Találatok a következő kifejezésre: Elhalt terhesség műtét (12 db)

szia minden esélyed megvan egy újabb terhességre -ne izgulj-nekem is volt és most újból az vagyok...
Szerintem ez nem jelent semmit. Nyugi

Volt egy elhalt terhességem májusban! 9 hetes volt. Műszeres befejezést végeztek! Milyen esélyekkel indulhatok a következő terhességre? Származhat valami hátrányom a műtét miatt?

Legjobb válasz: Ha nem volt komplikáció,akkor nem.3 hónap szünet és próbálkozhatsz.Én 5 hónapos terhességet veszítettem márciusban,meg is kellett szülnöm+kapartak,de hál Isten most terhes vagyok. Türelem és kitartás. Én nem hagytam abba az Elevitet. Szerintem ugyanolyan esélyekkel!

Ha nem volt komplikáció, akkor nem.3 hónap szünet és próbálkozhatsz.Én 5 hónapos terhességet veszítettem márciusban, meg is kellett szülnöm+kapartak, de hál Isten most terhes vagyok. Türelem és kitartás. Én nem hagytam abba az Elevitet. Szerintem ugyanolyan esélyekkel!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Boldog babavárást!
Mivel "kiöblítették" a méhedet, így tisztább vagy mint egy természetes vetélés után, tehát, ha nem volt komplikáció, akkor sokkal nagyobb esélyed van, mint bármikor. Sok szerencsét :)
Nekem spontán vetélésem volt júniusban, mûtéti befejezéssel. A dokim 3 héttel késõbb megvizsgált, mindent rendben talált és közölte, hogy 3 hónap elteltével mindent bele, mert nagy eséllyel minden okés lesz. Én terhesvitamint szedek (ezt ajánlotta), meg palástfû teát iszok naponta 2-szer. Sok sikert Nektek! Ha gondolod, privátban is nyugodtan írhatsz!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek!

Májusban volt egy elhalt terhességem! Most újra próbálkozhatunk! Mit csináljak, hogy ne akarjam görcsösen? Milyen esélyeim vannak, egy ilyen műtét után?

Legjobb válasz: Próbálj meg megnyugodni. Sajnos nekem júniusban volt egy terhességet lezáró mûtétem... most pedig a 9. hét végén járok:) Próbálj meg nem azon rágódni, hogy most már mocorogna meg ilyenek, engedd el az elõzõ babát, és élvezd a "házaséletet" a pároddal, nem pedig babát akarj. Pillanatok alatt összejöhet.

Próbálj meg megnyugodni. Sajnos nekem júniusban volt egy terhességet lezáró mûtétem... most pedig a 9. hét végén járok:) Próbálj meg nem azon rágódni, hogy most már mocorogna meg ilyenek, engedd el az elõzõ babát, és élvezd a "házaséletet" a pároddal, nem pedig babát akarj. Pillanatok alatt összejöhet.
Gondolj arra, hogy az a baba nem lett volna egészséges, azért halt el. És gondolj arra is, hogy semmi akadálya a teherbe esésnek, hiszen már sikerült egyszer, tehát nincs akadálya egy új kis jövevénynek. :-)
Csatlakozom az elõttem szólókhoz, plusz, sok helyen olvasom/hallom, hogy nagyon könnyen, sokkal könnyebben esnek nõk teherbe egy ilyen mûtét után, mint elõször. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Nagyon aranyosak vagytok!

Akit elhalt terhesség miatt kellett műteni, hogy érezte magát a műtét után? Volt panaszotok, mennyit pihentetek? Mennyi ideig voltatok betegállományban? Mennyi idő után jött meg?

Mennyi id? múlva kellett kontrollra menni?

Legjobb válasz: ja 6 hétig voltam betegszabin.elsõ voltam.De pihenni szerintem 1 hetet pihentem.mivel nem fájt igy nem fogtam vissza magam

