Találatok a következő kifejezésre: Elfelejtettem bevenni tablettát, (92 db)

Elfelejtettem bevenni a fogamzásgátló tablettámat, ilyenkor mi van? (lent)

Cypromix nevû bogyót szedek és vasárnap elfelejtettem bevenni és ez csak most tûnt fel, tehát tegnap bevettem az elõzõ napit (nem kell hülyének nézni, teljes idõzavarban vagyok és meg van rá az okom). Ilyenkor mit kell tenni? errõl nem ír a betegtájékoztató, csak azt hogy be kellett volna vegyek egyszerre kettõt tegnap.

Legjobb válasz: Ott van az! Ha elfelejtette bevenni a gyógyszert 1. Ha 12 óra vagy rövidebb idõ telt el a legutóbbi, esedékes gyógyszer bevételének idõpontja óta, a fogamzásgátlás hatékonysága nem csökken, ha azonnal beveszi a kimaradt tablettát, majd a megszokott módon folytatja tabletta szedését. 2. Ha 12 óránál hosszabb idõ telt el a legutóbbi, esedékes tabletta bevételének tervezett idõpontja óta, csökken a fogamzásgátlás hatékonysága. Minél több tabletta bevételét mulasztotta el, annál nagyobb a terhesség kialakulásának veszélye. A csökkent fogamzásgátló hatékonyság veszélye akkor a legnagyobb, ha a tablettát a csomag elkezdésekor hagyja ki. Ebben az esetben a következõ útmutatások szerint kell eljárnia: - Ha egynél több tablettát felejtett el bevenni a csomagból: Keresse fel orvosát! - Ha az elsõ héten 1 tablettát elfelejtett bevenni: Azonnal vegye be a kimaradt adagot, még abban az esetben is, ha ez 2 tabletta bevételét jelenti. Ezt követõen az elõírt idõpontokban kell szednie a gyógyszert, azonban 7 napon keresztül mechanikus fogamzásgátló eszközt is alkalmaznia kell. Ha a megelõzõ 7 napos idõszakban nemi együttlétre került sor, nem zárható ki a terhesség lehetõsége. Haladéktalanul forduljon orvosához. - Ha a második héten 1 tablettát elfelejtett bevenni: Azonnal vegye be a kimaradt adagot, még abban az esetben is, ha ez 2 tabletta bevételét jelenti. Ezt követõen az elõírt idõpontokban kell szednie a gyógyszert. Ebben az esetben nem csökken a fogamzásgátló hatás, ezért nem szükséges kiegészítõ fogamzásgátló módszereket alkalmaznia. - Ha a harmadik héten 1 tablettát elfelejtett bevenni: A következõ két lehetõség közül választhat: 1. Azonnal vegye be a kimaradt adagot, még abban az esetben is, ha ez 2 tabletta bevételét jelenti. Ezt követõen az elõírt idõpontokban kell szednie a gyógyszert. A csomag kiürülése után haladéktalanul - gyógyszerszünet közbeiktatása nélkül - kezdje el a következõ csomag szedését. Bár ebben az esetben csak a második csomag szedésének befejezésekor jelentkezik megvonásos vérzés, idõközben pecsételõ, vagy áttöréses vérzés léphet fel. 2. Ne fejezze be a már megkezdett csomagot, hanem tartson (a kimaradt gyógyszerek napjait is beleszámítva) legfeljebb 7 napos gyógyszerszünetet, majd új csomagot megkezdve folytassa a készítmény szedését. Ha az Ön által megszokott napon szeretné a kezelést folytatni, a tablettamentes idõszak 7 napnál rövidebb lehet. Ha a két javaslat valamelyikét követi, védett marad a terhességgel szemben. Abban az esetben, ha az aktuális csomag felhasználása során kimaradt néhány tabletta, és a gyógyszerszünet ideje alatt nem jelentkezik megvonásos vérzés, nem zárható ki a terhesség lehetõsége. Új csomag megkezdése elõtt vegye fel a kapcsolatot orvosával.

