Találatok a következő kifejezésre: Elképzelhető, hogy majd sci-fi világban fogunk (1 db)

Elképzelhető, hogy egyszer majd sci-fi világban fogunk élni?

Úgy értem, hogy lesznek majd robotok, repül? autók, halhatatlanság, örök fiatalság, varázser? stb??

Legjobb válasz: olvass el, egy 20- 30 évvel ezelõtt megjelent sci- fit... már most is ott élünk :)

olvass el, egy 20- 30 évvel ezelõtt megjelent sci- fit... már most is ott élünk :)
ha egy 200 éve elhunyt ember felébredne neki ez már sci-fi lenne. tudunk tv-t nézni felveszed kamerára a gyerekd és félperc múlva a momnentet vissza játszod. ici pici kártyán egy élet képei. repülövel eljutunk amerikába pár óra alatt. egy akkor géppel hogy egy kisebb falu bele fér. hogy video beszélgetést folytatok 1000 km-.re lévö szüleimmel. robotok most is vannak. az összes nagy gyár velük dolgoztat, max nincs emberi formájuk de robotok. repülö auto, a fizika miatt nem lesz auto formája de rengeteg magánszemély is használ kisgépeket a világban. halhatatlanság nem lesz, de az átlag életkor így is nagy, míg a nagypapám 3 testvére halt meg gyermek betegségben addig most már senki, hogy szivet lehet beépíteni egy embernek már egy csoda az orvoslásban, örökfiatalság, nézd meg madonnát, shert és ezeket a nöket 50-60 évesen mint egy 30 éves nö. varázserö? az internet egy nagy varázslás, vagy akár az öngyujtó is, vagy a mobil telefon. szóval relatív. csak gondold végig 100 éve hogy közlekedtek az emberek milyen dolgok ´voltak nekik. pl verne gyula annak idején a tengeralatjárórol írt sci-fi regényt (némo kapitány) és tessék milyen természetes hogy van tengeralatjáró.
Így van, biztosan leszenk olyan dologk késõbb, amiket a mostani sci-fikben olvasunk, látunk, éppúgy, mint ahogy a régi sci-fikbõl sok minden megvalósult. Emlékszem egy gyerekkori olvasmányomra (32 éves vagyok): Két fiú elcsavargott egy nagyvárosban az anyjuktól. Anyuka hazament, mert azt hitte, otthon lesznek. Mivel nem voltak, felhívta õket, megkérdezte, merre vannak. Ugye semmi furcsa nincs ebben a kis történetrészletben? Pedig akkor volt! Hihetetlennek tûnt, hogy anyuka úgy hívta fel a fiait, hogy azt sem tudta, hol vannak, csak a zsebükben lévû kis "kütyün" beszéltek. Akkor ez sci-fi volt. Ma -gyanítom- elsõ olvasásra nem is tudtad, mi a pláne az említett regényrészletben, annyira természetes.
Nos van rá esély, de valószínûleg nem. Bár a mai sci-fi irodalomban szereplõ dolgokat jó része valószínûleg megvalósítható lenne, de van egy nagy akadály, mégpedig, hogy az emberiség hamarosan egy kihalási periódust fog megélni, amikor is rengeteg tudás fog elveszni. A kihalás oka egyszerû lesz, túlnépesedtünk és jelenlegi becsléseink szerint kb 100 év múlva kimerülnek a föld erõforrásai, ugyanakkor nincs meg a megfelelõ technikai fejletségünk, hogy tegyünk ellene, illetve hajlandóság sincs rá, de ez más téma... Szóval, úgy néz ki a dolog, hogy valószínûleg elõször visszasüllyedünk neolitikumi szintre, majd esetleg onnan felfejlõdve építünk ûrhajókat, de értelemszerûen ez még kicsit messzebb van.
A multkor muttatak tan a naploban vagy melyik adasban, hogy volt 1 muki es bemutatta hogyan repult.Ilyen szarnyakat csinalt maganak(40kg az egesz szerkezet) nem tudom hany evet dolgozott rajta.szerintem 50 ev min.
Csatlakozom az 1. kommentárhoz. XD ha nézed a Tv2-n a Magellán c. mûsort, akkor tudod, hogy igen:)
Már most is abban élünk.Az ember nem tud repülni!Még hogy kerek a Föld ne hazudozzatok! :D


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

L-Hospital szabály alkalmazható akkor ha vmeik tag konstans?

pl

végtelen/c, c/végtelen, c/0

ahol c valós szám.

5

Mit nevezünk Kárpátaljának?

Egy pályázathoz kellene a segítségetek,ha valaki szépen megtudná nekem fogalmazni annak nagyon hálás lennék!:))
Előre is köszi a válaszokat!:))

2

Mi az a paszta? - kemiai szempontbol?

A konkret magyarazatara lennek kivancsi, nem igazan talalok semmi tankonyvszeru magyarazatot ra...

Problema'm:
Van egy oldatom, amibol pasztat szeretnek kesziteni, mi a menete? csupan a szilard resz mennyisegenek novelese eleg? Vagy valami extra adalek is szukseges?

Peldaul forraszpasztaknal szerves adalekot tesznek hozza hogy jobban pasztaallagu legyen, de gyakorlatilag a sima liszt-viz keverekbol is lehet csinalni... Ezert vagyok kicsit megkavarodva.

Minden erdekel, ha valaki valami hivatkozast is tudna ajanlani, azt is nagyon szivesen veszem.

3

A mechatronikai mérnök mire való?

Mert én gépészmérnökin vagyok és elgondolkoztam ezen.
Nem gépészmérnök, viszont a villamosmérnökhöz meg nagyon kevés.
Ez a gyárakba való szak? Mármint ahol robotokkal dolgoznak azokat tartják karban? Ez ilyen üzemmérnök lehet akkor, aki üzemeltet karban tart.

MSc-n vajon érdemesebb lenne mint gépészmérnökit/járműmérnökit végezni?

1

Lehet lézerrel élezni tőr? Mármint h fölmelegíti?

6

Mikor lesz jó idő?

4

Segítene valaki fizikából?

Mennyivel növekszik egy 30 négyzetméter térfogatú jéghegy térfogata ha a hőmérséklet -70 Cfokról -20 Cfok-ra emelkedett?

3

Egy szabályos dobókockát egymás után 6-szor feldobunk. Az "x" véletlen változó értéke a dobott hatosok száma. Adja meg "x" eloszlását, várható értékét. Hogy kell ezeket megoldani?

2

Mi a glomusumor?

1

Milyen nemzetiség érkezett a XVIII. sz. -ban Kárpátalja területére?

Lehet,hogy rossz témába írtam,de ha valaki esetleg tudna segíteni,egy pályázathoz kellene,és aki jártas Kárpátalja történelmében az légyszi írjon.:))Előre is köszi!

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!