Találatok a következő kifejezésre: Elfelejtettem bevenni 15 (9 db)

Elfelejtettem bevenni a 15. szem gyógyszeremet. és a 12 órán is kicsúsztam. A barűátommal a 12 óra eltelte után szeretkeztünk és hát ugye nem lett pótolva a gyógyszer. Nagy az esély rá hogy gond lesz belőle? Lehet ilyenkor esemény utánit bevenni?

Fél éve szedem a Belarat.Szombaton este fél 7kor kelett volna bevennem és csak vasárnap este fél7kor jutott esezmbe amikor a következ?t kellett vna bevennem.közben a barátomal vasárnap délután együtt voltunk.Szükség van ilyenkor az esemény utánira vagy csak felborítja a hormonháztartást?Köszi a segítséget!

Legjobb válasz: En nem ezt szedtem,de nincs semmi baj.Volt,hogy en is elfelejtettem bevenni (mikor meg szedtem) es kicsusztam a 12 orabol....de semmi baj,masnap este bevettem mind a 2 szemet. De en ugy tudom hogy altalaban mindegyiket be lehet igy venni,szoval nincs gond belolle. Szerintem ne parazz,csak ne legyen ez napi jellegu(szoval ne felejtsd el!!!)!

En nem ezt szedtem, de nincs semmi baj.Volt, hogy en is elfelejtettem bevenni (mikor meg szedtem) es kicsusztam a 12 orabol....de semmi baj, masnap este bevettem mind a 2 szemet. De en ugy tudom hogy altalaban mindegyiket be lehet igy venni, szoval nincs gond belolle. Szerintem ne parazz, csak ne legyen ez napi jellegu(szoval ne felejtsd el!!!)!
szerintem sem lesz gond, bár ne forduljon elö sokszor:) mivel volt hormon a szervezetedben, nem hiszem h gond lenne
16 évesen fog.gátlót szedsz? Szüleid tudják?
Mivel az elsõ héten vagy, így még nagyobb lesz a teherbe esés kockázata. Elõtte egy héttel szexeltetek? Innen elvileg egy hetet kell várni (v. óvszer) míg újra véd, de én varnek a következõ verzesig. (augusztus óta szedem, elõtte másikat).
Te nagyon nagyon nagyon buta vagy.
Nem, nem vagy védett, mivel 12 órán túl pótoltad. Minimum 1 hétig kiegészítõ védekezés.
Védett vagy, csak ezentúl figyelj oda a szedésre.
De szeretem ezeket a parasztokat, akik ler*bancoznak névtelenül minden lányt aki 18 alatt szexuális életet él. Tudsz róla valamit? Tudod mióta van kapcsolatban? Nem. Akkor fogjátok már be a pofátokat. Nyomoroncok.
remélem úgy szétbassza a szervezeted az a szar hogy csak na
A kérdező hozzászólása: Igen tudják, anyukámmal voltam nõgyógyásznál :) A tájékoztatóban nincs leírva az hogy mennyi idõ után mennyire véd.
Ezt a számot a 16 éves kis ribinek küldöm aki a kérdést kiírta remélem terhes leszel https://www.youtube.com/watch?v=fa1teEixXBc
Benne van a tájékoztatóban, de ennyi idõ után már véd annyira hogy nem vagy az.
Jah én jól írta az elõttem szóló, nem vagy védett!! Ha pedig elõtte szexeltetek akkor készülj fel a legrosszabbra. Elõzõ vahyok

Majdem egy éve szedem a fogamzásgátlót és ebben a hónapban különbözö idökben vettem be a fogamzásgátlót.2öt elfelejtettem bevenni és az utolsá 7 dbnál elösször az utolsót szedtem be a 15. helyett. Ráadásul még a vérzésem is megjött. Mit csináljak?

Mit csináljak? Terhes lehetek ha a barátommal sexelni szeretnék ha a vérzésem elmulik?

Legjobb válasz: Ha szarul szeded, akkor ott a mellékelt leírás, hogy mit kell csinálni. Védekezzetek óvszerrel, amíg nem rendezõdik a helyzet. (nem tudni milyen fogamzásgátló) Ha egyedül nem megy, akkor menj nõgyógyászhoz.

Ha szarul szeded, akkor ott a mellékelt leírás, hogy mit kell csinálni. Védekezzetek óvszerrel, amíg nem rendezõdik a helyzet. (nem tudni milyen fogamzásgátló) Ha egyedül nem megy, akkor menj nõgyógyászhoz.

Elfelejtettem bevenni a 15. szemet a levélből, tegnap este pótoltam, dupláztam. De előtte együtt voltunk a párommal. Mekkora az esély a teherbe esésre?