Ott van az! Ha elfelejtette bevenni a gyógyszert 1. Ha 12 óra vagy rövidebb idõ telt el a legutóbbi, esedékes gyógyszer bevételének idõpontja óta, a fogamzásgátlás hatékonysága nem csökken, ha azonnal beveszi a kimaradt tablettát, majd a megszokott módon folytatja tabletta szedését. 2. Ha 12 óránál hosszabb idõ telt el a legutóbbi, esedékes tabletta bevételének tervezett idõpontja óta, csökken a fogamzásgátlás hatékonysága. Minél több tabletta bevételét mulasztotta el, annál nagyobb a terhesség kialakulásának veszélye. A csökkent fogamzásgátló hatékonyság veszélye akkor a legnagyobb, ha a tablettát a csomag elkezdésekor hagyja ki. Ebben az esetben a következõ útmutatások szerint kell eljárnia: - Ha egynél több tablettát felejtett el bevenni a csomagból: Keresse fel orvosát! - Ha az elsõ héten 1 tablettát elfelejtett bevenni: Azonnal vegye be a kimaradt adagot, még abban az esetben is, ha ez 2 tabletta bevételét jelenti. Ezt követõen az elõírt idõpontokban kell szednie a gyógyszert, azonban 7 napon keresztül mechanikus fogamzásgátló eszközt is alkalmaznia kell. Ha a megelõzõ 7 napos idõszakban nemi együttlétre került sor, nem zárható ki a terhesség lehetõsége. Haladéktalanul forduljon orvosához. - Ha a második héten 1 tablettát elfelejtett bevenni: Azonnal vegye be a kimaradt adagot, még abban az esetben is, ha ez 2 tabletta bevételét jelenti. Ezt követõen az elõírt idõpontokban kell szednie a gyógyszert. Ebben az esetben nem csökken a fogamzásgátló hatás, ezért nem szükséges kiegészítõ fogamzásgátló módszereket alkalmaznia. - Ha a harmadik héten 1 tablettát elfelejtett bevenni: A következõ két lehetõség közül választhat: 1. Azonnal vegye be a kimaradt adagot, még abban az esetben is, ha ez 2 tabletta bevételét jelenti. Ezt követõen az elõírt idõpontokban kell szednie a gyógyszert. A csomag kiürülése után haladéktalanul - gyógyszerszünet közbeiktatása nélkül - kezdje el a következõ csomag szedését. Bár ebben az esetben csak a második csomag szedésének befejezésekor jelentkezik megvonásos vérzés, idõközben pecsételõ, vagy áttöréses vérzés léphet fel. 2. Ne fejezze be a már megkezdett csomagot, hanem tartson (a kimaradt gyógyszerek napjait is beleszámítva) legfeljebb 7 napos gyógyszerszünetet, majd új csomagot megkezdve folytassa a készítmény szedését. Ha az Ön által megszokott napon szeretné a kezelést folytatni, a tablettamentes idõszak 7 napnál rövidebb lehet. Ha a két javaslat valamelyikét követi, védett marad a terhességgel szemben. Abban az esetben, ha az aktuális csomag felhasználása során kimaradt néhány tabletta, és a gyógyszerszünet ideje alatt nem jelentkezik megvonásos vérzés, nem zárható ki a terhesség lehetõsége. Új csomag megkezdése elõtt vegye fel a kapcsolatot orvosával.
Hanyadik tabletta maradt ki?
Kiegészítö védekezés (óvszer).
A kérdező hozzászólása: a nyolcadik maradt ki. a betegtájékozatót én is olvastam de ott olyanról nincs szó h mi van akkor ha elfelejtettem bevenni aztán meg folytattam mitha mi se történt volna és csak másnap reggel tûnt fel... mostmár mind1 mer reggel bevettem a kimaradtat is, remélem abból nem lesz baj. Szerintetek így mennyire csökken a védelme?
Nem csokken, bar minden betegtajekoztato ezt irja. Egy tabi kihagyasa semmit sem fog befolyasolni ne aggodj. De ha lehet, ebben a honapban mar figyelj oda.
A kérdező hozzászólása: Persze, igyekszem figyelni csak múlthéten utaztunk és ez rendesen bekavart az életembe. A biztonság kedvéért valószínû hogy egy hétig kiegészítõ védekezéshez folyamodunk. Köszönöm a válaszokat.

