Találatok a következő kifejezésre: Elhalt terhesség mennyi (11 db)

Mennyi idő alatt szívódik fel az elhalt terhesség?

Legjobb válasz: Nem tudom, de csak orvosi javaslatra és orvosi ellenõrzés mellett lehet erre várni. Egyébként a terhesség befejezése szükséges.

Nem tudom, de csak orvosi javaslatra és orvosi ellenõrzés mellett lehet erre várni. Egyébként a terhesség befejezése szükséges.
Mibõl gondolod, h elhalt?
Szerintem azt nem hagyják felszívódni, hanem "kitisztítanak", egye egészségügyi küret formájában!
Nekem verzessel kb 2 het alatt urult ki teljesen. Orvosi ellenorzes mellett, 2 naponta neztek a hcg-t a veremben, addig, amig le nem ment nullara.
Orvosi ellenõrzéssel azt olvastam, kb. két hét, ahogy azt már írták is. De szerintem butaság megvárni, akkor már inkább a befejezõ mûtétet választanám. Nekem is volt missed ab., és senki nem kérdezte, szeretném-e megvárni, hogy kiürüljön. Amikor UH-on kiderült, hogy már nincs szívhang, és a baba kb. 2 hete nem fejlõdött semmit, a petezsák deformált, és van egy bevérzés is, rögtön kaptam a beutalót a kórházba. Ha nincs orvosi ellenõrzés, vérmérgezést kaphat a kismama.

Elhalt terhesség után mennyi idő múlva ajánlott újra próbálkozni?

Ahány emberrel beszélek annyi id?pontott mondanak.Az orvos azt mondta "minnél hamarabb".Én félek,hogy ha korán esnék teherbe akkor megint nem sikerül.Van már egy nagy gyerekem,viszont35év feletti vagyok.Mi a véleményetek,tapasztalatotok?11hetes terhességem halt el.Köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: Egy sikertelen terhesség után mind testileg, mind lelkileg helyre kell állni. Az én véleményem az, hogy min. 3 hónap kell a regenerálódásra.

Egy sikertelen terhesség után mind testileg, mind lelkileg helyre kell állni. Az én véleményem az, hogy min. 3 hónap kell a regenerálódásra.
Szerintem elég az a 6 hét, amit a szülés utánra is szoktak javasolni, hiszen addigra áll vissza eredeti állapotába és helyére a méh, tehát nagyjából normalizálódik az "anyai" szervezet.
Sajnos velem is most történt ugyanez, és az orvosom részletesen elmagyarázta hogy hogyan "tisztítanak" ki mindent odabent. Hivatalosan 6honaoig védekezni kellene, de azt mondta, h kb 3hónap míg a nyálkahártya teljesen visszaépül akkor már érdemes probálkozni. Elõtte is lehet hogy sikerül, viszont a nyálkahártya még nem elég erös és megint elhalás vagy vetélés lesz a vége. Én ezt tartom be rem. nektek is sikerül jo probálkozást:)
Szia! Nekem 12 hetes terhességem halt el, és az orvos azt javasolta, hogy két menstruációs ciklust várjunk ki. Egyébként ez függ attól is, hogy kimutattak e valamit hogy miért halt el a magzat, tehát szükséges e valamilyen utókezelés. Sok sikert!

Akit elhalt terhesség miatt kellett műteni, hogy érezte magát a műtét után? Volt panaszotok, mennyit pihentetek? Mennyi ideig voltatok betegállományban? Mennyi idő után jött meg?

Mennyi id? múlva kellett kontrollra menni?

