Találatok a következő kifejezésre: Elevitet szedek, tegnap (6 db)

Elevitet szedek, de tegnap elfogyott, ma meg már nem volt nyitva mire mentem a gyógyszertár. DM-es Das gesunde Plus multivitaminom van itthon, amit a férjem szed. Vehetek be belőle? 14 hetes kismama vagyok

Legjobb válasz: Szia nyugodtan vehetsz be én is azt iszom mindennap és semmi bajunk sõt rá van írva,hogy terheseknek való.22hetes pocakos

Szia nyugodtan vehetsz be én is azt iszom mindennap és semmi bajunk sõt rá van írva, hogy terheseknek való.22hetes pocakos
Nem ismerem az általad írt vitamint, de szerintem ne vegyél be belõle, ha kimarad egy pár nap elevitbõl, nem lesz gond.Inkább várd meg, amíg eljutsz a gyszertárba. Boldog babavárást!
Gratulálok! Igen, vegyél! Én az orvosom utasítására napi 1 szem Elevitet, és 2 szem folsavat szedek. Sok boldogságot!
Szia!nem tudom honnan vetted, hogy a nap folsav szükséglet 0.08??De nem terheseknél az tuti.A folsav 3mg-os és nekem mindenhol a patikában is meg a doki is és a védõnõ is azt mondta nyugodtam szedjem a 2dbot belõle.Ártani nem árt, ez csak b 12 vitamin.Sõt sokan azt mondják elég 3 hónapig szedni, én mikor rákérdeztem a dokimtól azt mondta szedhetem tovább is, de a nyitott gerinc miatt már nem kell.Most 31hetesen két naponta is beveszek 1szemet, neg a vasam is meg a magzatvédõm is tartalmaz folsavat.Sõt most olvastam tegnap, hogy nyugodtan végig lehet szedni a folsavat.Úgyhogy sztem szedd két szemével, de ha ennyire nem vagy biztos benne kérdezz rá a dokidtól.
Szerintem szedjel.hogy mennyit azt a dokitol kene kerdezni.
Szia! Dr. Czeizel Endre szerint 0, 8mg a napi ajánlott bevitel terheseknek folsavból. Az Elevitben is ennyi van (mivel azt Czeizel Endre kutatásai alapján állították össze). A túl sok folsav teheseknél a cink felszívódásában okozhat gondot, ami probléma lehet. A magzatvédõ vitaminokat pont azért találták ki, mert nem volt terheseknek való folsavtabletta forgalomban (csak nagyobb folsavtartalmú), és mert a folsav önmagában 70%-kal csökkenti a velõcsõzáródási rendellenességeket, viszont ha más vitaminokkal kombinálják (amit a magzatvédõ tartalmaz), a hatás több mint 90%-os. Azonkívül a kutatások alapján az egyéb fejlõdési rendellenességek elõfordulása is felére csökken. Szerintem nézz utána neten, a keresõbe írd be, hogy folsav.
Szia! Én 5 hetes terhes vagyok, szedem az Elevitet és a doki még javasolta a folsavat is napi 3 db-ot, de ezekután amiket a többiek írtak nem merek belõle bevenni 2-nél többet! Holnap kezdem el a folsavat! Boldog kismama idõket!
Szia!Én a Héten csütörtökön tudtam meg, hogy terhes v.ok, 5-6 hetes, és nekem az orvos nem javasolta az Elevitet, de folsavat írt fel napi 3x1-et kell szednem! Jó baba várást!

Nem sok ez? Szedem az Elevitet és Maltofert, mert vérszegény vagyok. Tegnap az orvosom még ezek mellé adott B 6-ot és Femibiont. Én ezt egy kicsit soknak tartom!

Legjobb válasz: Én az Elevitet elhagynám, mert a Femibionban minden benne van, ami az elevitben, sõt, sokan azt mondják, hogy az sokkal jobb. A kettõ együtt felesleges. Ráadásul sok is, mert ezek komplex vitaminok, zsírban oldódó vitaminokat is tartalmaznak, azokból pedig nem ürül ki a felesleg a szervezetbõl úgy, mint a vízben oldódó vitaminoknál. A dokid egyébként tudott róla, hogy Elevitet is szedett? És konkrétan azt mondta, hogy az Elevithez pluszban kell még a Femibion is? Nem lehet, hogy elfelejtkezett arról, hogy te már szedsz egy terhesvitamint?