Volt már, hogy elfelejtettem egy egy szemet, de mindig sikerült pótolni 12 órán belül. Ez az első eset, hogy nem vettem észre, csak akkor, mikor már a következőt kellett. A tájékoztató azt írja, hogyha már nincs hátra 7 szem a levélben, megszakítás nélkül kell továbszedni a levelet, de nekem erre nem lesz módom, mindenképp meg kell tartanom a szünetet mert nem fogom időben megkapni a következő dobozzal. Arra gondoltam, hogy egy plusz napot ráhúzok, és beveszek egy 7. szemet is, tehát egy nappal tovább szedem (van pár szem tartalékba, hogyha véletlen elgurulna vagy ilyesmi). Így meglesz e a védettség? És most vajon megvan e? A tájékoztatót elolvastam, de ez így speciális eset, amit nem írnak le.

Legjobb válasz: Nekem nem egészen világos,amit írsz.Akkor elvileg van még 5 szemed+7nap szüneted.Ennyi idõ alatt nem tudtok összeszedni egy havi adagra valót,ketten??

Nekem nem egészen világos, amit írsz.Akkor elvileg van még 5 szemed+7nap szüneted.Ennyi idõ alatt nem tudtok összeszedni egy havi adagra valót, ketten??
A kérdező hozzászólása: nem, még 6 szem maradt, mikor elfelejtettem... de nem a pénzzel van a baj(mondjuk azzal is), hanem a recepttel... külföldön vagyok és már bõven benne leszek a szünetben, mikor hazamegyek és fel tudom íratni
Bevetted a 15. szemet, majd dupláztál-az azt jelenti, hogy bevetted a 16-at is, nem?(akkor elvileg még 5 szemnek kell lennie) A bõven benne leszel a szünetbe, az még a szünet, tehát ha más megoldás nincs, hagyd az utolsó pillanatra!Nem érdemes kísérletezgetni a hormontartalmú gyógyszerekkel, nem hiába nincs ilyen eset feltüntetve a betegtájékoztatóban...Én felhívnám a dokimat, ha van itthon olyan ismerõsöd, aki tudna segíteni, az jó lenne.

Tegnap elfelejtettem bevenni a Lindynette 20 tabit, rá 15 órára pótoltam, de csak most olvastam el, h nem kell pótolni. Szerintetek baj?

Legjobb válasz: szerintem ebbõl baj nem lehet, de azét védekezzetek más módon is! Én is azt szedem...

szerintem ebbõl baj nem lehet, de azét védekezzetek más módon is! Én is azt szedem...
Ha a tabletta bevétele nem történik meg a szokott idõben, úgy azt 12 órán belül pótolja. A következõ tablettát vegye be a szokott idõben. 12 órán túl a készítmény hatása csökkenhet. Az utolsó, be nem vett tablettát, amilyen hamar csak lehet be kell venni, akkor is ha ez egy nap alatt két tabletta bevételét jelenti. A további tablettákat a szokásos módon kell bevenni. Az elkövetkezõ 7 napban kiegészítõ fogamzásgátló módszer alkalmazása szükséges. (Az elsõ válaszoló vagyok)
A kérdező hozzászólása: Okés köszi szépen :)
semmi para nincs...nálam nem egyszer fordult elõ...egy idõ után ugyis ugy hozzá szokik a szervezeted a foggátlohoz h nem eshetsz teherbe...még utánna is jo nehéz lehet...ne aggodj...akár védekezned se kell úgysem lehetsz terhes...
A kérdező hozzászólása: köszi :)

A 11. és 13. tabimat elfelejtettem bevenni, és ma a 15. nél járok és kevés barna folyásom van. Nem pótoltam őket. Terhes vagyok?

Nem pótoltam a tabikat, tehát nem vettem be másnap kett?t, csak az aznapit. Ma kicsi barnás folyásom van, nem vészes, és picit szurkál a hasam. A kihagyott gyógyszer miatt van? Vagy terhes lehetek? Köszi a válaszolat.

Legjobb válasz: Tényleg felelõtlen vagy. Ennyi idõ után még senki sem tudja megmondani, hogy terhes vagy-e... megvan rá az esélyed... de ez valószínûleg csak az összezavarodott hormonok miatt van most. Amúgy ettõl még lehetsz terhes, de ez úgyis csak késõbb fog kiderülni. Ja és ebben a ciklusban használj más fogamzásgátló módszert is, mert már nem vagy teljesen védett és így még nagyobb az esélye a teherbeesésnek.

Tényleg felelõtlen vagy. Ennyi idõ után még senki sem tudja megmondani, hogy terhes vagy-e... megvan rá az esélyed... de ez valószínûleg csak az összezavarodott hormonok miatt van most. Amúgy ettõl még lehetsz terhes, de ez úgyis csak késõbb fog kiderülni. Ja és ebben a ciklusban használj más fogamzásgátló módszert is, mert már nem vagy teljesen védett és így még nagyobb az esélye a teherbeesésnek.
Honnan tudjuk h terhes vagy e??? Csinálj tesztet.. Am meg az ne szedjen tablettát aki ennyire felelötlen..
2 nap alatt nem lehetnek terhességi tüneteid!! Majd ha nem jön meg, vagy nem úgy, ahogy szokott, akkor csinálj tesztet és kiderül! De nem ártana, ha rendesen szednéd a tabit!