Legjobb válasz: ja 6 hétig voltam betegszabin.elsõ voltam.De pihenni szerintem 1 hetet pihentem.mivel nem fájt igy nem fogtam vissza magam

ja 6 hétig voltam betegszabin.elsõ voltam.De pihenni szerintem 1 hetet pihentem.mivel nem fájt igy nem fogtam vissza magam
Sziasztok! Nekem 8 hetesen hat el nekem a mûtét borzasztóan fájt utána kaptam is infúziós fájdalom csillapított...igaz 4 napja véreztem...és 2 napig feküdtem mire megmûtöttek... sose kívánom senkinek azt a fájdalmat se elõtte se utána... és összesen több mint 2 hónapot véreztem mert a drága kórház nem adott méh összehúzott... minek is azt...
10 hetesen kellett mûteni, és elég sokáig volt alhasi fájdalmam, mintha késsel keresztbehasítottak volna, olyan éles. Kontrollra mentem 1 hét múlva, majd 6 hét múlva, de semmi rendelleneset nem találtak. 2 hétig voltam itthon, de addig tényleg végig pihentem, aztán visszatértem az ülõmunkámhoz. Nekem a mûtéthez számított 4. hétre jött meg, és elég bõséges volt.
nekem 11hetesen halt el a magzatom.mütét után semilyen fájdalmam nem volt.Kicsit véreztem kb 10napig.6 hét után van kontrol.Majd 3 honap mulva ujra terhes lettem és már 18hónapos.:) )
8. vagyok megint. 2 munkatársam ugyanígy járt, õk 2 nap múlva már dolgoztak. Ja és nekem a lelki fájdalom csak utána jött elõ, kb. 2 hétre rá kezdtem igazán felfogni, hogy ez akár ismétlõdõ is lehet (bár próbáltam az ilyen gondolatokat elhessegetni), és belegondoltam, mi van, ha én eleve nem tudok kihordani egy terhességet, mert ugye vannak olyanok. 2, 5 hónap múlva már könyörögtem a páromnak, hogy próbálkozzunk újra. Õ eszembe juttatta, hogy mekkora testi fájdalmaim voltak, és megkérdezte, hogy akkor is akarom-e, ha esetleg megint úgy lesz. Persze, hogy akartam. Aztán végülis "besikerült", 2 bebarnázás miatti 3 nap kórház és 2 hét szigorú fekvés után jelenleg a 2. kritikus idõszakban vagyunk (13. hét).
9 hetesen mûtöttek üres petezsák miatt. Nekem sajnos mûhiba miatt fel kellett vágni a hasamat, ezért nagyon nehezen gyógyultam. 4 nap után engedtek haza a kórházból, varratszedésre vissza kellett mennem, majd 6 hetes kontrollra. 1-1, 5 hétig véreztem. Nehezen gyógyultam fel testileg és lelkileg is.
13 hetesen halt el. Mola terhesség. Fizikailag semmi, lelkileg összetörtem. 6 hétig véreztem, ez alatt állandó kontroll, mert hetekig + terhességi teszteket produkáltam.Ez alatt 10 kilót fogytam, utáltam a világot. Azóta 3 csodás gyerkõcöm van.
Szia! 13 hetesen halt el a baba. Nem éreztem utána semmi fizikai fájdalmat, a szívem viszont majd meg szakadt :-( 3 hétig voltam itthon, nem akartam emberek közé menni. 5 hét múlva jött meg. Mûtét után 2 hónappal terhes is lettem. 8 hónapos a fiúnk :-)
Az elsõ elhalt terhességem után (4 is volt) 1 hetet voltam otthon betegállományban. Igazán nagy fájdalmaim nem voltak. Kicsit véreztem. 6 hét után kellett menni kontrollra. 5 hét múlva jött meg.
Szia, nekem 4 hete volt a mutetem 8, 5 hetesen, fizikai fajdalomrol nem panaszkodom , annal nagyobb a lelki.Azota meg nem volt nem mensim, s 2 napot pihntem, mert van egy 15 hos kislanyom es mellette nem igazan lehet pihenni.
Jah és 3 napot feküdtem vele otthon utána mentem dolgozni kimaradt utána egy mensim állítólag ahogy én hallottam a mûtét után 3 héttel kell elõször megjönnie... Nekem rá más fél hónapra és elöntött a vér a lakás közepén(mint a filmekbe amikor elvetélnek)...(bocsánat a kifejezésért)

Elhalt terhesség miatt a fogadott dokim fog műteni, akinél szültem volna. Ilyenkor is szokás neki pénzt adni? Ha igen, kb. mennyit?

