Találatok a következő kifejezésre: Elképzelhető, hogy hetesen (26 db)

Elképzelhető, hogy 4 hetes terhességet még nem mutat ki a teszt?

Legjobb válasz: igen,az utolso mensid elso napjatol szamitva 4 hetes az megcsak kb 2 hetes,mikor kimarad az esedekes mensid azaz az 5.heten,ami a baba eletenek szempontjabol 3 hetnek felel meg kb,mar nagyobb a hcg szint.es hiaba is irjak hogy barmikor elvegezheto a teszt ,a legjobb reggel az elso vizelettel es ne igyal elotte.varj meg ha negativ lett es 4-5 nap mulva ismeteld meg akkor mar pozitivnak kell lennie.

igen, az utolso mensid elso napjatol szamitva 4 hetes az megcsak kb 2 hetes, mikor kimarad az esedekes mensid azaz az 5.heten, ami a baba eletenek szempontjabol 3 hetnek felel meg kb, mar nagyobb a hcg szint.es hiaba is irjak hogy barmikor elvegezheto a teszt , a legjobb reggel az elso vizelettel es ne igyal elotte.varj meg ha negativ lett es 4-5 nap mulva ismeteld meg akkor mar pozitivnak kell lennie.
igen, ritkán de megesik. nekem még 8 hetesen is negatív volt a teszt, csinálj még egyet pár nap múlva.

5 hetesen elképzelhető hogy van már szívhang?

Legjobb válasz: ha normál 28 napos ciklusaid vannak és középidös peteérésed akkor lehetetlen 5 hetesen szívhang, 6-7 hetesen már valószínübb

ha normál 28 napos ciklusaid vannak és középidös peteérésed akkor lehetetlen 5 hetesen szívhang, 6-7 hetesen már valószínübb
A nõgyógyászok szerint 6 hetesen van elõször szívhang.
Nekünk 6+0-n volt, pedig 5+2-n is voltunk uh-n, akkor még túl picike volt :) De azért szép volt, jól látszott! :)

Második terhességnél elképzelhető, hogy már 3 hetes "püffed" a has és nem tudok egy gombot begombolni a nadrágomon?

Olyan mintha a másodiknál már minden sokkal hamarabb történne...

Legjobb válasz: 3 hetesen honnan tudod, hogy terhes vagy? Még csak 1 hét múlva kellene a mensinek megjönnie!

3 hetesen honnan tudod, hogy terhes vagy? Még csak 1 hét múlva kellene a mensinek megjönnie!
A kérdező hozzászólása: onnan tudom, hogy megcsináltam egy tesztet, és nem most kéne megjönni, hanem már 1 hete kellett volna és egyéb tüneteim is vannak
Korainak tartom az efféle tüneteket. Esetleg többet ettél és ezért nem megy fel a nadrág. Azt is el tudom képzelni, hogy nagyon várod a babát és pszichésen kezdesz tüneteket produkálni.
Ha már egy hetet késik, akkor nem 3 hetes vagy, hanem 5. Akkor már lehet haspuffadás, nekem is korán kezdõdött, a másodiknál simán lehet ilyen. 29+1 hkm
A kérdező hozzászólása: köszönöm azt hiszem én is inkább beképzelek már mindent én sosem értettem ezt a "hétszámítást", azt hittem a fogantatástól számítják a heteket, ill. a tüszõrepedéstõl, ami menszesz után kb. két hét, persze nem ez a fontos. csak annyira hihetetlen, hogy már itt van a pocakomban. szerencsés vagyok, mert mind a kettõ "meglepetés" baba, egyáltalán nem számítottunk rá. annyira furcsa, azt tudom, hogy már nagyon szerettem volna kistesót, de igazából fejben többet tettünk érte, mint fizikailag, ez olyan érzés, mint amikor egyszer kíván valamit az ember és már valóra is válik. vagy a második baba mindenkinek ilyen könnyen jöttt össze?
Siman elkepzelheto. Nekem ez a negyedik terhessegem (1 fiam van + ket veteles volt utana), es mar az elso par hettol kezdve iszonyuan puffadok, 6 hetesen mar idegenek kiszurtak, hogy terhes vagyok es nem meghiztam, akkora hasam volt. MOst 12 hetesen mar nem puffadas miatt nagy, hanem rendesen latszik. Az elso terhessegnel csak 15-dik hettol kezdett kicsit latszani, most meg mar nagyon latszik. Szoval siman elkepzelhet, mivel a hasfal, izmok, szalagok mar meg vannak nyulva, konnyebben domborodik kifele.

