Találatok a következő kifejezésre: Elképzelhető, hogy hetesen már (9 db)

5 hetesen elképzelhető hogy van már szívhang?

Legjobb válasz: ha normál 28 napos ciklusaid vannak és középidös peteérésed akkor lehetetlen 5 hetesen szívhang, 6-7 hetesen már valószínübb

ha normál 28 napos ciklusaid vannak és középidös peteérésed akkor lehetetlen 5 hetesen szívhang, 6-7 hetesen már valószínübb
A nõgyógyászok szerint 6 hetesen van elõször szívhang.
Nekünk 6+0-n volt, pedig 5+2-n is voltunk uh-n, akkor még túl picike volt :) De azért szép volt, jól látszott! :)
Még bõven felhúzódhat! Persze nem 100%, de még rengeteget fog mozogni!
Egyetértek az elõttem szólóval. Elsõ terhességemnél nekem is rálógott a méhszájra, bár nem borította. A végére feljebb húzódott ugyan, de még így is vészesen közel maradt. Bár akkor 34 hétre szültem egy makk egészséges fiacskát, császárral, de nem a lepény elhelyezkedése miatt volt szükség a mûtétre. Van olyan ismerõsöm, akinek végig rálógott. A lényeg, hogy terhessége válogatja. Remélhetõleg feljebb megy, de sajnos elõfordulhat, hogy marad nagyon közel.
A 13. héttõl elõfordult rózsaszín folyás, majd a 18. héten észrevette a dokim, hogy rálóg a lepény a méhszájra, ez okozza a "vérzést". A 20. héten éppenhogy elérte a méhszájat, még egy-egy rózsaszínem volt, most a 24. héten, meg már nem is látta az uh-on, anynira felkúszott a lepény.

15 hetes és 2 napos a picúr. Néha különböző helyen a pocimban tompa nyomás szerűséget érzek. Elképzelhető, hogy hamarosan már a babát is érzem?

Ti éreztetek azel?tt valamit, miel?tt a "rendes" megmozdulást megéreztétek? Tudom, hogy a 16-20. hét környékén esedékes a mozgás, ugye fel lehet ismerni, hogy ez volt az:) ?

Legjobb válasz: Én elsõ babás vagyok és szerencsés, mert 16 hét 2-3 naposan már éreztem a Picurt. Sokan mondták, vagyis írták, hogy egy buborékhoz hasonlítható... Ha nincs a kezem a hasamon, akkor tényleg valami ilyesmi; ha sikerül elkapnom a pillanatot, és ott a kezem, akkor egy enyhe, tompa, kellemes "bumm"-ot érzek :) (mert igazi rúgásnak még nem mondható, nagyon lágy, és nem fáj). De hidd el, ezt fel fogod ismerni, nem lehet összetéveszteni! Az enyhe kis "rúgások" elõtti napokban nem éreztem semmi különöset, semmi jelet, ez csak úgy jött egyik napról a másikra. Nálam a tompa nyomás, ha van, általában az egész hasamra érvényes, és azt a méhem, ill. baba növekedésének tudom be. Remélem, tudtam egy picit segíteni; nekem ezek a tapasztalataim! Boldog babavárást!

Én elsõ babás vagyok és szerencsés, mert 16 hét 2-3 naposan már éreztem a Picurt. Sokan mondták, vagyis írták, hogy egy buborékhoz hasonlítható... Ha nincs a kezem a hasamon, akkor tényleg valami ilyesmi; ha sikerül elkapnom a pillanatot, és ott a kezem, akkor egy enyhe, tompa, kellemes "bumm"-ot érzek :) (mert igazi rúgásnak még nem mondható, nagyon lágy, és nem fáj). De hidd el, ezt fel fogod ismerni, nem lehet összetéveszteni! Az enyhe kis "rúgások" elõtti napokban nem éreztem semmi különöset, semmi jelet, ez csak úgy jött egyik napról a másikra. Nálam a tompa nyomás, ha van, általában az egész hasamra érvényes, és azt a méhem, ill. baba növekedésének tudom be. Remélem, tudtam egy picit segíteni; nekem ezek a tapasztalataim! Boldog babavárást!

Második terhességnél elképzelhető, hogy már 3 hetes "püffed" a has és nem tudok egy gombot begombolni a nadrágomon?

Olyan mintha a másodiknál már minden sokkal hamarabb történne...

Legjobb válasz: 3 hetesen honnan tudod, hogy terhes vagy? Még csak 1 hét múlva kellene a mensinek megjönnie!

