Találatok a következő kifejezésre: Eljegyzesi gyuruvel meglepni a (2 db)

Azt hiszem a párom eljegyzési gyürűvel fog karácsonyra meglepni. Ti elfogadnátok? 4éve járunc, 19 évesek vagyunk. Azt már megbeszéltük hogy házaság csak a közös ház után lesz.

Legjobb válasz: Nem fogadnám el a párod jegygyûrûjét ;) De te elfogadhatod :) Szereted? Nem akarsz mellette maradni? Félsz, hogy lemaradsz valamirõl? El tudnád képzelni, hogy õ legyen a házastársad? Ezekre neked kell tudni a választ. Egyvalamit tudj: ha egy emberrel maradsz, akkor sem maradsz le semmirõl egész életedben. Van, aki azt hiszi, hogy minél több strigula kell egy teljes élethez. Nos, ez egyáltalán nem igaz. Ha szereted õt és jó vele, akkor ne is gondolkozz ezen. Minden jót kívánok :)

Nem fogadnám el a párod jegygyûrûjét ;) De te elfogadhatod :) Szereted? Nem akarsz mellette maradni? Félsz, hogy lemaradsz valamirõl? El tudnád képzelni, hogy õ legyen a házastársad? Ezekre neked kell tudni a választ. Egyvalamit tudj: ha egy emberrel maradsz, akkor sem maradsz le semmirõl egész életedben. Van, aki azt hiszi, hogy minél több strigula kell egy teljes élethez. Nos, ez egyáltalán nem igaz. Ha szereted õt és jó vele, akkor ne is gondolkozz ezen. Minden jót kívánok :)
hülye vagy.. ha erre gondolsz melegség és izgatottság fog el? akkor igen! ha kétségbeesés és aggódás akkor nem.
ha nem vágod rá zsigerbõl hogy igen, hanem feljössz ide kérdezni, akkor NEM
Engem meglep, hogy 4 év után vadidegen emberektõl várod a megoldást.. Akkor miért is vagytok ti együtt??Ha ennyire nem vagy biztos magadban akkor nem fogadnám el.. Ilyen döntésnél én rögtön tudom a választ..
Az elsõvel egyetértek. Ha ez kérdés, akkor nem kérdés. Nem szabad belemenni, ha az elutasítás egyáltalán felmerül benned.
Egyetértek az elsõvel, ha gondolkozol rajta akkor nem! Szegény párod, ha ezt olvasná!
Neked kell érezni, hogy 4 év után szerelmes vagy e még belé. és, hogy le tudnád e élni vele az életedet! Bárhogy is döntesz, a jegyességet még fel lehet bontani bármikor a házasság elõtt!
Nem.
Nem.
Nem. Eleve nem bírom, ha valaki az eljegyzést összeköti más ünneppel, pl. karácsony, szülinap. Miért nem lehet egy tök más alkalommal? A másik gondom pedig, hogy tiniszerelem...nem hiszem, hogy jól fog elsülni, ha egyáltalán lesz házasság. Bár ez még csak eljegyzés, bármikor felbontható. Mindegy, én 20 vagyok és agyvérzést kapnék, ha a pasim megkérné a kezem, pedig szerelmes vagyok. Csak bepánikolok a házasságtól.
8:35 vagyok. Úgy érted más? Miben más?
A kérdező hozzászólása: Azt akartam írni hogy az már olyan mint egy házasság csak a papìr nincs meg hozzá. Vagy van más külömbség is?
Van, persze. Teljesen külön kasszán vagyunk, általában a kaját is külön vesszük magunknak. Nyilván van, hogy együtt fõzünk valami fincsit, vagy meglepjük a másikat egy sütivel, de alapvetõen külön eszünk. Így a pénzkérdés csak olyan szinten téma, hogy ami a lakásból befolyik, az közös, és a komolyabb vételeket (pl. új bútor) együtt beszéljük meg, de ezen kívül nem. És ez szerintem kulcskérdés egy házasságban.
A kérdező hozzászólása: Ha Te csinálsz rakott krumplit, például, õ nem eszik belõle mert azt te fizetted, elmegy a boltba kolbászért és elkészìti magának? Vagy fordítva, te nem eszel az õ ételébõl? Milyen együtt élés ez? Ez szeretet? A kaját külön veszitek. Ha szétmentek a bútort ketté vágjátok? Akkor már miért nem közös minden? Nem értem ezt a felfogást.
A kérdező hozzászólása: Akkor miért nem laksz otthon? Vagy koleszbe?