Elképzelhető, hogy 5 hetes terhességet, azaz valójában 3 heteset nem mutat ki a teszt?

Legjobb válasz: Szia.Val´szinütlen,hogy ne mutassa ki,de lehet,hogy kevés a HCG hormn a szervezetben.

Szia.Val´szinütlen, hogy ne mutassa ki, de lehet, hogy kevés a HCG hormn a szervezetben.
Szia!Hallottam már ilyenrõl. Egy kicsit késõbb probáld meg újra, akkor már biztosan mutatni fogja. Gratulálok!
És próbáld másik teszttel.
Én pont ennyi idõs terhesen(mesi szerint 5 hét, fogantatás szerint 3 hét)csináltam a tesztet.kb 2perc telt el, még semmit nem mutatott, és még vártam 1 picit, és mikor már épp ki akartam dobni a "negatív"tesztet, akkor vettem észre a 2.eléghalvány kis vonalat....szerintem a gravi hcg tesztet próbáld, mert az elvileg már a 3 napos terhességet kimutatja.. sok sikert. 22hetes kismama
Még bõven felhúzódhat! Persze nem 100%, de még rengeteget fog mozogni!
Egyetértek az elõttem szólóval. Elsõ terhességemnél nekem is rálógott a méhszájra, bár nem borította. A végére feljebb húzódott ugyan, de még így is vészesen közel maradt. Bár akkor 34 hétre szültem egy makk egészséges fiacskát, császárral, de nem a lepény elhelyezkedése miatt volt szükség a mûtétre. Van olyan ismerõsöm, akinek végig rálógott. A lényeg, hogy terhessége válogatja. Remélhetõleg feljebb megy, de sajnos elõfordulhat, hogy marad nagyon közel.
A 13. héttõl elõfordult rózsaszín folyás, majd a 18. héten észrevette a dokim, hogy rálóg a lepény a méhszájra, ez okozza a "vérzést". A 20. héten éppenhogy elérte a méhszájat, még egy-egy rózsaszínem volt, most a 24. héten, meg már nem is látta az uh-on, anynira felkúszott a lepény.

12 hetes terhes vagyok. Az elképzelhető hogy sztetoszkóppal (amivel az orvos vizsgálja a tüdő-szívhangot) hallom a babám szívverését? Ti akik meghallottátok vele, mikor leghamarabb volt?

Legjobb válasz: 20-22 hetesen hallottam elõször rendesen,de teljes csend kell hozzá és türelem a megtalálásához mert ilyenkor a baba nagyon sokat úszkál ide-oda:)Azért próbálkozz:)

20-22 hetesen hallottam elõször rendesen, de teljes csend kell hozzá és türelem a megtalálásához mert ilyenkor a baba nagyon sokat úszkál ide-oda:) Azért próbálkozz:)
Nem valószínû, inkább a sajátodat hallod.
én még 27 hetesen sem találom vele... Néha hallok lubickolásfélét, de csak annyi. Majd még próbálkozok
12 hetesen nem. Hiszen még a szívhang-hallgatóval is csak most hallani elõször!
Szia!Én még a végén sem hallottam vele:((( 2 hónapos kisfiú anyukája
Szia! Én is próbálkoztam, de én sem hallottam vele, aztán fel is hagytam a hallgatódzással.
A nõgyógyászom szerint nagyon vásott fülünek kell ahhoz lenni, hogy azzal lehessen hallani. Én is próbálkoztam, de nem sikerül. Szerintem nem véletlen, hogy régen sem azzal hallgatóztak, hanem egy speciális hallgatóval, illetve lehet is kapni ilyet, de igen drága.

Első terhességnél 18 hetesen elképzelhető, hogy tényleg a babámat érzem már? Meg sem áll egész nap.

Szinte egész nap, folyamatosan, kisebb-nagyobb szünetekkel olyasmit érzek, mintha a "hasamban korogna a gyomrom". Talán így lehet a legjobban leírni. Id?nként pedig valami furcsa kaparászásszer? dolgot érzek. Ez már Õ?

Legjobb válasz: Az a baba, tutira. :) Én az elsõ babámat 15 hetesen éreztem.

