Találatok a következő kifejezésre: Elfelejtettem két bevenni (12 db)

Elfelejtettem két napig bevenni a fogamzásgátlómat és közen meg beteg lettem. Ilyenkor mit tegyek? Pedig még lenne vissza két hetem a rendesg Mar öt napja igy megy és mások azt mondták h már rég el kellett volna múlnia

2 napig elfelejtettem és utánna pótoltam h egy nap ketot vettem be és azóta egyfolytában fáj a hasam.

Legjobb válasz: Elvileg ha két nap kimarad a gyógyszer, akkor abba kell hagyni, ha már szexeltél adott hónapban, felhívni a nõdokit hogy mi van. A hasfájás a betegségtõl van? Esetleg arra írod hogy beteg lettél, hogy görcsölsz? Elméletben az átlagos tünetek fogigátló össze-vissza szedésekor többek közt a fejfájás, hányinger, görcsök, pecsételõ vérzés, satöbbi. Szerintem azért kérdezd meg a dokit.

Elvileg ha két nap kimarad a gyógyszer, akkor abba kell hagyni, ha már szexeltél adott hónapban, felhívni a nõdokit hogy mi van. A hasfájás a betegségtõl van? Esetleg arra írod hogy beteg lettél, hogy görcsölsz? Elméletben az átlagos tünetek fogigátló össze-vissza szedésekor többek közt a fejfájás, hányinger, görcsök, pecsételõ vérzés, satöbbi. Szerintem azért kérdezd meg a dokit.

Tegnap elfelejtettem bevenni fog. Tablettámat. Két hét múlva bekavarhat?

Mert ezzel nem vagyok képben :(

Legjobb válasz: Hát ez így elég kevés info. Ha tegnap elfelejtetted és pótoltad 12 órán belül ezt a hiányosságot, akkor nem hiszem, hogy gond lenne. Ha ezen túl pótoltad, akkor elvileg kiegészítõ védekezés a javasolt. Ha nem pótoltad sehogy az szívás! Akkor 1 vagy 2 hétig dettó kieg.véd. kell. Ha jól tudom.

Hát ez így elég kevés info. Ha tegnap elfelejtetted és pótoltad 12 órán belül ezt a hiányosságot, akkor nem hiszem, hogy gond lenne. Ha ezen túl pótoltad, akkor elvileg kiegészítõ védekezés a javasolt. Ha nem pótoltad sehogy az szívás! Akkor 1 vagy 2 hétig dettó kieg.véd. kell. Ha jól tudom.
akkor vedd be ma...tartsál pár óra szünetet és vedd be a mait is, azt is nehogy el felejtsd:) Nem kavar be semmit, én is volt hogy el felejtettem, de másnap pótóltam
Ha már nem tudod pótolni, akkor tovább kell szedni a tablettákat, de A CIKLUS VÉGÉIG MÁR NEM VÉDENEK!!! Tehát, ha szeretkezni kívánsz, akkor bizony gumi...
A kérdező hozzászólása: Ma vettem észre, hogy szombati napomat nem vettem be :( és azóta már 24h eltelt... mait bevettem.
A kérdező hozzászólása: Nem tudtam pótolni, teljesen elfeledkeztem róla :( Ittenkém :'(
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!
Ez attól is függ, hogy a ciklusod hányadik napján voltál, és hogy mikor szexeltél legutóbb. A menzeszedbe is bekavarhat, sõt terhes is lehetsz, de hátha nem... Nekem a mobilom be van állítva ébresztõre minden napra, hogy vegyem be a gyógyszerem. 6 év alatt egyet se felejtettem el.
A kérdező hozzászólása: Nekem is minden nap be van állítva telem, jelzett is aznap, de mégis elfelejtettem bevenni :) Hmm, mikor szexeltem utoljára?? Semmikor.... Anno nem azért kezdtem el szedni tablettát, h lefeküdjek vmikivel, hanem a bõröm miatt. De most végre lenne egy kapcsim, dehát...

Hoppá, az nem gond ha félóra külömbséggel veszek be két fogamzásgátló tablettát? Tegnapit elfelejtettem bevenni.

Nem terhesség miatt szedem hanem hogy beállítsa a vérzést.Remélem nem fog el?bb vagy kés?bb megjönni,emiatt.