Azért nem lakok otthon, mert 90 km-re járok egyetemre. A kolesznek pedig több oka is van. Az egyik, hogy a sulinak nincs kolesza. A másik, hogy ha lenne sem akarnék ott lakni, mert nem vagyok hajlandó több, mint 3 évig lemondani a privát szférámról. A harmadik pedig: Ha koleszben laknék, fizetnem kellene a díját. Így viszont, van egy nagyobb lakásunk, aminek a "felesleges" szobáit kiadjuk, így nincs gondunk azzal, hogy a rezsit kifizessük, tudunk gyûjtögetni a következõ lakásra, és mégsem a begypösödött 40 éves házasok életét éljük.
Látom egyébként, hogy hülyének nézel, nem tudom, hogy tudnám megmagyarázni neked, de azért megpróbálom. A lényeg az, hogy azért nem közös a kassza, mert nem a saját jövedelmérõl van szó. Érted? Neki a szülei adnak pénzt, mert az ösztöndíja elég kevés. Tehát nincs saját jövedelme. Én már anyagilag szinte teljesen függetlenedtem a szüleimtõl, mert nagyon jó ösztöndíjat kapok minden félévben, de õ nem. És szerintem a szülei(nk) pénzébõl nincs jogunk házasokat játszani.
Ha már feltetted a kérdést, akkor szerintem nem vagy benne biztos, hogy hozzá akarsz menni. Nálam fel sem vetõdött a kérdés mikor tudtam, hogy párom megakarja kérni a kezem, hogy most elfogadjam-e vagy sem. Szóval a helyedben nem fogadnám el. Fiatalok vagytok még, hiába az a 4 év ha nem vagy benne biztos, hogy vele akarod leélni az életed!
nem értem h az eljegyzésnek mi köze a házhoz?nem lehet jegyben járni azért mert nem éltek együtt, és nincs közös házatok?az h el van jegyezve egy ember, az nem azt jelenti h holnap azonnal össze is kell házasodni.az esküvõvel lehet várni.ha most visszautasítod lehet h soha többé nem kéri majd meg a kezed, és teljesen igaza is lesz.ha én pasi lennék és vissza utasítaná a csajom a gyûrût 4 év után, utána leshetné h mikor kapna még egyszer tõlem gyûrût.
Ohh! Köszönöm, igazán nem kellet volna, ELFOGADOM!
A kérdező hozzászólása: 08.35 az máp
19 évesen még fiatal vagy a házasságra és ha felmerul benned a nemleges válasz, nincs min gondolkozni.
NOORMÁLIS VAGY??? Komolyan ilyen kérdést feltenni egy ilyen oldalra.... -.'''''' Hát már ne haragudj, de ha véletlenül ezek után még te igent mondasz, akkor nagyon sajnálom a barátodat!! Ennyi erõvel írj az rtlklubnak, hogy legyen ez a mai online kérdésünk, aztán majd az eldönti -.-''
szerintem nem ilyesmire készül, csak Te kombinálsz!!! Bandzsi-dzsamping lesz ebbõl! de ha nem lépsz idõben akkor már csak bácsi-dzsamping!
Én 18 éves voltam amikor megkérték a kezem, karácsonyra tûztük ki az eljegyzést, de a jegygyûrût már 2 hónappal elõtte megvette. Emlékszem amikor az egész ceremónia lezajlott szûk családi körben és haza mentek, hosszasan nézegettem a gyûrût és nagyon boldog voltam. Következõ évben augusztusban esküdtünk. :-) Ennek már 20 éve. Már jó pár éve annak, hogy a jegygyûrû nem megy fel az ujjamra. Összement! :D
"Azt már megbeszéltük hogy házaság csak a közös ház után lesz" Nagyon gyerekek vagytok még, ebbõl a mondatból látszik. Így kb. az óvodások szoktak beszélni. Lányomnak volt egy "szerelme" az oviban, õk is "megbeszélték", hogy elõször elvégzik az iskolát, szakmát szereznek, lesz egy házuk és akkor összeházasodnak. :) )
Dehogy ti az esküvõt a közös ház megléte után tervezitek... Hát az jó pár évbe bele fog telni. Amúgy nekünk sem volt közös otthonunk. A nagymama szoba-konyhás házában éltünk 1, 5 évig. Utána sikerült egy öreg parasztházat vennünk ami már közös lett. Már oda születtek a gyerekeink. Évekig az adósságot nyögtük. 30-as éveink közepe tája óta már nincs hitelünk.