Az a baba, tutira. :) Én az elsõ babámat 15 hetesen éreztem.
Igen, már õ :-)
A kérdező hozzászólása: :-) :-) :-) :-)
Valóban õt érzed..gratulálok:) 26 hetes pocakos
Én 16 hetesen éreztem meg, mintha belülrõl csikiznének.
Szerintem is a babádat érzed:) )). Nekem már piciket rugdalt ilyenkor, semmivel nem lehetett összetéveszteni. Pár hét és úgy beindul, hogy hajjajj!:D 36 hetes kismami:)
Kb 15 hetes korban már érezhetõ, ugy-hogy tuti az....:) ))
Szerintem igen, az függ a hasfaladtól is mennyire érzed milyen vastag.Gratula.

Elképzelhető hogy 24 hetesen akkora legyen a hasam, mikor kb.3-4 hónapósan. Eddig nem tudtam tőle leülni alvásnál nehezen fordultam meg. Most meg alig érzem és nem is nehéz. És nagyon lennt érzem. Ez normális? Vagy milyen veszély forrása lehet?

Túlságosan aggódom.

Legjobb válasz: A pocak mérete alkatfüggõ is, na meg hogy a babó hogy helyezkedik el. Én a 6. hónapban még úgy néztem ki, mint egy 3 hónapos terhes:) Most így a végén már szép nagy, de igazából az utóbbi 1-1,5 hónapban indult meg igazán a növekedése. Nekem is a kezdetektõl lent van a pocak, azt mondták, lányos pocakom van és UH szerint kislány is a szentem:) Ez abból a szempontból jó, hogy nem küzdök légszomjjal, de nagyon tud fájni a babó mozgása. Összenyomja mindenemet ott lent, úgyhogy igyexem odafigyelni arra, hogy ha lehet, ne nyomjam még lejjebb. Próbálom kerülni az ülést. Ha lent van nagyon a kicsi, akkor elõbb kezdhet el nyílni a méhszáj, sûrûbben lehetnek szúrkálós érzéseid, ilyesmi, közvetlen veszéllyel nem jár. De a doki kötelessége, hogy szóljon, ha mégis valami baj van.

A pocak mérete alkatfüggõ is, na meg hogy a babó hogy helyezkedik el. Én a 6. hónapban még úgy néztem ki, mint egy 3 hónapos terhes:) Most így a végén már szép nagy, de igazából az utóbbi 1-1, 5 hónapban indult meg igazán a növekedése. Nekem is a kezdetektõl lent van a pocak, azt mondták, lányos pocakom van és UH szerint kislány is a szentem:) Ez abból a szempontból jó, hogy nem küzdök légszomjjal, de nagyon tud fájni a babó mozgása. Összenyomja mindenemet ott lent, úgyhogy igyexem odafigyelni arra, hogy ha lehet, ne nyomjam még lejjebb. Próbálom kerülni az ülést. Ha lent van nagyon a kicsi, akkor elõbb kezdhet el nyílni a méhszáj, sûrûbben lehetnek szúrkálós érzéseid, ilyesmi, közvetlen veszéllyel nem jár. De a doki kötelessége, hogy szóljon, ha mégis valami baj van.

Mit csináljak, ha 2.5 éves lányom semmit nem eszik meg ebédkor, de még csak rá sem néz? Elképzelhető, hogy a 3 hetes kistestvére váltotta ki ezt belőle?

Lányomnak fél éves korától másfél éves koráig én f?ztem, mindent megevett. Mikor teherbe estem, elkezdtük rendeli az ebédet, mert f?zni mellette már sok lett volna, egyébként sem voltam jól. Hétköznap rendeltük, hétvégén én f?ztem, megette, nem volt semmi gond.

