Találatok a következő kifejezésre: Elfelejtettem bevenni nap (76 db)

Lehetek terhes, ha elfelejtettem bevenni a fogamzásgátlót egy napig?

Azóta rendesen szedem, a barátom nem belém élvezett el, de tudom, hogy elvileg az el?váladékban is vannak spermák. Segítsetek!

Legjobb válasz: Egyszer jártam én is így. A 16 napi gyógyszert elfelejtettem bevenni, mert anyukámat az ügyeletre kellett vinni. Nagyon megijedtünk. Másnap együtt voltunk rendesen. Csak az utolsó 1-2 szemnél vettem észre hogy kimaradt.5 év alatt egyszer fordult elõ. Nekem azt válaszolták hogy terhes lehetsz csak nagyon kicsi az esélye. Barátnõimtõl is megkérdeztem õk is jártak így és nem lett semmi. Mielõtt még megköveznétek, nyilván van rá esély de nagyon kicsi. A fókuszban a nõ nõgyógyásza is azt mondta hogy valószínû nem lettem terhes. Ne parázz

Egyszer jártam én is így. A 16 napi gyógyszert elfelejtettem bevenni, mert anyukámat az ügyeletre kellett vinni. Nagyon megijedtünk. Másnap együtt voltunk rendesen. Csak az utolsó 1-2 szemnél vettem észre hogy kimaradt.5 év alatt egyszer fordult elõ. Nekem azt válaszolták hogy terhes lehetsz csak nagyon kicsi az esélye. Barátnõimtõl is megkérdeztem õk is jártak így és nem lett semmi. Mielõtt még megköveznétek, nyilván van rá esély de nagyon kicsi. A fókuszban a nõ nõgyógyásza is azt mondta hogy valószínû nem lettem terhes. Ne parázz
milyen választ vártál? lehetsz.
Szerintem egy naop kihagyás az nem jelent semmit, gondolj bele hogy eddig rendszeresen szedted, tehát bent van a szervezetedben egy nap nem oszt- nem szoroz. Persze hogy mindenki azt írja hogy lehetsz terhes. Esélyed mindenképpen megvan rá, de az semmi. Más ember tabletta nélkül évekig próbálkozik, mire összejön a baba, nehogymár valaki meg egy nap miatt legyen terhes.
A szedés melyik hetében történt és beléd élvezett-e a kihagyást megelõzõ 3-4 napban?
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek a válaszokat!!
Nõgyógyászatból úgy tanítják, hogy 1 szem kihagyása már olyan mértékben megnöveli a teherbeesés kockázatát, hogy ARRA A LEVÉLRE VÉGIG KIEGÉSZÍTÕ VÉDEKEZÉST (pl. óvszer) IS KELL ALKALMAZNI! Miért? Mert egy ha kimarad egy szem, akkor a hormonszint annyira leeseik, hogy a hipofízis hirtelen felszabadul a gátlás alól ("overshoot") és elkezdi termelni a hormonjait, melyektõl akár spontán ovuláció is lehet (a fogamzásgátlók célja az ovuláció megakadályozása lenne). Ha ez bekövetkezik, akkor már nem vagy teljesen védett abban a ciklusban! U.i.: a fogamzásgátlók úgy vannak tervezve, hogy ha a petesejt megtermékenyül, akkor a fejlõdõ embrióra nem hatnak, így az beágyazódhat és normálisan fejlõdhet (más kérdés, hogy az "anyuka" ennek nem örül).
A sok kölyök tabit szedne és úgy dugna, amikor fogalma sincs, hogyan mûködik a gyógyszer, amit évekig szed... *sóhaj*

Egyik nap elfelejtettem bevenni az Azalia tablettát.10 hete szültem. Terhes lehetek?

10 hetes a kisbabám, a 6. héttől szedem az Azalia fogamzásgátlót. Az első levél 3. heténél egyik nap elfelejtettem bevenni a tablettát, és persze épp aznap sikerült először szeretkeznünk a férjemmel a szülés óta. Délben szoktam bevenni a gyógyszert, másnap 9 körül pótoltam a kimaradt tabit, majd délben folytattam a rendes szedést. Egy héttel ezelőtt történt mindez, azóta semmi gyanús tünetet nem érzékeltem, de a szoptatás és a közelmúltbeli szülésem miatt eléggé meg lehet még kavarodva a szervezetem. A menszeszem még nem jött meg egyébként, a babámat kizárólag szoptatom. Lehetséges lenne, hogy mégis terhes legyek?