szia, ha itt kell ezt kérdezned, inkább mondj nemet... A másik meg, közös ház után?! ...Érdekesen gondolkodtok. Mi albérletbe lakunk, mégis összeházasodtunk, ez nem házhoz van kötve... Mindenesetre érdekes az is, hogy itt meg kell kérdezned, miért érdekel másnak a véleménye??? Azért sok boldogságot :) 19/L
Szerintem a 19:21-es válaszolónak van igaza. Ezekbõl a „ne gondolkodj, csak az érzéseidet kövesd” elven hozott döntésekbõl sokkal nagyobb eséllyel lesz válás, amikor elmúlt az elsõ lángolás. Neked kell tudni, mennyire erõs a kapcsolatod, de egy ilyen lépés megtétele elõtt természetes, hogy elbizonytalanodsz, emiatt ne legyen lelkifurdalásod. Gondolom, utána rögtön gyermeket is terveznétek, ezért fontos a ház is. Szerintem elõrelátóak vagytok.
Utolsó: Fontos a ház is. Van olyan akinek 40-50 évesen nincs lakása, háza, és mégis felnevelt boldogságban több gyereket is albérletben akár. Férjemmel 3 gyermekünk van, mindegyik albérletbe született, saját lakásunk akkor lett amikor a nagylány lett 10 éves, nem ahhoz kell kötni sem a házasságot, sem a gyermekvállalást. Kérdésre válaszolva, szerintem átkellene gondolnod azt, hogy házasságba lépj, és igaza volt az elöttem szólónak aki írta, hogy miért kell ehez mások véleménye? 33/N
A kérdező hozzászólása: Lehet nektek jó a nagyi konyhájába vagy albérletbe lakni, de nekünk nem. 2-3 év alatt simán összejön rá a pénz, van egy kir vàllalkozása, én is dolgozom meg tanulok is, kicsit segítenek a szülõk is. Az albérlet pénzt inkább férre tesszük. Mi ebbe a gyerekes?
Hát jó álomvilágot nektek és sok boldogságot hozzá :)
19 évesen szerintem baromi fiatal vagy ehhez. Ha meg nem tudod eldönteni egyedül, még fiatalabb. Én is 19 vagyok, együtt élek a barátommal a saját, közös lakásunkban, de eszembe nem jutna ennyi idõsen férjhez menni.
az lett, elfogadtad?

Eljegyzesi gyuruvel szeretnem meglepni a kedvesemet. Milyen legyen?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem nem az a lényeg, hogy milyen a gyûrû, hanem hogy hogy adod oda...Keress mindenképpen romantikus helyet, megfelelõ idõpontot...és az a lényeg, hogy "jól add elõ", mivel ez egy örök életre emlékezetes pillanat lesz:) Hajrá!!!Én szurkolok neked:) (egyébként a gyûrû attól függ, hogy milyen a barátnõd...keress olyat, ami passzol a stílusához, de azért látszódjon rajta h komoly...tod hogy komolyan gondolod a kérdést!)

Szia! Én egy fehéraranyat kaptam, szerintem ezek sokkal elegánsabbak és szebbek mint a sárga, és NEM drágábbak. Az enyémben volt 9 db fekete onyx kõ. A pároméban az nincs. Szerintem szépek ezek a köves gyûrûk nagyon. Ja még annyit, hogy szerintem ( és sok barátnõm szerint) a többszínû gyûrûk nem szépek. De ha szerinted neki tetszeni fog, akkor nyugodtan. Remélem kedvezõ választ kapsz:) :) :) :)
Szerintem ehhez ismerned kéne az izlését! De ha nem ismered, kérj meg valakit, aki közel áll hozzá, h segítsen kiválasztani :)
Szia! Szerintem nem az a lényeg, hogy milyen a gyûrû, hanem hogy hogy adod oda...Keress mindenképpen romantikus helyet, megfelelõ idõpontot...és az a lényeg, hogy "jól add elõ", mivel ez egy örök életre emlékezetes pillanat lesz:) Hajrá!!!Én szurkolok neked:) (egyébként a gyûrû attól függ, hogy milyen a barátnõd...keress olyat, ami passzol a stílusához, de azért látszódjon rajta h komoly...tod hogy komolyan gondolod a kérdést!)