Legjobb válasz: Az jutott eszembe, hogy az enyémek, ha délelõtt bármit kaptak (akár 1db háztartási kekszet is), már nem ettek jól ebédre. Lehet, hogy a Túró Rudit el kéne hagyni, vagy áttenni délutánra. Vagy kivárni, amíg megéhezik, és akkor kínálni meg ebéddel. A másik, hogy valóban, ne erõltesd, és ne legyél ideges, éhenhalni nem fog :) Én megkínálnám, ha nem kéri, kaphat kenyeret és gyümölcsöt (a savas gyümik étvágyat is hoznak: alma pl), aztán ennyi. Lehet, hogy mégis meg kéne etetni. Biztos olvastad, hogy sok gyerek újra kér pelenkát is, mert a kistesó megszületett, átmenetileg lehet, hogy megoldás. Egyébként meg jól csinálod, jó anya vagy, tényleg!!! Még egy ötlet, esetleg meg lehetne kérdezni Dr. Ranschburg Jenõt: http://napocska.hu/hogyv/hogyv.htm

Az jutott eszembe, hogy az enyémek, ha délelõtt bármit kaptak (akár 1db háztartási kekszet is), már nem ettek jól ebédre. Lehet, hogy a Túró Rudit el kéne hagyni, vagy áttenni délutánra. Vagy kivárni, amíg megéhezik, és akkor kínálni meg ebéddel. A másik, hogy valóban, ne erõltesd, és ne legyél ideges, éhenhalni nem fog :) Én megkínálnám, ha nem kéri, kaphat kenyeret és gyümölcsöt (a savas gyümik étvágyat is hoznak: alma pl), aztán ennyi. Lehet, hogy mégis meg kéne etetni. Biztos olvastad, hogy sok gyerek újra kér pelenkát is, mert a kistesó megszületett, átmenetileg lehet, hogy megoldás. Egyébként meg jól csinálod, jó anya vagy, tényleg!!! Még egy ötlet, esetleg meg lehetne kérdezni Dr. Ranschburg Jenõt: http://napocska.hu/hogyv/hogyv.htm
Az elsõ válaszoló a lehetõ legjobb segítséget ajánlotta, számomra Ranschburg Jenõ a legnagyobb szaktekintély gyereknevelésben, õ tuti tud valami megoldást!
Szia! A kistesós dologhoz nem tudok mit hozzászólni, de az étvágytalanság ellen tuti a csalántea. Ne add neki cukorral, esetleg mézet tegyél bele, de ha megissza szûzen az még jobb! Nálam kiskoromban bevált, a kislányomról nem is beszélve!10 napig adhatod neki folyamatosan napi 1 bögrével, aztán 10-14 napig szünet, és kezdheted elõlrõl megint. Hidd el, érdemes kipróbálni!Minden jót!
Szia!Türelem.Nálunk is majdnem ugyan ez volt.Ne félj, majd ha megszokja a tesót fokozatosan visszajön az étvégya.De lehet hogy kiürültek a vitaminháztartásai, és ezért étvágytalan.Próbálj neki vita kid-et adni.Hátha bejön.Amúgy tényleg ne idegeskedj, mert látja és azért is csinálja.Nekünk el kellett telni 8-10 hétnek mire belátta hogy ugyanúgy szeretjük mint a hugi elõtt.Aztán szépen evett.Kitartás!!
A kérdező hozzászólása: Eddig nem is híztam, 2 kg minuszba vagyok
Elõfordulhat. Én 16 hetes vagyok és mindenki felismeri, hogy terhes vagyok, mert akkora a pocim. De ez alkat kérdése.
Miért kell titkolnod?
Aki titkolni akarja, annak nem is lesz olyan nagy hasa, simán el tudja titkolni a szülés elõtti 2-3 hónapig. Volt ilyen a környezetemben! Ha valami gond van, inkább hívd fel õket=Gólyahír Alapítvány, mert nem jó ötlet a titokban tartást választani. A terhesgondozás is fontos!
A kérdező hozzászólása: Pont 20 hetesen megyek a szüleimhez és nekik még nem mondhatom meg.
Miért nem?:O
Jaj biztos nem olyan a kapcsolata a szüleivel mert 5 évente egyszer találkoznak akkor is muszájból ez rátartozik! :D Rajtam 22 hetes koromig nem látszott az elsõ terhességem és akkor voltam 63kg és 165 cm... 3, 5 kg-ot lányom született tehát nemvolt kicsi.. :D :)
Nekem 20 hetesen is csak akkora hasam volt, mint aki jól belakott. Kereken 20 hetes voltam amikor az esküvõnk volt, sokan azt se tudták hogy terhes vok, pedig nem titkoltuk, csak nem látszott Bezzeg utánna úgy megindult a növésben hogy csak na Alkat kérdése is sztem hogy elrejthetõ e a pocak vagy sem De miért akarod még titkolni.? Akkor már félidõnél fogsz járni...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!