Legjobb válasz: Én nem adtam neki pénzt, szerintem ezért nem kell fizeti.Attól még nem fog jobban odafigyelni rád.

Én nem adtam neki pénzt, szerintem ezért nem kell fizeti.Attól még nem fog jobban odafigyelni rád.
Szia. Sajnos én is így jártam az elsõ babánkkal 8 hetesen. Mi mondjuk vidéken lakunk itt más a "tarifa" egy szülés is 20000ft kb. Mivel hónap végén mûtött csak 5000ft-ot tudtam neki adni bár azt se akarta nagyon elfogadni. A magánrendelésén sem kér mindig pénzt most is azt mondta jártam már nála eleget az elmúlt 9 hónapban:) szóval nagyon rendes. Neked pedig kitartást. 38hkm
Szia Mi a mûtét elõtt azt beszéltük meg a párommal, hogy adunk neki 20.000 Ft-ot. De végül nem kapta meg a pénzt, mert nem jól sikerült a mûtét.
Engem a fogadott dokim mûtött.Szerettem volna adni neki 10000ft-ot de nem fogadta el.Utólag tiszta fejjel átgondolva, már nem adnék neki.Késöbb nála szültem adtam és elfogadta.De az más volt.
En sem adtam a szulesnel, bar annyira rendes volt, h megerdemelte volna, de sajnos nem volt.Egyebkent meg oszinten sajnalom a babat!!!!
Szerintem ez mindenkinél saját döntés, és pénztárca kérdése. Nem vagy köteles. Én adtam anno. Sajnos nekem is az elsõ terhességem 7 hetesen elhalt. Mûszeresen kellett befejezni. Nagyon sajnálom, h ezt Neked is át kell élned...nem egyszerû megemészteni, de muszáj túllépni rajta. Én adtam 10.000.- Ft-ot mikor jöttem el a kórházból. Mivel nagyon rendes volt a dokim. Tehát valóban "hálapénz" volt. Úgy éreztem megérdemli a hozzáállás végett, amit felém tanúsított. (amilyen hozzáállást bármelyik dokinak tanúsítani kellene, még ha nem elõre megfogadott orvos is...de ez sajnos nem így van.)
nekem spontán vetélésem volt, amit mûszeresen kellett befejezni, de nem volt fogadott dokim, a mûtét is késõ délután volt, és altatásban voltam..mire felébredtem csak a vizites doki volt már ott..nem adtam senkinek semmit..amúgy meg sem fordult a fejemben, hogy kellett volna..elég volt a bajunk így is!
Nekem 3 vetélésem volt, mindhármat mûszeresen kellett befejezni. Csak az elsõnél adtam neki pénzt, 10 ezret, akkor hétvégén be kellett jönnie hozzám többször. A másik 2 munkaidõben volt, de a 3. után orvost is váltottam.
Mi ugyanezért 20.000, - Ft-ot adtunk neki!És el is fogadta! Amit most utólag már nem adnék! Nincs akkor egy nõnek elég baja? Rossz testileg is, és lelkileg is! Nekem pofám nem lenne elfogadni a doki helyében! Mondjuk az enyémnek volt....
Szia! Szintén fogadott doki volt, és genetikai betegség miatt kellett elvetetnem. Én megkérdeztem, hogy mennyivel fogok tartozni, és nagyon aranyos volt, azt mondta, hogy Õ ezt nem szívesen csinálja, amúgy nem is csinál abortuszt, és nagyon sajnál, hogy így alakult, így ezért köszöni nem kér pénzt. Nagyon jól esett...és azóta sokat gondolok erre, hogy tényleg ez annyira gusztustalan lett volna, ha elfogad lóvét, hisz nem Én akartam elvetetni, sõt tökre ki voltam borulva... Ezzel a "húzásával" amúgy nagyon belopta magát a szívembe, és mikor azt mondom neki doktor úr, akkor azt tényleg úgy is érzem...
Engem is a fogadott dokim mûtött. Már azelõtt szûltem nála és nagyon meg voltam vele akkor elégedve. Ezután volt két missed abom, elõször 15.000 ft-ot kapott, 2.-jára csak 10.000-et. Most újra babát várok, és ha megszületik a pici, akkor már nem kap annyit szûléskor, mint az 1. babánál.
Én soha nem jártam magánorvoshoz, van kiadásunk így is bõven, örülünk, ha ételre telik hónap végén az albérletben a hitelek mellett (nem túlzok!). Ellene vagyok még a húsvéti locsolópénznek is, nemhogy a hálapénznek! Én irodában dolgozok, havi fix keresetem van. Ha hibátlanul gépelek, nem kapok több pénzt, mint hogyha a levelem tele van hibákkal. Az orvos is kap fizetést, és nem érzem úgy, hogy külön kellene fizetnem azért, mert elvégzi a munkáját, és nem ejt rajtam maradandó károsodást vagy ha világra segít egy csecsemõt. Ez a dolga! Ezt tanulta, ezt a foglalkozást vállalta, ez áll a szerzõdésében, ezért KAP fizetést. Akkor mirõl beszélünk?! Volt missed ab. utáni befejezõ küretem. Vizitkor nagyon szépen megköszöntem az orvosnak, hogy elvégezte a beavatkozást, de nem adtam pénzt. Nekem ad az orvos hálapénzt azért, mert "munkát adok neki"?