ja 6 hétig voltam betegszabin.elsõ voltam.De pihenni szerintem 1 hetet pihentem.mivel nem fájt igy nem fogtam vissza magam
Sziasztok! Nekem 8 hetesen hat el nekem a mûtét borzasztóan fájt utána kaptam is infúziós fájdalom csillapított...igaz 4 napja véreztem...és 2 napig feküdtem mire megmûtöttek... sose kívánom senkinek azt a fájdalmat se elõtte se utána... és összesen több mint 2 hónapot véreztem mert a drága kórház nem adott méh összehúzott... minek is azt...
10 hetesen kellett mûteni, és elég sokáig volt alhasi fájdalmam, mintha késsel keresztbehasítottak volna, olyan éles. Kontrollra mentem 1 hét múlva, majd 6 hét múlva, de semmi rendelleneset nem találtak. 2 hétig voltam itthon, de addig tényleg végig pihentem, aztán visszatértem az ülõmunkámhoz. Nekem a mûtéthez számított 4. hétre jött meg, és elég bõséges volt.
nekem 11hetesen halt el a magzatom.mütét után semilyen fájdalmam nem volt.Kicsit véreztem kb 10napig.6 hét után van kontrol.Majd 3 honap mulva ujra terhes lettem és már 18hónapos.:) )
8. vagyok megint. 2 munkatársam ugyanígy járt, õk 2 nap múlva már dolgoztak. Ja és nekem a lelki fájdalom csak utána jött elõ, kb. 2 hétre rá kezdtem igazán felfogni, hogy ez akár ismétlõdõ is lehet (bár próbáltam az ilyen gondolatokat elhessegetni), és belegondoltam, mi van, ha én eleve nem tudok kihordani egy terhességet, mert ugye vannak olyanok. 2, 5 hónap múlva már könyörögtem a páromnak, hogy próbálkozzunk újra. Õ eszembe juttatta, hogy mekkora testi fájdalmaim voltak, és megkérdezte, hogy akkor is akarom-e, ha esetleg megint úgy lesz. Persze, hogy akartam. Aztán végülis "besikerült", 2 bebarnázás miatti 3 nap kórház és 2 hét szigorú fekvés után jelenleg a 2. kritikus idõszakban vagyunk (13. hét).
9 hetesen mûtöttek üres petezsák miatt. Nekem sajnos mûhiba miatt fel kellett vágni a hasamat, ezért nagyon nehezen gyógyultam. 4 nap után engedtek haza a kórházból, varratszedésre vissza kellett mennem, majd 6 hetes kontrollra. 1-1, 5 hétig véreztem. Nehezen gyógyultam fel testileg és lelkileg is.
13 hetesen halt el. Mola terhesség. Fizikailag semmi, lelkileg összetörtem. 6 hétig véreztem, ez alatt állandó kontroll, mert hetekig + terhességi teszteket produkáltam.Ez alatt 10 kilót fogytam, utáltam a világot. Azóta 3 csodás gyerkõcöm van.
Szia! 13 hetesen halt el a baba. Nem éreztem utána semmi fizikai fájdalmat, a szívem viszont majd meg szakadt :-( 3 hétig voltam itthon, nem akartam emberek közé menni. 5 hét múlva jött meg. Mûtét után 2 hónappal terhes is lettem. 8 hónapos a fiúnk :-)
Az elsõ elhalt terhességem után (4 is volt) 1 hetet voltam otthon betegállományban. Igazán nagy fájdalmaim nem voltak. Kicsit véreztem. 6 hét után kellett menni kontrollra. 5 hét múlva jött meg.
Szia, nekem 4 hete volt a mutetem 8, 5 hetesen, fizikai fajdalomrol nem panaszkodom , annal nagyobb a lelki.Azota meg nem volt nem mensim, s 2 napot pihntem, mert van egy 15 hos kislanyom es mellette nem igazan lehet pihenni.
Jah és 3 napot feküdtem vele otthon utána mentem dolgozni kimaradt utána egy mensim állítólag ahogy én hallottam a mûtét után 3 héttel kell elõször megjönnie... Nekem rá más fél hónapra és elöntött a vér a lakás közepén(mint a filmekbe amikor elvetélnek)...(bocsánat a kifejezésért)

Császárseb számít egy elhalt terhesség (12. hét) miatti műtét utáni próbálkozásnál? Volt már egy spontán vetélésem, akkor 3 hónappal később lehetett próbálkozni.

Most nem indult meg magától a vetélés és van már egy császársebem, az befolyásolhatja a próbálkozás kezdetét?Dokitól elfelejtettem megkérdezni, és csak két hét múlva megyek hozzá.

Legjobb válasz: nekem az az érzésem, hogy nem de a sebtõl függ uh-ra esetleg tudsz elõbb menni? vagy csak menj be egy sztk-ba érdeklõdni

nekem az az érzésem, hogy nem de a sebtõl függ uh-ra esetleg tudsz elõbb menni? vagy csak menj be egy sztk-ba érdeklõdni

Mikor eshetek újra teherbe missed ab után? Pénteken volt a műtét elhalt terhesség miatt (7. héten).

