Találatok a következő kifejezésre: Elfelejtettem bevenni nap a (71 db)

Nem hiszem, de azért nagyon figyelj oda rá, nagyon pici az esély hogy terhes legyél.
váááááá dehogy lehetsz terhes...én inkább azon aggódnék ennyi idõ után lehet-e gyereked
Igen, természetesen. Hát hová gondolsz???
nem hiszem, hogy lehetsz terhes, de ha kihagysz egy tablettát, egyszerre kettõt ne vegyél be, mert az szerintem hülyeség.én ha kihagytam, akkor reggel bevettem, azt amit kihagytam, aztán este, ami következett rendesen.
ha 12 órán belül bevetted, akkor nem lehet gond, ha késtél akkor igen, de sztem inkább számold ki mikor van peteérésed, az többet segíthet

Most szedem 5 hónapja a Diane 35 gyógyszert és letelt a 8 nap de elfelejtettem bevenni és a 9. napon kezdtem el szedni megint. Mennyi az esély, h terhes leszek ha lefekszek a barátommal?

Legjobb válasz: Szerintem egy hétig ne adjatok esélyt a terhességnek, amig a szervezet érzékeli a fogamzásgátlót, de utána nyugodtan lefeküdhettek. Én is jártam így, akkor hagytam idõt magamnak, hogy a gyógyszer hasson, aztán semmi nem lett belõle. :)

Szerintem egy hétig ne adjatok esélyt a terhességnek, amig a szervezet érzékeli a fogamzásgátlót, de utána nyugodtan lefeküdhettek. Én is jártam így, akkor hagytam idõt magamnak, hogy a gyógyszer hasson, aztán semmi nem lett belõle. :)

Lehetek terhes, ha elfelejtettem bevenni a fogamzásgátlót egy napig?

Azóta rendesen szedem, a barátom nem belém élvezett el, de tudom, hogy elvileg az el?váladékban is vannak spermák. Segítsetek!

Legjobb válasz: Egyszer jártam én is így. A 16 napi gyógyszert elfelejtettem bevenni, mert anyukámat az ügyeletre kellett vinni. Nagyon megijedtünk. Másnap együtt voltunk rendesen. Csak az utolsó 1-2 szemnél vettem észre hogy kimaradt.5 év alatt egyszer fordult elõ. Nekem azt válaszolták hogy terhes lehetsz csak nagyon kicsi az esélye. Barátnõimtõl is megkérdeztem õk is jártak így és nem lett semmi. Mielõtt még megköveznétek, nyilván van rá esély de nagyon kicsi. A fókuszban a nõ nõgyógyásza is azt mondta hogy valószínû nem lettem terhes. Ne parázz

Egyszer jártam én is így. A 16 napi gyógyszert elfelejtettem bevenni, mert anyukámat az ügyeletre kellett vinni. Nagyon megijedtünk. Másnap együtt voltunk rendesen. Csak az utolsó 1-2 szemnél vettem észre hogy kimaradt.5 év alatt egyszer fordult elõ. Nekem azt válaszolták hogy terhes lehetsz csak nagyon kicsi az esélye. Barátnõimtõl is megkérdeztem õk is jártak így és nem lett semmi. Mielõtt még megköveznétek, nyilván van rá esély de nagyon kicsi. A fókuszban a nõ nõgyógyásza is azt mondta hogy valószínû nem lettem terhes. Ne parázz
milyen választ vártál? lehetsz.
Szerintem egy naop kihagyás az nem jelent semmit, gondolj bele hogy eddig rendszeresen szedted, tehát bent van a szervezetedben egy nap nem oszt- nem szoroz. Persze hogy mindenki azt írja hogy lehetsz terhes. Esélyed mindenképpen megvan rá, de az semmi. Más ember tabletta nélkül évekig próbálkozik, mire összejön a baba, nehogymár valaki meg egy nap miatt legyen terhes.
A szedés melyik hetében történt és beléd élvezett-e a kihagyást megelõzõ 3-4 napban?
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek a válaszokat!!
Nõgyógyászatból úgy tanítják, hogy 1 szem kihagyása már olyan mértékben megnöveli a teherbeesés kockázatát, hogy ARRA A LEVÉLRE VÉGIG KIEGÉSZÍTÕ VÉDEKEZÉST (pl. óvszer) IS KELL ALKALMAZNI! Miért? Mert egy ha kimarad egy szem, akkor a hormonszint annyira leeseik, hogy a hipofízis hirtelen felszabadul a gátlás alól ("overshoot") és elkezdi termelni a hormonjait, melyektõl akár spontán ovuláció is lehet (a fogamzásgátlók célja az ovuláció megakadályozása lenne). Ha ez bekövetkezik, akkor már nem vagy teljesen védett abban a ciklusban! U.i.: a fogamzásgátlók úgy vannak tervezve, hogy ha a petesejt megtermékenyül, akkor a fejlõdõ embrióra nem hatnak, így az beágyazódhat és normálisan fejlõdhet (más kérdés, hogy az "anyuka" ennek nem örül).
A sok kölyök tabit szedne és úgy dugna, amikor fogalma sincs, hogyan mûködik a gyógyszer, amit évekig szed... *sóhaj*