Legjobb válasz: Én nem elfelejtettem anno bevenni a tabit, hanem éjjel volt egy hasmenésem (1!)és most 8 éves a lányom..:) Tehát semmi nem biztos..Ahogy az elõzõ is írta, aktus után 2 héttel a teszt mond biztosat..:)

Én nem elfelejtettem anno bevenni a tabit, hanem éjjel volt egy hasmenésem (1!)és most 8 éves a lányom..:) Tehát semmi nem biztos..Ahogy az elõzõ is írta, aktus után 2 héttel a teszt mond biztosat..:)
Nem
Mi az, hogy nem? Még ha bevette volna a tablettát akkor is lehetne terhes. Nincs olyan fogamzásgátló módszer, ami 100%-os, a szoptatás mellett szedhetõ gyógyszerek meg pláne nem azok. Egyébként nagyon kicsi rá az esély, de elõfordulhat.
Azalia mellett alapból nagy az esélye a teherbeesésnek...
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Még jobban aggódok... :( A gyógyszer tájékoztatójában csak az elsõ levél beszedése körüli esetleges kimaradásokat és bonyodalmakat taglalja. A "ha 12 óránál késõbb vette be a tablettát" rész eléggé zavaros. "Ha egy vagy több tabletta bevételét mulasztotta el a tablettaszedés elsõ hetében, és közösült a kihagyott tabletták elõtti héten, fennáll a teherbeesés lehetõsége." Na, de arról nem ír, hogy mi a helyzet a tablettaszedés 2-3-4. hetében. Szerintetek?
2-es vagyok. Ha nem szoptatnál és nem védekeznétek semmilyen módon akkor sem biztos, hogy egy hónap alatt teherbe esnél. Lehet, hogy még peteérésed sem volt. Azt nem lehet mondani, hogy kizárt, de szerintem nagyon nagyon kicsi az esélye. Az aktus után bõ két héttel csinálj tesztet. Mást nem nagyon tudok javasolni.
A kérdező hozzászólása: Tyttycon! Azaliát szedtél Te is?
Nem..én Tri-regolt, , kicsit erõsebb, mint az Azalia...

Ha egy napot elfelejtettem bevenni a gyogyszert 6. darabot és nem pótoltam meg szexeltünk lehetek terhes?

Legjobb válasz: Ez picit értelmetlen kérdés... Szóval.. elfelejtetted bevenni a gyógyszert, ez volt a hatodik darab (egész eddigi tabi-szedésed alkalmával?),... a többit már értem... Elég nagy felelõtlenség volt akkor védekezés nélkül (mert feltételezem, hogy úgy történt) lefeküdni. A tabi tájékoztatójában le van írva részletesen, hogy mi van, ha kihagysz egy darabot... Olvasd el! (elolvastad egyáltalán, amikor felírattad magadnak???)

Ez picit értelmetlen kérdés... Szóval.. elfelejtetted bevenni a gyógyszert, ez volt a hatodik darab (egész eddigi tabi-szedésed alkalmával?), ... a többit már értem... Elég nagy felelõtlenség volt akkor védekezés nélkül (mert feltételezem, hogy úgy történt) lefeküdni. A tabi tájékoztatójában le van írva részletesen, hogy mi van, ha kihagysz egy darabot... Olvasd el! (elolvastad egyáltalán, amikor felírattad magadnak???)
6. db kihagyása után 7-10 napig kiegészítõ védekezés kell.
A kérdező hozzászólása: 8 éve szedem és csak egyet felejtettem el bevenni és késõnn vettem észre miután már együtt voltunk és be akartam szedni?Arra lenék kiváncsi esetleg van e valaki aki így eset teherbe
velem is fordult már elõ, én nem lettem terhes. Elviegben bármi lehet, de szorítok, ne legyen semmi. Én azt javasolnám, innentõl kiegészítõ védekezés (a biztonság kedvééert egész hónapban), és egy teszt egüttlét utáni 14. napon
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen hogy szorítasz!
Írd meg mi lett. Remélem, majd egy negatív teszt, és semmi más :)

Szilveszter napján elfelejtettem bevenni a Belarát és 12 órán belül sem pótoltam, hanem kb. 17 órán belül. És 6 nap múlva lefeküdtem a barátommal és sajnos nem használtunk kiegészítő védekezést! Lehet baj?

Legjobb válasz: Ez több kérdést is felvet! Mióta szeded a tablettát? Mert ha már egy jó ideje, akkor nem hiszem, hogy baj lehet! A ciklusod elején történt vagy a végén, hogy elfelejtetted bevenni? Mert mindkét esetben kicsi az esély a teherbeesésre! Nyugi, szerintem nem lesz baj!

Ez több kérdést is felvet! Mióta szeded a tablettát? Mert ha már egy jó ideje, akkor nem hiszem, hogy baj lehet! A ciklusod elején történt vagy a végén, hogy elfelejtetted bevenni? Mert mindkét esetben kicsi az esély a teherbeesésre! Nyugi, szerintem nem lesz baj!
Szia! Szerintem sem lehet baj, de legközelebb, figyelj jobban oda. Én is ezt szedtem, és sajna én is volt, hogy kihagytam, nem is egyet, de ne kockáztass! Nyugi nem lesz semmi.