A dokim szerint 6 hónapot várni kell a következ?ig, de én nagyon soknak tartom ... érdemes ennyit várni? Nagyon szeretnénk már egy kisbabát és a legtöbb helyen 3 hónap várakozást látok ... amit reálisnak is látok; lelkileg is és testileg is elegend?nek t?nik a következ? babavállalásra! Volt-e valaki hasonló helyzetben és mennyi id? után lett terhes?

Legjobb válasz: félév! nem hiába mondja a doki a félévet! a szervezetedben rendezõdnie kel a dolgoknak,ahhoz h egy terseggéget ki tudj viselni végig,ha nem vártok, ugyanez lehet a vége! szerintem egy kisbabára megéri várni félévet!!:) Sok sikert és egészséget kivánok!!

félév! nem hiába mondja a doki a félévet! a szervezetedben rendezõdnie kel a dolgoknak, ahhoz h egy terseggéget ki tudj viselni végig, ha nem vártok, ugyanez lehet a vége! szerintem egy kisbabára megéri várni félévet!!:) Sok sikert és egészséget kivánok!!
Nekem a dokim 3 hónapot javasolt, aki mûtött, az pedig 6 hónapot, de hozzátette, hogy lelki okokból javasolja a 6-ot. Mi 3 hónap után úgy éreztük, itt az idõ, a mensim is szépen visszaállt normálisra. Egybõl meg is fogant a pici, most 27 hetes vagyok. Neked is mielõbbi babázást kívánok!
Szia! Én tavaly októberben estem át missed ab-on, 22-én volt a mûtét. Az utólag elvégzett vizsgálatok azt állapították meg hogy minden rendben van velem, valószínûleg genetikai rendellenesség volt, és nem volt életképes. Így a doki azt mondta, hogy várjunk meg két "visszaállt" menstruációt. Ez február 25-én "lejárt". Most 37 hetes terhes vagyok. Tehát nekünk 4 hónap várakozási idõ is elegendõ volt. Szerintem doktora és egyéne válogatja. Hallgass a szívedre!!!
Szia! Érdekes, hogy mindenki a 6 hónap mellett szavazott. Nekem szept. végén volt ilyen mûtétem és az én dokim 4 hónapot mondott. Azóta voltam nála kontrollon és mindent rendben talált, sõt kérdezte, hogy mikor szeretnénk újra próbálkozni és mondtam neki, hogy decemberben, mire õ azt válaszolta, hogy rendben, mehet. Jó elõtte alaposan megvizsgált, kikérdezett és csináltattam egy teljes vérvizsgálatot (alvadási faktorok, hormonok, stb...). És lelkileg is úgy érzem, hogy a következõ hónapban mehet a dolog. Egyébként én nagyon sok helyen a neten nõgyógyászoktól kérdezten ugyanezt és nekem szinte mindegyik 3 hónapot mondott, de volt olyan is aki 2-t vagy 1-et! Az utóbbin azért én is csodálkoztam. Szerintem ha rendben lezajlik a köv. 2-3 mensid, és minden rendben lesz testileg és lelkileg, érezni fogod hogy eljött-e az idõ.
Szia! Elõször is sajnálom, hogy ez történt veled. Velem tavaly decemberben történt ugyanígy a 7. héten. Nekem 3 hónapot mondtak, de végül 6 lett belõle. Fontos, hogy megvizsgáljanak alaposan. Mi miatt történt ez. Kellene teljes vérkép és több ultrahangos vizsgálat. Nálam kiderült, hogy PCOS vagyok és nagyon alacsony a sárgatesthormon szintem, ami ugye nagyon fontos a kezdeti idõkben a megtapadáshoz. Szóval miután ezekre rájöttek és kezelték egybõl terhes lettem. Most 23 hetes kismama vagyok. Szerintem megéri kivárni, hogy megtudd mi miatt történt ez, hogy a következõ terhességnél fel tudjanak mindenre készülni. Bízom benne, hogy ez nem lesz soká. Sok sikert!
Nekem 2* volt és mind a 2 után fél év volt a várakozási idõ.Mi betartottuk, hiszen a doki nem hobbiból mondja.
Elfelejtettem irni, hogy az elso doki megvizsgalt, mondta hogy rendben van minden, szepen visszafejlodott a mehem, kerdeztem tole a fel evet, azt valaszolta hogy ugyanugy elvetelhetek ha varok vagy nem, ezt a termeszet donti el, en vartam megis.
Nekem februarban volt, tiz hetes voltam, az egyik doki azt mondta hogy miutan megjon a mensim meg varjak egy honapot es utana lehet probalkozni ujbol, egy masik orvos viszont hat honapot ajanlott es kozben elkuldott mindenfele vizsgalatra mert kivancsi voltam az okra amiert elvesztettem a babat, be is tartottam de meg nem jott ossze.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Nagyon aranyosak vagytok mindannyian, hogy ilyen gyorsan írtatok! Úgy gondolom, beteg lett volna a baba, mert egy kicsit el volt maradva a fejlõdésben :-( Szinte végig barnáztam és kétszer bevéreztem, de minden leletem normális! (a barnázás miatt kaptam utrogestan kúpot a bizti kedvéért, de nem sokat ért, max eltolta a vetélést...) Folyamatosan néztek hüvelyi uh-val és voltam teljes laborvizsgálaton is. Az eredményeim nagyon jók lettek, így a dokimmal a "természetes kiválasztódásra" gondoltunk, vagyis ezért írtam, hogy valószínûleg beteg lett volna a pici. A párommal egészségesen élünk, igyekszünk nyugodtak maradni és hát mindenképp várunk most egy db-ig... ha minden kötél szakad, akkor persze kivárjuk a 6 hónapot! Mindenkinek mielöbbi egészséges kisbabát kívánok! Puszi!
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó 3 válaszoló! Nagyon kedvesek vagytok, hogy írtatok! Szerintem mi is 3 hónap után már élesben próbálkozunk és majd jön a picur, ha elérkezettnek látja az idõt ... végülis az elõzõvel (aki ugye elhalt) elég hamar, a 3. próbálkozós hónapban lettem terhes... a mûtét után pedig a legtöbbek szerint könnyebb is a teherbeesés :-) Sok sikert minden próbálkozónak és jó babásodást ill. babázást, aki már ott tart!! Sziasztok :-)
Szia! Sajnálom ami történt, én is így jártam. Az én dokim azt mondta 3 vérzést érdemes várni. Nekem cak egy volt :) és jött a gyerkõc. természetesen minden rendben van a doki is azt mondta hogy nincs ezzel semmi probléma. a lényeg hogy ne aggódj ha jönni akar (márpedig akar) jönni is fog :)
nekem januárban halt el a babám, és májusba lettem terhes elsöre nekem is 6honapot mondot a doki, de aztán megkérdeztem nem e lehetne elöbb azt mondta hogy egy kicsit lehet, mi be is tartotuk
Nekem 15. héten halt el a baba. Nekem szimpatikus volt, hogy a doki csak a mûtétet követõ kontrollon (4.hét) mondta, hogy mikor próbálkozzunk: 2-3 mens. után. A 3. után jött a gólya, most vagyok a 16. hétben, eddig minden o.k, kicsit nyugodtabban már, mint múlt héten.