Elfelejtettem bevenni a fogamzásgátlómat hétfő délután (15:00-kor). Mikor leszek újra védett?

A barátommal még aznap reggel szeretkeztünk. Csak másnap vettem észre, hogy egy szemmel több van, mint kellene. Pedig úgy emlékeztem, hogy bevettem... Amit nem vettem be az a 15. szem lett volna. Már a harmadik levéllel eszem amúgy.

Legjobb válasz: Olvasd el a tablettád tájékoztatóját, hogy mit ír, az ilyen esetekre! Egyébként milyen tabit szedsz? Itt is érdeklõdhetsz: http://www.pharmindex.hu/ Ezen az oldalon megtalálod a tablettád betegtájékoztatóját! Csak rá kell keresned!

Olvasd el a tablettád tájékoztatóját, hogy mit ír, az ilyen esetekre! Egyébként milyen tabit szedsz? Itt is érdeklõdhetsz: http://www.pharmindex.hu/ Ezen az oldalon megtalálod a tablettád betegtájékoztatóját! Csak rá kell keresned!
Ebben a ciklusban védekezzetek már módszerrel is, és elvileg a következõ menstruáció után már védett vagy teljesen.

Tegnap elfelejtettem bevenni a fogamzásgátlót, ma pótóltam, de kicsit túlléptem a 12 órát (kb. 14-15). Ma rendesen bevettem az utolsó szemet. Lehet belőle baj? Védekezzünk holnap, holnapután másképp is?

Legjobb válasz: Nem értek egyet az elsõ hozzászólóval! Miért kéne védekezniük, ha már az utolsó szemnél tart! A ciklusa végén van, minimális a teherbe esés kockázata! Nem kell védekeznetek! Most jön a 7 gyógyszermentes nap!

Nem értek egyet az elsõ hozzászólóval! Miért kéne védekezniük, ha már az utolsó szemnél tart! A ciklusa végén van, minimális a teherbe esés kockázata! Nem kell védekeznetek! Most jön a 7 gyógyszermentes nap!
Szerintem sincs szükség védekezésre, egy szem, még nem a világ vége. De legközelebb figyelj oda. Nemhiszem, hogy baj lenne belõle.
Szia!Ebben az esetben jobb ha máshogy is védekeztek.Fõ a biztonság.A tabi csökkenõ hatását akkor figyelheted meg ha enyhe vérzésed van(megvonásos vérzés)mert ez már 1 tabi kihagyásakor, másnap is jelentkezhet a szervezetedben csökkent hormonszint miatt.De ha ilyen gondod nem volt akkor is jobb ha kiegészítõ védekezést használtok, mert csak izgulnál szex közben.Tabletta mellett csak úgy lett terhes eddig jó pár nõ, hogy "hoppsz..1x kimaradt egy tabi"Hogy meddig kell pl gumival védekeznetek, az szerintem a gyógyszerfajtától függ.

1 éve szedek tablettát, most elfelejtettem bevenni a legelsőt este 8kor, együtt voltam a barátommmal és csak reggel 8:15-kor vettem be. Ezután mindig védekeztünk gumival. Lehet baj?

Ugyhogy amikor elfelejtettem bevenni mégegy tablettál nem is féltem de utánna megduzzadtak a mellleim, ez lehet attol h 2x nem vettem be tablettát v az els? bevételénél megtörtént a baj?

Legjobb válasz: Semmi baj nem lehet. Fõleg, ha gumit is használtatok. Ennyi idõ után bõven van annyi védettséged, hogy egy tabletta késõbb bevétele nem okoz gondot. 12 óra mulva bõven be lehet venni, de még együtt a kettõ is bevehetõ másnap. Nem félj, biztos nincs gond, fõleg, hogy az elsõ nap történt . Nyugi, ne parázd túl...

Semmi baj nem lehet. Fõleg, ha gumit is használtatok. Ennyi idõ után bõven van annyi védettséged, hogy egy tabletta késõbb bevétele nem okoz gondot. 12 óra mulva bõven be lehet venni, de még együtt a kettõ is bevehetõ másnap. Nem félj, biztos nincs gond, fõleg, hogy az elsõ nap történt . Nyugi, ne parázd túl...
Nyugodj meg, ennyi elõvigyázatosság mellett nem esel teherbe. Az említett tüneteket a hormonszint ingadozása okozhatja. Figyelj oda a szedésére, fontos a rendszeresség, de pánikolmi nem kell ilyen helyzetben sem.
Még a ciklusod elején nem vetted be, nem valószínû, hogy terhes lettél, fõleg ha még gumival is védekeztetek!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!