Találatok a következő kifejezésre: Elfogadják a amikor (27 db)

Elfogadjam azt amit az orvos mond a felfazasomrol?

Nos tegnap óta vannak a tünetek, délutánra már véres vizelet is volt picit. Tavaly télen 4x volt sorozatban nov-márc idõintervallumban. Igyekszem vigyázni magamra, de sajnos valószinuleg hajlamos vagyok a betegségre. Mondtam az orvosnak, hogy csináljon komolyabb kivizsgalast de erre azt felelte h meg akarok gyógyulni vagy játszadozzunk. Végül írt fel ciprobayt, monuralt és cliont.

Legjobb válasz: válts orvost.

válts orvost.
Ez nem tartozik a nefrológusra, urológus a megfelelõ orvos.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Mindenféleképpen szeretnék váltani orvost. Már korábban is tervben volt, de mivel nem volt panaszom, így nem foglalkoztam azzal, hogy másikat keressek. Most így karácsony elõtt kénytelen voltam ehhez elmenni jobb híján. Nagyon valószínûnek tartom, hogy vissza fog térni a hólyaghurut, de mindenesetre most beszedem a fent említett gyógyszereket. nem tudok mit csinálni, hiszen ünnepnapok jönnek. Amint újra lesz panaszom a háziorvoshoz rohanok beutalóért nefrológiára és laborba. Ez így nem állapot, se nem pénztárca kímélõ, nem is beszélve arról, hogy valaha még szülni is szeretnék.. :(
Én bizony sírtam is és egy másik szerencsétlen középkorú nõ is sírva jött ki kezét nunijára szorítva... Tény, hogy gyulladásom is volt akkor.
Hát nekem nem fájt egyáltalán még nagyon erõs gyulladásnál sem...lehet orvost kellene váltanod
A katéterezés sajnos nagyon is fáj a legkisebb gyulladás esetén is! (legfeljebb az orvosnak nem fáj.)
Legközelebb urológushoz menj és vigyél magaddal reggeli elsõ, középsugaras vizeletet. Az urológus is levehet katéteresen vizeletet tenyésztésre. (nem fáj) Mielõtt felírja a gyógyszert, ez a protokoll. Elkezded szedni az antibiotikumot idõközben megérkezik a tenyésztés és ha kell, váltatok gyógyszert. Az nem jó, ha elõbb antibiotikumot szedsz és utána tenyésztenek. Szóval urológus már az elsõ tünet észlelése után.
Keress másik orvost, viszont most szerintem szedd be az antibiotikumot. Ünnepek alatt sajnos esélyed sincs, a legközelebbi visszatérésnél is ki tudod vizsgáltatni.
Keress másik orvost!
Másik orvos! Soha a büdös életben nem fogsz kigyógyulni az ilyen jellegû betegségbõl addig, amíg nem küldenek el vizsgálatokra! Ugyanis találomra történõ gyógyszerezéssel nem feltétlenül biztos, hogy pont a megfelelõ kórokozóra kapsz kezelést. Ilyenkor vizelettenyésztést kell csinálni, abból kiderül, hogy milyen kórokozó van a szervezetben, ami a fertõzést, ezáltal a gyulladást okozza és akkor kaphatsz olyan gyógyszert, ami kifejezetten arra a kórokozóra van.
Ja és nem kell beutaló.

Mennyi idõ, amíg elfogadják a diákhitel igénylésemet?

szerdán igényeltem, de még nem kaptam e-mailt, és nem tudok regisztrálni a diákhiteldirekten, mert azt írja, hogy nem jó a megadott szerzõdésszám és adóazonosító.

Legjobb válasz: Csak az után tudsz belépni, ha megküldik az e-mailt. Nálam ez egy hét volt.