Elfelejtettem bevenni a 14. tablettát a Lyndynette 30ból! Ilyenkor megkell tartani a 7napos szünetet vagy sem? !

Legjobb válasz: Én is ilyen tablettát szedek. Párszor elõfordult velem, hogy elfelejtettem bevenni. Ilyenkor reggel bevettem az elõzõ esti tablettát, majd este már az aznapit. Persze egy ideig inkább óvszerrel védekeztem /1-2 hét/.

Én is ilyen tablettát szedek. Párszor elõfordult velem, hogy elfelejtettem bevenni. Ilyenkor reggel bevettem az elõzõ esti tablettát, majd este már az aznapit. Persze egy ideig inkább óvszerrel védekeztem /1-2 hét/.

A fogamzásgátló elején elfelejtettem bevenni 1 tablettát rá következő 3-4napig gyenge vérzésem volt. Most befejeztem a tablettát ha nem jön meg a havi akkor mikortól számítsam a peteérésemet?

Legjobb válasz: Fogamzásgátló mellett nincs peteérés,jobb esetben! Mivel elfelejtettél bevenni egyet és gondolom nem is pótoltad,így lehet,hogy gond lett,de közel sem biztos.Tabletta mellett borul minden,nem tudod kiszámolni a peteérésed,mert nem tudni biztosan semmit,hogy egy tabletta kimaradása esetén volt-e peteérés és hogy mikor.Csinálj majd egy tesztet,ha nem lenne vérzésed és keresd fel az orvosod.

Fogamzásgátló mellett nincs peteérés, jobb esetben! Mivel elfelejtettél bevenni egyet és gondolom nem is pótoltad, így lehet, hogy gond lett, de közel sem biztos.Tabletta mellett borul minden, nem tudod kiszámolni a peteérésed, mert nem tudni biztosan semmit, hogy egy tabletta kimaradása esetén volt-e peteérés és hogy mikor.Csinálj majd egy tesztet, ha nem lenne vérzésed és keresd fel az orvosod.

Egyik nap elfelejtettem bevenni az Azalia tablettát.10 hete szültem. Terhes lehetek?

10 hetes a kisbabám, a 6. héttől szedem az Azalia fogamzásgátlót. Az első levél 3. heténél egyik nap elfelejtettem bevenni a tablettát, és persze épp aznap sikerült először szeretkeznünk a férjemmel a szülés óta. Délben szoktam bevenni a gyógyszert, másnap 9 körül pótoltam a kimaradt tabit, majd délben folytattam a rendes szedést. Egy héttel ezelőtt történt mindez, azóta semmi gyanús tünetet nem érzékeltem, de a szoptatás és a közelmúltbeli szülésem miatt eléggé meg lehet még kavarodva a szervezetem. A menszeszem még nem jött meg egyébként, a babámat kizárólag szoptatom. Lehetséges lenne, hogy mégis terhes legyek?

Legjobb válasz: Én nem elfelejtettem anno bevenni a tabit, hanem éjjel volt egy hasmenésem (1!)és most 8 éves a lányom..:) Tehát semmi nem biztos..Ahogy az elõzõ is írta, aktus után 2 héttel a teszt mond biztosat..:)

Én nem elfelejtettem anno bevenni a tabit, hanem éjjel volt egy hasmenésem (1!)és most 8 éves a lányom..:) Tehát semmi nem biztos..Ahogy az elõzõ is írta, aktus után 2 héttel a teszt mond biztosat..:)
Nem
Mi az, hogy nem? Még ha bevette volna a tablettát akkor is lehetne terhes. Nincs olyan fogamzásgátló módszer, ami 100%-os, a szoptatás mellett szedhetõ gyógyszerek meg pláne nem azok. Egyébként nagyon kicsi rá az esély, de elõfordulhat.
Azalia mellett alapból nagy az esélye a teherbeesésnek...
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Még jobban aggódok... :( A gyógyszer tájékoztatójában csak az elsõ levél beszedése körüli esetleges kimaradásokat és bonyodalmakat taglalja. A "ha 12 óránál késõbb vette be a tablettát" rész eléggé zavaros. "Ha egy vagy több tabletta bevételét mulasztotta el a tablettaszedés elsõ hetében, és közösült a kihagyott tabletták elõtti héten, fennáll a teherbeesés lehetõsége." Na, de arról nem ír, hogy mi a helyzet a tablettaszedés 2-3-4. hetében. Szerintetek?
2-es vagyok. Ha nem szoptatnál és nem védekeznétek semmilyen módon akkor sem biztos, hogy egy hónap alatt teherbe esnél. Lehet, hogy még peteérésed sem volt. Azt nem lehet mondani, hogy kizárt, de szerintem nagyon nagyon kicsi az esélye. Az aktus után bõ két héttel csinálj tesztet. Mást nem nagyon tudok javasolni.
A kérdező hozzászólása: Tyttycon! Azaliát szedtél Te is?
Nem..én Tri-regolt, , kicsit erõsebb, mint az Azalia...

