Találatok a következő kifejezésre: Eljegyzéskor milyen illik a lánynak adni (1 db)

Eljegyzéskor milyen gyűrűt illik a lánynak adni?

Legjobb válasz: Szia! Nekem a párom rögtön karikagyûrût vett. De vannak akik elõször vesznek vmilyen gyûrût és a karikát együtt választják ki.

Nálunk az eljegyzési gyûrûm nagyon csillógó lesz, de a jegygyûrût együtt csináltatjuk ötvösnél a pároméval együtt, a családi ékszerekbõl beöntettjük, így a hagyomány is megmarad, de a mi ízlésünk is érvényesül.
Szia! Nekem a párom rögtön karikagyûrût vett. De vannak akik elõször vesznek vmilyen gyûrût és a karikát együtt választják ki.
Szia.karikagyurut mindenkeppen , es azt huzzatok az eskuvon is fel , van aki vesz kisero gyurut is az szokott lenni a meglepetes, vagyis az ajandek, A kisero gyuru az szokott lenni a koves gyuru !A karika gyurut eggyutt szoktak kivalasztani !sok boldogsagot!!
Eljegyzéskor már a karikagyûrût szokás felhúzni egymás bal kezének gyûrûsujjára, ami a házasságkötés alatt átkerül a jobb kézre. A lánykérésnél szokás a kísérõgyûrûvel megkérni a lány kezét, ez általában valami köves szokott lenni.Így a hagyományok szerint a nõ 2 gyûrût kap, a férfi egyet. A kísérõgyûrût nem feltétlenül KELL használni, én is csak ünnepi alkalmakkor veszem fel a diszkrét, köves gyûrûmet, egyébként a karikagyûrût hordom. Amúgy tetszésetek és ízlésetek szerint akár el is térhettek a hagyományoktól, hiszen nem szentírás, ami szokás... Sok boldogságot kívánok!
szia én egy boldog mennyaszony vok és én a völgényemtol kaptam egy karika gyûrût és egy kisérõ gyûrût melléje.
Igazi karikagyürût!Én is azt kaptam és tõlem is a párom!És ugyanezt a gyûrût foglyuk egymásra húzni esküvõn is!!!Ez szerintem így szép!!!Sok sikert!
jah.. a lánynak... oops hát akkor karikát ^^
Sima karikagyûrût, bár szerintem az eljegyzési gyûrû hülyeség, mert az esküvõn is gyûrûznek. Igaz, hogy szerintem az esküvõ is hülyeség, de ez magánvélemény.
HÖHÖ durex gyûrû xD
Lehet az egy kis köves vagy pedig egy egyszerû kõ nélküli is.
Csak akrikát esetleg + 1 kísérõgyûrût- gyémánt(?) ha telik..:D

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Férfi részére melyik gyűrűt vennétek meg? ( link)

Házasok vagyunk de az aranyat sajnálna hordani, félti,igy gondoltam meglepem egy ezüsttel.


16

Hogyan tudnám lemérni a barátom ujjának méretét?

Évfodrulónkra vennék neki gyűrűt de nem akarom hogy előre megtudja.Nagyon félek tőle hogy nem sikerül a méretezés.Netről rendelem.

8

Eljegyzési gyűrű méretét hogyan választottátok ki? Vagy párotok hogyan választotta ki? (ha esetleg nők is válaszolnak)

Szeretném meglepni a barátnőmet vele,de nem tudom,mekkora kell neki! Méregetés kizárt,mert akkor már oda a meglepetés.
Gyűrűt nem hord,így az sincs,miről méretet vegyek.
HELP!!!

6

Mennyi ido egyuttjaras utan kerte meg a parod a kezed?

46

Eljegyzés? Szülők, problémák, kételyek.

A barátommal már kicsivel több mint 5 éve együtt vagyok, melyből 1 éve együtt is élünk az ő szüleinél. (Az én szüleim nem élnek már.) Közöttünk teljes az összhang viszont a szülei és tesói kissé egyszerű emberek. A kulturális viselkedés (ne böffögjünk az asztalnál...) tőlük nagyon távol áll akárcsak az illem és a jó modor és a tisztaság (naponta 4szer teljesen kitakarítom a konyhát de még így sem győzöm, pedig mosogatógépük is van). Ez engem nagyon bánt és akármilyen jó emberek ez engem rendkívül zavar. Közöttünk a párommal az eljegyzés és az esküvő nem tabu téma szoktunk róla beszélgetni, még arról is (persze nagy vonalakban), hogy ki melyiket, hogy képzeli el. Egyetértünk abban, hogy eljegyzés után nem kell egy éven belül esküvő, de 5-6 éven belül már igencsak kéne. A külön költözést nem idén hanem jövő nyárra tervezzük, csak nem könnyű mert akkor egyetem mellett neki dolgoznia is kell, minél többet és meg friss diplomás leszek.
Néha borzasztóan várom már az eljegyzést és titkon gyűrűket és ruhákat nézegetek, meg ilyen témájú filmet is szívesen nézek. Máskor meg, félnék igent mondani ha megkérne a kezem családja miatt, mégiscsak velük kell majd kisebb-nagyobb de összhangban élni, mert harag nincs nincs közöttünk ami oka lehetne a "távolsági" kapcsolatnak csak a viselkedésük.
Nektek mi erről a véleményetek? Ti mit tennétek a helyemben? Miért nem jegyez el, vagy mikorra tervezheti? Azt mondta, már 2 éve is, hogy terve van az eljegyzésre (idő, körülmény) de mégis...
Fel tudom dolgozni, ha valaki nem úgy érez vagy gondolkodik mint én, de kérek mindenkit normálisan válaszoljon.
22,5/L és 22,5/F

6

Mire számítsak? Már majdnem 4 éve együtt vagyok a barátommal.2 éve együtt lakunk, de még gyűrű sincs. Szerintetek ő komolyan gondolja a kapcsolatunkat?

Egyre többen kérdezik, hogy mikor lesz eljegyzés. Eleinte idegesített, de rájöttem, hogy már tényleg ideje lenne. Én 21L, ő pedig 26.

18

Hogy vezessem rá?

Szeretném, ha párom megkérné a kezem Valentin napon. Hogy vezessem rá úgy, hogy ő akarja ezt, ne nekem kelljen mondani? (szégyenlős nagyon)

16

Párommal novemberben jöttünk össze, de már előtt 1 hónappal beszélgettünk. Én 33L, Õ 36. Márciusban szeretnénk az eljegyzést megtartani. Szerintetek korai még vagy "ebben a korban" már nem nagyon számít mint ha 19-20 évesek lennénk?

11

Mikor jön el az idő?

Párommal(23/N 27/F) másfél éve vagyunk/élünk együtt.Néhányszor már szóba jött az eljegyzés s gyerekek :). Még randiztunk s volt egy kérdése felém"mondták már térden állva, hogy szeretlek?"s elősször nem értettem :) de már leesett hogy mi az :)s megemlitettem neki s mondta,hogy "ami késik az nem múlik... " :) múltkor valahogy szóbajött megint s mondta ,hogy nincs megfelelö alkalom s ha elvesz elöször megkell kérje a kezem ahhoz viszont apámtól kell hogy elkérjen... szerintetek benne van hogy megkérje a kezem csak nincs megfelelö pillanat számára? titokban reménykedve várom a pillanatot :)nem akarom töbször megemliteni neki nem akarom ráeröltetni...

3

Hogyan zajlik egy eljegyzés és egy esküvő gyűrűk szempontjából?

Jól tudom, hogy eljegyzésre valami gyöngyös gyűrű kell?Ezt hívják kísérő gyűrűnek is?

6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!