Én az Elevitet elhagynám, mert a Femibionban minden benne van, ami az elevitben, sõt, sokan azt mondják, hogy az sokkal jobb. A kettõ együtt felesleges. Ráadásul sok is, mert ezek komplex vitaminok, zsírban oldódó vitaminokat is tartalmaznak, azokból pedig nem ürül ki a felesleg a szervezetbõl úgy, mint a vízben oldódó vitaminoknál. A dokid egyébként tudott róla, hogy Elevitet is szedett? És konkrétan azt mondta, hogy az Elevithez pluszban kell még a Femibion is? Nem lehet, hogy elfelejtkezett arról, hogy te már szedsz egy terhesvitamint?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszodat, a dokim tudta, hogy szedem az Elevitet és a Maltofert. Említettem neki, hogy féle attól, hogy nagyon nagy lesz a baba tõle, de azt mondta, hogy azon ne aggódjak, mert olyan 100 grammot növelhet. Az a lényeg, hogy nem mondta azt sem, hogy akkor hadjam el az elevitet én meg csak ithon néztem meg a papírt. Beszedem az Elevitet ami még van és akkor átállok a Femibionra, ha az jobb és persze drágább is.
Szia! A Maltofer helyett érdemes lenne megpróbálni céklát fogyasztani. Nekem teljesen rendbe tette a vasháztartásomat és még székrekedést és gyomorfájást sem okoz. Természetesen a c-vitamin pótlás nagyon fontos, mert a szervezetben csak így szívódik fel a természetes vas! Egyébként az Elevitet én is abba hagynám a helyedben nehogy baj legyen a túl sok zsírban oldódó vitaminból. Mellesleg, ha kiegyensúlyozottan táplálkozol akkor nem is nagyon kellene pótolni. Ja és a friss dió is nagyon sok vasat tartalmaz, persze csak ha bírja a gyomrod! Sok sikert!!!


Tegnap voltam 6 hetes, holnap megyek először dokihoz! Észlelhető lesz már a szívhang? Elevitet mindegy, melyik napszakban szedem, vagy igyekezzek reggel?

Legjobb válasz: Én 5 hetes 6 naposan voltam elõször, hasi UH volt, láttuk a dolgokat, bár én igazából egy nagy fekete pacát láttam csak :) Szívhang még nem volt akkor, úgy tudom, inkább a 7. héttõl van. Az Elevitet én egy hétig szedtem reggelente kajálás után, de aztán abbahagytam, mert nekem nem jött be, rosszul voltam tõle.

