkor nincs meg a megfelelõ technikai fejletségünk, hogy tegyünk ellene, illetve hajlandóság sincs rá, de ez más téma... Szóval, úgy néz ki a dolog, hogy valószínûleg elõször visszasüllyedünk neolitikumi szintre, majd esetleg onnan felfejlõdve építünk ûrhajókat, de értelemszerûen ez még kicsit messzebb van.
A multkor muttatak tan a naploban vagy melyik adasban, hogy volt 1 muki es bemutatta hogyan repult.Ilyen szarnyakat csinalt maganak(40kg az egesz szerkezet) nem tudom hany evet dolgozott rajta.szerintem 50 ev min.
Csatlakozom az 1. kommentárhoz. XD ha nézed a Tv2-n a Magellán c. mûsort, akkor tudod, hogy igen:)
Már most is abban élünk.Az ember nem tud repülni!Még hogy kerek a Föld ne hazudozzatok! :D


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Laboratóriumi eszközoket hogyan mossák el, ha veszélyes vagy környezetszennyező anyagokat állítottak elő vagy keletkezett melléktermékként. Ezek hova kerülnek?

Otthon kísérletezgetnék érettségire gyakorolván és amúgy is érdekel :)

4

Voyager-2 elhagyta a Naprendszert?

Vajon meddig működhet még, és milyen távolságig vehetjük a jeleit?

1

Lehet e osztója a nulla a természetes számoknak, vagy csak saját magának?

8

Kombinatorika, mondatok tagadása, 9. o. - El tudnátok magyarázni?

Sziasztok! Lehet, hogy bennem a hiba, lehet, hogy nem, de akkor sem látom benne a logikát. 9. osztályos vagyok, és a többiek mind élnek az órán, versenyeznek, hogy ők mondhassák a tagadást, én meg ott ülök csöndben, és olyan ciki, hogy nem igaz. (Ilyesmikre gondolok, hogy ,,Van olyan ember, aki legalább 15 nyelven beszél.'')

Kérlek, rendes válaszokat írjatok, ne olyat, hogy ,,Hogy lehetsz ennyire hülye, te segg??'', mert azt már hallottam eleget, bár bizonyítható, hogy 130 IQ-m van. Ebben valahogy mégsem látok semmi logikát.

2

Mi a helyzet akkor ha több leggyakoribb érték van? Mi a módusz akkor? Pl: 5, 5, 5, 6, 7, 7, 7, 8, 8, 9, ?

3

Ennek mi a megoldó egyenlete: 1.75^2.5=4. 051?

Üdv,

Az alábbi egyenletet hogyan tudom megoldani papíron? 1.75^2.5=4.051

5

Ezüst megolvasztásánál kell valami amitől nem lesz zárványos? A forma amibe akarom önteni, miből kell hogy legyen, és miből kell lennie amiben hevítem?

1

Milyen magas kémény kell ahhoz, hogy felfelé szálljon a kiáramló füst, és ne menjen le a két ház közé?

5

Hogyan tudom kiszámolni a kérdőjeles szöget?

Sziasztok,
A következő háromszöggel kapcsolatban van egy kérdés. Ha ismerem két befogóját, de nem ismerem, egyik szögét se hogyan lehet kiszámolni a kérdéses szöget?
Kép: Segítségeteket Köszönöm!

16

Matekosok! Hogyan kell megoldani ezt a feladatot?

Egy téglalap egyik oldala 15,2 m, a másik ennek 1,2-szerese. Egyik oldalát 25%-kal növeljük. Hány százalékkal csökkentsük a másikat, hogy a terület ne változzon?

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!