9 hetes elhalt terhesség, majd művi befejezés után mennyi idöt kell várni a következő próbálkozásig? A dokim szerint a javaslat 2 ciklus.

Sokak szerint lelki okokból is várni kell, de az én lelkemen úgy érzem az segítene ha mihamarabb lehetne babánk...

Legjobb válasz: Én 7 hetesen veszítettem el a babát. A dokim nekem 3-4 hónap várakozást javaslt, hogy a méh nyálkahártyája rendesen kifejlõdjön és minden rendben legyen.

Én 7 hetesen veszítettem el a babát. A dokim nekem 3-4 hónap várakozást javaslt, hogy a méh nyálkahártyája rendesen kifejlõdjön és minden rendben legyen.
Szia! Nekem is volt elhalt terhességem. A mûtét után elõször én is úgy éreztem, hogy azonnal újból babát akarok, de késõbb rájöttem, hogy ez nem valódi, megalapozott érzés, csak amolyan lelki reakció a veszteségre. Ezután olyan idõszak következett, amikor intenzíven gyászolni kezdtem az elvesztett embriót, és csak 3 hónap múlva jutottam el oda, hogy a múlton túllépve újra babát szeretnék, valóban. Nekem a doki 3 ciklust javasolt, ki is vártuk, utána egybõl meg is fogant az újabb baba. Persze ez mindenkinél más, de remélem azért tudtam segíteni. Üdv. 'egy 8 hetes'
Szia! Nekem a múlt héten volt sajnos egy mûtéti beavatkozás. Én teljesen egyetértek az elõttem szólóval. Nekem a doki 3 hónapot mondott és fõleg lelki okokból. Én még sajnos nem jutottam túl a gyászolós idõszakon, de idõvel menni fog mert mennie kell. És akkor jöhet a baba, remélem az is gyorsan összejön majd. Kitartás és légy türelmes a testednek és a lelkednek is regenerálódnia kell.
nekem is volt egy januárban 10hetesen nekem 6honapot aztán 4-5honapot mondot a doki, és májusban lettem ujra terhes elsöre sikerült, most 8hetes vagyok, szerintem megéri megvárni a honapokat mert annyi kell a léleknek
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat!