Elfelejtettem bevenni tegnap este a Roaccutan tablettát (1-0-1), ma akkor hármat kell bevennem belőle?

eggel és este kell bevennem 20mg s tablettákat. Tegnap estit elfejtettem bevenni :S most akkor mit csináljak?

Legjobb válasz: szerintem nem gond, régen ilyen velem is volt, hogy elfelejtettem, nem történt semmi baj, folytasd ugyan úgy mint eddig.Amúgy is erõs gyógyszer. Én nagyon megszenvedtem amíg szedtem, te is?

szerintem nem gond, régen ilyen velem is volt, hogy elfelejtettem, nem történt semmi baj, folytasd ugyan úgy mint eddig.Amúgy is erõs gyógyszer. Én nagyon megszenvedtem amíg szedtem, te is?
A kérdező hozzászólása: hát ez az 5hónap...most a karomon nagyon száraz a bõr...már sebes is..de kenegetem testápolóval már javul, a szám is elég száraz, foleg a széle.. Te befejezted? azota jottek ki patik?
Én már vagy 3-4 éve befejeztem, de megérte!Nekem is volt szárazság, bõrpír kicsi fájdalommal, enyhe viszketés... A hajamnak viszont jót tett.Az utóbbi idõben már volt pattanásom, de a régiekhez képes nagyon barátságosak, picikék :) Azóta bõrradíron kívül nem használok mást, krémnél a szentkirályit, mert abban sok a víz. Nagyon szép bõröd lesz!minimális ápolással

Az nagy baj ha elfelejtettem bevenni a tablettat. Es ma reggel vettem be. A 12 helyett 13 ora elteltevel?

Az az 1 ora csuszas meg belefer?

Legjobb válasz: Ez már elég necces. Olvasd el a tájékoztatót mit kell csinálni abban az esetben, ha elfelejted bevenni a tablettát. Jobb félni és inkább kiegészítõ védekezést alkalmazni egy darabig, mint megijedni és teherbe esni!

Ez már elég necces. Olvasd el a tájékoztatót mit kell csinálni abban az esetben, ha elfelejted bevenni a tablettát. Jobb félni és inkább kiegészítõ védekezést alkalmazni egy darabig, mint megijedni és teherbe esni!
Szia. Nekem a tájékoztatón 12 óra van, de a nõgyógyász azt mondta, hogy az se baj, ha 15 óra múltán veszem be. De én ilyenkor már nem szoktam bevenni, csúszik egy napot az egész. Ezután tanácsos 1 hétig más módszerrel is védekezni

Ha elfelejtettem bevenni 12 órán belül a tablettát (milligest), de utána mikor eszembejutott egyből bevettem akkor lehetek terhes? Tehát egy nap 2 tablettát vettem be... ez mennyire baj?

Legjobb válasz: Nem lehetsz terhes!! és nem hiszem baj...de ne nagyon felejsd el aztán meg kettõt veszel be... írj a telcsidbe emlékeztetõ egy bizonyos idõre..egyébként ajánlatos mindig egy idõben bevenni..és ha csörög a telefon tudod hogy be kell venned... egy 14 hetes kismama:)

Nem lehetsz terhes!! és nem hiszem baj...de ne nagyon felejsd el aztán meg kettõt veszel be... írj a telcsidbe emlékeztetõ egy bizonyos idõre..egyébként ajánlatos mindig egy idõben bevenni..és ha csörög a telefon tudod hogy be kell venned... egy 14 hetes kismama:)

Gracial fogamzásgátlót szedek! Elfelejtettem bevenni az utólsó előtti tablettát de az utolsót beszedtem! Az a kérdésem hogyha elkezdem a menszim után szedni a gyógszert akkor csinálhatom a barátommal gumi nélkül ugy hogy nem leszek terhes?