Elfelejtettem bevenni egy nap a Lindynette 20 tablettám, erre csak másnap jöttem rá, segít az ha következő nap beveszem vagy már késő teljesen? és ha nem késő ugyanolyan hatásos?

Legjobb válasz: Ezt írja a betegtájékoztatója: "12 órán túl a készítmény hatása csökkenhet. Ilyen esetben ne pótolja az elfelejtett drazsé(k) bevételét, hanem folytassa a drazsé szedését a megszokott módon. Az elkövetkezõ 7 napban kiegészítõ fogamzásgátló módszer alkalmazása szükséges. Ha a jelenlegi csomagban kevesebb, mint 7 drazsé van, akkor a következõ csomagban lévõ drazsék szedését gyógyszermentes idõszak közbeiktatása nélkül kezdje meg. Menstruációszerû vérzés csak a második csomagban lévõ drazsék bevételét követõen fog jelentkezni, addig azonban kisebb ú.n. köztivérzés elõfordulhat. Ha nem jelentkezik menstruációszerû vérzés a 2. csomagban lévõ drazsék bevételét követõen, forduljon orvoshoz." Tehát nem kell bevenned, folytasd a levelet! Azonban ha 7 szemnél kevesebb van a levélben, akkor szünet közbeiktatása nélkül kezd el szedni a köv. levelet!

Ezt írja a betegtájékoztatója: "12 órán túl a készítmény hatása csökkenhet. Ilyen esetben ne pótolja az elfelejtett drazsé(k) bevételét, hanem folytassa a drazsé szedését a megszokott módon. Az elkövetkezõ 7 napban kiegészítõ fogamzásgátló módszer alkalmazása szükséges. Ha a jelenlegi csomagban kevesebb, mint 7 drazsé van, akkor a következõ csomagban lévõ drazsék szedését gyógyszermentes idõszak közbeiktatása nélkül kezdje meg. Menstruációszerû vérzés csak a második csomagban lévõ drazsék bevételét követõen fog jelentkezni, addig azonban kisebb ú.n. köztivérzés elõfordulhat. Ha nem jelentkezik menstruációszerû vérzés a 2. csomagban lévõ drazsék bevételét követõen, forduljon orvoshoz." Tehát nem kell bevenned, folytasd a levelet! Azonban ha 7 szemnél kevesebb van a levélben, akkor szünet közbeiktatása nélkül kezd el szedni a köv. levelet!

1 hónapja szedem a fogamzásgátlót, 6 napja kezdtem a második levéllel.5 napja elfelejtettem bevenni, utána 4 napig szedtem de tegnap is elfelejtettem. Ma pedig megjött a havim. Ez baj?

Legjobb válasz: Á, dehogy. Szerinted? Éltél legalább nemi életet a szünetben, vagy most a 2. levél elsõ hetén? Mert attól függetlenül, hogy "megjött", lehet még nagyobb problémád is a nem rendes szedésbõl!

Á, dehogy. Szerinted? Éltél legalább nemi életet a szünetben, vagy most a 2. levél elsõ hetén? Mert attól függetlenül, hogy "megjött", lehet még nagyobb problémád is a nem rendes szedésbõl!

Dienille-fogamzasgatlot szedek, es a 9ik napon elfelejtettem bevenni?

es csak tegnap penteken vettem eszre h.egyel tobb van,aztan ott maradt a csutortoki es bevettem a tegnapit vagyis a pentekit.szerintetek igy is megved a teherbessetol h.egy nap kimaradt,vagy most mit csinaljak?

Legjobb válasz: nem véd, védekezz gumival is ebben a hónapban. és ha legközelebb elfelejtesz bevenni egyet, ne vegyél be másnap kettõt! az nem pótolja az elõzõ napit. butaság. egyébként ez mind rajta van a betegtájékoztatón...

nem véd, védekezz gumival is ebben a hónapban. és ha legközelebb elfelejtesz bevenni egyet, ne vegyél be másnap kettõt! az nem pótolja az elõzõ napit. butaság. egyébként ez mind rajta van a betegtájékoztatón...
A kérdező hozzászólása: nem vettem be, kettot, rosszul irtam , penteken csak a pentekit vettem be, a csutortoki meg ottmaradt.

Több mint 2 hónapja szedek fogamzásgátlót. Egyik nap elfelejtettem bevenni és úgy feküdtem le a barátommal. Attól még, hogy aznap nem vettem be a védettség megvolt?

