Találatok a következő kifejezésre: Eljegyzéskor milyen illik a lánynak (1 db)

Eljegyzéskor milyen gyűrűt illik a lánynak adni?

Legjobb válasz: Szia! Nekem a párom rögtön karikagyûrût vett. De vannak akik elõször vesznek vmilyen gyûrût és a karikát együtt választják ki.

Nálunk az eljegyzési gyûrûm nagyon csillógó lesz, de a jegygyûrût együtt csináltatjuk ötvösnél a pároméval együtt, a családi ékszerekbõl beöntettjük, így a hagyomány is megmarad, de a mi ízlésünk is érvényesül.
Szia! Nekem a párom rögtön karikagyûrût vett. De vannak akik elõször vesznek vmilyen gyûrût és a karikát együtt választják ki.
Szia.karikagyurut mindenkeppen , es azt huzzatok az eskuvon is fel , van aki vesz kisero gyurut is az szokott lenni a meglepetes, vagyis az ajandek, A kisero gyuru az szokott lenni a koves gyuru !A karika gyurut eggyutt szoktak kivalasztani !sok boldogsagot!!
Eljegyzéskor már a karikagyûrût szokás felhúzni egymás bal kezének gyûrûsujjára, ami a házasságkötés alatt átkerül a jobb kézre. A lánykérésnél szokás a kísérõgyûrûvel megkérni a lány kezét, ez általában valami köves szokott lenni.Így a hagyományok szerint a nõ 2 gyûrût kap, a férfi egyet. A kísérõgyûrût nem feltétlenül KELL használni, én is csak ünnepi alkalmakkor veszem fel a diszkrét, köves gyûrûmet, egyébként a karikagyûrût hordom. Amúgy tetszésetek és ízlésetek szerint akár el is térhettek a hagyományoktól, hiszen nem szentírás, ami szokás... Sok boldogságot kívánok!
szia én egy boldog mennyaszony vok és én a völgényemtol kaptam egy karika gyûrût és egy kisérõ gyûrût melléje.
Igazi karikagyürût!Én is azt kaptam és tõlem is a párom!És ugyanezt a gyûrût foglyuk egymásra húzni esküvõn is!!!Ez szerintem így szép!!!Sok sikert!
jah.. a lánynak... oops hát akkor karikát ^^
Sima karikagyûrût, bár szerintem az eljegyzési gyûrû hülyeség, mert az esküvõn is gyûrûznek. Igaz, hogy szerintem az esküvõ is hülyeség, de ez magánvélemény.
HÖHÖ durex gyûrû xD
Lehet az egy kis köves vagy pedig egy egyszerû kõ nélküli is.
Csak akrikát esetleg + 1 kísérõgyûrût- gyémánt(?) ha telik..:D

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hogyan zajlik egy hivatalos eljegyzési parti?

Mostanában egyre többször hallom, hogy ha megvolt a lánykérés akkor utána a rokonoknak tartanak egy partyt amin bejeletik az eljegyzést meg gondolom az esküvőt.
Mi a menete egy ilyennek? vagy ez hogy van?
csak úgy érdekel mert ilyenen még soha nem voltam. Ne vagyok eljegyezve és nem is tervezek ilyesmit csak kiváncsi vagyok

3

Szerintetek ez jó módja az eljegyzésnek? (Azt hiszem kicsit egyedi ötlet)

Sokat töprengtem rajta hogy hogyan csináljam, a lehető legnagyobb meglepetést szeretném elérné és arra gondoltam, hogy éjszaka az ujjára húzom a gyűrűt.

28

Hogy kérjem meg a barátnőm kezét?

Õ nagyon érzékeny és romantikus típus, én viszont egyáltalán nem vagyok az.
Már sok helyen utánaolvastam, és egy leánykérést szervező cég honlapját is végigolvastam, de egyik sem győzött meg.

Mindenképpen kettesben egy romantikus helyen szeretném, mert mindig azokat a régi randijainkat emlegeti, mikor kettesben csináltunk valamit, meg hogy bárcsak olyan romantikus lennék, mint akkor, de túl "giccseset" sem akarok.

Tudnátok segíteni? Tippek, vagy hogy nektek mi jönne be?

Köszi előre is.

14

A barátom meg akarja kérni a kezem, de én félek az egésztől, mert bizonytalan vagyok a kapcsolatunkba. MIt tegyek?

Együtt élünk és jó meg vagyunk.Õrajta látom, hogy mennyire határozott az eljegyzéssel és házassággal kapcsolatba, de én bizonytalan. Õ 28, én 25 v agyok.