Legjobb válasz: A tájékoztatókban mindig az van, hogy vegyebe az elfelejtett tablettát akkor is, ha ez két tabletta egyidejû bevételét jelenti. (Egyébként nem állítja be a vérzésedet, mert az egész ciklusodat leállítja, és semmi természetes nem történik ilyenkor... szóval oké hogy idõre jön meg, de nem azért, mert a rendes beállt, hanem azért, mert a mesterséges "megvonásos vérzés" olyan.)

A tájékoztatókban mindig az van, hogy vegyebe az elfelejtett tablettát akkor is, ha ez két tabletta egyidejû bevételét jelenti. (Egyébként nem állítja be a vérzésedet, mert az egész ciklusodat leállítja, és semmi természetes nem történik ilyenkor... szóval oké hogy idõre jön meg, de nem azért, mert a rendes beállt, hanem azért, mert a mesterséges "megvonásos vérzés" olyan.)
Ne szedj be kettõt egyszerre. Szedd tovább a maival, és kész.
1 tabletta nem fog bezavarni.:)
Úgy szedd, ahogy a tájékoztatóban le van írva. Van amelyiknél pótolni kell akkor is, ha két tablettát kell bevenni, van amelyiknél pedig nem.
A kérdező hozzászólása: Igen, végre megtaláltam.Azt írja, hogy vegye be a kihagyott tablettát, még akkor is ha az két tabletta egyidejü bevételét jelenti.Szóval bevettem.Köszi azért a segítségeket.

Elfelejtettem bevenni két tablettát és megjött. Mit tegyek?

Nem voltam itthon és persze egyedül a tablettákat felejtettem otthon. Az hogy megjött, jelenthet valami bajt? Vagy vegyem be ugyanúgy a tablettát 'mintha mi sem történt volna'?

Legjobb válasz: A BETEGTÁJÉKOZTATÓ az a papírdarab, amin apró betûkkel tájékoztatják a beteget, vagy gyógyszerfogyasztót, hogy egyes esetekben hogyan is kell helyesen alkalmazni a fogamzásgátlót. Én tabletát is szedtem és mindháromban le volt írva ezen eshetõség is. Szóval keresd a kis papírost, ha már azt valamiért kinyírtad, akkor meg a neten is fellehetõ a tartalma. És keríts mellé egy olvasni és értelmezni tudó személyt, én javaslom itt Édesapádat, ha õ halott vagy épp nem nála vagy elhelyezve akkor pedig az Édesanyádat.

A BETEGTÁJÉKOZTATÓ az a papírdarab, amin apró betûkkel tájékoztatják a beteget, vagy gyógyszerfogyasztót, hogy egyes esetekben hogyan is kell helyesen alkalmazni a fogamzásgátlót. Én tabletát is szedtem és mindháromban le volt írva ezen eshetõség is. Szóval keresd a kis papírost, ha már azt valamiért kinyírtad, akkor meg a neten is fellehetõ a tartalma. És keríts mellé egy olvasni és értelmezni tudó személyt, én javaslom itt Édesapádat, ha õ halott vagy épp nem nála vagy elhelyezve akkor pedig az Édesanyádat.
Ez a normális, ha elfelejtesz bevenni akár 1-et, és már a második hétnél tartasz, akkor meg kell jönnie. De ajánlanám, hogy olvasd el a betegtájékoztatót! Ha rendes megjött, nem csak pecsételõ vérzés, vagy barnás folyás 1 napig, akkor most tartsál 7 napos szünetet, és aztán folytasd a következõ levéllel, de mondom OLVASD EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, mert gyógyszertõl függ, hogy mit kell ilyenkor csinálni! Terhes nem vagy!
A kérdező hozzászólása: Attól még, hogy elfelejtettem valamit, ami egyébként emberi dolog, nem kell rögtön valami retardált idiótának nézni. Több mit másfél éve szedem, most fordult elõ ilyen, és megijedtem. Azért kössz a gyors választ. A második válaszolónak köszönöm szépen a segítséget!:)
Tudom hol laksz
Menj el nõgyógyászhoz Szerintem.