Mennyire gyakori, hogy a korai terhesség alatt elhal a baba? Tudtok %-ot mondani?

Barátn?mmel sajnos ez történt, missed ab lett a vége. Most úgy érzi, ilyen csak vele fordulhat el?, és saját magát hibáztatja, folyton jár az agya, hogy hol ronthatta el, mit nem kellett volna csinálnia...Hogyan tudnám megnyugtatni? Úgy hallottam, hogy ez nem olyan ritka dolog, és nem tehet róla senki. Az ? babája ki sem volt fejl?dve, 13 hetesen egy kis gubics volt :-((

Legjobb válasz: Sajnos elég gyakori! Nem az õ hibája!!! A rossz az, h akinek az elsõ terhességnél ez történik, a következõnél rettegni fog (ahogy én is)! Én is azt hittem, h ez csak velem történt meg, de nagyon sokakkal, csak ezt a nõk nem verik nagy dobra. Az sem véletlen, h legtöbben csak 12. hét után merik közölni a hírt az ismerõsökkel, ugyanis 12. hétig ez gyakran megesik. Az egyik orvos azt mondta, h nála 12. hétnél kezdõdik a terhesség...

Sajnos elég gyakori! Nem az õ hibája!!! A rossz az, h akinek az elsõ terhességnél ez történik, a következõnél rettegni fog (ahogy én is)! Én is azt hittem, h ez csak velem történt meg, de nagyon sokakkal, csak ezt a nõk nem verik nagy dobra. Az sem véletlen, h legtöbben csak 12. hét után merik közölni a hírt az ismerõsökkel, ugyanis 12. hétig ez gyakran megesik. Az egyik orvos azt mondta, h nála 12. hétnél kezdõdik a terhesség...
Elõzõ vagyok, én ilyen 15-20%-ot hallottam.
Én is a százalékhoz tartozom, bár nekem nem kellett mûszeres befejezés.Én azt hallom ez nagyon gyakori, viszont utána szinte mindenkinek sikerült is az ismeretségi körömbõl!Azóta nekem is van egy 23 hónapos kisfiam probléma mentes terhességbõl, és 21h.kismama vagyok!Szóval sírni kell egy nagyot, elrendezni a fejben, utána megrázni magát és optimistán elõre nézni, tényleg nagyon sok a pozitiv példa!
Sajna nekem is volt missed ab.-om A dokik statisztikája szerint minden 5.terhesség így végzõdik! :(
Én 30 százalékra emlékszem kb, de ez még az olyan korai, hogy mensessel távozik, ami nem késik.
Az orvosom a 7. héten (akko mentem hozzá elõször) azt mondta hogy a terhességek 15%-a ebben a korban vetéléssel végzõdik, ezért nem adott hivatalos papírt még a terhesség tényérõl, hanem visszarendelt 10. héten. Azt mondta akkor már kevesebb az esély. De munkahelyemen és nagyobb ismeretségi körben mi is megvártuk a 12. heti genetikai uh-t, mert akkor már tényleg nagyon kicsi lett a vetélés esélye.

Terhességem ikerterhességnek indult:az egyik magzat elhalt? Mennyi az esélye hogy a másik magzat is károsodott? ö lehet attol egésszéges

Legjobb válasz: Igen persze! Nagyon sokszor megtörténik, sokan nem is tudják h kettõ volt!

Igen persze! Nagyon sokszor megtörténik, sokan nem is tudják h kettõ volt!
Persze, hogy lehet.Bízom benne nagyon, hogy nem jársz úgy, mint én.
Szia! Kolléganõmnek a 16 vagy 20. héten halt meg az egyik babája. :( A másik teljesen egészségesen született meg. Már 1 éves elmúlt. :)
nekem ikernek indult, az egyik elhalt/felszívódott...teljesen egészséges gyereket szültem...igaz, nekünk ez az elején volt

Emelkedett BCHG színt mindenképpen terhességet jelent? Vagy állhat más betegség is a háttérben? Elhalt 12 hetes ikerterhesség után meddig magas vagy mennyi idő az, amire biztos lenullázodik?