3 hetesen honnan tudod, hogy terhes vagy? Még csak 1 hét múlva kellene a mensinek megjönnie!
A kérdező hozzászólása: onnan tudom, hogy megcsináltam egy tesztet, és nem most kéne megjönni, hanem már 1 hete kellett volna és egyéb tüneteim is vannak
Korainak tartom az efféle tüneteket. Esetleg többet ettél és ezért nem megy fel a nadrág. Azt is el tudom képzelni, hogy nagyon várod a babát és pszichésen kezdesz tüneteket produkálni.
Ha már egy hetet késik, akkor nem 3 hetes vagy, hanem 5. Akkor már lehet haspuffadás, nekem is korán kezdõdött, a másodiknál simán lehet ilyen. 29+1 hkm
A kérdező hozzászólása: köszönöm azt hiszem én is inkább beképzelek már mindent én sosem értettem ezt a "hétszámítást", azt hittem a fogantatástól számítják a heteket, ill. a tüszõrepedéstõl, ami menszesz után kb. két hét, persze nem ez a fontos. csak annyira hihetetlen, hogy már itt van a pocakomban. szerencsés vagyok, mert mind a kettõ "meglepetés" baba, egyáltalán nem számítottunk rá. annyira furcsa, azt tudom, hogy már nagyon szerettem volna kistesót, de igazából fejben többet tettünk érte, mint fizikailag, ez olyan érzés, mint amikor egyszer kíván valamit az ember és már valóra is válik. vagy a második baba mindenkinek ilyen könnyen jöttt össze?
Siman elkepzelheto. Nekem ez a negyedik terhessegem (1 fiam van + ket veteles volt utana), es mar az elso par hettol kezdve iszonyuan puffadok, 6 hetesen mar idegenek kiszurtak, hogy terhes vagyok es nem meghiztam, akkora hasam volt. MOst 12 hetesen mar nem puffadas miatt nagy, hanem rendesen latszik. Az elso terhessegnel csak 15-dik hettol kezdett kicsit latszani, most meg mar nagyon latszik. Szoval siman elkepzelhet, mivel a hasfal, izmok, szalagok mar meg vannak nyulva, konnyebben domborodik kifele.

Első terhességnél 18 hetesen elképzelhető, hogy tényleg a babámat érzem már? Meg sem áll egész nap.

Szinte egész nap, folyamatosan, kisebb-nagyobb szünetekkel olyasmit érzek, mintha a "hasamban korogna a gyomrom". Talán így lehet a legjobban leírni. Id?nként pedig valami furcsa kaparászásszer? dolgot érzek. Ez már Õ?

Legjobb válasz: Az a baba, tutira. :) Én az elsõ babámat 15 hetesen éreztem.

Az a baba, tutira. :) Én az elsõ babámat 15 hetesen éreztem.
Igen, már õ :-)
A kérdező hozzászólása: :-) :-) :-) :-)
Valóban õt érzed..gratulálok:) 26 hetes pocakos
Én 16 hetesen éreztem meg, mintha belülrõl csikiznének.
Szerintem is a babádat érzed:) )). Nekem már piciket rugdalt ilyenkor, semmivel nem lehetett összetéveszteni. Pár hét és úgy beindul, hogy hajjajj!:D 36 hetes kismami:)
Kb 15 hetes korban már érezhetõ, ugy-hogy tuti az....:) ))
Szerintem igen, az függ a hasfaladtól is mennyire érzed milyen vastag.Gratula.
A kérdező hozzászólása: Eddig nem is híztam, 2 kg minuszba vagyok
Elõfordulhat. Én 16 hetes vagyok és mindenki felismeri, hogy terhes vagyok, mert akkora a pocim. De ez alkat kérdése.
Miért kell titkolnod?
Aki titkolni akarja, annak nem is lesz olyan nagy hasa, simán el tudja titkolni a szülés elõtti 2-3 hónapig. Volt ilyen a környezetemben! Ha valami gond van, inkább hívd fel õket=Gólyahír Alapítvány, mert nem jó ötlet a titokban tartást választani. A terhesgondozás is fontos!
A kérdező hozzászólása: Pont 20 hetesen megyek a szüleimhez és nekik még nem mondhatom meg.
Miért nem?:O
Jaj biztos nem olyan a kapcsolata a szüleivel mert 5 évente egyszer találkoznak akkor is muszájból ez rátartozik! :D Rajtam 22 hetes koromig nem látszott az elsõ terhességem és akkor voltam 63kg és 165 cm... 3, 5 kg-ot lányom született tehát nemvolt kicsi.. :D :)
Nekem 20 hetesen is csak akkora hasam volt, mint aki jól belakott. Kereken 20 hetes voltam amikor az esküvõnk volt, sokan azt se tudták hogy terhes vok, pedig nem titkoltuk, csak nem látszott Bezzeg utánna úgy megindult a növésben hogy csak na Alkat kérdése is sztem hogy elrejthetõ e a pocak vagy sem De miért akarod még titkolni.? Akkor már félidõnél fogsz járni...

Úgy néz ki nem fejlődik a babám, 6 hetes vagyok. Ez a múlt héten derült ki. Tegnap elkezdtem vérezni, de nem durván, éjszaka görcsöltem is. Ma már kevés vér kevés görcs. Azért még elképzelhető, hogy magától elmegy a babám?