Ha elhal a baba, a terhességi teszt negativat mutat?

Legjobb válasz: Szia. Egy ideig még pozitívat mutat a teszt, lassan ürül ki a szervezetedbõl a hcg. Miért kérdezed? Remélem nincs semmi baj.

Szia. Egy ideig még pozitívat mutat a teszt, lassan ürül ki a szervezetedbõl a hcg. Miért kérdezed? Remélem nincs semmi baj.
lehet ojan hogy ultrahangon nemutat semit a ultrahang es mar 2 hetes vagyok szerintem es faj a hasam medig mehet a petesejtbol at mehbe a baba
kimutatta a tesz hogy terhes vagyok lehet koran mentem az orvoshoz 14 volt utoljara menzeszem multhonaba es akor most hany hetes vagyok es aferjemel 26 fekudtem le utoljara es mikortol kel szemolni a fogantatast es most hogy szamoljam ki hany hetes vagyok mert meg nemlatni a picit az ultrahangon mert igen kicsi van ijen, ,
A kérdező hozzászólása: Nekem nincs semmi, hàlistennek, de kivàncsi voltam, hogy mi történik.

Létezik olyan, hogy egy méhen kívüli terhesség, amit épp hogy látnak az uh-n (4 hét pár nap) elhal, és magától távozik műtét nélkül?

