Találatok a következő kifejezésre: Eljegyzéskor melyik és kézre (5 db)

Férfinak és nőnek, melyik kezének gyűrűs ujjára húzzák az eljegyzési gyűrűt, és melyikre az esküvőit?

Legjobb válasz: Karikagyûrû: Eljegyzéskor: bal kéz, gyûrûs ujj Esküvõn: jobb kéz, gyûrûs ujj Kísérõgyûrû (köves) ha van (és csak a nõnek van), a karikagyûrûvel azonos ujjra, tehát 2 gyûrû van együtt.

Karikagyûrû: Eljegyzéskor: bal kéz, gyûrûs ujj Esküvõn: jobb kéz, gyûrûs ujj Kísérõgyûrû (köves) ha van (és csak a nõnek van), a karikagyûrûvel azonos ujjra, tehát 2 gyûrû van együtt.
Elõzõ jól írta, csak arra kell vigyázni, hogy a balkezes eljegyzési gyûrû menjen fel a jobb kézre is, ami általában "erõsebb", mert ha sor kerül az esküvõre, akkor vehetik a másikat. (Több olyat láttam, aki inkább az eljegyzésit is a jobbon hordja a nagy napig.)
Itt nálunk Erdélyben éppen fordítva van, az esküvõ után a szív felõli oldalon, azaz a bal oldalon hordják a karikagyûrût.
Egyet értek az elsõ hozzászólóval.
mi is úgy hordjuk, ahogy az elsõ írta, de volt egy pár ilyen kérdés volt már itt, és az egyikre érkezett egy olyan válasz, hogy náluk a férfi a jobb, nõ meg a bal kezén hordja, mert így, ha kézen fogva sétálnak, akkor a két gyûrû összeér. ez nekem nagyon szimpatikus hozzáállás.
Amerikában, angliában bal kézre a köves gyûrût és elé a karikagyûrût. Mo-n hagyományosan csak egy gyûrû van a karika amit a bal kézre eljegyzésnél, és a jobbra az esküvõn. De manapság divat a köves gyûrû ami a balra megy és a jobbra a karika, de én mindkettõt egy kezemre teszem majd az esküvõ után, mert szerintem állati jól néz ki :) Majd addig még megálmodom melyikre :D
Nõvérem Olaszországban ment férjhez, és ott bal kézre rakatták a gyûrût az olaszok. (Nõvéremék automatice jobb kézre húzták, de rájuk szóltak, hogy nem úgy van a')
Vagy ahová jólesik, ez ugyanis országonként változó. Mo-n úgy a szokás, ahogy az elsõ leírta, de pl. mi a bal kezünkön hordjuk, mert így kényelmesebb, és nem kell messzire menni, h olyan népet találj, akik így viselik

Eljegyzéskor melyik ujjra és kézre kerül a gyűrű? A fiú is hordja? Ez kísérőgyűrű, és esketéskor újat vesznek?

Legjobb válasz: Szia. A gyürü a gyürüs újjra kerül,és a bal kézre.Esküvökor húzzák a jobb kéz gyürüs ujjára,pl.nekem a középsö újjamon van,mert nagy a gyürüsre.(lefogytam) termászetesen a fiú is hordja,ha akarja.A párom csak hétvégén,mert építkeze´sen dolgozik.Ez egyénileg változó. A kisérö gyürüd,nem a karika gyürü lesz,hanem egy másféle forma´s,vagy köves gyürü.Ezt nem mindenki veszi meg.Attól függ,hogy mennyit szántok rá. Sok boldogságot.