Csak az után tudsz belépni, ha megküldik az e-mailt. Nálam ez egy hét volt.
Nem hiszem, de persze minden lehetséges.
Ilyen formában, hogy két különbözö választ írsz oda, nem fogadják el. Ha a rossz választ javítod, azt elfogadják. De egyértelmüen jó választ kell, hogy adjál. Vagy ez, vagy az, nem megy.
Igen.
Ha jól emlékszem évente kérnek újat munkahely miatt, szóval elfogadják.
A kérdező hozzászólása: Ez biztos? Mert jó lenne! Köszönöm hogy válaszoltál!
A kérdező hozzászólása: Itt nem is azzal van a baj hogy régi, hanem hogy nem kifejezetten tüdõszûrés, hanem "csak" röntgen.
A "csak röntgen" sokkal pontosabb képet mutat, mint a tüdõszûrõn készített apró filmecske - egyébként biztosan el kell, hogy fogadják!

Milyen papírt vigyek magammal utazáshoz hogy elfogadják a régi diákomat amíg nincs kész az új?

Legjobb válasz: Iskolalátogatási igazolás Bemész a titkárságra, kérsz, megmondod, hogy mihez kell és adnak.

Iskolalátogatási igazolás Bemész a titkárságra, kérsz, megmondod, hogy mihez kell és adnak.
A régi még október 31-ig jó.
Egyrészt ameddig jó, addig ugye semmiféle papír nem kell, de ezt gondolom tudod. Utána viszont ha fõiskoláról/egyetemrõl van szó, akkor tudsz kérni ideiglenes diákigazolványt, bár ezért valamiféle minimális összeget (nálunk 1000 Ft) fizetned kell.
október végéig minden egyéb papír nélkül elfogadják. utána, ha még nem jött meg az új, kérsz ideiglenest a TO-n. 2 perc alatt megcsinálják, ha viszel egy fényképet....
A kérdező hozzászólása: köszönöm, a régi nekem nem jó mert az egyetem miatt másik városba kell bejárnom

Elfogadják a pasik, amikor "növekvő" stádiumban van a szőr?

A pasi ugyebár a csupasz puncit szeretik.. Én gyantáztatom teljesen, és ugyebár azt meg kell várni míg kin? a sz?r.

Legjobb válasz: Én nem férfi vagyok... de pasim van és tapasztalatom is. Én is meg szoktam várni, míg egy kicsit megnõ, de a pasimat egyáltalán nem zavarja. A kapcsolatunk elején nem akartom olyankor, hogy közeledjen, amikor nem volt teljesen sima, aztán rákérdezett, hogy miért nem akarom elfogadni a közeledését, és megmondtam neki. Erre még õ nézett hülyének, azt mondta, hogy õt ez egyáltalán nem érdekli. Szerintem te se aggódj emiatt, a pasik tudják ezt tolerálni!

Szerintem teljes mértékben elfogadható, hiszen csak úgy tudod lekezelni, hogy elöbb megnöveszted valamennyire. Emiatt ne aggódj, ez nem lesz gond. /pasi/
Szerintem egy pasit nem a punci frizurája érdekel igazán, hanem a benne rejlõ kellemes szoritó melegség. Bocs, ha egy kicsit grafikus voltam verbálisan...
te is el tudod fogadni, ha borostás a pasid arca, pedig az még többször érintett terület...:) szerintem még szép, hogy elfogadják!
Ha megmondod a barátodnak hogy mi van akkor elfogja nézni neked ha néha kicsit borostásabb vagy. Énis szoktam mondani a barátomnak hogy bocsi de most kicsit növesztem az epi miatt, és azt mondja h oké. Persze ezt nem minden héten játszom el.
Figy ez így általánosságban nem igaz, hogy csak a csupaszt szeretik. Pl én szeretem ha van egy kicsi középpen. Olyan punk séró. Biztos van aki a bozontosat, és van aki a csupaszat szereti. Egyébként tuti hogy ha oda kerül a sor és egy kicsit szúr nem fog elmenekülni tõled. Addigra annyira fel lesz izgulva hogyha ráspoly lenne a puncidnál akkor is kinyalna ;-)
Én nem férfi vagyok... de pasim van és tapasztalatom is. Én is meg szoktam várni, míg egy kicsit megnõ, de a pasimat egyáltalán nem zavarja. A kapcsolatunk elején nem akartom olyankor, hogy közeledjen, amikor nem volt teljesen sima, aztán rákérdezett, hogy miért nem akarom elfogadni a közeledését, és megmondtam neki. Erre még õ nézett hülyének, azt mondta, hogy õt ez egyáltalán nem érdekli. Szerintem te se aggódj emiatt, a pasik tudják ezt tolerálni!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Amilyen gyakran csak tudok járok gyantáztatni, úgyhogy dzsungel azért sosincs, de legalább 0, 5-1 cmesnek kell lennie, így nem mindig sima.. :(
Ha tartós kapcsolatban vagy, akkor elfogadható:)
A kérdező hozzászólása: Egyedülálló vagyok, így nem gond ha kicsit elhanyagolom (bár ahogy említettem karban van tartva rendesen), csak félek, h a majdani barátomnak ez nem fog tetszeni
Aha csak ne túl nagy legyen.De van aki a bozótot szereti:Én a csupaszt szeretem!!!Fõleg ha a csajomról van szó:)