Én 5 hetes 6 naposan voltam elõször, hasi UH volt, láttuk a dolgokat, bár én igazából egy nagy fekete pacát láttam csak :) Szívhang még nem volt akkor, úgy tudom, inkább a 7. héttõl van. Az Elevitet én egy hétig szedtem reggelente kajálás után, de aztán abbahagytam, mert nekem nem jött be, rosszul voltam tõle.
Szia! Szerintem tök mindegy mikor szeded. Én akkor ettem mikor épp eszembe jutott. Folsavat is egyél ha tanácsolhatom, mert csökkenti a fejlõdési rendellenességeket! Még ne éld bele magad a szívhangba, mert lehet, hogy még nincs. és ne csalódj, és ne is ess kétségbe. Van akinek csak a 7-8héttõl van. Mert ugye nem tudni mikor lesz a baba pont annyi hetes mint amennyinek gondoljuk :) Sok sikert! Boldog babavárást! :) Vicces nekem pont annyi van elõre, mint neked hátra! ;) 34 hetes kismama
5 hetes kortól, már dobog a pici szíve, tehát elvileg, ha bekapcsolják, akkor hallhatod, de nem biztos. A 7. héten viszont már tuti. Én reggeli közben veszem be az Elevitet, hogy napközben "ellássa" Babócát, mert a folyamatos hányingerem miatt sokmindent nem bírok megenni. De nyugodtan szedheted este is, ha tudsz rendesen aludni. Annyi van csak megkötve, hogy étkezés közben kell bevenni.
Én tegnapelõtt voltam ultrahangon, 6 hetes és 3 napos terhességet állapítottak meg, és már úgy vert a szíve, hogy majdnem kiugrott a bõrébõl:) teljesen elérzékenyültem... elvileg a megtermékenyülés után 25 nappal már elkezd verni a szív, ez a hetedik terhességi hétre tehetõ, de gondolom, mint minden más, ez is egyénenként eltérõen fejlõdik.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat, akkor talán már holnap megismerhetem Babuci szívhangját! Már most elérzékenyültem :-))
Nem, az én lányom ennyire született.740gramm volt.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat.Akkor szedem tovább rendszeresen, legfeljebb megkérdezem legközelebb az orvost is.
Az lemaradt, hogy a 34.hétben járok. utolsó
Ez a súly pont jó! Nekem 26 hetesen volt 925g a fiam, ere is azt mondták, hogy átlagos. Én mindennap szedem az elevitet, és 10kg-ot híztam idáig, ami nem is igazán látszik.
Nekem azt mondta a doki, hogy õ nem ragaszkodik hozzá, hogy szedjem, de én mégis szerettem volna, így megállapodtunk abban, hogy 3 naponta szedem. A rendszeresség fontos! Szerintem az semelyik gyógyszerbõl nem jó, ha össze-vissza, vagy csak néha- néha szeded.
Nekem meg epp azt mondjak, hogy szedhetem minden nap, mert nem attol no a baba. Nalam biztosan nem, mert en az elso babammal 3 honappal a megfoganasa elott mar szedtem, vegig minden nap, majd szoptatas alatt is es vallaltuk a 2. babat, ugyhogy abba sem hagytam. Bajunk nincs, a fiam 3700 grammal szuletett a 40. heten, ami nalunk nem szamit nagynak, mert mindket reszrol negy kg koruli babak szuletnek a csaladban es mi is magasak vagyunk. Egyebkent szerintem nem tul nagy a babad, a fiam a 20. heten volt kb 480 gramm, majd 27 hetesen 1200 korul, talan o meg nagyobb lehetett 24 hetesen, mint a te babad es megsem lett oriasi.
24 hetesen ez teljesen átlagos súly, de az uh-nak meg nem biztos, hogy lehet hinni.Nálam nagyjából jól saccolta a gyerekeim súlyát, de unoka tesómnak nagyon sokat tévedtek. Kb-ra 3, 5 kg-os gyereket mondtak neki, és született 5380gr-al, persze meg kellett császározni mert mikor elfolyt a magzatvíz maradt a nagy hegy.De sokakat ismerek akiknek meg sokkal kisebb baba született mint amit az uh ígért. Egyébként én a 28-ik héttõl minden másnak szedtem csak az elevitet mindhárom terhességemnél.
Nekem is azt mondták, hogy elég 2-3 naponta, mivel nyár van, sok a zöli meg a gyümi, inkább azt faljuk!!!
A dokik is mondják, hogy nem kell túl sokat szedni, idõnként elfelejteni és csak minden másnap vagy harmadnap kell beszedni.
Én a 19. hétben vagyok és abbahagytam, mondtam a dokinak mert azt hallottam túl nagy babák születnek. A másik ok pedig az hogy nyáron sok vitamint lehet fogyasztani, ami természetes, a vitaminnak is mint minden gyógyszernek biztosan van mellékhatása. A sok gyümölcs és zöldség természetesebb. Szerintem az Elevitnek igaznán az elsõ 12 hétben lehet nagyobb jelentõsége.

Tegnap teszteltem egy pozitívat. Szedem az elevitet. Mit szedjek még? Jövőhéten megyek dokihoz, addig elég az elevit és majd mond valamit?

Legjobb válasz: Bõven elég az elevit. Én csak késõbb kezdtem el szedni, mint ahogy megtudtam. Most 18 hetesek vagyunk.

Bõven elég az elevit. Én csak késõbb kezdtem el szedni, mint ahogy megtudtam. Most 18 hetesek vagyunk.
Az elevit bõven jó+folsavat ajánlott szedni még a terhesség elején.
Szia! Nekem Elevitet és folsavat ajánlottak.
Én is Elevitet szedek de nekem a védõnõ azt mondta hogy ezt a gyógyszert külföldön készítették nincs benne a jód és Magyarország 80%-a jódszegény területen él. A jódhiány is rengeteg betegséget okoz még a magzatnál is. Nem tablettában szedem hanem természetes víz formában, neve a Jódaqua és gyógynövényboltban lehet kapni 1290 Ft és 3-5 hónapra ia elég. 14 hetes kismama
Elég az Elevit, a dokid sem fog mást ajánlani. majd ha mész vérvételre, akkor kiderül kell-e mást szedned, de addig elég az Elevit.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!