Emelkedett BCHG színt mindenképpen terhességet jelent??? Vagy állhat más betegség is a háttérben? Elhalt 12 hetes ikerterhesség után meddig magas vagy mennyi id? az, amire biztos lenullázodik? Köszönöm a válaszokat!!!

Legjobb válasz: Szia! Még hetekig lehet a véredben HCG, de le fog nullázódni. Betegség nem áll a háttérben emelkedett HCG-nél. Sajnálom, ami veled történt :(

Szia! Még hetekig lehet a véredben HCG, de le fog nullázódni. Betegség nem áll a háttérben emelkedett HCG-nél. Sajnálom, ami veled történt :(
Szépen lassan összeáll a kép, hogy egyértelmûen terhes vagy!! :) Hidd el te is, és bízz a babádban!! Próbálj meg örülni és ne kételkedj!! Én örülök!
A kérdező hozzászólása: Itthon már csináltam és vékonyan kijött a két csík. Voltam orvosnál, Õ vette le a vért és nézett meg, kaptam UH-ra beutalót, de nem szeretném elsietni. Nem tudom mikor nem korai? Köszönöm szépen.
Valószínûáleg terhes vagy. "hát sajnos februárban is leállt a szívecskéjük bennem, így nem tudok teljesen bízni az orvosokban sem sajnos!" Ezt meg felejtsd el. Mert: - Egyrészt: a doki nem tehet arról, hogy a babádnak megállt a szíve - Másrészt: Ha egy nagyon fiatal terhesség vetéléssel végzõdik, akkor több, mint valószínû, hogy a babának vmilyen fejlõdési vagy genetikai rendellenessége volt. Nagyon szomorú, ami történt és õszinte részvétem miatta. De most inkább a jelenre koncentrálj, és menj el orvoshoz:)
Elõbb utóbb úgyis csinálsz otthon. (gondolom) Na arra leszek kíváncsi!!! Bár, ha a doki azt mondta, hogy van erre utaló jel, és a HCG is megugrott, akkor egyértelmû. Elég, ha annyit tapintott, hogy felpuhult a méhed - már az is valami. Szurkolok!
A kérdező hozzászólása: Egyértelmû a terhesség? A doki elõször azt mondta, hogy ilyen kicsi terhességnél a tapintás nem egyértelmû, ezért vetette le a vért. Üdv. Nektek!!!
A kérdező hozzászólása: A vizeletteszt, amit itthon csináltam vagy csináltassak orvossal is? Köszönöm, ha figyelsz!
Akkor egyértelmû a HCG emelkedés!! Ne aggódj!! Üdv: 25 hetes kismama
Juhúúúú! :) Majd írd meg, hogy mi a vizeletteszt eredmény!! Kíváncsi vagyok! Figyelni foglak!!! :) )
A kérdező hozzászólása: A méhen kívülinél és a cisztánál viszont jó, ha idõben, azaz minnél hamarabb megyek UH-ra? Mert pont azon gondolkodtam, hogy most várok pár hetet, hogy ne érhessen csalódás! Az orvos azt mondta ma, hogy van egy fiatal terhességem, de hát sajnos februárban is leállt a szívecskéjük bennem, így nem tudok teljesen bízni az orvosokban sem sajnos!
A HCG szintje csak terhesség (méhen kívüli is) vagy hormontermelõ daganat/ciszta miatt nõhet meg. Más lehetõségrõl én nem tusok. Szerintem ha februárban volt terhességed, akkor már ki kellett volna ürülnie a hormonnak, de ezt nem tudom biztosra. Orvost kérdezz meg!
A kérdező hozzászólása: Nekem nem kértek, azt mondták úgyis megviselt ez az egész és csak lemegy majd! De az ismételt terhesség gyanúja merült fel, csak még félek kikiabálni!
Hmmm... Hát február régen volt. Azt szokták csinálni, hogy a mûtét után pár héttel kérnek egy HCG szintet, hogy biztosan nem maradt-e szövet darab bent. A te esetedben ez kizárt, mivel már jócskán okozott volna gondokat ennyi idõ alatt. Nem vagy ismét terhes??? :)
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm válaszodat! Az elhalt ikerterhesség februárban volt, de ma nézték azóta elõször és most 935, 7mIU/ml. Szerinted még nem nullázódott volna le? Betegség nem állhat a háttérben? Nekem sajnos strummám is van. Köszi.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm kedvességedet!