Istenem!!! Pont ma nézegettem a kirakatban. Olyan gyönyörûek vannak, hogy arra gondoltam, hogy "el kellene hagyni" Az enyémet.:) ) A gyûrût, nem a férjemet...:) ))) Most nagyon divatos az, hogy a menyasszony gyûrûjében pici kövek vannak, a võlegényé ugyanolyan, csak kövek nélkül. De ha nagyon "trendi srác" akarsz lenni, akkor ne karikagyûrût vegyél, hanem egy köveset, és ha igent mond, akkor a karikagyûrûket együtt válasszátok ki. Sok boldogságot!!! :) ))
Ha tudod hogy az ezüstöt szereti akkor olyat vegyél neki, biztos vannak gyûrûi, abból pl megtudhatod hogy az egyszerûbbek tetszenek neki vagy sem. Viszont nem árt elõtte megbeszélni, mert van aki megijed egy meglepi eljegyzéstõl. (Mint én, és nem lett jó vége) De ha már beszéltetek akkor hajrá:)
Mindenképpen arany legyen, amiben van egy kõ. Én szeretem a nem hivalkodó, finom, nõies ékszereket, de te ismered Õt, válassz hozzá illõt! Ja, és boldogságot...
Hú, annak én is örülnék...de talán pár év múlva...Úgyhogy nem tudok válaszolni, csak, hogy szerintem milyet szeretnek a lányok. Ezüst, és egyszerû. Én úgy hallom, az ezüstöt szeretik a legjobban. Amúgy hány éves vagy? Csak mert nem tudom, velem mikor történik ilyesmi, pedig nem 18 évesek vagyunk:) Sok sikert és boldogságot!
Hm, az én barátom 25 lesz, és mi is 3 éve vagyunk együtt:) Akkor gratulálok, és remélem, lesznek hasznosabb válaszadók!
Egy arany/fehérarany köves gyûrûvel kérd meg a kezét, aztán majd menjetek el együtt kiválasztani a karikagyûrûket is, ami illik a kísérõgyûrûhöz (eljegyzési gyûrû). Ezüstöt nem illik adni eljegyzéskor... Bár én is az ezüstöt szeretem, csak olyan ékszereket hordok, de kísérõ- és karikagyûrûnek csak aranyat tudok elképzelni... Nekem egy éve volt az eljegyzésem, sok boldogságot nektek is :)
Szia!Én sajnos nem válaszoló vagyok, inkább kérdezni szeretnék:mi az ami miatt így döntöttél, hogy megkéred a kezét?Jó, az hogy szereted, egyértelmû!Nah, de mégis, mit szeretsz benne, mi az, amitõl tiszteled, stb.?Ezt azért kérdezem, mert érdekel, hogy milyen a pasik számára az IGAZI?:) Köszi elõre is, és várom mások válaszát is, akik szintén megtették már ezt a lépést!
ha fehérarany lenne, akkor fehér kõ kerüljön bele. ha sárga arany, akkor olyan színû követ válassz ami illik hozzá (pl. ha zöld szemû, akkor züldet, ha sok piros ruhát hord, akkor pirosat...)
Szerintem is fehérarany lenne a legszebb, valami finom, egyszerûen elegáns. Bár ez attól is függ, hogy õ mennyire hord ékszereket. Én semmi ékszert nem hordok, így gyûrû nélkül kérte meg a párom a kezem, aztán együtt mentünk gyûrût rendelni (hagyományos karikagyûrût). Az lett az eljegyzési gyûrû, és azt fogjuk házasságkötéskor a másik kezünkre húzni. (természetesen ezt örömmel hordom)
Én eléggé hagyomány tisztelõ vagyokés csak és kizárólag az egyszerû sima sárgaarany karikát akartam.Ezt az elején ki is jelentettem a páromnak a félreértések elkerülése végett.Õ az ékszerbolt elõtt kérte meg a kezem.Mindig ilyenrõl álmodtam.Sosem szerettem a nagy hagyományos eljegyzési partikat.Így kettesben volt a szép.
A kérdező hozzászólása: ez tenyleg jol hangzik, de nem szokik ettol egbe az ara?
Szia !Itt mindenki arról ír , hogy neki milyen tetszik...ha igazán egyedit akarsz akkor keress egy ötvöst és csináltass . Az én párom nem hord ékszert , mikor megkérte a kezem akkor annyi volt a kikötésem , hogy olyan gyürünk legyen amit õ is hord , így lett antik(-olt)ezüst csináltatva .Vittünk az ötvösnek egy könyvet amibõl kinézhette a minta stílusát, csinált 10 tervet mi abból egyszerre ráböktünk az egyikre.Hordjuk a mai napig!