Több mint 1 éve szedem a diane 35 tablettát. Menstruáció után első het szedésen volt olyan két alkalom mikor elfelejtettem bevenni a gyógyszert de másnap rögtön beszedtem. Szerintetek terhes lehetek?

Most az egy hetes szünetben vagyok vasárnaptól újra kellene szednem.

Legjobb válasz: Nem valószínû, de elõfordulhat. Viszont ezt a típusú gyógyszert indokolt esetben is max. fél évig szabadna szedni...

Nem valószínû, de elõfordulhat. Viszont ezt a típusú gyógyszert indokolt esetben is max. fél évig szabadna szedni...
A kérdező hozzászólása: nekem az orvosom azt mondta bármeddig szedhetem . de viszont igen olvastam én is hogy nem szabad/ajánlott szedni.azt hittem nem nagyon igaz. köszönöm a válaszodat, tehát kicsi az esély hogy terhes lehetek?
Kicsi. De máskor ha elfelejted bevenni, és több mint 12 órát késel a beszedéssel, akkor egy hétig óvszert kell használni. Szerintem a tájékoztatójában is benne van. Miért ezt szeded? Van vmi hormonproblémád? Baromira nem lehet akármeddig szedni. Lehet orvost kellene váltanod, mert aki azt mondja, hogy a Diane bármeddig szedhetõ, az marhára nem ért a dolgához.
Én is diane-t szedek. Lehet tovább is szedni, mint fél év. Fõleg indokolt esetben, DE egy "kúra" 6 hónapig tart. És folyamatos orvosi felügyelet kell mellette. Nekem 3 havonta ki van írva a hormonlabor. Én elhiszem az orvosomnak, mert elismert nõgyógyász, és nagyon megbízható. A kérdésre pedig a válasz: Az elsõ héten 1 drazsét elfelejtett bevenni Mielõbb vegye be a kimaradt adagot, még abban az esetben is, ha a késedelem hosszúsága miatt valójában már 2 drazsé bevétele szükséges. Ezt követõen az elõírt idõpontokban kell szednie a gyógyszert, azonban 7 napon keresztül barrier-elvû fogamzásgátló eszközt (pl. óvszer) is alkalmaznia kell. Ha a megelõzõ 7 napos idõszakban nemi együttlétre került sor, nem zárható ki a terhesség lehetõsége, ezért haladéktalanul forduljon orvosához. A leírásból másoltam ki :-)
Utolsó vagyok bocsi :-) Ez is a leírásból van: Mennyi ideig kell szedni a Diane 35 drazsét? Az alkalmazás ideje a klinikai kép súlyosságától függ. A kezelést általában több hónapon át kell folytatni. A pattanásos és zsíros bõr (akne és szeborrea) általában hamarabb gyógyul, mint a szõrösödés és a hajhullás. A tünetek rendezõdése után ajánlott a Diane 35 szedése még 3-4 ciklusban. Amennyiben hetekkel vagy hónapokkal a gyógyszerszedés abbahagyása után kiújulás észlelhetõ, a Diane 35 kezelést meg lehet ismételni. Ebben az esetben az orvosa mérlegelheti a Diane 35 korai újraadását. Tehát tulajdonképpen akár 1, 5 évig is szedhetõ, attól függ mikor áll helyre a probléma ami miatt felírták. + a 3-4 ciklus.

Befolyásolja a gyógyszer hatását az idő, amióta szeded? Én már két éve szedem a Mercilont és most Ebben a hónapban az első héten elfelejtettem bevenni egymás után 2 tablettát (az 5. és 6. at).

Legjobb válasz: Akkor itt nem az idõ a fõ szempont, ha kihagytad, akkor kiegészítõ fogamzásgátlást kell alkalmazni, de ezt a tájékoztató gondolom írja. Amúgy hogy mennyire befolyásolja az idõ... Egy barátnõmmel egyszerre kezdtünk kb el szedni, más-más fajta tablettát. Õ azóta is ugyanatz szedi, mert neki nem volt vele gondja, én viszont azóta többször váltottam, mert nem volt megfelelõ a gyógyszer. Ez legtöbbször úgy jelentkezik, hogy a gyógyszerszedési idõ alatt pecsételõ vérzése van az embernek. Olyankor irány a nõgyógyászat, és váltani kell.