Csak, mert a dokim azt mondta ne menjek sehová, szerinte várjunk még, hátha.

Legjobb válasz: nagyon sajnálom. nem tudom mit kell ilyenkor tenni. de ha egy magzat el akar menni, azt el kell engedni. Ez biztos nem véletlenül történik, nem lenne egészséges. Nagyon sajnálom tényleg

nagyon sajnálom. nem tudom mit kell ilyenkor tenni. de ha egy magzat el akar menni, azt el kell engedni. Ez biztos nem véletlenül történik, nem lenne egészséges. Nagyon sajnálom tényleg
Sajnos ilyen idõs terhességet nem tartanak meg gyógyszeresen!!Max csak magnéziumot adnak a görcsök ellen!!:( Tapasztalat!!
Fogadd meg a doki tanácsát hátha. Igazából nem tudnak mit tenni. Most, hogy kialakulnak növekedésnek indulnak a dolgok sok minden közbe szólhat. Az élet szelektál, de talán jobb is így. Nehéz ilyenkor, de inkább egy korai vetélés mint egy fogyatékos gyermek. Sajnos 2x vetéltem magam is.
Én szorítok neked, sajnos nekem is volt ilyen tavaly nyáron, és elment a baba, de azóta már a 19 hétben vagyok. Írd meg, hogy mi van veletek.
1. Honnan tudja, hogy nem fejlõdik? 6 hetesen még akármi lehet! Van akinek ilyenkor még szívhang sincs, ezt korai megállapítani, hogy nem fejlõdik, szerintem. 2. Ha vérzel, mire vár az orvos? Hogy elmenjen magától a baba? Nem kellene neki segíteni gyógyszeresen? Nem tudom, mit mondjak, mert csúnyát nem akarok, de keress másik orvost!
Sajnálom! Nekem is volt egy ilyen, tavaly nyáron, de nem szabad feladni. most 19 hetes terhes vagyok, és kimondhatatlanul boldog! Nekem azt mondták, lehet azért ment el az a baba, mert beteg lett volna, jobb így. Jó egészséget a továbbiakban. Kitartás
Nagyon sajnálom.
A kérdező hozzászólása: Azt hiszem a nehezén túl vagyok. A gyenge görcsöket jóval erõsebbek követték. Nem annyira régen pedig azt vettem észre, hogy valami csobbant a wc-ben. :( Nos, az valószínüleg a babám volt. Nagyon szörnyû érzés. Viszont erõt kell venni magamon, nem szabad belebetegedni. Ennek sanos valamiért így kellett lennie. Most abban bízok, hogy kiürültem teljesen és nem lesz mûtét. Hétfõn megyek a dokihoz. Köszi mindenkinek, aki írt.
Az én legelsõ terhességem 5 hetesen ment el. A másodiknál szintén ötödik hétnél kezdtem vérezni, ugyanúgy, mint az elõzõnél. Azt hittem, ennek is vége. Minden jel arra mutatott. Nagy erõs, élénkpiros vérzés volt. Aztán másnap abbamaradt a vérzés, és az ügyeleten a doki szerint minden rendben volt. Múlt héten múlt 1 éves a kislányom. Szóval ne add fel, bármi történhet. A lényeg, hogy bízz, és próbálj sok pozitív energiát termelni. Nagyon fontos.
nagyon sajnálom. További erõt a próbálkozáshoz. Remélem mihamarabb összejön.
Nekem is volt hasonló.Elsõ szülésem volt, 4 óra alatt meg is lett a kisfiam, pedig nem volt éppen kicsi.(4200g)

Elképzelhető, hogy 31 hetesen már jóslófájásaim vannak? Nem korai még?

Elég sokszor keményedik a hasam, pedig szedem a magneB6-ot és tegnap óta szinte folyamatosan fáj a derekam. Félek, nehogy korábban szülessen meg a baba.

Legjobb válasz: Pihenj sokat,ne idegeskedj,párszori haskeményede´s normális.Minden rendben lessz.

Pihenj sokat, ne idegeskedj, párszori haskeményede´s normális.Minden rendben lessz.
Szia! Nekem 30 hetesen volt ez, azonnal mentem dokihoz, mert az elõzõ babám korábban született. Elkezdett nyílni a méhszáj. :( Most szigorú fekvés és emelt magnézium, plusz gyulladás van a szervezetemben erre antibiotikumot is kapok. Szerintem ne várj vele keddig, inkább nézzen meg.
Most vagyok 32 hetes. Az elõzõ válaszoló
A keményedés nem feltétlen elõjele a szülésnek. Én a 20- héttõl keményedek mindig, ha felállok, hiába szedem a mgot. Jóslófájásaim a 32. héttõl vannak, ezek olyan mensi jellegü fájások a hasam aljában, hol sokáig tart, hol rövid ideig, de nem rendszeres. Ne félj, semmi baj nincs, ettõl még nem fogsz megszülni, én is egyben vagyok 37 hetesen:-)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!