Ha egy napot elfelejtettem bevenni a gyogyszert 6. darabot és nem pótoltam meg szexeltünk lehetek terhes?

Legjobb válasz: Ez picit értelmetlen kérdés... Szóval.. elfelejtetted bevenni a gyógyszert, ez volt a hatodik darab (egész eddigi tabi-szedésed alkalmával?),... a többit már értem... Elég nagy felelõtlenség volt akkor védekezés nélkül (mert feltételezem, hogy úgy történt) lefeküdni. A tabi tájékoztatójában le van írva részletesen, hogy mi van, ha kihagysz egy darabot... Olvasd el! (elolvastad egyáltalán, amikor felírattad magadnak???)

Ez picit értelmetlen kérdés... Szóval.. elfelejtetted bevenni a gyógyszert, ez volt a hatodik darab (egész eddigi tabi-szedésed alkalmával?), ... a többit már értem... Elég nagy felelõtlenség volt akkor védekezés nélkül (mert feltételezem, hogy úgy történt) lefeküdni. A tabi tájékoztatójában le van írva részletesen, hogy mi van, ha kihagysz egy darabot... Olvasd el! (elolvastad egyáltalán, amikor felírattad magadnak???)
6. db kihagyása után 7-10 napig kiegészítõ védekezés kell.
A kérdező hozzászólása: 8 éve szedem és csak egyet felejtettem el bevenni és késõnn vettem észre miután már együtt voltunk és be akartam szedni?Arra lenék kiváncsi esetleg van e valaki aki így eset teherbe
velem is fordult már elõ, én nem lettem terhes. Elviegben bármi lehet, de szorítok, ne legyen semmi. Én azt javasolnám, innentõl kiegészítõ védekezés (a biztonság kedvééert egész hónapban), és egy teszt egüttlét utáni 14. napon
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen hogy szorítasz!
Írd meg mi lett. Remélem, majd egy negatív teszt, és semmi más :)

Szilveszter napján elfelejtettem bevenni a Belarát és 12 órán belül sem pótoltam, hanem kb. 17 órán belül. És 6 nap múlva lefeküdtem a barátommal és sajnos nem használtunk kiegészítő védekezést! Lehet baj?

Legjobb válasz: Ez több kérdést is felvet! Mióta szeded a tablettát? Mert ha már egy jó ideje, akkor nem hiszem, hogy baj lehet! A ciklusod elején történt vagy a végén, hogy elfelejtetted bevenni? Mert mindkét esetben kicsi az esély a teherbeesésre! Nyugi, szerintem nem lesz baj!

Ez több kérdést is felvet! Mióta szeded a tablettát? Mert ha már egy jó ideje, akkor nem hiszem, hogy baj lehet! A ciklusod elején történt vagy a végén, hogy elfelejtetted bevenni? Mert mindkét esetben kicsi az esély a teherbeesésre! Nyugi, szerintem nem lesz baj!
Szia! Szerintem sem lehet baj, de legközelebb, figyelj jobban oda. Én is ezt szedtem, és sajna én is volt, hogy kihagytam, nem is egyet, de ne kockáztass! Nyugi nem lesz semmi.

Dienille-fogamzasgatlot szedek, es a 9ik napon elfelejtettem bevenni?

es csak tegnap penteken vettem eszre h.egyel tobb van,aztan ott maradt a csutortoki es bevettem a tegnapit vagyis a pentekit.szerintetek igy is megved a teherbessetol h.egy nap kimaradt,vagy most mit csinaljak?

Legjobb válasz: nem véd, védekezz gumival is ebben a hónapban. és ha legközelebb elfelejtesz bevenni egyet, ne vegyél be másnap kettõt! az nem pótolja az elõzõ napit. butaság. egyébként ez mind rajta van a betegtájékoztatón...

nem véd, védekezz gumival is ebben a hónapban. és ha legközelebb elfelejtesz bevenni egyet, ne vegyél be másnap kettõt! az nem pótolja az elõzõ napit. butaság. egyébként ez mind rajta van a betegtájékoztatón...
A kérdező hozzászólása: nem vettem be, kettot, rosszul irtam , penteken csak a pentekit vettem be, a csutortoki meg ottmaradt.