Konkrétan mik azok a nyelvvizsgaközpontok (jó lenne, ha az összeset össze tudnánk gyűjteni), amiknek a nyelvvizsgáját elfogadják a magyarországi diplomákhoz?

Ha van valahol ilyen (naprakész. 2011-es, 2012-es) összefoglaló és tudjátok linkelni, az is jó lenne.

Legjobb válasz: Ezek az akkredetált vizsgaközpontok: http://www.nyak.hu/doc/akk_vizsgakp.asp

Ezek az akkredetált vizsgaközpontok: http://www.nyak.hu/doc/akk_vizsgakp.asp
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, ez nagy segítség volt. Már sikerült is leszûkítenem a kört pár db-ra, ahogy végignéztem õket.

Amíg kicserélik névváltozás miatt a TAJ-kártyát, addig kórházban ha kell elfogadják a fénymásolatot?

Névváltozás miatt el kell küldenem az eredeti kártyát, hogy kicseréljék újra. A köztes idõben gondolom anélkül is lehet kórházba, rendelésre menni, ha a szükség úgy hozza, ugye?

Legjobb válasz: A lényeg, hogy tudd a TAJ számodat. A kártyából úgy sem derül ki, hogy biztosított vagy-e, hanem a számot ellenõrzik a rendszerben.

A lényeg, hogy tudd a TAJ számodat. A kártyából úgy sem derül ki, hogy biztosított vagy-e, hanem a számot ellenõrzik a rendszerben.
Persze, a számod nem fog változni. Személyesen amúgy nem tudsz bemenni? Azonnal megcsinálják.
Ha TAJ kártyát csináltatsz, akkor ha személyesen intézed, akkor ott helyben, egybõl adják a másikat. Hogy elfogadják-e azt, ha nincs nálad TAJ kártya, csak másolat, azt nem tudom, viszont ha eleve van beutalód, ahová mész, akkor a beutalón rajta lesz a TAJ számod, olyankor nem is feltétlenül kérnek betegkártyát.

Ha ma lefoglalom a repülőjegyem a régi személyimmel ami lejárt, és az utazáskor viszem majd magammal az új és a régi személyimet akkor elfogadják a reptéren?

14-én utazom Németországba. Ma le kell foglalnom a jegyet legkésőbb, de a személyim lejárt. és az útlevelem is. Az Okmány irodába kaptam időpontot, de pont az utazás előtt 1 nappal. Viszont a jegyemen a régi számom fog állni. Ha viszem magammal a régi és az új kártyám akkor elfogadják és tudom velük igazolni magam?

Legjobb válasz: A repjegy vásárláshoz többnyire nem kell igazolvány. Melyik társasággal mèsz?

A repjegy vásárláshoz többnyire nem kell igazolvány. Melyik társasággal mèsz?
A kérdező hozzászólása: A WIZZ Air-rel megyek.
Nem teljesen értem a dolgot, az utazás elõtt 1 nappal mész az okmányirodába? Mit igényelsz, ideiglenes személyot? Egyébként a Wizzair-nél Schengeni övezeten belül egyáltalán nem kell megadni okmány adatokat.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!