Találatok a következő kifejezésre: Elképzelhető, hogy a 12. hét (3 db)

Elképzelhető, hogy valakinek a 12. hét után erősödnek a terhességgel járó tünetei/rosszullétei?

A tünetek alatt nem a pocaknövekedésre gondoltam...;) Eddig volt néha hányingerem, de sosem hánytam, étvágyam is volt! Pénteken töltöttük be a 12. hetet és a péntekr?l szombatra éjaszakát végig hánytam.... azóta iszonyú hányingerem + fejfájásom tud lenni és étvágyam sincs! Csak azért eszek, mert tudom, h most nem szabad koplalni! Lehet ez a terhességt?l, vagy valami vírus okozhatja?

Legjobb válasz: Lehet a terhességtõl, van aki végig rosszul van. Ha nagyon erõsen hánysz vagy hasmenésed van, keress fel orvost, mert tényleg kozhatja vírus, nehogy szövõdmények is legyenek!

Lehet a terhességtõl, van aki végig rosszul van. Ha nagyon erõsen hánysz vagy hasmenésed van, keress fel orvost, mert tényleg kozhatja vírus, nehogy szövõdmények is legyenek!
Igen, van akinél így jön elõ, azonban akik sokat hánynak azoknak infúziót szoktak adni, hogy nehogy kiszáradjanak, tehát érdemes felkeresni a dokid.
Külföldön sem tudsz hamarabb eljutni? De szerintem nem gond egyébként.
Ha minden rendben (nem vérzel, nem görcsölsz, és jól vagy) akkor sztem nem gond. Én 10 hetesen mentem dokihoz, mert nekem nagyon hosszúak a ciklusaim, és néha-néha kihagy a mensim is, így nem is gyanakodtam, h terhes lehetek. :)
2. vagyok. De sztem már most jelentkezz be külfödrõl itthon egy nõgyógyászhoz, mert nem biztos, hogy azonnal kapsz idõpontot. És vannak vizsgálatok, amiket a 12. héten már el kell végezni!!!!
ha nincs panaszod, nem gond. de 12. héten, és nem szabad késõbb, meg kell csinálniuk az elsõ genetikai uh-ot, esetleg kombinált tesztet (ha kéred). tehát csak akkor halaszd akkorra az elõ látogatást ha biztos vagy a terhességed korában és ha biztosan akkor meg tudnak nézni.
Én Angliában élek és itt nincs is ultrahang 12. hét elõtt ha nincs panasz, és ezzel nincs is semmi gond. Hol vagy jelenleg? Ott is elmehetsz ultrahangra egyébként. Itt ingyenes volt, pedig nem vagyok angol.
A kérdező hozzászólása: Amerikában élünk egy rövid ideje, itt is el tudnék menni orvoshoz, csak itt az elsõ vizsgálat árából otthon szerintem 4-5öt is kifizetek. És ha jól tudom, korai terhességnél csak azt nézik, hogy nem méhenkívüli-e (ami nálam szerintem nem áll fenn, mert szinte teljesen jól vagyok), illetve hogy hol tapadt meg (azon meg úgysem lehet változtatni). Amíg eljutok otthon dokihoz szedek terhesvitamint, párommal próbálunk óvatosan szeretkezni, a munkához meg úgy állok, hogy más is bátran odaférjen:) A jótanácsot köszönöm és megfogadtam, már van idõpontom is otthon, alig várom!! Azért kiváncsi lennék mások véleményére is, hátha rosszul gondolkozom, elsõ baba lesz!
Mondjuk a te helyzeted speciális, de a 12. héten nézik a tarkóredõ vastagságot, úgyhogy addig mindenképp jó lenne eljutnod- bár valójában akkora jelentõsége nincs, mert nem automatikusan jelent Down-kórt. És gondolom neked juttatások sem fognak innen járni, bár a 4 vizsgálat is csak az egyszeri anyaságihoz kell. Védõnõ szintén nem is kell, mert nem itthon fogsz lakni. Úgyhogy igazából, szerintem majdnem mindegy. Én egyébként mindkétszer elmúltam 10 hetes mikor mentem.
a tarkóredõ vizsgálat is csak 12-14 hét között lesz


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!