Akkor itt nem az idõ a fõ szempont, ha kihagytad, akkor kiegészítõ fogamzásgátlást kell alkalmazni, de ezt a tájékoztató gondolom írja. Amúgy hogy mennyire befolyásolja az idõ... Egy barátnõmmel egyszerre kezdtünk kb el szedni, más-más fajta tablettát. Õ azóta is ugyanatz szedi, mert neki nem volt vele gondja, én viszont azóta többször váltottam, mert nem volt megfelelõ a gyógyszer. Ez legtöbbször úgy jelentkezik, hogy a gyógyszerszedési idõ alatt pecsételõ vérzése van az embernek. Olyankor irány a nõgyógyászat, és váltani kell.
Hyvd fel az orvosod, vagy neten kérdezz meg egy dokit.
kb kezdheted majd újra mert ennek már annyi
Na ügye én szóltam idõben

Teherbe eshetek? Ha két napig elfelejtettem bevenni a fogamzásgátlót (ötödik és hatodik darab lett volna), és ez után megvonásos vérzés lépett fel, akkor az ettől számított 14. teherbe lehet esni?

mikor megjött a menstruációm négy napig szedtem, és két napig nem, és most már öt napja megint szedem. a megvonásos vérzés még mindig tart, ez azt jelenti, hogy megint megjött?

Legjobb válasz: Ebben a hónapban nem ártana kiegészítõ védekezést alkalmaznod, és ellátogatnod egy orvoshoz.

Ebben a hónapban nem ártana kiegészítõ védekezést alkalmaznod, és ellátogatnod egy orvoshoz.
Ha elfelejtetted bevenni az elsõ héten a tablettákat, akkor két dolog van: a 7 napos szünetben ha éltetek kiegészítõ védekezés nélkül nemi életet, akkor van esélye a terhességnek. Plusz ezt a levelet már szintén végig mellé kell védekeznetek mert csökkent a tabletta hatása. Tehát nem az ettõl számított x. napon, hanem az egész levél alatt van esélyed arra, hogy teherbe ess, ha nem használtok gumit.

Elfelejtettem bevenni az utolsó két tablettát! Most 2 nappal hamarabb kell elkezdenem a következő levéllel?

Legjobb válasz: Ezt a kérdést inkább egy orvosnak tedd fel. (pl. www.orvostudakozo.hu, vagy hívd fel a dokid).

Ezt a kérdést inkább egy orvosnak tedd fel. (pl. http://www.orvostudakozo.hu, vagy hívd fel a dokid).
ha fogamzásgátlóról van szó, akkor igen, 7 napos szünetet kell tartani
ha utána eggyütt voltál barátoddal(miután kimaradt egy szem és nem pótoltad 12 órán belül) akkor lehetséges:S
az elsõ jól mondja
A rossz íhr, hogy több mint valószínû:-( Abortusz vagy dadakeresés:-(
A kérdező hozzászólása: de a potoltam atabeletát akkor is terhes lehetekmert nincs semmi bajomcsaknem jött még meg azt mondják hogymég nem biztos hogy beállt agyogyszer ez igaz ?
igaz lehet, de nem mindegy hogy mikor hagytad ki azt a tablettát a ciklusod melyik részében. a legegyszerûbb beállítani a telefonon egy minden napos emlékeztetõt és akkor nem felejted el máskor. régóta szedem a gyógyszert mégis így emlékeztetem magam én is, sõt nekem még barátom is figyel rá, nehogy elfelejtsem. a lényeg nem feltétlen vagy terhes, de ha a 7napban nem jön meg akkor valószínû, hogy az vagy. 21
Egyébként csak hogy mondjak valami nyugtatót is, nekem úgy állt be, hogy hétfõnként veszem be az utolsót és csak szombaton jön meg, nem mindenkinek jön meg a szünet elsõ felében.
Velem ugyanígy volt, hogy az elsõ levélnél akkor jött meg, mikor még 2 tabi volt, utána pedig (szintén én is keddenként veszem be az utolsót) pénteken jött meg, úgyhogy szerintem ne parázz még.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen hogy válaszoltatok most már megnyugodtam mert megjött :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!