Legjobb válasz: Én is ezt szedem, a betegtájékoztatója így írja: "Vegye be az elmaradt tablettát, mihelyt az eszébe jutott (még ha ez két tabletta egyszerre történõ bevételét jelenti is), a következõ tablettákat pedig szedje a szokásos idõben. Ahogy befejezte a jelenlegi doboz szedését, máris kezdje el a következõt úgy, hogy a dobozok között ne maradjon szünet. A második doboz végéig lehet, hogy nem lesz megvonásos vérzése, de pecsételõ vagy áttöréses vérzés kialakulhat a tablettaszedés alatt." Tehát ne tartsd meg a szünetet és akkor nem kell más módszerrel védekezni sem!

Én is ezt szedem, a betegtájékoztatója így írja: "Vegye be az elmaradt tablettát, mihelyt az eszébe jutott (még ha ez két tabletta egyszerre történõ bevételét jelenti is), a következõ tablettákat pedig szedje a szokásos idõben. Ahogy befejezte a jelenlegi doboz szedését, máris kezdje el a következõt úgy, hogy a dobozok között ne maradjon szünet. A második doboz végéig lehet, hogy nem lesz megvonásos vérzése, de pecsételõ vagy áttöréses vérzés kialakulhat a tablettaszedés alatt." Tehát ne tartsd meg a szünetet és akkor nem kell más módszerrel védekezni sem!
A kérdező hozzászólása: Én kihagytam azt az utólsó elõtti gyógyszert nem szedtem be csak az utólsót, akkor hogy folytassam??? hagyak 6 nap szünetet és folytassam a következõ levelet??? csak óvszerrel védekezve? Segítsetek
A kérdező hozzászólása: ja és már a szünetben vagyok! Mikor kezdjem a következõ levelet??? segítsetek
5 nap szünetet kell tartanod a 6 helyett és a 6. napon kell a köv levéllel elkezdeni és 1 hétig még óvszerrel is kell védekezni. (1.válaszoló)

Hoppá, az nem gond ha félóra külömbséggel veszek be két fogamzásgátló tablettát? Tegnapit elfelejtettem bevenni.

Nem terhesség miatt szedem hanem hogy beállítsa a vérzést.Remélem nem fog el?bb vagy kés?bb megjönni,emiatt.

Legjobb válasz: A tájékoztatókban mindig az van, hogy vegyebe az elfelejtett tablettát akkor is, ha ez két tabletta egyidejû bevételét jelenti. (Egyébként nem állítja be a vérzésedet, mert az egész ciklusodat leállítja, és semmi természetes nem történik ilyenkor... szóval oké hogy idõre jön meg, de nem azért, mert a rendes beállt, hanem azért, mert a mesterséges "megvonásos vérzés" olyan.)

A tájékoztatókban mindig az van, hogy vegyebe az elfelejtett tablettát akkor is, ha ez két tabletta egyidejû bevételét jelenti. (Egyébként nem állítja be a vérzésedet, mert az egész ciklusodat leállítja, és semmi természetes nem történik ilyenkor... szóval oké hogy idõre jön meg, de nem azért, mert a rendes beállt, hanem azért, mert a mesterséges "megvonásos vérzés" olyan.)
Ne szedj be kettõt egyszerre. Szedd tovább a maival, és kész.
1 tabletta nem fog bezavarni.:)
Úgy szedd, ahogy a tájékoztatóban le van írva. Van amelyiknél pótolni kell akkor is, ha két tablettát kell bevenni, van amelyiknél pedig nem.
A kérdező hozzászólása: Igen, végre megtaláltam.Azt írja, hogy vegye be a kihagyott tablettát, még akkor is ha az két tabletta egyidejü bevételét jelenti.Szóval bevettem.Köszi azért a segítségeket.
Ha fogamzásgátlót szedsz nincs peteérésed... Ha a kimaradt tabletta után a többit beszedted rendesen, akkor nincs gond.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!