Elfelejtettem bevenni egy nap a Lindynette 20 tablettám, erre csak másnap jöttem rá, segít az ha következő nap beveszem vagy már késő teljesen? és ha nem késő ugyanolyan hatásos?

Legjobb válasz: Ezt írja a betegtájékoztatója: "12 órán túl a készítmény hatása csökkenhet. Ilyen esetben ne pótolja az elfelejtett drazsé(k) bevételét, hanem folytassa a drazsé szedését a megszokott módon. Az elkövetkezõ 7 napban kiegészítõ fogamzásgátló módszer alkalmazása szükséges. Ha a jelenlegi csomagban kevesebb, mint 7 drazsé van, akkor a következõ csomagban lévõ drazsék szedését gyógyszermentes idõszak közbeiktatása nélkül kezdje meg. Menstruációszerû vérzés csak a második csomagban lévõ drazsék bevételét követõen fog jelentkezni, addig azonban kisebb ú.n. köztivérzés elõfordulhat. Ha nem jelentkezik menstruációszerû vérzés a 2. csomagban lévõ drazsék bevételét követõen, forduljon orvoshoz." Tehát nem kell bevenned, folytasd a levelet! Azonban ha 7 szemnél kevesebb van a levélben, akkor szünet közbeiktatása nélkül kezd el szedni a köv. levelet!

Ezt írja a betegtájékoztatója: "12 órán túl a készítmény hatása csökkenhet. Ilyen esetben ne pótolja az elfelejtett drazsé(k) bevételét, hanem folytassa a drazsé szedését a megszokott módon. Az elkövetkezõ 7 napban kiegészítõ fogamzásgátló módszer alkalmazása szükséges. Ha a jelenlegi csomagban kevesebb, mint 7 drazsé van, akkor a következõ csomagban lévõ drazsék szedését gyógyszermentes idõszak közbeiktatása nélkül kezdje meg. Menstruációszerû vérzés csak a második csomagban lévõ drazsék bevételét követõen fog jelentkezni, addig azonban kisebb ú.n. köztivérzés elõfordulhat. Ha nem jelentkezik menstruációszerû vérzés a 2. csomagban lévõ drazsék bevételét követõen, forduljon orvoshoz." Tehát nem kell bevenned, folytasd a levelet! Azonban ha 7 szemnél kevesebb van a levélben, akkor szünet közbeiktatása nélkül kezd el szedni a köv. levelet!

1 hónapja szedem a fogamzásgátlót, 6 napja kezdtem a második levéllel.5 napja elfelejtettem bevenni, utána 4 napig szedtem de tegnap is elfelejtettem. Ma pedig megjött a havim. Ez baj?

Legjobb válasz: Á, dehogy. Szerinted? Éltél legalább nemi életet a szünetben, vagy most a 2. levél elsõ hetén? Mert attól függetlenül, hogy "megjött", lehet még nagyobb problémád is a nem rendes szedésbõl!

Á, dehogy. Szerinted? Éltél legalább nemi életet a szünetben, vagy most a 2. levél elsõ hetén? Mert attól függetlenül, hogy "megjött", lehet még nagyobb problémád is a nem rendes szedésbõl!
masnap mindket napi adagot vedd be, de igy nem vagy vedett, legalabb 7 nap kell masfele vedekezes is.

Ha elfelejtettem bevenni 12 órán belül a tablettát (milligest), de utána mikor eszembejutott egyből bevettem akkor lehetek terhes? Tehát egy nap 2 tablettát vettem be... ez mennyire baj?

Legjobb válasz: Nem lehetsz terhes!! és nem hiszem baj...de ne nagyon felejsd el aztán meg kettõt veszel be... írj a telcsidbe emlékeztetõ egy bizonyos idõre..egyébként ajánlatos mindig egy idõben bevenni..és ha csörög a telefon tudod hogy be kell venned... egy 14 hetes kismama:)

Nem lehetsz terhes!! és nem hiszem baj...de ne nagyon felejsd el aztán meg kettõt veszel be... írj a telcsidbe emlékeztetõ egy bizonyos idõre..egyébként ajánlatos mindig egy idõben bevenni..és ha csörög a telefon tudod hogy be kell venned... egy 14 hetes kismama:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!