Elhalt méhenkivüli terhesség esetén, mennyi ideig pozitiv a teszt? Rögtön megszünnek a tünetek?

Legjobb válasz: Nekem nem méhenkívüli volt:http://www.ciklus.hu/images/diagramok/aea58d8edcd4178332af97.. Ezután még kb. 1 hétig egyre halványodott, és eltûnt.

Nekem nem méhenkívüli volt:http://www.ciklus.hu/images/diagramok/aea58d8edcd4178332af97.. Ezután még kb. 1 hétig egyre halványodott, és eltûnt.
Nekem végig pozitív volt, még a mûtét napján is. Én is kb. 6 hetes lehettem.
2 nap múlva ismételd meg, akkor már látszik a különbség.
A kérdező hozzászólása: Köszike!Hát én most nem értem, hogy mi is van velem, gyanus a pozitiv teszt, nem nagyon akar halványodni, valószinü csak a mütét oldja meg, pedig már reménykedtem.
5 hetes voltam. Mindegy, hogy méhenkívüli vagy nem, mert a hcg még napokig ott van mindkét esetben. Nekem a vérzésnél is + volt, meg amikor elmúlt, akkor is. Azt mondta a doki, hogy ha halványodik, akkor vetélés. A tünetek kb. akkor szûntek meg teljesen, mikor újra nega volt a teszt.
A kérdező hozzászólása: Betudod linkelni a régi kérdést?
A kérdező hozzászólása: Mennyi idös terhes voltál? Nekem méhenkivüli terhességem van, három naponta járok UH-ra, de életjelet nem lehet látni, kb 6 hetes terhes lehetek.Volt már vérvétel is, de annak az eredményét még nem tudom.Lassan már két hete sötét barnás vérzésem van és vasárnap, meg hétfön erös vérzésem volt és azzal egyidöbe megszünt a mellfájdalom és a höm is vissza esett.Ma délután teszteltem és pozitiv még mindig.Most ezért zavarodtam össze.
Ja és a lényeg: uh megerõsítette?
Még azt akartam írni, hogy sokaknak rögtön 1-2 napon belül már negatív. (Tettem fel korábban egy hasonló kérdést)
Én is azt mondom, hogy sokáig +.

Pár napja műszeres terhességmegszakításom volt. (elhalt a magzat) Mennyi ideig tart a vérzés a műtét után? Görcsök vannak, de pár perc alatt elmúlnak. Első terhesség volt.

Legjobb válasz: Minél több napig tart a vérzés(gyenge vérzésre gondolok) annál jobb,mert jobban tisztul a méhed. Kb.2-3 napig tartott nekem az elsõnél. A 2-nál pedig a mûtét után picit véreztem,utánna semmit. Ebbõl lett nagy gondom. Nagyon gyorsan bezáródott a méhszájam, és a vér benn rekedt. Olyan görcseim voltak,hogy nem birtam felkelni az ágyból,négykézlábon másztam. 2 nap múlva újra altatás,kaparás...Senkinek nem kívánom....

