Találatok a következő kifejezésre: Elfelejtettem bevenni 15. szem (4 db)

Elfelejtettem bevenni a 15. szem gyógyszeremet. és a 12 órán is kicsúsztam. A barűátommal a 12 óra eltelte után szeretkeztünk és hát ugye nem lett pótolva a gyógyszer. Nagy az esély rá hogy gond lesz belőle? Lehet ilyenkor esemény utánit bevenni?

Fél éve szedem a Belarat.Szombaton este fél 7kor kelett volna bevennem és csak vasárnap este fél7kor jutott esezmbe amikor a következ?t kellett vna bevennem.közben a barátomal vasárnap délután együtt voltunk.Szükség van ilyenkor az esemény utánira vagy csak felborítja a hormonháztartást?Köszi a segítséget!

Legjobb válasz: En nem ezt szedtem,de nincs semmi baj.Volt,hogy en is elfelejtettem bevenni (mikor meg szedtem) es kicsusztam a 12 orabol....de semmi baj,masnap este bevettem mind a 2 szemet. De en ugy tudom hogy altalaban mindegyiket be lehet igy venni,szoval nincs gond belolle. Szerintem ne parazz,csak ne legyen ez napi jellegu(szoval ne felejtsd el!!!)!

En nem ezt szedtem, de nincs semmi baj.Volt, hogy en is elfelejtettem bevenni (mikor meg szedtem) es kicsusztam a 12 orabol....de semmi baj, masnap este bevettem mind a 2 szemet. De en ugy tudom hogy altalaban mindegyiket be lehet igy venni, szoval nincs gond belolle. Szerintem ne parazz, csak ne legyen ez napi jellegu(szoval ne felejtsd el!!!)!
szerintem sem lesz gond, bár ne forduljon elö sokszor:) mivel volt hormon a szervezetedben, nem hiszem h gond lenne

Elfelejtettem bevenni a 15. szemet a levélből, tegnap este pótoltam, dupláztam. De előtte együtt voltunk a párommal. Mekkora az esély a teherbe esésre?

Volt már, hogy elfelejtettem egy egy szemet, de mindig sikerült pótolni 12 órán belül. Ez az első eset, hogy nem vettem észre, csak akkor, mikor már a következőt kellett. A tájékoztató azt írja, hogyha már nincs hátra 7 szem a levélben, megszakítás nélkül kell továbszedni a levelet, de nekem erre nem lesz módom, mindenképp meg kell tartanom a szünetet mert nem fogom időben megkapni a következő dobozzal. Arra gondoltam, hogy egy plusz napot ráhúzok, és beveszek egy 7. szemet is, tehát egy nappal tovább szedem (van pár szem tartalékba, hogyha véletlen elgurulna vagy ilyesmi). Így meglesz e a védettség? És most vajon megvan e? A tájékoztatót elolvastam, de ez így speciális eset, amit nem írnak le.

Legjobb válasz: Nekem nem egészen világos,amit írsz.Akkor elvileg van még 5 szemed+7nap szüneted.Ennyi idõ alatt nem tudtok összeszedni egy havi adagra valót,ketten??

Nekem nem egészen világos, amit írsz.Akkor elvileg van még 5 szemed+7nap szüneted.Ennyi idõ alatt nem tudtok összeszedni egy havi adagra valót, ketten??
A kérdező hozzászólása: nem, még 6 szem maradt, mikor elfelejtettem... de nem a pénzzel van a baj(mondjuk azzal is), hanem a recepttel... külföldön vagyok és már bõven benne leszek a szünetben, mikor hazamegyek és fel tudom íratni
Bevetted a 15. szemet, majd dupláztál-az azt jelenti, hogy bevetted a 16-at is, nem?(akkor elvileg még 5 szemnek kell lennie) A bõven benne leszel a szünetbe, az még a szünet, tehát ha más megoldás nincs, hagyd az utolsó pillanatra!Nem érdemes kísérletezgetni a hormontartalmú gyógyszerekkel, nem hiába nincs ilyen eset feltüntetve a betegtájékoztatóban...Én felhívnám a dokimat, ha van itthon olyan ismerõsöd, aki tudna segíteni, az jó lenne.
16 évesen fog.gátlót szedsz? Szüleid tudják?
Mivel az elsõ héten vagy, így még nagyobb lesz a teherbe esés kockázata. Elõtte egy héttel szexeltetek? Innen elvileg egy hetet kell várni (v. óvszer) míg újra véd, de én varnek a következõ verzesig. (augusztus óta szedem, elõtte másikat).
Te nagyon nagyon nagyon buta vagy.
Nem, nem vagy védett, mivel 12 órán túl pótoltad. Minimum 1 hétig kiegészítõ védekezés.
Védett vagy, csak ezentúl figyelj oda a szedésre.
De szeretem ezeket a parasztokat, akik ler*bancoznak névtelenül minden lányt aki 18 alatt szexuális életet él. Tudsz róla valamit? Tudod mióta van kapcsolatban? Nem. Akkor fogjátok már be a pofátokat. Nyomoroncok.
remélem úgy szétbassza a szervezeted az a szar hogy csak na
A kérdező hozzászólása: Igen tudják, anyukámmal voltam nõgyógyásznál :) A tájékoztatóban nincs leírva az hogy mennyi idõ után mennyire véd.
Ezt a számot a 16 éves kis ribinek küldöm aki a kérdést kiírta remélem terhes leszel https://www.youtube.com/watch?v=fa1teEixXBc
Benne van a tájékoztatóban, de ennyi idõ után már véd annyira hogy nem vagy az.
Jah én jól írta az elõttem szóló, nem vagy védett!! Ha pedig elõtte szexeltetek akkor készülj fel a legrosszabbra. Elõzõ vahyok

Tegnap elfelejtettem bevenni a fogamzásgátlót, ma pótóltam, de kicsit túlléptem a 12 órát (kb. 14-15). Ma rendesen bevettem az utolsó szemet. Lehet belőle baj? Védekezzünk holnap, holnapután másképp is?

Legjobb válasz: Nem értek egyet az elsõ hozzászólóval! Miért kéne védekezniük, ha már az utolsó szemnél tart! A ciklusa végén van, minimális a teherbe esés kockázata! Nem kell védekeznetek! Most jön a 7 gyógyszermentes nap!

Nem értek egyet az elsõ hozzászólóval! Miért kéne védekezniük, ha már az utolsó szemnél tart! A ciklusa végén van, minimális a teherbe esés kockázata! Nem kell védekeznetek! Most jön a 7 gyógyszermentes nap!
Szerintem sincs szükség védekezésre, egy szem, még nem a világ vége. De legközelebb figyelj oda. Nemhiszem, hogy baj lenne belõle.
Szia!Ebben az esetben jobb ha máshogy is védekeztek.Fõ a biztonság.A tabi csökkenõ hatását akkor figyelheted meg ha enyhe vérzésed van(megvonásos vérzés)mert ez már 1 tabi kihagyásakor, másnap is jelentkezhet a szervezetedben csökkent hormonszint miatt.De ha ilyen gondod nem volt akkor is jobb ha kiegészítõ védekezést használtok, mert csak izgulnál szex közben.Tabletta mellett csak úgy lett terhes eddig jó pár nõ, hogy "hoppsz..1x kimaradt egy tabi"Hogy meddig kell pl gumival védekeznetek, az szerintem a gyógyszerfajtától függ.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!