11

Mi az eljegyzés "folyamata"?

11

Beijedtem volna?

Sziasztok!

Szépen megvagyunk a barátommal immár 2 és fél éve,több mint 2 éve együtt is élünk. Nagyon örültem ennek a kapcsolatnak,ez az első komolyabb. Szeretek róla gondoskodni, szeretem őt magát, eljárni vele ide-oda és a szüleivel beszélgetni. Mostanában elég sokat beszéltünk a jövőről, ő 3-4 éven belül szeretne gyereket, és ugye előtte házasságot. Aminek régebben nagyon örültem volna és majd kiugrottam volna a bőrömből, most megijeszt...engem fiatalon (21) szült anyukám és ez csodás példa volt, én is mindig fiatal anyuka akartam lenni, de 3-4 év most mégis oly közelinek tűnik. Nagyon szeretem a barátom, ezért egyszerűen nem értem hogy ez miért jött most rám. Eszem ágában sincs elhagyni, bulizni, pasizni, de valamiért az egész eljegyzés-házasság-gyerekvállalás most mégis megrémiszt. Hogyan lehetnék újra a régi? :)

10

Álomszerű lánykérésről vélemények?

Ha pénzügyi helyzet nem befolyásolná az eljegyzés körülményeit,szíved szerint hogyan és milyen környezetben valósítanád meg?
Ha becsukod a szemed és gondolatban elkalandozol,hogy tudod elképzelni a nagy eseményt?
Férfiak és nők véleménye egyaránt érdekel.

19

Szerintetek komolyan mondta? Vagy csak a társaság kedvéért.

Tegnap "kocsmáztunk" a haverokkal és mások is oda kerültek, akiket annyira nem ismerünk. Szóba került, hogy ki mennyi ideje van a párjával, legtöbben 1-2-3 éve, de többen jegyesek közülük. Mi közel 5 éve vagyunk együtt és ezt többen is hangsúlyozták tegnap.
Ezzel az eljegyzés dologgal én úgy vagyok, hogy nagyon nagyon várom, és nagyon sokat jelent nekem, de eddig több okból is nem volt (a legfontosabb talán, hogy még sulizunk). A párom is tudja, hogy nagyon vágyom rá, és azt is tudja, hogy meglepetést szeretnék. Így én se beszélek, ő se beszél erről, nehogy lelőjük a poént...tehát nem tudom (esetleg sejtem) hogy mikor jegyezne el. De van amikor idétlenkedik, hogy még éveket vár, úgyhogy nem tudom.
Tegnap megkérdezték, hogy "tervezem-e az eljegyzést"? Mondtam, hogy "igen, én tervezem" de csak a saját nevemben tudok beszélni. Aztán a páromra néztem, aki azt mondta, ő is tervezi, de csak titokban...
Szerintetek tervezi, ha ezt mondta, vagy csak kamuzott a barátok előtt?

Csupán elméleti a kérdés, mert nyilván nem fogom neki szegezni a kérdést :D

5

Ezt a választ kaptam, kicsit fájt. Nem kéne?

A párommal összekaptunk tegnap a következő dolgon:
Mondtam neki, hogy húsvétkor nem fogok tudni haza jönni, ezért megkérem jöjjön hozzám arra a hétre (szünet lesz neki is). Erre felcsattant, hogy de neki haza kell jönni, mert az anyukájának mennyire fontos. (természetesen nem arra gondoltam, hogy haza se nézzen húsvétkor). Nem az bántott, hogy haza akar menni, hanem ahogy mondta, hogy az anyukájának mennyire fontos és neki azt kell csinálni, ez olyan mintha az, hogy én vagyok egyedül, az csak mellékes...
Jövőben készülünk összeköltözni, én dolgozom majd, ő meg még egyetemre fog járni. Kérdeztem, hogy akkor jövőben is ez lesz a szituáció? Mire azt mondta az más lesz...
Megkérdeztem, hogy mikor leszek fontosabb annál, hogy "az anyukája ne haragudjon meg?" mire azt válaszolta, hogy eljegyzés után...4,5 éve vagyunk együtt, gyűrűvel vagy gyűrű nélkül miért van sorrend a fejében, ahol ebből a szempontból "anyós" áll első helyen.
Szerinte eljegyzés után megváltozik a dolog és az anyukája elvárásai is. Mert most még "csak" barátnő vagyok?:-S

22-L

62

Megér ennyit ez a gyűrű?

http://ekszer-ora.vatera.hu/arany_ekszer/gyuru/noi/feher_ara..

17

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!