Szia. A gyürü a gyürüs újjra kerül, és a bal kézre.Esküvökor húzzák a jobb kéz gyürüs ujjára, pl.nekem a középsö újjamon van, mert nagy a gyürüsre.(lefogytam) termászetesen a fiú is hordja, ha akarja.A párom csak hétvégén, mert építkeze´sen dolgozik.Ez egyénileg változó. A kisérö gyürüd, nem a karika gyürü lesz, hanem egy másféle forma´s, vagy köves gyürü.Ezt nem mindenki veszi meg.Attól függ, hogy mennyit szántok rá. Sok boldogságot.
Eljegyzéskor a bal kéz gyûrûs újjára kell húzni a karikagyûrût. A kísérõt arra az újjadra teszed, amelyikre akarod. Az esküvõn kell a karikagyûrût átrakni a jobb kéz gyûrûsújjára. Viszont az esküvõn azt mondják, hogy nem szabad más gyûrût felvenni, csak a karika gyûrût.(de lehet, hogy ez egy régi babona) Nálunk a férjem is az elsõ pillanattól hordta a gyûrûjét. Sok boldogságot! :D
hogy megy a házasság? elváltatok?
miért váltak volna el?

Melyik kézre (újjra) kell húzni a gyűrűt házasságkor és eljegyzéskor?

Legjobb válasz: Szerintem ez egyezség kérdése. Nekünk a jobb kéz gyûrûsujján van a gyûrû, bár még csak eljegyzés volt, a házasság még várat magára. Megegyeztünk, hogy mindig a jobb kezünkön fogjuk hordani. Házasságban élõ kollégáim esetén is változó, hogy melyik kezén hordja.

Szerintem ez egyezség kérdése. Nekünk a jobb kéz gyûrûsujján van a gyûrû, bár még csak eljegyzés volt, a házasság még várat magára. Megegyeztünk, hogy mindig a jobb kezünkön fogjuk hordani. Házasságban élõ kollégáim esetén is változó, hogy melyik kezén hordja.
eljegyzés bal kéz, házasság után jobb kéz a hivatalos szokás szerint.


Melyik kézen hordják az eljegyzési és melyiket a házasság utáni gyűrűt?

mindig összekeverem:)

Legjobb válasz: Az eljegyzési gyûrû a bal kézen van, az esküvõkor meg átkerül a jobb kézre! Amerikában meg pont fordítva van, ha jól tudom!

Az eljegyzési gyûrû a bal kézen van, az esküvõkor meg átkerül a jobb kézre! Amerikában meg pont fordítva van, ha jól tudom!
minden országban más szokás van. ahogy az elöttem író írta magyarországon ez a szokás.
Mi meggyûrûztük egymást az eljegyzésünkkor, és újat vettünk a házasságkötésre. Hordjuk mindkettõt, az eljegyzésit a balon, a másikat a jobbon.
Így van - és vigyázz, mert a jobb kezed valószínûleg nagyobb, mint a bal. Arra kell próbálni a gyûrût!
A kérdező hozzászólása: köszönöm:)
eljegyzéskor a bal kézre, esküvõkor a jobb kézre kell felhúzni. ez biztos! tehát ha menyasszony vagy, akkor a bal kezeden, ha már feleség vagy, akkor a jobb kezeden kell hordani a karikagyûrût.
Igaz amit ìrtak!a jobb kézen valóban nagyobb az ujj.mi is a jobbra vettük most meg félek hogy leesik a balról :)

Az eljegyzési gyűrűt melyik kézre húzzák? És az esküvőit?

Legjobb válasz: Elõt, bal, második esetben jobb kézre.

Elõt, bal, második esetben jobb kézre.
Eljegyzéskor a bal kézen, esküvõkor meg átkerül a jobbra. Legalább is felénk így szokás. De mondjuk apukám is a balon hordja, pedig házas, mert a jobb keze gyûrûsujjára nem megy rá.
Eljegyzési a balra, esküvõi a jobbra. Külföldön fordítva szokás. (Illetve nem illetlenség, ha nem éppen azon a kézen van, amelyiken kellene, de másokat megkavarhat.)
Felénk az a szokás, hogy amennyiben az eljegyzési gyûrû is karika gyûrû, akkor a bal kéz gyûrûs ujján használják a fiatalok amíg össze nem házasodnak. Ekkor kerül át a jobb kézre.
de van, aki a balon hagyja, nincs jelentõsége.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!