Minél több napig tart a vérzés(gyenge vérzésre gondolok) annál jobb, mert jobban tisztul a méhed. Kb.2-3 napig tartott nekem az elsõnél. A 2-nál pedig a mûtét után picit véreztem, utánna semmit. Ebbõl lett nagy gondom. Nagyon gyorsan bezáródott a méhszájam, és a vér benn rekedt. Olyan görcseim voltak, hogy nem birtam felkelni az ágyból, négykézlábon másztam. 2 nap múlva újra altatás, kaparás...Senkinek nem kívánom....
szia nekem vasárnap volt ugyanez, még mindig vérzek igaz csak picikét. Kb 4napig grcsöltem. Én voltam már az orvosomnál (sajna nem õ csinálta a mûtétet), azonnal írt fel Ergam cseppet, de ugye megvizsgálni nem tudott. Én úgy tudom 3-4hét múlva kell visszamenni kontrollra.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat.Ez volt az elsõ terhességem és nem szeretnék több komplikációt.A magánorvosom 4nap múlva fogad. Remélem minden rendben lesz!
Szia! 1 hónappal ezelõtt én is ezen estem át. Nekem 2 napig volt (gyenge) vérzésem, utána csak enyhébb görcsök, de azok is pár napon belül elmúltak. A mûtét után 3 héttel megvizsgált a dokim és mindent rendben talált. Fel a fejjel, minden rendben lesz!
Utolsó válaszoló vagyok. Azt elfelejtettem, hogy kissebb görcsök még beleférnek. De a túlzott az nem jó. Nekem akkor csinálta ezt, amikor "bent" maradt. Azért szorítok, hogy neked semmi gond ne legyen!
Szia! Szerintem mindenképpen meg kell nézni még uh-n is mert nekem 3x volt mûszeres befejezésem 1 elhalt terhesség után. Az a normális ha kb. 5-6 napig vérzel, vagyis tisztulsz.
Az utólsó válaszoló vagyok, sajnálom ami veled tõrtént csak az elõbb elfelejtettem oda irni.A mûtét után hat héttel kell menni kontrolra, megnézik hogy vissza zárodott e a méhszájad, engem csak kézzel vizsgált ultrahangot nem csinált
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Nekem nem mondták, hogy vissza kell mennem kontrollra. De már bejelentkeztem magán úton dokihoz. Addig is sok kérdésem van és remélem itt választ kapok néhányra!
Szia , velem kéthónapja történt ugyanez.Én a mûtét után akkor keztem el vérezni mikor felkeltem ez persze még a kórházban volt, mikór hazaértem már csak rózsaszinü válladék jött ami szépen átment barnázásba, ez tíz napig tartott.Ilyen párperces gõrcseim nekem is vóltak, sõt a mai napig megmaradtak de már szinte észre sem veszem.A kontrolvizsgálaton emlitettem a doktórnõnek de azt mondta hogy õ mindent rendben talált.A méhednek most vissza kell húzodni az eredeti méretére ezért van a gõrcs.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Aki ilyenen esett át annak jobbulást kívánok!
Sajnálom! A vérzés az pedig napokig tarthat, mert elég valószínû, hogy egybõl mensi is társul hozzá. Ha egy hét alatt nem enyhül a vérzés szülészeti ambulanciára kell menni, nem a nõgyógyászhoz, aki soká ad idõpontot, mert ez sürgõs. Görcs esetén pedig azonnal ha nagyon fájna.
Szia! Nekem már kétszer volt ilyen. Az elsõre már nem emlékszem pontosan.4 éve volt. A második két hete. Én egy pár napig gyengén véreztem, utána barnáztam még tegnap is egy picit. A zárójelentésre van ráírva, hogy két hét múlva kell elmenni a szövettanért, 6 hét múlva pedig kontrollra. Én magándokihoz járok. Tegnap voltam nála. Megvizsgált kézzel is, meg hüvelyi ultrahanggal is, hogy ki vagyok e tisztulva. Azt mondta minden rendben. A görcsökrõl meg annyit, hogy nekem nagyon fájt, olyanokat nyillalt, hogy alig bírtam felkellni, de ez a normális, mert össze kell húzódni a méhednek. Minden jót és fel a fejjel!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!