Hát igen, nehéz választani. Nálunk a köv. volt a szitu: elkemntünk közösen kiválasztani az eljegyzésre, de nem azt kaptam nagy meglepetésemre. Az én gyûrûm úgy néz ki, hogy az egyik fele fehárarany, a másik pedig szimpla arany fehérköves berakással. :) Gyûnyürû!
nem olvastam végig a hozzá szolásokat. nagyon függ szokástol. mindenhol ez másképp van érdemes erröl a pároddal beszélni. van ahol egy gyürüt (általában köveset) kap a menyasszonny és majd csak az esküvön jönnek a karika gyürük. aztán valahol mindhárom és valahol csak karika gyürü. éz sokban függ a pénztárcátol is, hogy mikor lesz az esküvö stb... ha jóba vagy anyóssal és nem pletykás akkor kérdezd meg öt, és ugye kell úgy is a gyürü méret is, vagy egy testvért. én mondtam a páromnak ha megkéri a kezem az csak gyámánt kövessel lehet. (igaz én már voltam házas és ha mégegyszer erre vetemednék akkor már gyémántot akarok) de ez pénztárc függö nagyon. ha megteheted mindenképpe gyémánt kövest vagyél és a karikát meg kiválasztjátok együtt.
Szia! Én azt tudnám tanácsolni, hogy olyan gyûrût válassz, ami illik hozzá! Pl. ha csak fehéraranyat hord, azt vegyél, ha aranyat, akkor azt, ha ezüstöt akkor azt. Az arany nem mutat szépen úgy a kezén, ha mellette ezüst van! Remélem segítettem. Mondjuk az ezüsthöz jó a fehérarany!
hát, lehet, hogy ezzel egyedül vagyok, de én karikagyûrûnek nem örülnék annyira. az eljegyzési gyûrû (ha már megteremtõdött ez a divat is), legyen másmilyen.
Szerintem nézegessetek gyûrûket kirakatokban és figyeld, milyen tipusú tetszik neki. Ha esetleg elfogadható az ára, menj vissza és vedd meg. Egyébként szerintem nagyon romantikus, ha együtt választjátok ki. Most, hogy jobban belegondoltam, ha fiú lennék, így csinálnám: A karikagyûrûvel egy étteremben megkérném a lány kezét és a kisérõgyûrût együtt venném meg vele. Szerintem a köves eljegyzési gyûrû amerikai divat, a magyar lányok a karikagyûrûnek örülnek (elõször), majd egy közösen kiválasztott csodaszép gyûrûnek :) Sok boldogságot! Vannak még romantikus lovagok! ;)
én egy fehérarany gyûrût kaptam, nagyon pici gyémánttal a közepén. amolyan klasszikus darab, kicsit egyedivé téve (a kiemelés megoldása miatt). nekem tökéletes! nem is kellene másmilyen.
Itt írta vki, hogy mindenképp arany legyen. Ez nem igaz. Vedd figyelembe, mit szeret a barátnõd. Én pl. kifejezettem nem kedvelem az aranyat, ezüst párti vagyok. Bár itt bejön a képbe a fehérarany, ami végülis ellentmond annak, amit az elsõ mondatokban írtam. :) A legfontosabb, hogy a barátnõd ízlése szerinti gyûrût vegyél. Ha õ a szerény, egyszerû dolgokat szeretni, ne állíts oda egy batár nagy kövû valamivel. Amúgy meg bármilyet is adsz neki, és örül, hogy megkéred a kezét, kizárt, hogy a gyûrûn problémázni fog! :)
A kérdező hozzászólása: egyenlore koves gyurut szeretnek, a karika majd kesobb. en is ezustre gondoltam, tudom, hogy azt szereti (piros vagy kek kovel). egyszer mikor nem latta felprobaltam a gyuruit es kb. a kisujjam kozepeig jon fel , ugyhogy viszonyitas nekem is van :D sajnos a moderator atirta a kerdest. arra lettem volna kivancsi, hogy ki milyet kapott esetleg milyennek orulne? (amugy biztos nem lesz kellemetlen meglepetes, tudom, hogy nagyon szeretne) koszonon a valaszokat, kerem irjatok meg.
A kérdező hozzászólása: amugy koszi :) nekem is nagy remenyeim vannak
A kérdező hozzászólása: 24 leszek jovo honapban. harom eve vagyunk egyutt s mostanaban valahogy egyre tobbet gondolok erre.
Uh, most látom csak, hogy ez egy régi kérdés:(de nem baj, ha valaki látja a kérdésemet, légyszi válaszoljon!Köszi!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!