Legjobb válasz: A fogamzásgátló hormonjai nem zsírvan oldódó vitaminok, hogy felhalmozódjanak a szervezetedben. Épp azért kell mindennap bevenni, mert ha akár egyte is kihagysz, a bevitt hormon szintje lezuhan a szervezetedben, a peteérés meg beindul. És ehhez elég csak egyetlen tablettát nem beveni! Reméljük, nem leszel terhes.

A fogamzásgátló hormonjai nem zsírvan oldódó vitaminok, hogy felhalmozódjanak a szervezetedben. Épp azért kell mindennap bevenni, mert ha akár egyte is kihagysz, a bevitt hormon szintje lezuhan a szervezetedben, a peteérés meg beindul. És ehhez elég csak egyetlen tablettát nem beveni! Reméljük, nem leszel terhes.
Így van... fõleg 2 hónap után. Mostantól a használati utasítás szerinti ideig óvszerrel is védekezni kell (általában vagy 7 nap, vagy a levél végéig). Ha már 1-2 éve szednéd, kevésbé kéne aggódnod (infó egy nõgyógyásztól), most azért még gáz.
Ilyenkor csökken a védettség. A tájékoztatóban is benne van, hogy egy hét kiegészítõ védekezés szükséges. Miért nem olvastad el?

Tegnap este elfelejtettem bevenni a fogamzásgátló bogyót (Mercilon). Ma reggel 6 órakor pótoltam. Általában este szoktam bevenni fél 7 és 22 között, attól függ mikor hogy. Használjak az elkövetkező 7 napban más fogamzásgátló módszert is?

Mondta a doki hogy nem kell percre pontosan beszedni, csak a napszak a lényeg.A tájékoztatón az áll hogy ha 12óra még nem telt el a kimaradt szem óta és akkor pótolom, akkor nincs semmi gond. Ahogy számoltam, 6 kor vettem be kb. 10 óra telhetett el, mert nagyrészt 19-20-21körül szoktam általában bevenni. Márciusban lesz egy éve hogy szedem a tablettát rednszeresen. Kell valyon kiegészít? védekezés?

Legjobb válasz: Van egy ismerõsöm, aki Mercilont szedett! Mikor nekem is azt írta fel a doki, annyit mondott az ismerõsöm, hogy nagyon figyeljek oda, inkább állítsam be a telómat ébresztõre, mikor be kell venni a gyógyszert, mert õ egyszer 5 órával késõbb vette be, és terhes lett gyógyszer mellett! Nem kockáztatnék a helyedben!

Van egy ismerõsöm, aki Mercilont szedett! Mikor nekem is azt írta fel a doki, annyit mondott az ismerõsöm, hogy nagyon figyeljek oda, inkább állítsam be a telómat ébresztõre, mikor be kell venni a gyógyszert, mert õ egyszer 5 órával késõbb vette be, és terhes lett gyógyszer mellett! Nem kockáztatnék a helyedben!
A kérdező hozzászólása: Volt mondjuk olyan is hogy hasmenésem volt utána és nem vettem be újat meg semmi. de most használlni fogok 7 napig valami kiegészítõt szerintem.
ha 7 órát vesszük alapul és reggel 6kor vetted be, még azsem csúszott ki a 12 órából. nemtom igazából, ha parás vagy akkor inkább hazsnálj kiegészítõt, nemolyan nagy dolog az. én nem hazsnáltam.
Velem megesett már, hogy egyszerre hármat vettem be (Diane35), és nem lett semmi bajom. De olyan is volt, hogy két hétig megvonásos vérzésem volt, éppen emiatt. (Érdekelt is engem a tájékoztató..:D) Azt gondolom egy év után a szervezeted már van annyira védett, hogy ne ess teherbe.
A kérdező hozzászólása: szerintem azért egy hétig feldugok egy helyi fog gátlóz( pharmatex kúpot) úgyis maradt még régebbrõl és nem járt le:) Biztos ami biztos. és köszi a válaszaitokat.

Ha elfelejtettem bevenni 12 órán belül a tablettát (milligest), de utána mikor eszembejutott egyből bevettem akkor lehetek terhes? Tehát egy nap 2 tablettát vettem be... ez mennyire baj?

Legjobb válasz: Nem lehetsz terhes!! és nem hiszem baj...de ne nagyon felejsd el aztán meg kettõt veszel be... írj a telcsidbe emlékeztetõ egy bizonyos idõre..egyébként ajánlatos mindig egy idõben bevenni..és ha csörög a telefon tudod hogy be kell venned... egy 14 hetes kismama:)

Nem lehetsz terhes!! és nem hiszem baj...de ne nagyon felejsd el aztán meg kettõt veszel be... írj a telcsidbe emlékeztetõ egy bizonyos idõre..egyébként ajánlatos mindig egy idõben bevenni..és ha csörög a telefon tudod hogy be kell venned... egy 14 hetes kismama:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!