Méhen kívüli gyanús voltam uh alapján, de a vérvétel nem igazolt MÁR terhességet. Az orvos szerint, az ott vagy baba volt, vagy ciszta, de így nem kell m?teni, majd magától megoldódik. Nekem ez elég hihetetlen. Még a ciszát csak -csak, na de ha terhesség volt....

Legjobb válasz: Mert én mindíg azt hallottam, hogy ha méhen kívüli, akkor mûtét, és hogy mostanában már szerencsére meg tudják oldani úgy is, hogy ne kelljen eltávolítani az érintett petevezetéket. Ehez képest azt mondták, még kicsi, de ne aggódjak, nem fejlõdik tovább. Persze az Uh-n gyönyöen látható. Ez egy hete volt, de még mindíg nyomásérzékeny, és néha görcsölget az az oldalam, és a vérzésem is 3 napig tartott, és alig volt valami. Szóval elég ilyesztõ. Sztk-s orvos, fáradt volt, elge volt, sokan voltak.... Nem volt meggyõzõ. De végülis mégis csak õ az orvos...

A kérdező hozzászólása: Mert én mindíg azt hallottam, hogy ha méhen kívüli, akkor mûtét, és hogy mostanában már szerencsére meg tudják oldani úgy is, hogy ne kelljen eltávolítani az érintett petevezetéket. Ehez képest azt mondták, még kicsi, de ne aggódjak, nem fejlõdik tovább. Persze az Uh-n gyönyöen látható. Ez egy hete volt, de még mindíg nyomásérzékeny, és néha görcsölget az az oldalam, és a vérzésem is 3 napig tartott, és alig volt valami. Szóval elég ilyesztõ. Sztk-s orvos, fáradt volt, elge volt, sokan voltak.... Nem volt meggyõzõ. De végülis mégis csak õ az orvos...
Hihetetlen de igaz. Létezik spontán vetélés. Sajnos.
A kérdező hozzászólása: Annyira értelmes vagy!!!!!! Képzeld, ezt én is tudtam. Csakhogy a méhen kívüli egy kicsit más mint amikor jó helyre ágyazódik be a baba, tudod?
Persze más, de ugyanúgy lehet, mintha a helyén tapadt volna meg. Tényleg megoldódhat mûtét nélkül is. Miért nem hiszel az orvosnak?
Menj el magándokihoz az nem lesz fáradt...
A kérdező hozzászólása: A magánorvosom külföldön van, bõ 2 hét múlva lesz itthon. Másikhoz addig nem megyek, de köszi.
A kérdező hozzászólása: Nem mellesleg ezért írtam ki, hogy tapasztalatokat kérek!!! Elképzeléseim nekem is voltak, és vannak kivételes esetek...

Akinek volt missed ab-ja, az azt követő terhessége hogy alakult? Nekem egy hete volt a műtét a 10hetes babám elhalt. Borzasztóan megvisel. Pozitív példák kicsit megnyugtatnának.

akinek volt missed ab-ja,az azt követ? terhessége hogy alakult?nekem egy hete volt a m?tét a 10hetes babám elhalt.borzasztóan megvisel.pozitív példák kicsit megnyugtatnának.

Legjobb válasz: ne szomorkodj tudom ez nagyon nehéz de késõbb lehet baba ,de ezt a nõ gyógyász is mondta , a tesóm utána még szült vagy négyet és gond nélkül.

ne szomorkodj tudom ez nagyon nehéz de késõbb lehet baba , de ezt a nõ gyógyász is mondta , a tesóm utána még szült vagy négyet és gond nélkül.
Nekem 20 hetesen volt missed-em. Meg kellett szülnöm a babát.A 3.hónapban megint pozit teszteltem, a kisfiam probléma mentes terhesség után, 40+2-re született.Azóta már eleven másfél éves.:) Fel a fejjel! Nekem a dokim azt mondta annak idején, ez egy másik terhesség, nincs köze az elõzõhöz. Ezt ismételgettem, amikor rám tört a "mivanhamegintbajlesz". Nem mondom, hogy nem izgultam végig a 9 hónapot, de megérte! Neked is lesz még babád, csak higgy benne!
10 hetesen volt missed ab nálunk is. Utána 7 hónappal lettem terhes ismét (kivártunk 4 hónapot, és a 3. próbálkozós ciklusban megfogant). Nem volt problémamentes a terhességem, de ennek semmi köze a missed ab-hoz, viszont gyönyörû, egészséges kislányom született, most 7 hós. Szurkolok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, aranyosak vagytok!:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!