Találatok a következő kifejezésre: Eljegyzéskor milyen illik a lánynak adni (1 db)

Eljegyzéskor milyen gyűrűt illik a lánynak adni?

Legjobb válasz: Szia! Nekem a párom rögtön karikagyûrût vett. De vannak akik elõször vesznek vmilyen gyûrût és a karikát együtt választják ki.

Nálunk az eljegyzési gyûrûm nagyon csillógó lesz, de a jegygyûrût együtt csináltatjuk ötvösnél a pároméval együtt, a családi ékszerekbõl beöntettjük, így a hagyomány is megmarad, de a mi ízlésünk is érvényesül.
Szia! Nekem a párom rögtön karikagyûrût vett. De vannak akik elõször vesznek vmilyen gyûrût és a karikát együtt választják ki.
Szia.karikagyurut mindenkeppen , es azt huzzatok az eskuvon is fel , van aki vesz kisero gyurut is az szokott lenni a meglepetes, vagyis az ajandek, A kisero gyuru az szokott lenni a koves gyuru !A karika gyurut eggyutt szoktak kivalasztani !sok boldogsagot!!
Eljegyzéskor már a karikagyûrût szokás felhúzni egymás bal kezének gyûrûsujjára, ami a házasságkötés alatt átkerül a jobb kézre. A lánykérésnél szokás a kísérõgyûrûvel megkérni a lány kezét, ez általában valami köves szokott lenni.Így a hagyományok szerint a nõ 2 gyûrût kap, a férfi egyet. A kísérõgyûrût nem feltétlenül KELL használni, én is csak ünnepi alkalmakkor veszem fel a diszkrét, köves gyûrûmet, egyébként a karikagyûrût hordom. Amúgy tetszésetek és ízlésetek szerint akár el is térhettek a hagyományoktól, hiszen nem szentírás, ami szokás... Sok boldogságot kívánok!
szia én egy boldog mennyaszony vok és én a völgényemtol kaptam egy karika gyûrût és egy kisérõ gyûrût melléje.
Igazi karikagyürût!Én is azt kaptam és tõlem is a párom!És ugyanezt a gyûrût foglyuk egymásra húzni esküvõn is!!!Ez szerintem így szép!!!Sok sikert!
jah.. a lánynak... oops hát akkor karikát ^^
Sima karikagyûrût, bár szerintem az eljegyzési gyûrû hülyeség, mert az esküvõn is gyûrûznek. Igaz, hogy szerintem az esküvõ is hülyeség, de ez magánvélemény.
HÖHÖ durex gyûrû xD
Lehet az egy kis köves vagy pedig egy egyszerû kõ nélküli is.
Csak akrikát esetleg + 1 kísérõgyûrût- gyémánt(?) ha telik..:D

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Eljegyzési gyűrű, jegygyűrű, karikagyűrű, köves gyűrű, kísérő gyűrű - mi melyikkel egyezik meg és mikor/hogyan használják? Főleg a magyar (hagyományos) szokások szerint érdekelne

Légy szíves, segítsetek. Elolvastam néhány kérdést, és összezavarodtam.

6

Meglepetés eljegyzésre készülök és nem tudok dönteni, hogy melyik nemesacél gyűrűt válasszam. Szerintetek köves gyűrű vagy karikagyűrű illik eljegyzésre?

Ez a köves: Ez a karika: Lányok, szerintetek?


Egy (remélem) leendő vőlegény :)

19

Szerintetek korai lenne még az eljegyzési gyűrű?

Szóval 3 éve vagyunk együtt, nagyon szeretem. A lány most 18 éves, jövőnyáron szeretném feleségül venni, amikor betölti a 20-at :)
1,5 évvel előre nagyon korai odaadni az eljegyzési gyűrűt? Én szeretném most megkérni a kezét :)

7

Hogyan működik a hagyományos lánykérés?

Sziasztok! Mivel még nem találkoztam ilyen kérdéssel itt, ezért gondoltam felhozom. A barátnőmmel több éve együtt vagyunk, és lassan (mondjuk 1-2 éven belül) meg szeretném kérni a kezét. Mivel én is és az Õ családja is hagyományos gondolkodású, ezért úgy illő, ha legelőször megkérdem a szüleitől (leánykérés). De fogalmam sincs, hogy mit hogyan kell. Csak az édesapától kell? Vagy csak az Édesanyától vagy mind2től?? Egyáltalán hogy és mikor kell felhozni ezt a témát az após/anyós jelöltnek? Ilyenkor illik valami ajándékot vinni, vagy hogy megy ez, Kérlek segítsetek, mert gőzöm sincs ezekről, de lassan-lassan aktuális lesz :) a bnőm 21 éves.
25F

13

Hogy lehet felhozni az eljegyzés témát?

Minden ismerősöm azt mondja, ezt egy lány soha ne hozza elő. 32 éves nő vagyok, 4 éve vagyunk együtt, igencsak benne vagyok a korban és ő se siheder már (36).
Munka, lakás, pénz van, tehát anyagiak nem játszanak szerepet.Jól megvagyunk, minden működik, szerinte is, tervez velem dolgokat, hogy akkor nyáron ide megyünk, télen meg most oda...De bevallom nagyon szeretnék már házasodni. Utoljára 1 éve hoztam elő a témát és úgy csinált, mintha meg se hallotta volna, ismerőseim óva intettek attól, h újra megtegyem. Ne kérdezzek rá soha? Hagy higgye azt, h minden rendben így? Ha rákérdezzek, akkor hogyan?

19

A barátom meg akarja kérni a kezem. Nem korai? :$

Barátom 20éves,én 17,június végén kimegy ciprusra dolgozni,de azt mondta,ha visszajön szept.végén, megkéri a kezem *-* szept 17-én leszünk együtt 2éve :3

30

Szerintetek előre is meg lehet beszélni az eljegyzést?

9

Mi miatt bontottátok fel az eljegyzést? (Ti vagy ismerősötök)

Volt már egy "betelt a pohár" vagy csak félreismertétek stb...?

5

A férjed/párod letérdelt a lánykéréskor?

Manapság már nem hallok róla, és nem is vagyok egy olyan nagy hagyományokat követő lány, de szerintem ez annyira szép dolog.

38

Összezavarodtam eljegyzéssel kapcsolatban, szóval hogy is van ez? :-)

Szeretném megkérni a barátnőm kezét, de össze vagyok zavarodva gyűrű ügyben. Most 1 db kell vagy 1 pár? Mert azt hallottam, hogy eljegyzéskor csak a lány kap gyűrűt, a jegygyűrű lesz az, ami már páros lesz. De akkor az eljegyzési gyűrűk nagy részét miért árulják párban? Szóval most akkor magamnak is vegyek gyűrűt vagy csak a barátnőmnek? :)

29/F

11

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!